Jest potrzebny jego mail i jego działania jako właściciela domeny (kod do transferu). Może - skoro nie uczestniczy już w forum i nie finansuje domeny - byłby skłonny do przekazania jej Tobie?
wpłynęła jeszcze jedna wpłata

- czyli razem łącznie 5 wpłat na 112,90 zł, a resztę ja
z domeną musimy coś pomyśleć
Muszę znaleźć więcej czasu na forum.. po latach nieobecności.

Grobowa cisza niestety tu nastała a użytkowników coraz mniej. Przeklejanie artykułów nie wystarczy, tylko pytanie czy będzie komu tu pisać.. Mogę prosić o nr konta?
ho ho

czasami się jeszcze ożywia
Jestem jestem

Nie olalem forum. Poprostu nie uczestnicze w dyskusjach bo ostatnimi czasy nie przebywam za dlugo w DG, ale tematy mnie interesuja, bo to bylo jest i bedzie moje miasto. Sam to forum zalozylem i dziala jeszcze dzieki wam wszystkim za co wielkie THX. Juz kiedys, zanim jeszcze skladki na serwer i domene zaczely sie modne mialem oferte srzedazy forum. Odmowilem. Jesli ktos ma do mnie jakies pretensje czy cos w ten desen moze pisac na maila kwas79@gmail.com Pozdrawiam wszystkich.
Pretensji nie ma

Ale rozważ transfer domeny, może przecież nadal być na Ciebie, a będzie taniej.
Leszek odpowiem Ci jedno . Nie wiem czy jestes przedstawicielem czy cos, ale rozchodzi sie tu o pare zloty.. Wszystko dziala jak mialo dzialac i jest git. Skad pomysl na zmiane ???? Bo 40 zl bedzie zaoszczedzone ? + Transfer do niepewnej firmy + inne problemy jak zmiany DNSow ? Po co ? Wychodzi na to samo a zyc w niepewnosci zawsze pozostanie. Wszystko dziala ? Po co zmieniac ?. Zmienic to chce tylko wyglad lub skrypt Wiem, ze ludzie z forum wspomagaja to przedsiewziecie za co dziekuje, ale jesli wam nie zalezy...... To nie jest jakas komercha, ale kazdy swoj wklad wlozyl. Postanowilem na samym poczatku, ze ludzie z ktorymi praktycznie zakladalismy to forum beda the BEST. Takimi sie okazali.
Nie, nie jestem przedstawicielem. 40 zł - niby nic, tylko, jak widzisz, w tym roku ze składek nawet nie udało się zebrać na serwer i domenę. A ovh na szczęście nie jest niepewną firmą, mam w niej dwie domeny od jakichś 10 lat i problemów nigdy nie było. A zmiana DNS to nie jest problem, zmiana dwóch adresów w panelu i jakieś 48 h, żeby się wszędzie uaktualniły.
Skrypt chcesz zmienić? Świetnie, tyle, że... Skoro zmiana DNS to wg Ciebie problem, wyobraź sobie, co się będzie działo przy konwersji z silnika, który ma ponad 10 lat, dodane mody itp. Jeśli jesteś w stanie to zrobić, to świetnie, bo na fachowca pieniędzy też nie będzie.
Nam nie zależy? No sorry, ale akurat to nam zależy, dlatego tu jeszcze jesteśmy i piszemy.
@kwintosz: wydaje się mi, że raczej forum już tak nie ożywi się.
No i mamy kolejny rok. Koszty przedłużeń bez zmian, tak jak rok temu: 39,90 + 123 zł. Uda nam się to wspólnie utrzymać?
PS. Dla chętnych - numer konta bez zmian. Pozdrawiam
CYTAT(:) @ śro, 28 sie 2019 - 11:25)

