Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca w DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3
WeGeR
Wiadomo jakie mamy dzis czasy, prawie każdy szuka pracy, nawet jak ma to lepszej, więc postanowiłem założyć taki wątek, w którym każdy z nas informowałby o ewentualnych wolnych miejscach pracy, a może akurat ktoś dzieki temu ją znajdzie.
---------------------------------------------------------
Na pierwszy ogień jak juz kiedyś pisałem DHL:

- magazynierzy (praktyka w magazynie, uprawnienia na wózki widłowe)
w niedługim czasie na pewno ze 30 osób
- pracownicy do działów administracji magazynowej (mile widziane studia logistyczne lub praktyka)
celnego i obsługi klienta

aplikacje CV i list motywacyjny z foto można zostawiać na portierni

DHL, ul. Rozdzienskiego 12 (obok Eko-Cemu)

no i wiem jeszcze że Urząd Skarbowy szuka Informatyka :
wymagania tutaj :

http://www.isnet.katowice.pl/us/dabrowa.htm ->>>> komunikaty
Master
Już dawno temu myślałem o takim wątku.

Aktualnie dokumenty chyba najlepiej składać do DHL, Saint Gobain i Brembo.

Wszystkie te firmy się rozbudowywują i będą przyjmować na różne stanowiska.
rafi
MZBM poszukuje informatyka. Wymagania dosc kosmiczne (chodzi o wymagane doswiadczenie), jak na zakres obowiazkow. ALe moze ktos sie skusi.
Szczegoly na BiP w dziale Rekrutacja. Oferty nalezy skladac do konca sierpnia.
rafi
UM szuka referenta z wyksztalceniem ekonomicznym i kursem ksiegowych do Wydzialu Kultury. Szczegoly na BiP
rafi
Ostatnio zajrzalem na BiP i zauwazylem, ze ostatnio jest duzy ruch w sekcji poswieconej zatrudnieniu w jednostkach podleglych UM. Wynika z tego, ze urzad niezle zwieksza zatrudnienie. Co mi przypadlo do gustu, to publiczne podawanie kandydatow spelniajacych kryteria naboru. Gdyby tak jeszcze ich kwalifikacje byly upubliczniane, to bylo by super. Im wiecej danych na ten temat, tym mnie mozliwosci przekretow
szarisz
Od sierpnia taki mają obowiązek. Ale przecież sobie poradzą i przyjmą zawsze tego co trzeba...
Jashi
Te całe ogłoszenia, konkursy, selekcja TO PIC NA WODĘ !!!
Stanowisko jest już obsadzone zanim ogłoszą rekrutację... niestety...
szarisz
Właśnie o tym piszę...
:)
niby lepiej ale moze dlatego ze coraz wiecej wyjezdza za granice

QUOTE(www.dabrowa-gornicza.pl)
Trwale spada bezrobocie
[2006-05-05 14:10:03]

– W naszym mieście zauważa się tendencję do trwałego spadku bezrobocia –stwierdziła na spotkaniu w Urzędzie Miejskim w Dąbrowie Górniczej, 4 maja, Małgorzata Zawadzka szefowa Powiatowego Urzędu Pracy.

Jak wynika z przedstawionych przez nią danych stopa bezrobocia na koniec lutego br. wyniosła w mieście 17,8 proc. Tymczasem w kraju wynosiła 18 proc. Niestety była ona jednak nieco wyższa niż w województwie śląskim (15,7 proc.).
Małgorzata Zawadzka wyjaśniła, że obecna stopa bezrobocia w Dąbrowie Górniczej osiągnęła poziom sprzed 2001 roku. Gmina jest w korzystniejszej sytuacji niż ościenne miasta i powiaty. W Sosnowcu bowiem, dla przykładu, stopa bezrobocia wynosi 20,2 proc., w Zawierciu aż 23,7 proc., a w powiecie będzińskim – 22,9 proc.

Obecnie w mieście jest 10853 osób bezrobotnych, w tym 55,8 proc to kobiety. Zauważa się jednak, jak podkreśliła Zawadzka, że kobiety są coraz lepiej wykształcone. Zmienia się też struktura bezrobotnych.

