Kamil_
Fri, 04 Jun 2010 - 18:38
Bo byś napisał co lubisz i nie byłoby całego tematu, wszystko na luziku i zbędnej napinki
olo
Sat, 05 Jun 2010 - 00:11
CYTAT(savalas @ czw, 03 cze 2010 - 09:05)

CYTAT(olo @ śro, 02 cze 2010 - 19:14)

CYTAT(savalas @ nie, 16 maj 2010 - 23:22)

jak dla mnie to muzyka dla dziadków, ja takowej nie trawie. Co kto lubi. Mnie się kojarzy z 60 latkami
Kiedy miałem 18 lat byłem na jednym z pierwszych koncertów Prefectu w TipTopie i było może z 50 osób. Dobijam do 50 i cieszę się pełnym ryjem gdy na koncertach Perfectu. Kultu, Kryzysu, itp itd dostrzegam całe pokolenia fanów - od 5 do 50 lat. To są korzenie i każdy szanujący muzykę fan powinien korzenie szanować. Chciałbym żebyś, gdy dorośniesz, mógł zabrać swojego syna na jakiś współczsny jemu festiwal, tak jak ja zabrałem swojego 14latka, 5 lat temu, na Woodstock. I żebyś mógł pokazać mu korzenie muzyki, a on Tobie nie musiał pokazywać, co dobrego dzieje się współcześnie w muzyce, bo Ty nie zatrzymasz się w swojej epoce. Obyś nigdy nie został starym grzybem któremu syn powie: Czego ty słuchasz, to ramota dla dziadków. Posmędziłem jak dziadek i spadam.
jeżeli będe chciał swoim dzieciom, pokazać jakiś zespół, to zabiore ich na coś dobrego, a nie na perkfekto podobne smęty
Pozostańmy, zatem, przy Dniach Dąbrowy. Jakie dobre zespoły, a nie "perfekto bodobne smęty" widziałbyś drogi savalasie w roku przyszłym. Jak widzisz moderator nie musi mnie wyrzucać, trzymam się tamatu.
savalas
Sat, 05 Jun 2010 - 07:12
oj nędznie wam idzie to prowokowanie mnie. Czy ja napisałem, gdzieś że Perfekt był zlym pomysłem ? Nie wręcz przeciwnie w każdym dniu powinna się pojawiać inna stylistyka. W piątek niszowa, młodzieżowa, jak dla mnie może to być Sofa, Maria Peszek, Kult, Maleo Reagge Rokers, OSTR, w sobote niech tą będzie i perfekt, może zagraniczna gwiazda. i każda inna komercyjna papka, bo i takie zapotrzebowanie na tego typu imprezach jest. A niedziela na chilloucie. Jedno co bym zmienił, to większy szum i lepszą organizacje koncertów kapel dąbrowskich. Przydałaby się im promocja, którą miasto może zoranizować za niewielkie pieniądze ale z pomysłem i profesjonalnym podejściem. Bo przerywanie pokazem brzdącowatych czirliderek koncertu hiphopowego było żenujące.
KJS
Sat, 05 Jun 2010 - 14:46
CYTAT(savalas @ sob, 05 cze 2010 - 07:12)

oj nędznie wam idzie to prowokowanie mnie. Czy ja napisałem, gdzieś że Perfekt był zlym pomysłem ? Nie wręcz przeciwnie w każdym dniu powinna się pojawiać inna stylistyka. W piątek niszowa, młodzieżowa, jak dla mnie może to być Sofa, Maria Peszek, Kult, Maleo Reagge Rokers, OSTR, w sobote niech tą będzie i perfekt, może zagraniczna gwiazda. i każda inna komercyjna papka, bo i takie zapotrzebowanie na tego typu imprezach jest. A niedziela na chilloucie. Jedno co bym zmienił, to większy szum i lepszą organizacje koncertów kapel dąbrowskich. Przydałaby się im promocja, którą miasto może zoranizować za niewielkie pieniądze ale z pomysłem i profesjonalnym podejściem. Bo przerywanie pokazem brzdącowatych czirliderek koncertu hiphopowego było żenujące.
Mniej wiecej sosnowiec poszedl w takim kierunku ze graja zespoly ktore w niczym nie przypominaja dody. W tym roku ich dni wygladaja troche bardziej ubogo niz nasze, ale moze zamiast ubogo lepiej powiedziec 'inaczej' - i z tego co slyszalem to wcale nie jest tak zle
olo
Tue, 08 Jun 2010 - 21:40
CYTAT(savalas @ sob, 05 cze 2010 - 07:12)

