eve
Sat, 13 Mar 2010 - 22:12
Ma ktoś już jakieś info odnośnie wykonawców?
Lanzarote
Mon, 15 Mar 2010 - 14:35
Sobotnią gwiazdą będzie Perfect
Master
Mon, 15 Mar 2010 - 15:36
Piątek cos w stylu reggae, nazw nie pamietam, a niedziele dla starszych , cos a'las Krawczyk

Sobota Perfect
Dla kazdego cos miłego
Piątek bardziej dla młodziezy, sobota wykonawca uniwersalny, niedziela - rodzinny

to tak w skrócie
NeoKs
Mon, 15 Mar 2010 - 22:34
Gdzie Wam do dni DG
Jeszcze 2,5 miesiąca zostało (zaczynają się zwykle na początku czerwca). A Wy już chcecie wiedzieć kto wystąpi
bobik
Tue, 16 Mar 2010 - 09:23
Tym razem będą pod koniec maja - 28-30 maja
mgmisiek
Sat, 27 Mar 2010 - 20:57
a mnie się wczoraj coś o uszy obiło, że na Dniach DG w tym roku zagra Coma. Ktoś jest w stanie potwierdzić tą informację?
lilith_88
Sat, 27 Mar 2010 - 21:21
CYTAT(mgmisiek @ sob, 27 mar 2010 - 20:57)

a mnie się wczoraj coś o uszy obiło, że na Dniach DG w tym roku zagra Coma.
Coma w Dąbrowie..

chyba w snach

ale pomarzyc zawsze mozna
KJS
Sun, 28 Mar 2010 - 15:55
CYTAT(lilith_88 @ sob, 27 mar 2010 - 23:21)

CYTAT(mgmisiek @ sob, 27 mar 2010 - 20:57)

a mnie się wczoraj coś o uszy obiło, że na Dniach DG w tym roku zagra Coma.
Coma w Dąbrowie..

chyba w snach

ale pomarzyc zawsze mozna

jak w czeladzi grali, to w dąbrowie też mogą ; )
eve
Sun, 28 Mar 2010 - 16:05
Odwiedź moją stronęPatrzcie co znalazłam

Ale jestem hepi!

Właśnie to info chciałam usłyszeć zakładając ten temat

EDIT: Sama nie mogę edytować swojego pierwszego postu, ale fajnie by było gdyby jakiś admin to zrobił i wpisał, że w piątek zagra Coma, a w sobotę Perfect

Będzie czytelniej
mgmisiek
Sun, 28 Mar 2010 - 19:30
CYTAT(eve @ nie, 28 mar 2010 - 17:05)

Odwiedź moją stronęPatrzcie co znalazłam

Ale jestem hepi!

Właśnie to info chciałam usłyszeć zakładając ten temat

EDIT: Sama nie mogę edytować swojego pierwszego postu, ale fajnie by było gdyby jakiś admin to zrobił i wpisał, że w piątek zagra Coma, a w sobotę Perfect

Będzie czytelniej

A jednak

No to całkiem sympatycznie.
eve
Sun, 28 Mar 2010 - 19:59
Hmmm.... do Comy możemy jeszcze dodać Jamala
Odwiedź moją stronęNo to pozostało wyśledzić tylko co nas czeka w niedzielę

EDIT: Przy okazji dowiedziałam się co będzie na zakończenie lata. Niby to dopiero za 5 miesięcy, ale jak widać miasto zaklepuje to dużo wcześniej
Padziu
Sun, 28 Mar 2010 - 20:35
CYTAT(eve @ nie, 28 mar 2010 - 20:59)

EDIT: Przy okazji dowiedziałam się co będzie na zakończenie lata. Niby to dopiero za 5 miesięcy, ale jak widać miasto zaklepuje to dużo wcześniej

To może podzielisz się tą informacją
eve
Sun, 28 Mar 2010 - 20:38
W pierwszy dzień Maciej Maleńczuk
Odwiedź moją stronę
lilith_88
Mon, 29 Mar 2010 - 00:56
CYTAT(eve @ nie, 28 mar 2010 - 21:38)

