Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Radio Dąbrowa
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
jacol1973
witam:
chcialbym sie dowiedziec w tym temacie czy jestescie za tym aby stworzyc radio na terenie dabrowy gorniczej.
kazde duze miasto posiada wlasne radjo w ktorym sa na bierzaco podawane sprawy dotyczace swojego miasta a dabrowa nie ma ???
mam nadzieje ze pomysl sie spodoba czekam na wszystkie opinie nawet te negatywne
Patrimonium
rób, byle apolitycznie;)
REALny
fajna sprawa smile2.gif
Degland
Ostatnio nawet na ten temat rozmawiałem ze znajomymi!
Jak najbardziej potrzebne jest radio naszemu miastu, to jest jedna z wielu rzeczy, której w Dąbrowie brakuje:)
savalas
radio jak najbardziej, byle z audycjami z dąbrowską muzyką.
bzenek
CYTAT(jacol1973 @ pią, 31 lip 2009 - 08:25) *
kazde duze miasto posiada wlasne radjo w ktorym sa na bierzaco podawane sprawy dotyczace swojego miasta a dabrowa nie ma ???

Dąbrowa nie jest dużym miastem.

CYTAT(jacol1973 @ pią, 31 lip 2009 - 08:25) *
czekam na wszystkie opinie nawet te negatywne

Nie ma żadnych szans. Dąbrowa sama w sobie nie jest żadnym rynkiem dla mediów.

Nie utrzymasz tu ani gazety, ani radia, ani telewizji.
Dave
Bzenku! Jak to Dąbrowa nie jest dużym miastem?! blink.gif
To w takim razie jakim miastem jest Wolbrom, Wadowice, Myślenice i wiele wiele innych? DG jest DUŻYM miastem, choć na BARDZO DUŻE już nie zasługuje. Ale kiedyś, w pewnym rankingu, BARDZO DUŻE miasta były określone jako te, które mają pow. 100 tys. mieszkańców!

A radio w DG jak najbardziej by się przydało. Odkąd pamiętam, jak powstawały rozgłośnie regionalne, zastanawiałem się, czemu nie ma Radia Dąbrowa albo może Radio Zagłębie? Radio "R" w Sosnowcu było. Radio "Rodło" Bytom, czy Radio Piekary też (to ostatnie to do tej pory się zachowało chyba). Nawet Darłowo miało (ma?) swoje radio lokalne a nawet swego czasu TV!
bzenek
CYTAT(Dave @ nie, 02 sie 2009 - 18:21) *
Bzenku! Jak to Dąbrowa nie jest dużym miastem?! blink.gif

Gdyby nasze miasto leżało pomiędzy Wolbromiem a Miechowem to by było ogromne. Ale tu gdzie leżymy to jesteśmy tylko częścią GOP.

I nie możemy liczyć na premię wynikającą z dominacji nad otoczeniem mniejszych gmin. W tym wymiarze jesteśmy nawet mniejsi od Miechowa czy Myślenic.

A radio w DG jak najbardziej by się przydało. Odkąd pamiętam, jak powstawały rozgłośnie regionalne, zastanawiałem się, czemu nie ma Radia Dąbrowa albo może Radio Zagłębie?

Niższy poziom zaangażowania społecznego po tej stronie Brynicy ?

Radio "R" w Sosnowcu było. Radio "Rodło" Bytom, czy Radio Piekary też (to ostatnie to do tej pory się zachowało chyba).

No i po radiu "R" oraz "Rodło Bytom" śladu nie zostało. Nawet regionalni giganci w stylu "TOP" i "Flash" odeszli z 8-9 lat temu.

Stawiam, że w obecnym czasie nie ma żadnych szans utrzymania lokalnego radia w GOP. Radia e-M i Piekary to margines słuchalności. Liczą się tylko sieciowi giganci o zasięgu ogólnopolskim.
abacil
Nie zgadzam się z Tobą. Radio Piekary to margines w skali kraju, ale w skali województwa śląskiego to liczący się zawodnik. A w samych Piekarach? - numero uno?