Czy ja napisałem, gdzieś że Perfekt był zlym pomysłem ?
Nie możesz nic napisać o Perfeccie poniewaź :cytat"Oprócz koncertu Perfektu ( bo nie byłem, nie lubie, nie polecam". Nawet nie próboałeś poznać jak "dziadki" zagrają. Wiesz swoje, nie? A jeśli uważasz, że Peszkowa jest w stanie rozruszać festynową publikę to gratuluję wyczucia. Polecasz OSTRa na festyn z dziećmi? Może jeszcze z promocją "Tylko dla dorosłych" Sprawa jest prosta, jeśli się prowokuje na forum, to trzeba być przygotowanym na riposty i nie błagać admina o cenzurę. Jedyne z czym się z Tobą zgadzam i w pełni popieram to promocja dąbrowskich kapel. Należałoby im oddać scenę na dwie, trzy godziny przedpołudnia z właściwą promocją w regionalnych mediach.
pozdrawiam olo
savalas
Wed, 09 Jun 2010 - 01:19
tak na festyn z dziećmi, dałbym OSTR, bo tak jak mówie, każdy dzień powinien przyciągać inną grupę docelową, bo w dąbrowie nie mieszka tylko 120 letni olo i jego gust tylko mieszka też młodzież, ludzie który słuchają dobrej muzyki. Byłem raz na koncercie Perfektu pare ładnych lat temu, słyszałem dwie "hitowe" płyty, dla mnie, podkreślam dla mnie: ta muzyka to chłam. Co nie znaczy, że dla Ciebie musi taka być. Tylko nie narzucaj drugiemu co ma się podobać, bo chu*jato Ci to idzie. Dni miasta, to wcale nie musi być 3 dni grania do kiszonego ogórka i wózka z trojaczkami, bo olo tak chce.
xMarcinx
Wed, 09 Jun 2010 - 13:18
Może odrazu Peja i o dąbrowie znowu zrobi się głośno
olo
Wed, 09 Jun 2010 - 21:30
CYTAT(xMarcinx @ śro, 09 cze 2010 - 13:18)

Może odrazu Peja i o dąbrowie znowu zrobi się głośno
.gif)
I do tego Tede. Będzie niezły dissing na DDG.
PS. Mam dopiero 118 lat.
savalas
Thu, 10 Jun 2010 - 00:27
widzę, że niema sensu dyskutować z ludźmi, którzy na hasło OSTR odrazu mają skojarzenie PEJA TEDE. To o wiele bardziej głupie, niż moje perfekt- dziadygi. Olo jesteś śmiesznym typem, niema sensu prowadzić z tobą dyskusji.
Daniel
Thu, 10 Jun 2010 - 09:12
Byłem tylko w sobotę i generalnie podobało mi się. Pomijam gusta i guściki

