Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przygotowania do sezonu
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
de-mak
Witam drogich forumowiczów. Może to pytanie nie do końca spasuje do tematu, ale bardzo jestem ciekawy jak oceniacie szanse MKS-u w nadchodzącym sezonie. Nigdzie nie znalazłem dyskusji o tym a to jest najbardziej aktualny wątek:) Nasze czeszki spisują się w swojej reprezentacji nawet lepiej niż dobrze, na J. Szczurek również zapewne jak zwykle będziemy mogli liczyć, do tego jeszcze nieźle spisujace się Ikic i Kurnikowska. Mówi się, że liga teoretycznie bardziej wyrównana i będzie ciężko chociażby poprawić wynik z zeszłego sezonu, ale ja uważam, że jest to realne.
bonus11
Ja powiem tak,gdybyśmy mieli lepsze środkowe i rozgrywającą to bylibyśmy w stanie walczyć o mistrzostwo,realnie patrząc są to pozycje 3-6
de-mak
Z rozgrywającą to się zgodzę i do niedawna tak myślałem o środkowych, ale oglądając mecz czeszek z włoszkami to powiem szczerze, że mnie zadziwiła Plchotova swoimi 10 blokami. Widze światełko w tunelu;)
Colo
A ja jednak myślę ,że tak patrząc na grę zespołu Czech na MŚ to i nasza rozgrywająca Lucie Muhlsteinova może być mocnym punktem.Co do miejsca w tym sezonie to tak jak było wcześniej powiedziane 3-6
mydlik
Moim zdaniem aktualnie drużyna jest bardziej wyrównana kadrowo, niż w ubiegłym sezonie.
Ciężko będzie o medal ( większa konkurencja ) ale trzeba bardzo mocno powalczyć w pierwszej kolejności o półfinał a następnie nie piszę, aby nie zapeszyć.
Mały77
A moim zdaniem w tym sezonie - a na pewno na początku - będziemy mieli szansę trochę odskoczyć od Bielska, Muszyny i Sopotu. Dlaczego? One mają dużo więcej zawodniczek na odbywających się właśnie MŚ (zmęczenie brakiem przerwy), do tego dojdzie duża rotacja w porównaniu z poprzednim sezonem a co za tym idzie brak zgrania. A nasze dziewczyny w tym składzie co teraz trenuje nieźle sobie radzą. Więc do Play-Off możemy wystartować z dobrej pozycji - może nawet pierwszej. A to będzie duży atut.
Ogólnie patrząc na skład to chyba jest porównywalny z tym z zeszłego sezonu. Gajgał większość sezonu zasadniczego zawodziła plus ten koszmarny błąd w Muszynie, Sieczka dobra na 2 sety.
Już tylko miesiąc i widzimy się na hali. Po pierwszych meczach będzie można powiedzieć coś więcej.
Do zobaczenia wink.gif
Ugf
Czeszki spisuj sie rewelacyjnie ... Zarowno Ivana jak i Lucie. Zreszta - zerknijcie sobie albo na strone, gdzie jest podsumowanie ich gry, albo na profil MKS na Facebooku ... Naprawde liga moze byc teraz bardzo, ale to bardzo ... ciekawa smile2.gif

*Wybaczcie za brak polskich znakow, ale ich obecnie nie posiadam i jakos nieszczegolnie chce mi sie je przeklejac recznie tongue.gif
Zibar
Trochę zdjęć z treningu w pełnym składzie snf (51).gif

Mały77
oooo - ale fajna fryzura Asi Szczurek wink.gif
A tak poza tym ktoś mógłby zaktualizować stronę www.mks.dabrowa.pl bo prezentacja zespołu ... jest z tamtego roku !!!
checkin
Prezentacja zespołu na sezon 2010/2011 jest w galerii klubowej.
Na głównej stronie zapewne w jej nowej (zapowiadanej) wersji.

W sobotę o 15 w Brzesku gramy z Mielcem.
Mały77
CYTAT(checkin @ śro, 24 lis 2010 - 15:40) *
Prezentacja zespołu na sezon 2010/2011 jest w galerii klubowej.
Na głównej stronie zapewne w jej nowej (zapowiadanej) wersji.