Dominującą grupą (29 proc.) tworzą obecnie osoby w wieku od 45 do 54 roku życia ,a do tej pory była to grupa od 25 do 34 lat. Osoby w wieku od 18 do 24 lat stanowią 20,7 proc. bezrobotnych, a w wieku od 25 do 35 lat – 26,7 proc.
Szefowa PUP-u mówiła o sposobach obniżania bezrobocia w mieście oraz o środkach jakimi może dysponować jej Urząd na ten cel.

W tym roku jest to kwota 4,7 mln zł z Funduszu Pracy oraz z projektów unijnych. Jak dodała, wszelkie sposoby pomocy bezrobotnym cieszą się dużym zainteresowaniem. Wspomniała, że w kwietniu PUP złożył, między innymi, projekt unijny dotyczący kobiet, które podejmą działalność gospodarczą. Można pozyskać z tego tytułu 400 tys. zł, co oznacza, że 25 osób uzyska po 12 tys. zł na rozpoczęcie własnego, drobnego biznesu.
(JOK)

na pewno sasiedztwo nam korzystnie nie wplywa i sasiedzi szukaja pracy i u nas. Gdyby u sasiadow bylo bezrobocie takie jak w Katowicach to na pewno i u nas byloby mniejsze
Master
Tak zgadzam sie z tym , równiez to ze napewno z DG kilkaset , moze nawet 1000 osób w wieku 20-30 lat pracuje tymczasaowo za granicą.

Sam znajomych moge wymienic mnostwo !! z róznym skutkiem im idzie

Co więcej nawet "jeden z czołowych" forumowiczów zarabia na chleb w United Kingdom 8)

P.S.
Z moich informacji w sierpniu do DG przenosi sie duza fabryka czesci samochodowych Intier Automotive , zatrudniająca ok 400 osób.

Przenosi sie z Mysłowic, a bedzie ulokowana miedzy Atlasem i Ekocemem
kwintosz
Targi Pracy w kraju i za granicą

Prezydent Będzina Radosław Baran po raz drugi w tym roku objął honorowym patronatem „Targi Pracy w kraju i za granicą”. Targi organizowane są 21-22 października 2006 r. w Centrum Handlowym M1 w Czeladzi. Prezydent zaprasza wszystkich poszukujących pracy do odwiedzenia Targów.

Poprzednie Targi zorganizowano w lutym 2006 r. i były okazją do nawiązania bezpośredniego kontaktu pomiędzy poszukującymi pracy, a pośrednikami pracy i osobami, które zajmują się rekrutacją. W ramach targów będzie można m.in. spotkać się z potencjalnym pracodawcą, zarejestrować w bazie danych, skorzystać z porad doradcy personalnego, zapoznać z aktualnymi ofertami pracy w kraju i za granicą oraz wymienić doświadczenia związane z poszukiwaniem pracy.

źródło: www.bedzin.pl
kwintosz
Małe info
Poluje na prace więc przeglądam oferty i trafiłem:

Z tego co zauważyłem w DHL-u mają przyjęcia na różne stanowiska, od kierowników po pracowników magazynu, bo kilka tych ogłoszeń widziałem

Ciekawą ofertę znalazłem także w Brembo z DG odnośnie studentów i absolwentów. Ruszył kolejny program praktyk/stażu w ww firmie w kilku wydziałach do wyboru. Myślę że warto skorzystać i podłapać może jakieś kontakty. Na praktyke przyjmują studentów 5 roku studiów technicznych, natomiast na staż 12-sto miesięczny i płatny (umowa)!! absolwentów tychże uczelni. nie wiem jak jest dokładnie z wymaganiami ale ponoć trzeba znać język ang lub włoski a najlepiej oba jednocześnie.
pozdrawiam
Co do brembo to raczej bym się nie zachwycał. Do tego nie mam pojęcia po co im te języki. Do odziału w DG potrzebują raczej tylko roboli. No chyba że niedawno się coś zmieniło albo może chodzi o Częstochowe
vacu
QUOTE(pozdrawiam @ Oct 23 2006, 11:47 PM) *
Co do brembo to raczej bym się nie zachwycał. Do tego nie mam pojęcia po co im te języki. Do odziału w DG potrzebują raczej tylko roboli. No chyba że niedawno się coś zmieniło albo może chodzi o Częstochowe