. Pokaz sztucznych ogni - rewelacja. Oczywiście jak na jakieś tam śmieszne dni DG... Czasami ciężko o taki pokaz w większych miastach i to na sylwestra.
Poza tym moim skromnym zdaniem mogli by jakoś inaczej rozwiązać kwestię sceny/ tych budek itp. Po pierwsze jeśli już ktoś chce zjeść to powinien mieć jako taki luz, a nie przebijać się z jedzeniem przez tłumy. Raz, że ma się małe szanse donieść takiego hotdoga do celu, a dwa małe szanse, że kogoś nie ubrudzimy.
Do tego zgraja małolatów z papierosami w gębie. Nie da się praktycznie stanąć gdzieś przed sceną żeby jakiś gówniarz nie dmuchał ci w twarz. Podobno w piątek było jeszcze gorzej pod tym względem.
Kolejny idiotyzm to rodzice z dziećmi w wózkach przeciskający się przez te tłumy. Powiedzcie mi czy Ci ludzie mają rozum? Nie dość, że w tłumie może się wszystko wydarzyć, to jeszcze brak powietrza, pełno ludzi z papierochami itp. Kompletny brak wyobraźni...
Szczerze to lepiej jak dni były na Zielonej. Więcej miejsca, ładniejsza okolica. Jedyny minus to odległość od centrum, ale czy komuś spacer zaszkodził?

Podsumowując impreza udana. Na podobnym poziomie co rok temu, ale da się też jeszcze dużo zrobić. Zobaczymy nasze szanowne władze wymyślą za rok
picaro
Thu, 10 Jun 2010 - 11:44
CYTAT
Szczerze to lepiej jak dni były na Zielonej. Więcej miejsca, ładniejsza okolica. Jedyny minus to odległość od centrum, ale czy komuś spacer zaszkodził? smile2.gif
Witam. Już kiedyś ten temat tu przerabialiśmy. Park Zielona na pewno jest ładniejszy, a przed wszystkim jest inny ale nie o tym. Minus odległości i bezpieczeństwa jest oczywisty. Jest jednak inna podstawowa sprawa, a mianowicie przepisy dotyczące organizacji imprez masowych. Po ostatniej nowelizacji i wrzuceniu koncertów do jednego wora z organizacją meczów na stadionach - Park Zielona całkowicie odpada z organizacji tego typu imprez masowych. Zwyczajnie nie ma tam miejsca na to. Inaczej nie ma opcji aby wygospodarować tam teren, który pozwolił by na bezpieczną zabawę dla 40 tyś osób. Zresztą kwestia budek z piwem i jedzeniem też jest ściśle określona i dlatego jest tak jak jest, a chyba nie było najgorzej. Niestety zawsze jak idziemy na imprezę masową trzeba się liczyć z tym, że będzie tam ciasno.
Zapraszam na Piknik Country na Zieloną tam będzie więcej luzu i spokoju
olo
Thu, 10 Jun 2010 - 22:02
CYTAT(savalas @ czw, 10 cze 2010 - 00:27)