Patrzcie co znalazłam
Ale jestem hepi! Właśnie to info chciałam usłyszeć zakładając ten temat
EDIT: Sama nie mogę edytować swojego pierwszego postu, ale fajnie by było gdyby jakiś admin to zrobił i wpisał, że w piątek zagra Coma, a w sobotę Perfect Będzie czytelniej [/url]
.gif)
nie wierze normalnie

to beda chyba najlepsze dni dg
prezes
Mon, 29 Mar 2010 - 07:08
CYTAT(lilith_88 @ pon, 29 mar 2010 - 01:56)

przeczytaj jeszcze raz - Maleńczuk gra 28.VIII, a nie na Dniach Dąbrowy
savalas
Mon, 29 Mar 2010 - 18:21
no piątek wkońcu nie piknikowy, ale sobota to już zupełnie nie moje klimaty.
Lanzarote
Tue, 30 Mar 2010 - 11:28
CYTAT(bobik @ wto, 16 mar 2010 - 06:23)

nie tym razem tylko zawsze Dni DG są w ostatni weekend maja.
zagłębiak
Tue, 30 Mar 2010 - 14:02
CYTAT(Lanzarote @ wto, 30 mar 2010 - 10:28)

Maleńczuk przyjedzie do D.G. 28 sierpnia czyli zakończenie wakacji. Coroczna impreza w Parku Halera organizowana przez U.M.
PS. fajne zdanie...tylko zawsze...
Dave
Mon, 05 Apr 2010 - 14:07
CYTAT(Lanzarote @ wto, 30 mar 2010 - 11:28)

Nie prawda bo dawniej były z początkiem czerwca, lub w drugi tydzień czerwca - jakoś ok. 10 lat temu to było nawet, że pierwsze były dni Sosnowca a dopiero w następny tydzień dni DG!
Degland
Tue, 06 Apr 2010 - 23:57
Michael_SA
Fri, 07 May 2010 - 13:49
DG to chyba nigdy nie umie zaprosić kogoś normalnego... Może że jedynie ten Perfect... ale tak to słabo...
Kamil_
Fri, 07 May 2010 - 14:21
Jeśli większości się podoba to widocznie Ty jesteś nienormalny. Bo to większość wyznacza co jest normalne.
Moi znajomi z różnych miast województwa np. gdy dowiedzieli się co będzie w DG to już zarezerwowali u mnie nocleg bo dla nich pełen wypas. A przekrój wiekowy, upodobań muzycznych jest naprawdę spory.
savalas
Fri, 07 May 2010 - 15:38
akurat w tym roku wyjątkowo, dla każdego coś miłego, Jamal na głównej plus okoliczna scena hh na małej scenie, Coma dla młodzieży i perfekt dla dziadków, niema tym razem co narzekać.
Dave
Fri, 14 May 2010 - 10:51
Perfect dla dziadków?!

Tyś chyba na koncertach Perfectu nie był/nie widywał!
eve
Sat, 15 May 2010 - 11:40
Zależy co kto lubi, dla mnie Coma to po prostu ideał
prezes
Sat, 15 May 2010 - 13:27
CYTAT(Dave @ pią, 14 maj 2010 - 10:51)

Perfect dla dziadków?!

Tyś chyba na koncertach Perfectu nie był/nie widywał!