To samo się tyczy DHL-a - znam przypadek, gdzie koleś poszedł tam i robotę dostał ale oczekiwali pracy na 12h dzień po dniu [nie uwzględniane jednak jako nadgodziny], koleś przepracował dwa dni i machnął ręką ale kasy za te dwa dni mu nie dali, mimo, że przepracował prawie 24 h, bo jakiś haczyk w umowie jest, że trzeba przepracować co najmniej tydzień jeśli dobrze pamiętam, żeby kasę dostać..
kwintosz
Miał ktoś z was do czynienia z "Saia-Burgess Poland Sp. z o.o." mające siedzibę na ul Przybylaka 15 w DG??
Macie może jakieś opinie na ich temat? Jak tam płacą, jakie są warunki np. do odbywania stażu? Na "Inżynierskich Targach Pracy" przedstawiali swoją ofertę stażów a jestem ciekaw czy ktoś miał z nimi styczność. Jakby ktoś coś wiedział, z góry dzięki za info.
Yellow Taxi
Witam.
Poszukujemy kierowców do naszej korporacji YELLOW TAXI
Wymagane jest:
1. Skończone 21 lat
2. Niekaralność
3. Zdany egzamin z topografi miasta D.G.
4. Prawo jazdy KAT. B minimum 3 lata

tel. kontaktowy 510 22 33 22 w godz. 9.00 do 20.00
marcin.p
A w jaki sposób zdać taki "egzamin ze znajomości topografii miasta"? Wiem, że załatwia się to w U.M. w wydziale komunikacji. Mógłby Pan podać jakieś wskazówki w tej sprawie?
Yellow Taxi
Witam!!!! Poszukujemy do pracy dwóch kobiet na stanowisko : DYSPOZYTORKA w firmie YELLOW TAXI. Mile widziane doświadczenie. Wszelkich informacji udzielimy pod nr. tel 510-101-101 Proszę się powołać na forum. Dziękujemy
funki
Witam

Oferta pracy : Telepizza Poland
Miejsce : Dąbrowa Górnicza/Sosnowiec
Stanowisko: dostawca (z własnym środkiem transportu)/ pizzero (bez doświadczenia)
# Szkolenia przygotowujące do wykonywanej pracy
# Dogodna forma zatrudnienia (umowa o prace na cały lub część etatu, umowa zlecenie)
# Terminowo wypłacane wynagrodzenie
# Elastyczne godziny pracy
# Możliwość dostosowania pracy do Twoich zajęć (np. szkoła, dodatkowa praca)
# Zniżki pracownicze na pizze do 80%
# Pracę w zgranym zespole i miłej atmosferze
# Rozwój zawodowy (możliwość awansu na stanowisko menedżerskie)

Gdyby ktoś chciał dowiedzieć się więcej o pracy proszę pisać lub dzwonić do mnie. Pracuję jako dostawca. Zarobki są na prawdę satysfakcjonujące. Wbrew pozorom można dużo zarobić. Dzwońcie piszcie chętnie odpowiem na każde pytanie.
Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny: 506 90 37 41; 32 261 25 43-powołać się na forum
lub: funk88@tlen.pl

Dave
Hmmm, a o aktualnych badaniach Sanepidu (lub ważnej książeczce Sanepidu) czemu nie napisaleś? Już jej nie trzeba mieć? Bo badania trzeba i tak zrobić, ale można to zrobić w trkacie i na koszt firmy? Ja mam aktualne badania, ale póki co nie mam autka już swojego (kupię pod koniec zimy). Chętnie bym był dostawcą ale jeszcze nie teraz - 4 lata temu już dostarczałem pizzę jednej ze znanych firm w DG niedaleko Telepizzy i zarobiłem nawet fajnie, ale współpracownicy i atmosfera w tej firmie do d...!
marcin.p
Też bym chętnie dorobił jako dostawca. Ale co z tym sanepidem?
funki
Książeczkę sanepidu można donieś w ciągu dwóch tygodni. Z obciążeniem pracodawcy nie wiem jak jest do końca. Ja samemu ponosiłem koszta, chyba na umowie o parce można już odliczyć. Ja jestem "zleceniowcem". Jest to oczywiste bo to w końcu gastronomia.
Atmosfera jest dobra, wiadomo że zawsze znajdzie się jakieś ogniwo zapalne ;]. Ja osobiście nie narzekam , kilka ładnych pizzerek, szefowie zmiany mają max. 30lat. Niektórzy dostawcy są prześmieszni. Lubię tą pracę biggrin.gif
kozibdw
Mógłby mi ktoś lepiej określić na czym polega ta praca(dostawcy) i jakie kryteria trzeba spełniać ,tzn.jakim pojazdem trzeba dysponować
kwintosz
CYTAT