widzę, że niema sensu dyskutować z ludźmi, którzy na hasło OSTR odrazu mają skojarzenie PEJA TEDE. To o wiele bardziej głupie, niż moje perfekt- dziadygi. Olo jesteś śmiesznym typem, niema sensu prowadzić z tobą dyskusji.
A z czym mi się ma kojarzyć, z szantami i EKT Gdynia czy z Joanną Rawik. Piszemy o czołówce polskiego hip hopu, czy rapu jak kto woli. Może to przypadek, że
"W piątek 30 maja na placu US przy alei Piastów pojawią się największe gwiazdy polskiej rap gry: Tede, OSTR z Dj'em Haemem". Z pewnością na kolejnych dedegie dwazerojedenjeden nie zobaczysz Peji z Ostrym ale źródło jest to samo. Masz jakieś pojęcie o polskim hip hopie, czy tak se popisujesz na forum? Posłuchałeś płyty "Tylko dla dorosłych", że chcesz ją puszczać swoim dzieciom? Byłeś kiedyś na koncercie festynowym Tede i posłuchałeś rozważań o jeżu na ci.., że zaprosisz na ten koncert swoje dziecko? I na koniec. Śmieszni ludzie też są potrzebni..
Do Daniela. Drogi Danielu. Te matki z dziećmi nie mają 118 lat jak ja i nie mogą sobie pohulać na koncertach po okolicach bliskich i dalekich. To miejskie święto jest jedną z nielicznych okazji między kleikiem a pieluchą, żeby choć trochę pożyć. Zapewne w przyszłym roku nie przyjdą i....szkoda.
savalas
Fri, 11 Jun 2010 - 01:33
Scene hh, reprezentuje sam od 10 lat. Porównywanie OSTR do TEDE jest nie na miejscu. Bo jest to zupełnie różne spojrzenie na hiphop. TEDE to zwykłe gówno, a OSTR prezentuje coś ponad to. Pisałem Ci, że Dni Dąbrowy, czy innego miasta, skoro mają 3 dni, to każdy z nich powinien przyciągać inną grupę docelową. Nie musi matka z dzieckiem iść w każdy dzień słuchać czego popadnie. Tak wziąłbym dziecko na OSTR, bo ten pan w przeciwieństwie do Markowskiego ma coś do powiedzenia. Płyta "Tylko dla dorosłych" to jedna z lepszych płyt ostatnich lat, dlaczego dziecko nie ma dowiedzieć się od kogoś mądrego co go otacza, tylko musi od kolegów z gimnazjum ?? Mądrze przekazywana, nawet najbrutalniejsza prawda o życiu, jest lepsza, niż głupie doświadczanie ulicy od kolegów.
kamillll
Fri, 11 Jun 2010 - 12:46
to jest takie rasowe podejście gościa który myśli że jest murzynem

moje zdanie jest takie że nie chciałbym żeby na dniach dg nawet przez godzine odbyła się impreza dla upalonych zielskiem.
to jest piknik i ma być piknikowo.
savalas - skoro tak Ci przeszkadza to forum to po prostu reprezentuj sobie ta swoja scene hh i nie loguj sie tu.
sarsolot
Fri, 11 Jun 2010 - 18:06
CYTAT(savalas @ pią, 11 cze 2010 - 00:33)

Scene hh, reprezentuje sam od 10 lat.
Wiec stad taki niski jej poziom w Zaglebiu
savalas
Sun, 13 Jun 2010 - 11:56
Człowiek ......, że nie dopuszcza do swojej główki, faktu, że w mieście nie istnieją tylko fani dziadygów i muzycznego badziewia dla mas, tylko też ludzie, którzy doceniają dobrą i szeroko-kulturową muzykę i tacy, też chętnie spędzili by czas w plenerze na dniach miasta. Szacowny pan Olo, wkłada do jednego wora, wszystkich którzy są pod jednym szyldem np. hiphopu. Jak już pisałem, niema co porównywać Tede do OSTR, bo to dwa podmioty różne o 180 stopni w tym co pokazują na scenie. OSTR prezentuje niszowe podejście do hiphopowej kultury, a TEDE, to zwykła popelinka i popierdółka dla dresowego odbiorcy. Nie nie jestem fanem hiphopu, jestem fanem dobrej muzyki. Sam zajmuje się produkcją i udźwiękowianiem imprez, głównie hh. A scena zagłębiowska stoi na przyzwoitym poziomie. Tyle, że pewnie nie wielu z was wie, kto ją nawet dobrze reprezentuje. To mój ostatni post na tym forum, bo dyskusja z tak ................ ludźmi mija się z celem. Jeżeli trzeba mieć tylko jeden pogląd, a każdy inny jest zły, w dodatku popierany argumentami wyssanymi z....
picaro
Thu, 17 Jun 2010 - 17:28
Master
Thu, 17 Jun 2010 - 18:03
A tak szacunkowo ile osób było w sobote wieczorem w Parku ?? Bo tylu osób co w sobote wieczorem chyba jeszcze nigdy nie było.
picaro
Thu, 17 Jun 2010 - 19:02
Niestety nie znam szacunków, a nie chciałbym wypalić z jakąś dziwną liczbą.
Arbas
Sun, 20 Jun 2010 - 21:57
CYTAT(picaro @ czw, 10 cze 2010 - 08:44)

