Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dąbrowska Liga Pokera by UNIBET
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
Stron: 1, 2, 3
tskuter
Zapowiada się megaLIGA pod względem organizacyjnym, nie wspominając o poziomie uczestników (siebie nie liczę - i nie jest to skromność) laugh.gif szybko jednak się uczę więc biada najlepszym.Jeśli chodzi o termin to pospiech nie wskazany ( muszę zgromadzić bankroll, a w dobie kryzysu - kredytu - bank pod karty nie chce dać). Jak zaczniemy w lutym będzie ok.Pytanie :wybiera się ktoś na turniej Bwin Poker Kings do Krakowa??
ario
Daj jakieś info o tym evencie smile2.gif
tskuter
http://www.pokerkings.pl/bwin-poker-kings-...-tour-vf142.htm

Proszę bardzo.
ario
Wszystko pięknie, fajnie. Zagrałbym, ale mam tam jeden post tongue.gif
pretorian85
CYTAT(tskuter)
muszę zgromadzić bankroll, a w dobie kryzysu - kredytu - bank pod karty nie chce dać

Bankroll? Na ligę? Chcesz powiedzieć, że chcesz grać w lidze, a nie możesz wyciągnąć 60zł na miesiąc? smile2.gif To ja szczerze nie polecam brać się za pokera w takiej sytuacji - lepiej sobie znajdź uczciwą pracę wink.gif A potem siadaj do pokera.
ario
http://usop.pl/galeria/

Dzień 1B
Zdjęcia: 120, 121, 122 - Andy, czy to przypadkiem nie Ty? biggrin.gif
pretorian85
CYTAT(ario @ pią, 30 sty 2009 - 11:41) *
http://usop.pl/galeria/

Dzień 1B
Zdjęcia: 120, 121, 122 - Andy, czy to przypadkiem nie Ty? biggrin.gif

O... a jednak się załapałeś Andrew na pare fotek biggrin.gif
andy
dodali 1 B i na paru fotkach się jest hehe biggrin.gif startujcie w satelitkach, stepach to może grupą pociśniemy na następne smile2.gif
tskuter
CYTAT(pretorian85 @ czw, 29 sty 2009 - 23:54) *
Bankroll? Na ligę? Chcesz powiedzieć, że chcesz grać w lidze, a nie możesz wyciągnąć 60zł na miesiąc? smile2.gif To ja szczerze nie polecam brać się za pokera w takiej sytuacji - lepiej sobie znajdź uczciwą pracę wink.gif A potem siadaj do pokera.

Uczciwą pracą ludzie się bogacą i "garbacą" tskuter 2009 laugh.gif

Ja mam zamiar wzbogacić się grając w pokera i już, a pracę traktuje jak hobby
pretorian85
CYTAT(tskuter @ pią, 30 sty 2009 - 14:18) *
Uczciwą pracą ludzie się bogacą i "garbacą" tskuter 2009 laugh.gif

Ja mam zamiar wzbogacić się grając w pokera i już, a pracę traktuje jak hobby

Nawet nie wiesz jak srogo się rozczarujesz tongue.gif
ario
CYTAT(andy @ pią, 30 sty 2009 - 13:33) *
dodali 1 B i na paru fotkach się jest hehe biggrin.gif startujcie w satelitkach, stepach to może grupą pociśniemy na następne smile2.gif

Andy, jeśli wszystko dobrze się potoczy, to zamierzam bezpośrednio wkupić się do USOP'a w Krakowie. O Kielce bym powalczył. Wcześniejsze eventy odpuszczam smile2.gif