Ruszają Internetowe Targi Pracy

Magdalena Kot i Anna Grzybowska przygotowują nowe oferty pracy do internetowej giełdy.

Od wczoraj trwa piąta edycja Internetowych Targów Pracy, organizowanych przez dąbrowską Wyższą Szkołę Biznesu. Nowych profesji będzie można poszukiwać do końca lutego.

- Ponieważ popularność targów rośnie, postanowiliśmy zmienić ich charakter ze stacjonarnego na internetowy. Dzięki temu firmy z całego kraju mogą zaprezentować swoje oferty w sposób łatwy i przystępny - mówi Anna Szymańska z dąbrowskiej uczelni.

Przedsięwzięcie jest kontynuacją Targów Pracy branży Work & Travel, które odbyły się w WSB 18-19 stycznia br.,gromadząc wielu zainteresowanych pracą za granicą. Dotychczas swoje uczestnictwo w targach zgłosiły m.in.: Adecco Poland, Arinso People Services sp. z o.o., Business, Kolporter EXPO sp. z o.o., HR Masters oraz Work Service SA. Internetowe targi są doskonałą okazją na znalezienie profesji bez wychodzenia z domu. Wystarczy odwiedzić stronę internetową Wyższej Szkoły Biznesu (www.wsb.edu.pl..

- Oprócz atrakcyjnych ofert pracy, będzie można posłuchać tam wypowiedzi praktyków i specjalistów, dotyczące specyfiki pracy w danej branży, metod rekrutacyjnych i możliwości zatrudnienia młodych ludzi. Będą odbywały się także interaktywne rozmowy z psychologiem, doradcą zawodowym oraz specjalistą do spraw rekrutacji - informuje Anna Szymańska.
(PAS) - POLSKA Dziennik Zachodni
www.dabrowa.naszemiasto.pl
zizi
Ktoś pracował możę w firmie: RESPOL,UL.PODLESIE 3 ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pantas
Interesuje mnie jakaś praca na wakacje w Dąbrowie Górniczej. Mam 18 lat, na 2 lipca wyznaczony egzamin prawa jazdy.

Słyszałem o wykładaniu towarów na półki w Realu albo pracy w Kemie sortowanie butelek. Ktoś coś o tym wie?
Pozdrawiam!
Sebastian22
Hmm udaj się do Urzędu Pracy teraz powinno być sporo ofert prqacy sezonowej dla uczniów/studentów. Na pewno coś znajdziesz.
marcin.p
Zaczyna się okres urlopowy, więc firmy będą potrzebować pracowników na zastępstwa. Pochodź po firmach, zakładach, podzwoń, "poszperaj" po necie, w prasie a napewno coś dla siebie znajdziesz.
Pantas
Szukam w internecie, ale raczej nie ma żadnych konkretów, w urzędzie pracy coś znajdę dla takiego nie wykształconego 18latka?
Sebastian22
CYTAT(Pantas @ nie, 25 maj 2008 - 16:36) *
Szukam w internecie, ale raczej nie ma żadnych konkretów, w urzędzie pracy coś znajdę dla takiego nie wykształconego 18latka?