CYTAT
Szczerze to lepiej jak dni były na Zielonej. Więcej miejsca, ładniejsza okolica. Jedyny minus to odległość od centrum, ale czy komuś spacer zaszkodził? smile2.gif
Witam. Już kiedyś ten temat tu przerabialiśmy. Park Zielona na pewno jest ładniejszy, a przed wszystkim jest inny ale nie o tym. Minus odległości i bezpieczeństwa jest oczywisty. Jest jednak inna podstawowa sprawa, a mianowicie przepisy dotyczące organizacji imprez masowych. Po ostatniej nowelizacji i wrzuceniu koncertów do jednego wora z organizacją meczów na stadionach - Park Zielona całkowicie odpada z organizacji tego typu imprez masowych. Zwyczajnie nie ma tam miejsca na to. Inaczej nie ma opcji aby wygospodarować tam teren, który pozwolił by na bezpieczną zabawę dla 40 tyś osób. Zresztą kwestia budek z piwem i jedzeniem też jest ściśle określona i dlatego jest tak jak jest, a chyba nie było najgorzej. Niestety zawsze jak idziemy na imprezę masową trzeba się liczyć z tym, że będzie tam ciasno.
Zapraszam na Piknik Country na Zieloną tam będzie więcej luzu i spokoju

Park Zielona pomieściłby nawet 100 000 osób, gdyby go nie rozsprzedawano po kawałku.
kursor
Sun, 20 Jun 2010 - 22:49
CYTAT(Arbas @ nie, 20 cze 2010 - 21:57)

Park Zielona pomieściłby nawet 100 000 osób, gdyby go nie rozsprzedawano po kawałku.
arbas jesteś luksusowy, 100.000 buahhhaaaa,
rozumiem że te tysiące brałyby udział w tej imprezie jako partyzanci polokowani w gęstwinach tegoż Parku,
co do samego Parku widzę że spiskowe teorie sprzedaży wszystkich parków w DG są u Ciebie bardzo widoczne i powodują wysokie ciśnienie
pozdro
Master
Mon, 21 Jun 2010 - 01:25
Jak dla mnie DNI DG w Centrum są zdecydowanie lepsze niz na Zielonej !!
picaro
Mon, 21 Jun 2010 - 11:30
Arbas z całym szacunkiem, ale żeby zorganizować na Zielonej imprezę masową na 40 tyś. osób czy 100 tyś. to trzeba by wyciąć przynajmniej kilkadziesiąt drzew, zasypać fontannę itp., bo nie chodzi o to żeby do parku zmieściło się tyle osób, ale żeby był plac o dość dużej powierzchni. W przypadku 10 tyś. osób (a tyle przynajmniej co roku bawi się pod sceną np. teraz na Perfekcie) bawiących się pod sceną musi to być przykładowo prostokąt o wymiarach 100m na 50m bez żadnych niespodzianek typu krzaki, drzewa, fontanny itp. Czy tam jest takie miejsce? Bo ja takiego nie znam.
Arbas
Mon, 21 Jun 2010 - 21:31
CYTAT(kursor @ nie, 20 cze 2010 - 19:49)

arbas jesteś luksusowy, 100.000 buahhhaaaa,
rozumiem że te tysiące brałyby udział w tej imprezie jako partyzanci polokowani w gęstwinach tegoż Parku,
co do samego Parku widzę że spiskowe teorie sprzedaży wszystkich parków w DG są u Ciebie bardzo widoczne i powodują wysokie ciśnienie
pozdro

To nie teorie spiskowe.
To rzeczywistość.
Może zainteresujesz się jaka część Zielonej jest już w rękach prywatnych?
I po jakiej cenie dokonano wykupu?
Leszek
Tue, 22 Jun 2010 - 08:57
CYTAT(Arbas @ pon, 21 cze 2010 - 20:31)