Zgadzam się

poza tym Perfect zagra w tym roku poraz pierwszy na Przystanku Woodstock, a wyobrażacie sobie "dziadków" na tej imprezie?
savalas
Sun, 16 May 2010 - 23:22
jak dla mnie to muzyka dla dziadków, ja takowej nie trawie. Co kto lubi. Mnie się kojarzy z 60 latkami
savalas
Sat, 29 May 2010 - 10:01
za nami pierwszy dzień tegorocznych dni dąbrowy. Było nieźle. Nasi rastamani, dali przeciętny koncert, najlepiej brzmiał BobOne, bo nie próbował być bardziej rasta niż Jamajczycy, reszta troche gorzej, no ale tak to jest jak hiphopowcy bez pojęcia o śpiewaniu próbują melorecytować. Jamal, dał jak dla mnie najlepszy koncert tego dnia, nieźle nagłośniony, nieznam zbyt wielu jego utworów ale spoko to wypadło z bandem. Najgorszy koncert dała gwiazda wieczoru. Nie rozróżniałem słów wokalisty, słychać było tylko jakby coś tam seplenił, gitary zamulały aranżacje i wogóle nie podobało mi się to co grali, niby cięższe brzmienie niż popelina piknikowa, ale jednak nie moje klimaty, wole coś mocniejszego.
Ogólnie pierwszy dzień jednak na plus, drugi rok z rzędu, piątek okazuje się najlepszym dla mnie dniem z Dni D.G.
Zobaczymy co dziś pokażą graficiarze.
Kamil_
Sat, 29 May 2010 - 10:09
Co racja to racja. Też miałem problemy z rozróżnieniem słów. Dobrze że pogoda dopisała, bo dzięki temu przyszło naprawdę sporo ludzi. Jakiś bójek czy innych incydentów też nie zauważyłem.
NeoKs
Sat, 29 May 2010 - 10:19
A tam narzekacie
Było świetnie na Comie

A najlepsze to fakt, że pogoda dopisała i w ogóle deszcz nie padał

A to, że dało się nie zauważyć żadnych bójek itp. , gdyż było w sumie mnóstwo policji.
Bartek90
Sat, 29 May 2010 - 11:59
Bójki dało się zauważyć i nawet nie trzeba było zbytnio szukać

Sam widziałem ze 3 i to jeszcze jak było dosyć widno...
Kamil_
Sat, 29 May 2010 - 12:09
No jak jasno było to tak

Bo wiesz po 22 to już raczej bójek nie było i nie będzie
KJS
Sat, 29 May 2010 - 13:34
Mnie się podobało rozplanowanie terenu i ogarnięcie przez miasto tej imprezy masowej.
Nie lubiłem imprez w Parku Hallera, natomiast wypadło nieźle. O Comie dwa słowa - lepszy koncert dali rok temu w Czeladzi. U nas wyszło tak, jakby się po prostu nie postarali. Nie mówię, że było tragicznie, ale jakby mieli grać na 100 % to u nas grali na 75 % .
Podobało mi się podzielenie terenu na część, żeby się napić i żeby się bawić. Trochę to było kłopotliwe bo musiałem kitrać puszkę tyskiego po kieszeni, żeby mnie ochrona przepuściła ale generalnie 80% ludzi grzecznie było tam, gdzie miało zamiar - albo siedzieć i wypić, albo stać i słuchać.
Duża ilość straganików, budek z żarciem, grilli też była całkiem fajna.
Generalnie - z roku na rok coraz lepiej i bardziej przemyślanie się wydaje być to wszystko robione. Musze przyznać, że miasto się stara

aha - jeśli chcecie wspomóc mojego znajomego - kupcie koszulkę promującą miasto jeśli się Wam podoba. Te koszulki to jego własny pomysł i nowa firma w DG. dziś stoją w parku hallera do 19.00
Koszt - 50 zł.
Ja sobie kupiłem

Jak ktoś nie zdąży to koszulki będą do kupienia w Profitto.
TAKIE SĄ
Kamil_
Sun, 30 May 2010 - 01:27
Koncert Perfectu bez rewelacji. Sztuczne ognie za to świetne!
A już mistrzostwo świata to skakanie do basenu przez około 15 typa na placu zabaw w samych majtkach po 23
Ajax
Sun, 30 May 2010 - 07:59
NeoKs
Sun, 30 May 2010 - 11:19
CYTAT(Kamil_ @ nie, 30 maj 2010 - 01:27)

Koncert Perfectu bez rewelacji. Sztuczne ognie za to świetne!
A już mistrzostwo świata to skakanie do basenu przez około 15 typa na placu zabaw w samych majtkach po 23