Tak co roku są przygotowywane specjalne oferty dla uczniów na wakacje.
syzio
Rok temu McDonald's dostał pozwolenie na zatrudnianie nieletnich od lat 15 w okresie wakacyjnym. Brak rąk do pracy biggrin.gif
marcin.p
Straż Miejska - 9 etatów

http://www.dabrowa-gornicza.pl/?nodeid=new..._glowny_id=9137
beata
Firma Konsalnet Południe przyjmie do pracy mężczyzn w charakterze ochroniarzy.
kamillll
Prezentacja firmy
LAKD to wyspecjalizowana sieć sprzedaży usług finansowych związanych z zakupem samochodów. Oferujemy pełen zakres usług począwszy od kredytu, leasingu czy ubezpieczeń komunikacyjnych a skończywszy na pożyczce gotówkowej dla posiadaczy pojazdów. Kompleksowość oferty, współpraca z wiodącymi instytucjami finansowymi oraz doskonała orientacja na rynku motoryzacyjnym sprawiają, że jesteśmy w stanie zaspokoić nawet najbardziej wyszukane potrzeby naszych Klientów. U nas znajdą Państwo wszystko, co wiąże się ze sfinansowaniem zakupu samochodu i jego użytkowaniem. Strategicznym założeniem naszej firmy jest dostarczenie jak najwyższej jakości usług finansowych adresowanych zarówno do Klientów detalicznych, jak i instytucjonalnych zainteresowanych nabyciem pojazdu.
Opis stanowiska pracy
Głównie zadania Menadżera Klienta to:
• pozyskiwanie do współpracy komisów i salonów samochodowych,
• zawieranie umów handlowych z komisami i salonami sprzedaży samochodów,
• realizacja transakcji kredytowych, leasingowych oraz ubezpieczeń komunikacyjnych,
• wdrażanie nowych produktów finansowych w podległych strukturach handlowych.

Wymagania
Poszukujemy osób:
• z doświadczeniem w prowadzeniu rozmów handlowych,
• umiejętnością nawiązywania i utrzymywania dobrych relacji z partnerami handlowymi,
• ogromną motywacją do pracy,
• samodzielnych,
• posiadających (w okresie próbnym) własny samochód

CV ze zdjęciem proszę przesłać mailem na adres: rekrutacja@biuro-lakd.com
Yellow Taxi
Yellow Taxi zatrudni na stanowiska Dyspozytorka i Kierowca
Dyspozytorek poszukujemy na 2 etaty.Cały i na nocki w piątki i soboty.
Kierowców na cały etat.
Wymagania dla kierowców ukończone 21 lat, min 3 lata prawo jazdy,kurs taxi,egzamin z topografi,badania psychotechniczne,niekaralność.
Kontakt 510-101-101
marcin.p
CYTAT(Yellow Taxi @ pią, 19 wrz 2008 - 23:56) *
Yellow Taxi zatrudni na stanowiska (...) Kierowców na cały etat (...)

Czy to znaczy, że zatrudniacie umowe o pracę?
Yellow Taxi
Witamy.
W odpowiedzi dla użytkownika Marcin zatrudniamy na podstawie umowy zlecenie
a chodziło nam dokładnie, że potrzebujemy pełno etatowych pracowników.

Pozdrawiamy Yellow Taxi
michal_dg
edit: Yellow Taxi zatrudni na stanowiska Dyspozytorka

czyli zatrudnicie Dyspozytorkę ? Dyspozytor moze byc ?
Yellow Taxi
Witam na dzień dzisiejszy zgłosiły się do nas osoby na stanowisko dyspozytorka
szukamy jedynie teraz kierowców

Pozdrawiamy Yellow taxi
katidg
Witam:)
Szukam pracy na terenie Dąbrowy Górniczej.
Wszystko jedno w jakiej branży.
Wszystkie propozycje prosze pisac na priv:)