"W aglomeracji śląskiej pierwsze trzy wyniki w analizowanym okresie (IX - XI 2008 - przypis mój) należały do RMF FM - 34,3 proc. udziału w rynku (31 proc. rok wcześniej), Radio Piekary - 10,8 proc. (7,5 proc. w 2007 r.) i radiowa Jedynka - 8,8 proc. (9,8 proc. przed rokiem)."

(źródło: www.mediarun.pl)
Kamil_
CYTAT(bzenek @ nie, 02 sie 2009 - 18:55) *
Niższy poziom zaangażowania społecznego po tej stronie Brynicy ?

Jakby puścić jakieś kieleckie hity, to zainteresowanie radiem by pewnie wzrosło o 40-50% ;-))
Leszek
Jakby tak ANKH puszczali na przykład - czemu nie smile2.gif
jacol1973
Dla tego moim skromnym zdaniem mogla by sie zebrac grupa chetnych ludzi ktorzy moze by cos wykombinowali .A sponsorzy moim zdaniem w Dąbrowie tez by sie znalezli .
Osobiscie moge wam powiedziec ze mam wizie radia Zaglebie fm - fajna nazwa podoba mi sie bardzo
nawet myslalem nad siedziba radia - i mysle ze najlepszym miejscem bylby Palac kultury .
czekam nadal na wasze opinie ,moze cosik wykombinujemy wspolnie .
Sebastian22
Radio moglo by być, na początek nadawać np. tylko jako streaming w necie a potem zdobyć koncesję....a co do mediow jeszcze to moze spytam o kamerkę.....czemu nie mamy takowej w DG?? wiem ze byla (jest??) na UM ale raczej to lipna lokalizacja......
Leszek
CYTAT(Sebastian22 @ wto, 04 sie 2009 - 10:15) *
moze spytam o kamerkę.....czemu nie mamy takowej w DG?? wiem ze byla (jest??) na UM ale raczej to lipna lokalizacja......

Jest jeszcze na zaporze na P IV, ale widok też średnio ciekawy laugh.gif
Chociaż może się do sprawdzenia pogody przydać.
Sebastian22
CYTAT(Leszek @ wto, 04 sie 2009 - 12:03) *
Jest jeszcze na zaporze na P IV, ale widok też średnio ciekawy laugh.gif
Chociaż może się do sprawdzenia pogody przydać.

No i w Yacht clubie nad PIII też....ale nie ma takiej miejskiej...
jacol1973
mowicei internetowe radyjko - owszem spoko ale do tego potrzebnych jest z 8 osob [ prezenterow radjowych ] ktorzy by nadawali w okreslonych godzinach oczywiscie - czy jest ktos chetny co zna sie na tym ??? ja osobiscie gram na paru radyjkach internetowych wiec moge cos komus poobjasniac na czym rzecz polega zapraszam na gg - [ podam dla chetnych]
Zibar
Taka incjatywa jak na warunki naszego miasta ma szansę zaistnienia tylko przy wsparciu sponsora i środowiska młodzieżowego (może MOPT?) i przede wszystkim akademickiego.
Pierwsze próby juz mają chyba miejsce, choć oprócz tego nic więcej nie słyszałem jak to dalej wygląda.
snf (51).gif

W porównaniu do radia internetowego zasięg wsród mieszkańców DG zwykłego radia byłby nieporównalnie większy, a co za tym idzie maiłby większe szanse powodzenia - oczywiście imho.
jacol1973
chcecie posluchac mnie w jednym z radyjek internetowych ? zapraszam podam linka na gg 1169169 prosze pisac dziekuje i pozdrawiam smile.gif
Aszz
CYTAT(jacol1973 @ czw, 06 sie 2009 - 11:11) *
chcecie posluchac mnie w jednym z radyjek internetowych ? zapraszam

Bardzo proszę zwrócic uwagę, że w dziale "Nowe wiadomości" czeka mail ode mnie:)
jacol1973
zibar i co , casting zrobili i cisza narazie ??? sponsora wiem a bo to jeden jest potrzebny hmmm mysle ze nie - trzeba wielu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.