Z tego co widziałem, to jeszcze Prezes był w Warszawie na turnieju. Jechałeś z nim?
Mungojerrie
Pretorian nie kozacz, nie kozacz, bo przekozaczysz biggrin.gif
tskuter
A historia nas nauczyła jak z Kozakami pogrywać... wink.gif
andy
Prezes to mój znajomy na FT był - super zagrał. A jechać to z kim innym jechałem bo grałem dzień 1 B smile2.gif
pretorian85
Nie było moim celem kozaczyć, tylko po prostu uprzedzam, że jak ktoś chce zarabiać na pokerze to może się rozczarować i to nie z mojego powodu. A do tego jeśli bankroll ledwo pozwala wkupić się dwa razy na miesiąc na niemal darmową ligę to pogratulować pomysłu z zarabianiem na pokerze.
Mungojerrie
Andy, a Prezes to przypadkiem do Łukasińskiego nie chodził? Bo tak mi się wydaje, że go z twarzy kojarzę biggrin.gif

Och Pretorian, ale defetyzm siejesz wink.gif A ja na przykład jestem nierobem, bo żyję z kasy rodziców, nie mam czasu iść do pracy, bo studiuję dziennie i mój bankroll też nie jest imponujący [to w ogóle jest bankroll? łahahaha]
andy
chodził Mungojerrie zgadza się. Ja też chodziłem ale trochę starszy jestem smile2.gif Ario a ty takim bankrollem dysponujesz, żeby bez problemu się wkupić? smile2.gif hehe czy inwestujesz licząc na wygraną i zwrot inwestycji? smile2.gif
pretorian85
No więc jak już wam się uda żyć z pokera to ja proszę o opisanie strategii tongue.gif Też próbowałem... Więc mówię - nie jest to wcale łatwe. O tyle o ile w turniejach na żywo można faktycznie coś pokazać, to w pokerze on line mamy kompletną loterię - do dziś szukam miejsca gdzie coś będzie zależało od umiejętności, a nie szczęścia. Obecnie liczę turnieje S&G w opcji Double or nothing - cashówki i zwykłe SG już przetestowane - nie jest to dobry biznes.
Mungojerrie
Andy, ale Ty skończyłeś wtedy, kiedy ja zaczęłam wink.gif) NK rządzi jednak biggrin.gif łahahaha.

ario
CYTAT(andy @ pią, 30 sty 2009 - 22:18) *
chodził Mungojerrie zgadza się. Ja też chodziłem ale trochę starszy jestem smile2.gif Ario a ty takim bankrollem dysponujesz, żeby bez problemu się wkupić? smile2.gif hehe czy inwestujesz licząc na wygraną i zwrot inwestycji? smile2.gif

Pieniądze na wrzesień uzbieram. Wygram 5x Dąbrowską Ligę i będzie ok biggrin.gif

CYTAT(pretorian85 @ pią, 30 sty 2009 - 22:40) *
No więc jak już wam się uda żyć z pokera to ja proszę o opisanie strategii tongue.gif Też próbowałem... Więc mówię - nie jest to wcale łatwe. O tyle o ile w turniejach na żywo można faktycznie coś pokazać, to w pokerze on line mamy kompletną loterię - do dziś szukam miejsca gdzie coś będzie zależało od umiejętności, a nie szczęścia. Obecnie liczę turnieje S&G w opcji Double or nothing - cashówki i zwykłe SG już przetestowane - nie jest to dobry biznes.

Cashówki nie są dobrym biznesem? Są. Ale, żeby inwestycja się opłacała trzeba grać high stakes. I trzeba być bardzo dobrym graczem. I nie przejmować się wahaniami stacka smile2.gif
http://www.pokerhand.org/?3787118 biggrin.gif

SNG - mmm moja miłość biggrin.gif już dawno rozwiodłem się z cashówką na rzecz turniejów jednostolikowych

CYTAT(Mungojerrie @ pią, 30 sty 2009 - 23:04) *
Andy, ale Ty skończyłeś wtedy, kiedy ja zaczęłam wink.gif ) NK rządzi jednak biggrin.gif łahahaha.