Uda nam się to wspólnie utrzymać?
Pewnie tak. Pytanie tylko, czy to ma jeszcze sens?
Forum jest bezcenną bazą - artykułów, informacji, dyskusji. Ale w tej chwili niestety żyje już tylko pozornie. Może pora już wyprowadzić sztandar? Wrzucić bazę na jakąś darmową domenę i hosting, zamknąć dodawanie nowych postów - i czasem sobie poczytać, wspominając, jak kiedyś było pięknie?
Ty tak serio czy może próba mobilizacji?
trochę by było szkoda z tym sztandarem, a koszty nie są duże.
W wakacje zawsze jest dużo gorzej. Szykują się duże inwestycje i pewnie będzie lepiej. Zdecydowana większość tylko przegląda a mało kto zabiera głos.
Nigdzie nie ma takiej historii wszystkich spraw i inwestycji.
Można dotrzeć tylko do części pojedynczych artykułów z "prasy" lokalnej. Pod artykułami w działach największych lokalnych serwisów internetowych też cisza.
Niby żyje FB, ale nie jest alternatywą, gdzie przypadkowe osoby, wszystko porozrzucane i bez historii. Wpisać i zapomnieć.
Co ciekawe i najważniejsze nawet w obecnym stanie - wiele pomysłów, które pojawiają się najpierw na forum zostaje z czasem gdzieś podchwyconych i jakoś trafia do UM i czasami doczekuje się realizacji!
Od dawna mamy też problem techniczny z aktywacją nowych kont, chyba z mailami i trzeba to sprawdzić. Ręcznie trzeba popychać aktywacje i czasami nowy użytkownik musi poczekać na taką aktywację i dopuszczenie. Trzeba sprawdzić czy działa mailing i przypomnieć o sobie.
Trochę i jedno i drugie.
Wakacje nie są tu przyczyną niestety, poza nimi też nie ma wielkiej aktywności.
To, że nigdzie się tego wszystkiego nie znajdzie - wiem, właśnie to miałem na myśli pisząc o bezcennej bazie, dlatego też uważam, że w razie czego należałoby to gdzieś umieścić, żeby nie przepadło tak jak pozostałe zagłębiowskie fora miejskie.
Aktywację można zmienić na natychmiastową, a dla kontroli antyspamowej włączyć konieczność akceptacji postów nowych userów. Tylko to wymagałoby, żeby moderatorzy regularnie zaglądali na forum. A poza Tobą (i może Zibarem) chyba już żaden tu nie bywa.
Hop hop, jest tu jeszcze ktoś?
Jak jest taka możliwość jestem za aby, forum dalej funkcjonowało może należy pomyśleć aby założyć profil forum na facebook w celu reklamy i zwiększenia liczby użytkowników odwiedzających.Jaka jest liczba odwiedzających to forum administrator posiada takie dane?.
serwer opłaciłem bo już był czas. Niedługo trzeba domenę.
Jest jedna wpłata i jedno zapytanie o nr konta.
PS. Sprawdzę kiedyś te statystyki i podam
Trzeba przypomnieć się w mailingu, o ile działa, bo jak pisałem były z tym jakieś problemy
mamy 2 wpłaty - razem 130 zł
i na tym się skończyło. Oczywiście wszystko na następny rok opłacone w terminie. Trwamy dalej, dzięki
wpłynęła jeszcze jedna wpłata - razem mamy dokładnie 162,90
i zbliżają się kolejne opłaty na następny rok. Niestety więcej - serwer 49,90 zł + domena 147,60 zł
Jeśli chcecie wesprzeć to konto bez zmian. Mogę podać na priv
potwierdzam pierwszy przelew. Dzięki za wsparcie

a co do domeny, to niestety .org pod koniec poprzedniego roku została sprzedana przez zarządzającą nią organizację jakiemuś funduszowi. Były obawy, że będą drastyczne podwyżki, na szczęście nie ale i tak troszkę w górę
Odnowienie .org w OVH to 55,99 PLN netto (68,87 PLN brutto).
bardzo tanio teraz w tym OVH. Musielibyśmy zrobić transfer domeny a to może zrobić tylko Kwasny. Teraz to chyba na to za późno bo za mało czasu do przedłużenia
Jak sprawdziłem teraz - w webd.pl też jest 68 PLN brutto, zenbox.pl - 109 PLN. Chyba tylko home.pl i az.pl ma tak wysoką cenę.
Jak pisałem bez Kwasnego nic nie zrobimy a transfer domeny chyba można robić max do 60 dni przed końcem.
Mamy 2 wpłaty. Sam serwer opłaciłem już kilka dni temu bo się kończył
CYTAT(:) @ pią, 04 wrz 2020 - 12:06)

