![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 31 lip 09 Nr użytkownika: 3,402 Płeć: Mężczyzna ![]() |
witam:
chcialbym sie dowiedziec w tym temacie czy jestescie za tym aby stworzyc radio na terenie dabrowy gorniczej. kazde duze miasto posiada wlasne radjo w ktorym sa na bierzaco podawane sprawy dotyczace swojego miasta a dabrowa nie ma ??? mam nadzieje ze pomysl sie spodoba czekam na wszystkie opinie nawet te negatywne |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: pią, 04 lip 08 Nr użytkownika: 1,362 Płeć: Mężczyzna ![]() |
rób, byle apolitycznie;)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
fajna sprawa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: śro, 11 lip 07 Nr użytkownika: 755 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ostatnio nawet na ten temat rozmawiałem ze znajomymi!
Jak najbardziej potrzebne jest radio naszemu miastu, to jest jedna z wielu rzeczy, której w Dąbrowie brakuje:) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
radio jak najbardziej, byle z audycjami z dąbrowską muzyką.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
kazde duze miasto posiada wlasne radjo w ktorym sa na bierzaco podawane sprawy dotyczace swojego miasta a dabrowa nie ma ??? Dąbrowa nie jest dużym miastem. czekam na wszystkie opinie nawet te negatywne Nie ma żadnych szans. Dąbrowa sama w sobie nie jest żadnym rynkiem dla mediów. Nie utrzymasz tu ani gazety, ani radia, ani telewizji. Ten post edytował bzenek nie, 02 sie 2009 - 15:38 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bzenku! Jak to Dąbrowa nie jest dużym miastem?!
![]() To w takim razie jakim miastem jest Wolbrom, Wadowice, Myślenice i wiele wiele innych? DG jest DUŻYM miastem, choć na BARDZO DUŻE już nie zasługuje. Ale kiedyś, w pewnym rankingu, BARDZO DUŻE miasta były określone jako te, które mają pow. 100 tys. mieszkańców! A radio w DG jak najbardziej by się przydało. Odkąd pamiętam, jak powstawały rozgłośnie regionalne, zastanawiałem się, czemu nie ma Radia Dąbrowa albo może Radio Zagłębie? Radio "R" w Sosnowcu było. Radio "Rodło" Bytom, czy Radio Piekary też (to ostatnie to do tej pory się zachowało chyba). Nawet Darłowo miało (ma?) swoje radio lokalne a nawet swego czasu TV! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Bzenku! Jak to Dąbrowa nie jest dużym miastem?! ![]() Gdyby nasze miasto leżało pomiędzy Wolbromiem a Miechowem to by było ogromne. Ale tu gdzie leżymy to jesteśmy tylko częścią GOP. I nie możemy liczyć na premię wynikającą z dominacji nad otoczeniem mniejszych gmin. W tym wymiarze jesteśmy nawet mniejsi od Miechowa czy Myślenic. A radio w DG jak najbardziej by się przydało. Odkąd pamiętam, jak powstawały rozgłośnie regionalne, zastanawiałem się, czemu nie ma Radia Dąbrowa albo może Radio Zagłębie? Niższy poziom zaangażowania społecznego po tej stronie Brynicy ? Radio "R" w Sosnowcu było. Radio "Rodło" Bytom, czy Radio Piekary też (to ostatnie to do tej pory się zachowało chyba). No i po radiu "R" oraz "Rodło Bytom" śladu nie zostało. Nawet regionalni giganci w stylu "TOP" i "Flash" odeszli z 8-9 lat temu. Stawiam, że w obecnym czasie nie ma żadnych szans utrzymania lokalnego radia w GOP. Radia e-M i Piekary to margines słuchalności. Liczą się tylko sieciowi giganci o zasięgu ogólnopolskim. Ten post edytował bzenek nie, 02 sie 2009 - 18:58 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: pon, 04 gru 06 Nr użytkownika: 355 ![]() |
Nie zgadzam się z Tobą. Radio Piekary to margines w skali kraju, ale w skali województwa śląskiego to liczący się zawodnik. A w samych Piekarach? - numero uno?
"W aglomeracji śląskiej pierwsze trzy wyniki w analizowanym okresie (IX - XI 2008 - przypis mój) należały do RMF FM - 34,3 proc. udziału w rynku (31 proc. rok wcześniej), Radio Piekary - 10,8 proc. (7,5 proc. w 2007 r.) i radiowa Jedynka - 8,8 proc. (9,8 proc. przed rokiem)." (źródło: www.mediarun.pl) Ten post edytował abacil pon, 03 sie 2009 - 07:19 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Jakby tak ANKH puszczali na przykład - czemu nie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 31 lip 09 Nr użytkownika: 3,402 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dla tego moim skromnym zdaniem mogla by sie zebrac grupa chetnych ludzi ktorzy moze by cos wykombinowali .A sponsorzy moim zdaniem w Dąbrowie tez by sie znalezli .
Osobiscie moge wam powiedziec ze mam wizie radia Zaglebie fm - fajna nazwa podoba mi sie bardzo nawet myslalem nad siedziba radia - i mysle ze najlepszym miejscem bylby Palac kultury . czekam nadal na wasze opinie ,moze cosik wykombinujemy wspolnie . Ten post edytował jacol1973 wto, 04 sie 2009 - 08:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Radio moglo by być, na początek nadawać np. tylko jako streaming w necie a potem zdobyć koncesję....a co do mediow jeszcze to moze spytam o kamerkę.....czemu nie mamy takowej w DG?? wiem ze byla (jest??) na UM ale raczej to lipna lokalizacja......
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
moze spytam o kamerkę.....czemu nie mamy takowej w DG?? wiem ze byla (jest??) na UM ale raczej to lipna lokalizacja...... Jest jeszcze na zaporze na P IV, ale widok też średnio ciekawy ![]() Chociaż może się do sprawdzenia pogody przydać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
mowicei internetowe radyjko - owszem spoko ale do tego potrzebnych jest z 8 osob [ prezenterow radjowych ] ktorzy by nadawali w okreslonych godzinach oczywiscie - czy jest ktos chetny co zna sie na tym ??? ja osobiscie gram na paru radyjkach internetowych wiec moge cos komus poobjasniac na czym rzecz polega zapraszam na gg - [ podam dla chetnych]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Taka incjatywa jak na warunki naszego miasta ma szansę zaistnienia tylko przy wsparciu sponsora i środowiska młodzieżowego (może MOPT?) i przede wszystkim akademickiego.
Pierwsze próby juz mają chyba miejsce, choć oprócz tego nic więcej nie słyszałem jak to dalej wygląda. ![]() W porównaniu do radia internetowego zasięg wsród mieszkańców DG zwykłego radia byłby nieporównalnie większy, a co za tym idzie maiłby większe szanse powodzenia - oczywiście imho. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
chcecie posluchac mnie w jednym z radyjek internetowych ? zapraszam podam linka na gg 1169169 prosze pisac dziekuje i pozdrawiam
![]() Ten post edytował jacol1973 czw, 06 sie 2009 - 13:22 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zibar i co , casting zrobili i cisza narazie ??? sponsora wiem a bo to jeden jest potrzebny hmmm mysle ze nie - trzeba wielu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:21 |