Mango zaczęła liceum, kiedy Andy kończył, a ja zacząłem kiedy Mango kończyła. Najs biggrin.gif
andy
S&G w opcji Double or nothing również popieram dla dobrych graczy dobry sposób na zbudowanie bankrolla, jeśli do tego dochodzą bonusy bądź rake tym bardziej. Będzie więcej czasu na dyskusje na ten temat na lidze smile2.gif
pretorian85
CYTAT
Cashówki nie są dobrym biznesem? Są. Ale, żeby inwestycja się opłacała trzeba grać high stakes. I trzeba być bardzo dobrym graczem. I nie przejmować się wahaniami stacka

Nie mówię o tych co mają już taki bankroll, że równie dobrze mogliby zakończyć przygodę z pokerem i żyć dostatnio do końca swoich dni, tylko właśnie o budowaniu bankrollu - na cashówkach do niczego nie dojdziesz jeśli nie będziesz mial szczęścia. W ogóle poker on line wydaje się być cholerną loterią... Żeby umiejętności dały o sobie znać, trzeba wpasować się w idealny dla siebie stół co zdarza się bardzo rzadko. Bo zawsze albo trafimy na debili co wygrali pare euro przypadkiem i teraz próbują je pomnożyć poprzez sprawdzanie all inów z byle czym, a soft promuje taką grę i pozwala wygrywać 73off vs AA, albo na kogoś kto ma tyle kasy, że też sprawdza każdy all in i też prędzej czy później wychodzi na swoje... Żeby to miało ręce i nogi trzeba trafić na ludzi o podobnym stanie posiadania i podobnych bądź wyższych umiejętnościach smile2.gif
cyb3r
Witam ja również jestem chętny na te turnieje jak tylko to wypali to pewnie w kazdym bede grał czekam na wiecej informacjii xD
wiec mozna mnie tez dopisac do listy xD
ario
Dostałem rozporządzenie z góry ( biggrin.gif ), żeby temat przenieść w dział sportu smile2.gif
Nie mam możliwości moderowania forum, więc zaczynam od nowa. Tamten topic zostaje zamknięty. Dyskutujemy w tym smile2.gif

Kto jeszcze nie wie o co chodzi z ligą i pokerem odsyłam do starego tematu

W skrócie:
- za niedługo rusza liga sponsorowana przez
- gramy w Pubie Sportowym w Hali Widowiskowo-Sportowej "Centrum"
- liczba graczy będzie jak na razie ograniczona
- wpisowe do turnieju 25PLN
- Unibet dorzuca do każdego turnieju 100€, a do puli Masters - 500€

Wstępna lista graczy:
1. kapelusznik (czyli ario, czyli ja biggrin.gif )
Agnieszka (Mungojerrie) - pierwszy turniej - sprawy organizacyjne.
2. Pokeromaniak
3. Tata Pokeromaniaka
4. Kubuś Puchatek
5. mlooody88 + przyjaciele? biggrin.gif
6. przemekwn
7. sirbartman
8. Orzech + przyjaciele? biggrin.gif
9. Sting1983 - wszystko zależy od dnia rozgrywek
10. JKramer + przyjaciele? biggrin.gif
11. Sikor
12. Andy
13. Pretorian
14. Adam
15. Jakub C.
16. Hajduk + przyjaciele? biggrin.gif
17. tskuter
18. cyb3r
19. elpaco + przyjaciele? biggrin.gif
20. buli

Więcej info wkrótce.
Zapraszam do dyskusji, jaka powstała w starym temacie smile2.gif
ario
Taki mały OT
tskuter, jak Ci poszło wczoraj w Krakowie w tym turnieju bwin PokerKings?? smile2.gif
pretorian85
BTW. Widzę, że wpisowe już 25 PLN smile2.gif Niedługo się freeroll zrobi tongue.gif Ile osób może maksymalnie grać jednorazowo? Uzależnione jest to od wielkości lokalu czy sprzętu od Unibetu?
hjdk
własnie ile osob maksymalnie:) cyber przychodzi mial isc ze mna ale widze z sam sie wpisal, ale jest jeszcze kilka chetnych osob(2-4) XD wiec jesli moge wiedziec ile bedzie wolnych miejsc to ja tam poprzekazuje powoli juz
ario
Pretorian, co do wpisowego, to można jeszcze ankietę zrobić tongue.gif

