CYTAT(gregol @ wto, 25 paź 2011 - 00:44)

Sądzę, że rozumiesz co czytasz, więc zwyczajnie manipulujesz moją wypowiedzią, która dotyczyła potępienia zarówno promocji symboli komunistycznych jak i faszystowskich. I była tylko próbą odpowiedzi na pytanie dlaczego jedno wolno drugie nie.
A poza tym nigdzie nie napisałem, że pochwalam skrajny sposób działania ANTIFY. Bo dla mnie to legalne działania stowarzyszenia Nigdy Więcej są słuszne, a nie robienie tego samego co "łysi".
A dla spełnienia Twojej prośby: to co działo się w M9 (nie wiem jak teraz sytuacja, się tam ma), to co dzieje się teraz w Białym stoku czy to co dzieje się na stadionach (na szczęście coraz częściej incydentalnie)... itd.
Zawodzi Cie stosowana heurystyka. Nie mam pojęcia skąd wiesz, że ów kibice to akurat członkowie ów ruchów? Nie wiem, też od kiedy osoby w M9 są przykładami typowego Kowalskiego? A już zupełnie nie wiem co ma do tego Białystok, czy też ogólnie tereny przygraniczne? Wszelkie teorie konfliktu społecznego, jak jeden mąż rzeczą, że nie jest możliwe istnienie społeczeństwa multikulturowego, gdyż wiąże się to z funkcjonowaniem zupełnie innych wartości, często będących w opozycji wobec siebie, co powoduje liczne napięcia. A gdzie jak gdzie, ale na granicach najlepiej je widać, poprzez powszechne eksponowanie przez społeczności swojej tożsamości narodowej i odcięcie od innego narodu. Tak więc, nie wiem czy wobec tego, uważasz, że tylko osoba o poglądach prawicowych może odczuwać tożsamość narodową czy może, że wszyscy na granicy mają takie poglądy? Zresztą z tego co wiem, to zaczęło się od demontowania tabliczek w języku polskim, a następnie karaniu Polaków za takie tabliczki na domu. Już zupełnie pomijając pozbawienia tak podstawowych praw mniejszości, jak zapis nazwiska w języku ojczystym. I właśnie z powodu niemożności istnienia społeczeństwa multikulturowego NR czy Endecja postuluje za separatyzmem, który lewica jak to lewica lubi przedstawić jako element rasizmu.

Nie spotkałeś takich haseł jak "kto nie skacze jest pedałem hej hej hej" czy "chłopka i dziewczyna normalna rodzina"? Zresztą nie chodziło mi tu tylko o środowiska związane z ONR czy MW. Również o tych spod znaku krzyża jak i różnych innych.
Nie wiem co w ów hasłach nieprawidłowego. Zwykłe demokratyczne wyrażanie poglądu, które jakie by nie były należy uszanować. Poza tym to jest konflikt bardziej lewica vs prawica. Tak, wiec nie wiem, co te hasła mają do tematu.

A ta wypowiedź z której wyrwałeś to zdanie tyczyła ogółu Polaków. I była smutnym pytaniem w powietrze dlaczego nie potrafimy tak jak w sylwestra (np.) bawić się 11listopada.
Już Ci odpowiedziałem, bo zaraz przyleci Antifa.
CYTAT(gregol @ pon, 24 paź 2011 - 10:08)

Proszę Cię.. nie zauważyłeś jeszcze, że wiem o czym piszę. Miałem pisać już w tamtej wypowiedzi abyś nie wyskakiwał mi z Kukizem ale pomiąłem.
bo co Kukiz to jakiś trendowaty jest? zaproszenie dostali też chłopaki z T. Love i wieli innych kapel, większość wypięła się jak dowiedziała się, że impreza o charakterze narodowym, a kolejni, kiedy dotarło do nich, że mieli by grać za darmo...

To co Wasze środowisko jest aż tak kulawe, że wpakowuje Wam się ktoś w Waszą manifestację, kto robi Wam czarny PR i macie to w dupie? Bo jeśli pozwalacie aby grupka ludzi szła z dużym banerem tak aby każdy ich widział mimo, że jak próbujesz nam wcisnąć nie zgadzacie się z tym, a Wy to ignorujecie to albo jesteście dupy albo coś tu nie gra.
Jak pisałem banery są sprawdzane przez policje tak jak transparenty i hasła. Organizator, nie ma jakiejkolwiek władzy by decydować kto ma uczestniczyć w marszu a kto, przychodzą ludzie i idą to co robią, robią na swoją odpowiedzialność. Żyjemy w wolnym kraju.

Pokazujesz nam w tym wątku idealną kwintesencję całego ruchu "narodowego" tańczyć na granicy i idealnie uważać na każde słowo. Tak aby zawsze móc mówić o machaniu do słońca czy innych bzdurach.
hola hola
a)pierw był salut rzymski, przyszedł Hitler i jest SH, Hitlera nie ma, ale według lewicy to dalej SH mimo,że wykonujący ten gest ostro się od niego odżegnują
b)było sobie takie miasto jak DG, przyszedł Stalin, kazał sobie wybudować pomnik w centrum "Bohaterom Czerwonych Sztandarów" z żołnierzami ZSRR mordującymi Polaków, Stalina nie ma, a według lewicy to pomnik ku czci, pierw Hendrixa (?!) a potem PPS, klasy robotniczej i zagłębiaków?!
CZY TO NIE JEST HIPKRYZJA LEWICY?! DLA MNIE TAK I DLA MNIE TO KWINTESENCJA POGLĄDÓW LEWICOWYCH. PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA.

A to, że ludzie Waszej ideologii czasem pobiją lub zakatują murzyna, wybiją kamieniami szyby w oknach cyganom czy powyzywają na stadionach się nawzajem od żydów to nic.. bo to przecież nie my.
Tym samym tonem, nie chce mówić co ludzie Waszej ideologi robili w Katyniu.. (BTW mam rozumieć, że według Ciebie murzynów, Romów czy Żydów biją tylko ludzie o poglądach prawicowych?)

w każdym środowisku znajdą się zwyrodnialcy.. i bla bla bla to sam shit od lat. Dla mnie też ta dyskusja nie ma sensu. Bo wszystkie te argumenty już znam.
Ale nie potrafisz ich ocenić z neutralnego punktu widzenia. Z punktu widzenia różnych potrzeb, różnych ludzi. Nie rozumiesz, tego, że pierw pojawia się wartoś u jednostki (miłość do narodu), a dopiero potem pojawia się przynależność (obecnośc w ruchu). W otaczającej rzeczywistości szukasz tylko argumentów potwierdzających Twój punkt widzenia, odtrącając, nie pasujące do tego elementy.