Pozdrawiam:)
Nikka
Praca w Dabrowie... laugh.gif
szukam od września i nic, po prostu NIC !! i szukam nie tylko w DG, ale i Sc, Kato itp...
mam wykształcenie średnie, studiuje zaocznie, generalnie myślę, że nadaję się na różne stanowiska, ale niestety nic nie mogę znaleźć. i nie tylko ja.
w tym kraju nie daje się szans rozwoju 20-latkom.
Najlepiej jest mieć 25 lat, znać co najmniej 3 języki biegle, mieć wyższe wykształcenie (najlepiej ze 2 kierunki skończone) i świetne doświadczenie blink.gif
a jak ktoś nie spełnia wymagań, to nie daje się mu szans.
Smutne, ale prawdziwe.
Nie dziwię się ludziom, którzy wyjeżdżają do pracy, a raczej UCIEKAJĄ z tego kraju!!
sama bym chętnie uciekła, gdyby nie studia.
i gdzie ten obiecany 'cud gospodarczy' ehh.
Patrimonium
no z pracą bywa róznie, zależy co chcesz robić. napisz jakie masz wymagania co do warunków pracy i zarobków, może uda się coś pomóc.
lilith_88
cos masz cyba za duze wymagania co do pracy... bo w listopadzie bylo ptwarcie Pogorii i duzo osob znalazlo prace chociazby w realu... i to osob w naszym wieku.. czyli po 20 lat...
Kamil_
Ogólnie to we wrześniu jeszcze na co drugim sklepie była kartka, że chętnie zatrudnią studentów...
Lui
Jeszcze nie tak dawno wisiała kartka w Nemo w PUBie, że zatrudnią barmanów rolleyes.gif
menago
w Planecie i MaxMario jeszcze (chyba) miesiac temu cos wisialo ze potrzebuja barmanki. w DaGrasso szukaja kasjerki(?), tyle z pamieci...
Mick
A co studiujesz i jakiej pracy szukasz??
emka_dg
Witam! mam podobny problem jak Nikka, jestem młodą osobą , doświadczenie w pracy też posiadam. Pracowałam w sklepach , w biurze a nawet na produkcji, więc jak widać z pracą nie wybrzydzam. Szukam już prawie 3 miesiące i sama nie wiem co robić bo składam CV wszędzie gdzie się da. Wiem że dużo osób zostało zwolnionych i przez to teraz pracodawcy jak zatrudniają to mają znacznie większy wybór ale myślę że chociaż na rozmowę powinnam dostać zaproszenie a tu nic.Powoli tracę nadzieję , a to dopiero początek mojego dorosłego życia gdyż nie mieszkam już z rodzicami, boję się jednak że jak to dłużej potrwa to ... szkoda gadać. Widziałam że niektóre osoby na forum są trochę bardziej zorientowane i wiedzą gdzie mogą być jeszcze przyjęcia, jeśli macie takie informacje to proszę o pomoc. Obojętnie o jaką pracę chodzi czy sklep czy produkcja.
lilith_88
CYTAT(emka_dg @ nie, 05 kwi 2009 - 10:15) *
Witam! mam podobny problem jak Nikka, jestem młodą osobą , doświadczenie w pracy też posiadam. Pracowałam w sklepach , w biurze a nawet na produkcji, więc jak widać z pracą nie wybrzydzam. Szukam już prawie 3 miesiące i sama nie wiem co robić bo składam CV wszędzie gdzie się da. Wiem że dużo osób zostało zwolnionych i przez to teraz pracodawcy jak zatrudniają to mają znacznie większy wybór ale myślę że chociaż na rozmowę powinnam dostać zaproszenie a tu nic.Powoli tracę nadzieję , a to dopiero początek mojego dorosłego życia gdyż nie mieszkam już z rodzicami, boję się jednak że jak to dłużej potrwa to ... szkoda gadać. Widziałam że niektóre osoby na forum są trochę bardziej zorientowane i wiedzą gdzie mogą być jeszcze przyjęcia, jeśli macie takie informacje to proszę o pomoc. Obojętnie o jaką pracę chodzi czy sklep czy produkcja.

no to tak... z tego co sie orientuje w nowo otwrtej cukierni czy to piekarni tam gdzie byla kiedys hurtownia polnoc-poludnie kolo osrodka zdrowia w centrum wisi kartka ze zatrudnia ekspedientki no i obok w inferno tez wisi kartka...
sama bym chciala isc do jakiejs pracy ale niestety tylko 3 dni w tygodniu bo reszte tygodnia siedze na uczelni :/
Pantas
Szukam pracy.

Paweł Antas
692483142
pantas@gmail.com

Bardzo dobra znajomość obsługi komputera, webmasterstwo.

Prawo jazdy kat.B, własny samochód.

Książeczka sanepidowska ważna.

Uregulowany stosunek do służby wojskowej.

Poszukuję pracy na okres 3 miesięcy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.