Ilość graczy: 16 bądź 24. Z czasem można tę ilość powiększyć.
Tak, uzależnione jest to od tego, co i ile Unibet nam przyśle smile2.gif (chyba, że żetony mielibyśmy swoje: ja dysponuję 500szt. bez nominału w 5 kolorach. A jak u Was?)

Lokal jest duży.
pretorian85
CYTAT(ario @ nie, 01 lut 2009 - 14:48) *
Pretorian, co do wpisowego, to można jeszcze ankietę zrobić tongue.gif

Ilość graczy: 16 bądź 24. Z czasem można tę ilość powiększyć.
Tak, uzależnione jest to od tego, co i ile Unibet nam przyśle smile2.gif (chyba, że żetony mielibyśmy swoje: ja dysponuję 500szt. bez nominału w 5 kolorach. A jak u Was?)

Lokal jest duży.

Też mam 500szt bez nominałów - 5 kolorów.
http://www.allegro.pl/item542303455_poker_..._najtaniej.html - coś w ten deseń tylko ilości kolorów nie są równe.
cyb3r
Jakub C. a Cyb3r to ta sama osoba xD heh
ario
To co mnie robicie w konia? biggrin.gif
Ok biggrin.gif
Mungojerrie
Stado samców grających w pokera i żadnej babki oprócz mnie? biggrin.gif
pretorian85
CYTAT(Mungojerrie @ nie, 01 lut 2009 - 20:21) *
Stado samców grających w pokera i żadnej babki oprócz mnie? biggrin.gif

Tak Cię to boli? smile2.gif To weź koleżanki tongue.gif
Mungojerrie
Hahaha moje koleżanki i poker. Pod tym względem otaczają mnie same kasztanki ;p
Ale nie boli absolutnie. Co się na was napatrzę, to moje biggrin.gif
ario
Kolejna porcja informacji.

Dzisiaj przyszła paczka Unibetu.
- 5 talii kart
- 10 koszulek
- 10 czapek
- walizka z... 300szt żetonami z nominałem

Sprawa wygląda tak, że na pewno tymi żetonami nie pogramy bo jest ich za mało.
Jak już pisałem, mam 500szt. żetonów. Pretorian to samo.
- 1000szt. moim zdaniem może nam wystarczyć, ale to jeszcze trzeba obgadać.
W ekstremalnej sytuacji mogę dokupić jeszcze jedną walizkę.

Prawdopodobnie dzisiaj pójdę ugadać pierwszy termin rozgrywek DLP, więc inauguracja powinna być już za niedługo smile2.gif
pretorian85
CYTAT(ario @ pon, 02 lut 2009 - 11:55) *
Kolejna porcja informacji.

Dzisiaj przyszła paczka Unibetu.
- 5 talii kart
- 10 koszulek
- 10 czapek
- walizka z... 300szt żetonami z nominałem

Sprawa wygląda tak, że na pewno tymi żetonami nie pogramy bo jest ich za mało.
Jak już pisałem, mam 500szt. żetonów. Pretorian to samo.
- 1000szt. moim zdaniem może nam wystarczyć, ale to jeszcze trzeba obgadać.
W ekstremalnej sytuacji mogę dokupić jeszcze jedną walizkę.

