Ok to ja coś skubnę na temat meczu.
Docieramy z kumplem na zakończenie 1 kwarty ( po zakończonym meczu ZS-Oława 2-1)
patrzymy na tablicę wyników a tam prowadzenie DG.
Więc stwierdzamy że dzis nie będzie cięzko i awans do półfinału murowany.
Zasiadamy na trybunach i oczekujemy na 2 kwartę.
To co zobaczyliśmy w reszcie meczu to jakąś parodia gry w kosza w wykonaniu MKS-u.
Zero pomysłu na grę , tragedia przy wchodzeniu z akcją pod kosz , ZERO AMBICJI a moze brak umiejetności ?
Zapadł mi w pamięci jeden zawodnik (domyślacie sie zapewne o kogo chodzi

) druzyny gospodarzy
Dobrze że go sędzia posadził na ławce za 5 przewinienie , to co dzis ten zawodnik sobą na boisku to jedno wielkie NIEPOROZUMIENIE !!!
Chłop zero pomysłu na grę w akcjach ofensywnych , zagubiony na boisku jak sierotka.
A nasz treneiro go trzymał ciągle na parkiecie , chyba mu okulary zaparowały że nic nie widzial co te gwiazdy wyprawiają na parkiecie .
Pytanie czy to był przypadek czy ten zawodnik taką ŻENADĘ często prezentuje ??!!
(Pytanie do stałych bywalców na meczach koszykarzy DG )
PS. Oszczędzcie sobie komentarzy typu ," Grasz lepiej to wejdz na parkiet i pokaż jak sie gra" , "Kibic od świeta" On to robi za pieniadze , za jakie to nie wnikam więc jego sie rozlicza za pracę.
Dwa słowa o naszym trenerze i jego zachowaniu -
Chłopie twoja drużyna nic nie grała a ty w wielkimi pretensjami do sędziego (bo może
czegoś tam nie widział), Branie czasu na 1 min do konca przy stanie -15
Jakaś dziwna strategia hmm. Posyp sobie troche głowę popiołem .
PS> Dlaczego P.Zmarlak grał tak krótko ??
Sezon dla koszykarzy DG można uznać za zakonczony (zasłużony URLOP itp.) ,
w pozostałych meczach proponuje wystawić juniorów.
Ta para w tym sezonie jako jedyna w ćwierć finałach nie zakonczyla rywalizacji w 3 meczach.
Kibice i tak wiedzą że nie ma szans by były 2 druzyny w najwyższych klasach rozgrywkowych w naszym miescie.
Padło na koszykówkę, "Całe Zycie W 1 Lidze"
Jeżeli nie będzie odgórnie decyzji że "tak inwestujemy w koszykówke w mieście , wprowadzamy druzynę do ekstraligi" dopóty KOSZ będzie za plecami Siatkarek , które de facto już mają dużą renome w kraju !!!