Nie tylko on jeden tam skakał

Ja zauważyłem jak grupka ludzi wbiegła do tego basenu z towarzystwem dziewczyn
Kamil_
Sun, 30 May 2010 - 11:25
No napisałem przecież że z 15 osób skakało, w tym część po rozbiegu z górki

Niezłe świry
savalas
Sun, 30 May 2010 - 12:38
drugi dzień też spoko. Oprócz koncertu Perfektu ( bo nie byłem, nie lubie, nie polecam

Ziomy dały niezłą jumpre z graficiarzami, na górce spokojnie można było piwka się napić, a jak nie piwka, to zawsze jest wiśniówka z colą. Generalnie, Dni DG, zaczynają być ciekawsze niż dni okolicznych miast i to się chwali.
Kamil_
Sun, 30 May 2010 - 22:50
Trzeci dzień wyraźnie najgorszy. Pogoda nie dopisała, ludzi przez to niewielu. A i zespół grający covery grał covery jakieś takie mało znane, że tylko kilka piosenek znałem. Nie było hitów

Ogólnie podsumowując dni DG super! W dwa pierwsze dni pogoda dopisała znakomicie. Ludzi mnóstwo przy czym w sobotę został chyba pobity rekord. Jamal, Coma, Perfect koncerty na poziomie choć bez szału. Pokaz fajerwerków bardzo dobry. Cała oprawa dni DG również na poziomie. Bezpiecznie, dobre jedzenie i inne atrakcje towarzyszące. Czekam na kolejne dni DG
NeoKs
Sun, 30 May 2010 - 23:26
CYTAT(Kamil_ @ nie, 30 maj 2010 - 22:50)

Trzeci dzień wyraźnie najgorszy. Pogoda nie dopisała, ludzi przez to niewielu. A i zespół grający covery grał covery jakieś takie mało znane, że tylko kilka piosenek znałem. Nie było hitów

Ogólnie podsumowując dni DG super! W dwa pierwsze dni pogoda dopisała znakomicie. Ludzi mnóstwo przy czym w sobotę został chyba pobity rekord. Jamal, Coma, Perfect koncerty na poziomie choć bez szału. Pokaz fajerwerków bardzo dobry. Cała oprawa dni DG również na poziomie. Bezpiecznie, dobre jedzenie i inne atrakcje towarzyszące. Czekam na kolejne dni DG

No nie tylko Ty jeden czekasz na kolejne dni DG
Dave
Tue, 01 Jun 2010 - 12:46
A pokaz ogni miał być o 22:30 a był już o 22:15! Perfectowi się nie chciało dłużej grać? Zresztą - sam pokaz też, jak większość w innych miejscach - nie trwał dłużej niż 5 minut i teka sama zasada jak w innych latach - bez rewelacji!
bonus11
Tue, 01 Jun 2010 - 12:57
Trwal dluzej niz 5 minut.Z 8 gdzies tak,a co do koncertu Perfectu to słaby był i trzeba to przyznac...
Bartek
Tue, 01 Jun 2010 - 14:50
CYTAT(Dave @ wto, 01 cze 2010 - 12:46)

A pokaz ogni miał być o 22:30 a był już o 22:15! Perfectowi się nie chciało dłużej grać? Zresztą - sam pokaz też, jak większość w innych miejscach - nie trwał dłużej niż 5 minut i teka sama zasada jak w innych latach - bez rewelacji!
Ojej 15min to spora różnica

Natomiast pokaz fajerwerków był sto razy lepszy niż np. podczas sylwestra w Katowicach czy Wrocławiu. Liczył się efekt zaskoczenia oglądających i efekty specjalne, jak uciekające zielone punkty. Ludziom się bardzo podobało, a że tobie nie to cóż, na forum wiadomo że tobie mało co się w tym mieście podoba.
olo
Wed, 02 Jun 2010 - 22:14
CYTAT(savalas @ nie, 16 maj 2010 - 23:22)