[...]co do samego Parku widzę że spiskowe teorie sprzedaży wszystkich parków w DG są u Ciebie bardzo widoczne i powodują wysokie ciśnienie
To nie teorie spiskowe.
To rzeczywistość.
To ja się zainteresuję:
1. Jaka część?
2. Po jakiej cenie?
3. Źródło? Tylko nie na zasadzie "wszyscy wiedzą", "jedna baba drugiej babie" czy "w telewizji Trwam powiedzieli".
4. Dlaczego wielcy obrońcy Parku Hallera przed dewastacją, prywatyzacją, rozkradaniem etc. jak do tej pory nic o tym nie wspominali? Bo odnoszę wrażenie, że odkąd droga zaczęła być budowana i wszyscy mogą zobaczyć, jak w rzeczywistości wygląda ta "autostrada" - protestujący (w tym i panowie radni) ucichli na temat parku w centrum, widać trzeba było nowy spisek ogłosić, na którym może i do wyborów dojedziemy.
picaro
Thu, 24 Jun 2010 - 11:16
Skoro jeszcze nikt nie wrzucił to ja umieszczę. Fajną robotę wykonali chłopki z Camelon Studio więc warto promować. Dzięki
KLIP DNI DĄBROWY GÓRNICZEJ 2010
Arbas
Thu, 24 Jun 2010 - 21:13
CYTAT(Leszek @ wto, 22 cze 2010 - 05:57)

CYTAT(Arbas @ pon, 21 cze 2010 - 20:31)

[...]co do samego Parku widzę że spiskowe teorie sprzedaży wszystkich parków w DG są u Ciebie bardzo widoczne i powodują wysokie ciśnienie
To nie teorie spiskowe.
To rzeczywistość.
To ja się zainteresuję:
1. Jaka część?
2. Po jakiej cenie?
3. Źródło? Tylko nie na zasadzie "wszyscy wiedzą", "jedna baba drugiej babie" czy "w telewizji Trwam powiedzieli".
4. Dlaczego wielcy obrońcy Parku Hallera przed dewastacją, prywatyzacją, rozkradaniem etc. jak do tej pory nic o tym nie wspominali? Bo odnoszę wrażenie, że odkąd droga zaczęła być budowana i wszyscy mogą zobaczyć, jak w rzeczywistości wygląda ta "autostrada" - protestujący (w tym i panowie radni) ucichli na temat parku w centrum, widać trzeba było nowy spisek ogłosić, na którym może i do wyborów dojedziemy.
Bardzo rzeczowe pytania, z którymi należy się zwrócić do BIP w Dabrowie Górniczej,
a nie do szarego forumowicza.
Zarówno jesli chodzi o Park Hallera jak i Park Zielona.
vacu
Thu, 24 Jun 2010 - 21:39
CYTAT(Arbas @ czw, 24 cze 2010 - 21:13)

Bardzo rzeczowe pytania, z którymi należy się zwrócić do BIP w Dabrowie Górniczej,
a nie do szarego forumowicza.
Zarówno jesli chodzi o Park Hallera jak i Park Zielona.
Hmm... Wydawać by się mogło
Arbas, że podając takie "szokujące newsy" wiesz coś więcej a przynajmniej masz podstawy do podejrzeń. Tymczasem okazuje się, że to kolejna plotka "z magla" na zasadzie:
krok 1 - rzucam hasełko:
Arbas to agent chińskiego wywiadu
krok 2 - a teraz wy udowodnijcie, że to prawda, przecież ja jestem tylko szarym forumowiczem
Panowie - szanujmy się, dbajmy o poziom tego forum i nie róbmy z niego "faktu" czy innego "super ekspresu".
Leszek
Thu, 24 Jun 2010 - 21:47
Prawdę mówiąc - takiej właśnie odpowiedzi spodziewałem się od Arbasa, typowe zagranie dla jego opcji. Tylko potem można skończyć tak, jak Kurski, który właśnie beemkę stracił
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.