To, że jest w galerii to wiem bo oglądałem wink.gif
Ale stronka lekko się przestarzała - no nic - poczekamy na nową, lepszą (mam nadzieję) odsłonę.
Przydałby się także jakiś newsletter na stronie wink.gif
Grzesko
Szukam chętnych na wyjazd do Brzeska na jutrzejszy sparing.Koszt paliwa 20zł. 692 278 392
checkin
Tauron MKS DG - KPSK Stal Mielec 3:2 w Brzesku.
bonus11
Słabiutko coś...
Colo
Coś więcej o tym meczu może ktoś napisać ?
checkin
Fotki z meczu z Mielcem w klubowej galerii:

Tauron MKS DG - KPSK Stal Mielec
Szczepan
Nikt Cie nie napisze, bo Darek "tylko zdjęcia robi, przy współpracy z P.."
i tyle wiemy.
yash58
Najlepiej samemu obejrzeć jest już wybór najlepszych akcji na video w galerii klubowej,dodam tylko że jak na 5 setowy mecz to za dużego wyboru nie było.Bardzo dużo błędów własnych w obu ekipach
Mariuszek_
2 dni do meczu, a nawet strony klubowej nie ma zaaktualizowanej. Śmiech.. mellow.gif
Mały77
A ja myślę, że jest dobrze a może być lepiej - Panie i Panowie - robimy średnią na ponad 2 tysiące widzów na mecz? Pierwsza próba w sobotę wink.gif
PS. nie tylko strona nie zmieniona ale również plakatów nie widziałem a dzisiaj już c zwartek sad.gif
Colo
MKS pozyskał latem dwie reprezentantki Czech - Ivanę Plhotovą (środkowa bloku) i Lucie Muhlsteinovą (rozgrywająca) oraz Chorwatkę Mateę Ikic (przyjmująca). Odeszły Magdalena Śliwa, Katarzyna Gajgał i Ewelina Sieczka. W kadrze znalazła się też 16-letnia Marcelina Nowak. "Na grę w lidze jest chyba dla niej jeszcze za wcześnie, choć niczego nie można wykluczyć. Na razie trenuje z zespołem. Zależy nam na przygotowywaniu i stopniowym wprowadzaniu do drużyny takich perspektywicznych, młodych siatkarek" - dodał trener. zródło -interia.pl (http://sport.interia.pl/siatkowka/aktualnosci/news/trener-mks-najwazniejszy-dobry-start,1566266)

Co to za Marcelina ? Już drugi raz widzę to nazwisko , na stronie klubu nic niema na temat tej dziewczyny.
bonus11
Miały byc tez wybierana zdjecie i wstawione do oceniania,a tu ani widu ani slychu
Michael
CYTAT(Mariuszek_ @ czw, 02 gru 2010 - 15:13) *
2 dni do meczu, a nawet strony klubowej nie ma zaaktualizowanej. Śmiech.. mellow.gif

W porównaniu do innych zespołów PLK strona i tak wygląda dobrze, a nawet bardzo dobrze wink.gif.
Mały77
CYTAT(Michael @ czw, 02 gru 2010 - 21:23) *
W porównaniu do innych zespołów PLK strona i tak wygląda dobrze, a nawet bardzo dobrze wink.gif.

Ale porównujesz do stron o koszykówce czy wkradł Ci się błąd? Bo PLK to nie LSK wink.gif
Nie można patrzyć na innych - trzeba być przed nimi wink.gif
Kamil_
CYTAT(Mały77 @ czw, 02 gru 2010 - 21:28) *
CYTAT(Michael @ czw, 02 gru 2010 - 21:23) *
W porównaniu do innych zespołów PLK strona i tak wygląda dobrze, a nawet bardzo dobrze wink.gif .

Ale porównujesz do stron o koszykówce czy wkradł Ci się błąd? Bo PLK to nie LSK wink.gif
Nie można patrzyć na innych - trzeba być przed nimi wink.gif

Z tego co wiem, to nasz zespół uczestniczy w Plus Lidze Kobiet wink.gif
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ czw, 02 gru 2010 - 23:36) *
Z tego co wiem, to nasz zespół uczestniczy w Plus Lidze Kobiet wink.gif

Zgadza się - tylko, że pisze się PlusLiga Kobiet wink.gif Ale jest jeszcze skrót PLK czyli Polska Liga Koszykówki. A skrót wcześniej był LSK (nawet strona PlusLigi Kobiet ma przekierowanie z lsk.net.pl). Dlatego trochę się zakręciłem wink.gif
yash58
Relacja z konferencji MKS video i kilka zdjęć Część 1 Część 2 Foto
Mały77
A ja chciałem zauważyć, że trener w czasie przygotowania do sezonu startował również w wyborach samorządowych i w okręgu 1 dostał ... 86 głosów wink.gif
Kamil_
Pisałem o tym ale posty usunięto smile2.gif Teraz też wpadnie zły moderator i da nam po baniku biggrin.gif

MOD:
No takiej ciętej riposty to z zapalniczką szukać tongue.gif

Kamil_:

wink.gif
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ pią, 03 gru 2010 - 12:29) *
Pisałem o tym ale posty usunięto smile2.gif Teraz też wpadnie zły moderator i da nam po baniku biggrin.gif

Eeee - już po wyborach to może nie wink.gif A to był też element przygotowań do sezonu wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.