jak dla mnie to muzyka dla dziadków, ja takowej nie trawie. Co kto lubi. Mnie się kojarzy z 60 latkami
Kiedy miałem 18 lat byłem na jednym z pierwszych koncertów Prefectu w TipTopie i było może z 50 osób. Dobijam do 50 i cieszę się pełnym ryjem gdy na koncertach Perfectu. Kultu, Kryzysu, itp itd dostrzegam całe pokolenia fanów - od 5 do 50 lat. To są korzenie i każdy szanujący muzykę fan powinien korzenie szanować. Chciałbym żebyś, gdy dorośniesz, mógł zabrać swojego syna na jakiś współczsny jemu festiwal, tak jak ja zabrałem swojego 14latka, 5 lat temu, na Woodstock. I żebyś mógł pokazać mu korzenie muzyki, a on Tobie nie musiał pokazywać, co dobrego dzieje się współcześnie w muzyce, bo Ty nie zatrzymasz się w swojej epoce. Obyś nigdy nie został starym grzybem któremu syn powie: Czego ty słuchasz, to ramota dla dziadków. Posmędziłem jak dziadek i spadam.
savalas
Thu, 03 Jun 2010 - 09:05
CYTAT(olo @ śro, 02 cze 2010 - 19:14)

Kiedy miałem 18 lat byłem na jednym z pierwszych koncertów Prefectu w TipTopie i było może z 50 osób. Dobijam do 50 i cieszę się pełnym ryjem gdy na koncertach Perfectu. Kultu, Kryzysu, itp itd dostrzegam całe pokolenia fanów - od 5 do 50 lat. To są korzenie i każdy szanujący muzykę fan powinien korzenie szanować. Chciałbym żebyś, gdy dorośniesz, mógł zabrać swojego syna na jakiś współczsny jemu festiwal, tak jak ja zabrałem swojego 14latka, 5 lat temu, na Woodstock. I żebyś mógł pokazać mu korzenie muzyki, a on Tobie nie musiał pokazywać, co dobrego dzieje się współcześnie w muzyce, bo Ty nie zatrzymasz się w swojej epoce. Obyś nigdy nie został starym grzybem któremu syn powie: Czego ty słuchasz, to ramota dla dziadków. Posmędziłem jak dziadek i spadam.
jeżeli będe chciał swoim dzieciom, pokazać jakiś zespół, to zabiore ich na coś dobrego, a nie na perkfekto podobne smęty
Master
Thu, 03 Jun 2010 - 11:10
CYTAT(savalas @ czw, 03 cze 2010 - 09:05)

jeżeli będe chciał swoim dzieciom, pokazać jakiś zespół, to zabiore ich na coś dobrego, a nie na perkfekto podobne smęty
na przykład ?? ;]
olo
Fri, 04 Jun 2010 - 10:27
CYTAT(Master @ czw, 03 cze 2010 - 11:10)

CYTAT(savalas @ czw, 03 cze 2010 - 09:05)

na przykład ?? ;]
Też chciałem zapytać, ale moc argumentu w odpowiedzi mnie powaliła.
savalas
Fri, 04 Jun 2010 - 12:00
nie odpowiem na to pytanie, bo to nie jest miejsce i czas, na licytowanie się co się komu podoba a co nie.
Kamil_
Fri, 04 Jun 2010 - 12:53
CYTAT(savalas @ pią, 04 cze 2010 - 11:00)

nie odpowiem na to pytanie, bo to nie jest miejsce i czas, na licytowanie się co się komu podoba a co nie.
To po co w ogóle zacząłeś gadkę o tym, że Perfect to muzyka dla dziadków i takiej nie trawisz?
savalas
Fri, 04 Jun 2010 - 17:01
bo każdy ma jakiś gust dotyczący tego co dzieje się na dniach jego miasta i wyraziłem jedynie opinnie. Napisałem jakie odczucia towarzyszą mi przy kontakcie z ich muzyką, a dostaje w zamian atak na swoją osobę i przekręcanie tematu w zupełnie inny. Chcecie pogadać o muzyce, jako o niej, to załóżcie temat i tam się będziemy licytować. Niema sensu z wami dyskutować, bo ważne jest tylko wasze zdanie, a brak moderacji tego forum z takich ludzi, jest żenujący
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.