Jak pisałem bez Kwasnego nic nie zrobimy
Wiem, pamiętam zresztą próby dyskusji z nim na ten temat. Może skoro dla niego ta różnica była bez znaczenia, niech ją sam pokrywa?
mamy 2 wpłaty, w sumie 70 zł
wpłynęła jeszcze jedna - razem 117,50 zł.
Opłaciłem już też domenę. Dzięki i pozdrawiam
W tym roku była mała wpadka. Zapomniałem ogłosić zbiórkę na kolejny rok funkcjonowania
Na szczęście Kwaśny wcześniej opłacił serwer. Ja opłaciłem domenę - 147,60 zł na szybko, żeby ratować sytuację. Zanim się odnowiła, mogły być chwilowe problemy w zależności od kogo macie internet. Np w Orange prawie nie było problemów - do maks kilku godzin, natomiast na domowym nie miałem dostępu ponad 1 dzień, zanim się zaktualizowało po DNSach.
Jeśli chcecie się dołożyć to jak zawsze można przez prywatną wiadomość. Numer konta bez zmian.
^^^
dzięki
wpłynęły łącznie 2 wpłaty w sumie na 65 zł. Dzięki za wsparcie! Pozdrawiam
Wpłynęła jeszcze jedna wpłata i w sumie z poprzednimi: 112,60 zł. Dziękuję ponownie za wsparcie forum
Witam ponownie w tym temacie jak co roku. Jesteście zainteresowani dalszym wsparciem forum i zbiórką na opłacenie na kolejny rok? Jeśli tak i już to robiliście w poprzednich latach to wszystko zostało bez zmian, i ten sam nr konta.
Serwer - 69,90zł + domena 147,60 zł
mamy już 50 zł dzięki!
mamy 100 zł dzięki
Ja mógłbym pomóc raczej symbolicznie, ale można prosić o numer konta?
^^^
poszło w prywatnej wiadomości
mamy 125 zł
w sumie zebrane na razie 135 zł. Dzięki za wsparcie!
Nieuchronnie zbliża się termin opłat za utrzymanie forum.
W tym roku - serwer - 79,90zł + domena 147,60 zł
Jeśli jesteście zainteresowani to każde wsparcie zbiórki mile widziane. Numer konta bez zmian. Zainteresowani mogą tez pytać w wiadomościach prywatnych
pozdrawiam
Wpłynęła 1 wpłata - 75 zł. Forum dziękuje

kilka dni temu opłaciłem już serwer bo to było najpilniejsze
na ten moment mamy 3 wpłaty w sumie na 120 zł. Forum dziękuje
Łącznie mamy 4 wpłaty w sumie na 145 zł. Dzięki za wsparcie! Wszystko opłaciłem.
Jest jeszcze jedna wpłata - dzięki

Razem 185 zł
Wiecie, że w tym roku mija już 20 lat? I ciągle wspólnymi siłami to ciągniemy
Tak, przez moment najbardziej żywiołowe miejsce dąbrowskiego internetu.
Dobrze, że wciąż jest.
Pozdrowienia!
CYTAT(:) @ śro, 13 wrz 2023 - 10:25)

Jest jeszcze jedna wpłata - dzięki

Razem 185 zł
Wiecie, że w tym roku mija już 20 lat? I ciągle wspólnymi siłami to ciągniemy
Minął kolejny rok...
I tym razem pomożecie?

serwer 89,90 zł (podrożał o 10 zł), a domena tyle samo 147,60 zł + 4,99 zł (jakaś opłata za proformę, której nie da się wyłączyć).
Konto jak dawniej, a jeśli trzeba podać to dawajcie znać i odp na priv.
dzięki za pomoc, mamy na ten moment 3 wpłaty, łącznie na 145 zł
To jest wersja lo-fi gwnej zawartoci. Aby zobaczy pen wersj z wiksz zawartoci, obrazkami i formatowaniem prosz
kliknij tutaj.