Prawdopodobnie dzisiaj pójdę ugadać pierwszy termin rozgrywek DLP, więc inauguracja powinna być już za niedługo smile2.gif

Myślę, że ktoś jeszcze jakieś żetony może ma smile2.gif Andy podejrzewam coś będzie miał...
Ja mam takie ilości:
150 - białe
150 - czerwone
100 - zielone
po 50 - niebieskie i czarne

Przy dobrym doborze nominałów powinny żetony starczyć dla sporej ilości graczy smile2.gif Sądzę że 1300 wystarczy spokojnie.
andy
Coś tam mam. Miałem całą walizeczkę z Unibetu a teraz myślę że połowę żetonów mam z nominałami. Policzę to wtedy dam Ario ci znać na gg jak sprawa się ma smile2.gif
pretorian85
I jak tam termin?smile2.gif
ario
Dzisiaj nic niestety nie załatwiłem.
P. Laube, z którym wszystko załatwiam, pojechał gdzieś z prezesem klubu i dupa blada.

Do końca tego tyg. postaram się, żeby termin jakiś był smile2.gif

Cierpliwości.
Mungojerrie
Ario, nie popisałeś się ;D ja Twoim miejscu stałabym pod halą i jak pies warowała żeby to załatwić! :]
Grzesko
Ja też jestem zainteresowany.Odnośnie stołów,to nie wiem jakteraz,ale 2lata temu to w Falconie grało się na . stołach własnej roboty.Były to blaty owalne,któe kładło się na mniejsze stoliki.Zamówili u stolarza blaty,obili materiałem i kwita.Ale to też wyjdzie chyba pare stówek.
ario
Pierwszy turniej prawdopodobnie 22.02.2009 (Niedziela)
Godzinę, liczbę uczestników itp. podam w tę niedzielę.

Zapisy za niedługo wink.gif

REJESTRACJA NA TURNIEJE ODBYWAĆ SIĘ BĘDZIE NA:
http://forum.pokerzysta.pl/slaskie/11306-d...era-unibet.html
ario
CYTAT
Witam serdecznie! W związku z szykującymi się zmianami w temacie Lig Pokerowych sponsorowanych przez Unibet, bardzo prosiłabym o przesłanie mi pełnej listy uczestników Ligi.

Unibet sponsoruje obecnie 21 Lig Pokerowych w całej Polsce. Ze względu na fakt, że ciągle zgłaszają się do nas nowe Ligi z chęcią współpracy, postanowiliśmy ustalić maksymalną liczbę Lig na 25. Chcielibyśmy stworzyć pewnego rodzaju „społeczność ligową”, która otrzyma dodatkowe korzyści pochodzące z faktu przynależenia do Ligi Pokerowej sponsorowanej przez Unibet. Planujemy wprowadzić dodatkowe turnieje dla graczy ligowych, począwszy od freerollów miesięcznych, do turniejów o pakiet na USOP a także na Unibet Open.

Prowadzona będzie jednak ściślejsza kontrola aktywności graczy ligowych. Wprowadzone zostaną zmiany w sposobie „obracania” wygranych. Na chwilę obecną są to 4 VIPy na każde 1€ dodane do Ligi. W przyszłym tygodniu zostanie Pan poinfomorwany o planowanych zmianach, które mamy nadzieję wprowadzić w życie od marca 2009.

Dodatkowo, zostały przewidziane specjalne nagrody dla ligi, której gracze są najbardziej aktywni.

Mamy nadzieję, że wprowadzone zmiany przypadną Państwu do gustu i ustabilizują one naszą współpracę.

W związku z powyższym, bardzo proszę o niezwłoczne przesłanie listy swoich uczestników.

Z poważaniem,

Dominika Kaniowska

PROSZĘ WSZYSTKICH GRACZY O PRZESŁANIE DO MNIE NA GADU GADU SWOICH ALIASÓW POKEROWYCH W SERWISIE UNIBET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gg: 4052173
tskuter
CYTAT(ario @ nie, 01 lut 2009 - 11:31) *
Taki mały OT
tskuter, jak Ci poszło wczoraj w Krakowie w tym turnieju bwin PokerKings?? smile2.gif

Hej,
poszło całkiem nieźle, więcej na
http://www.pokerkings.pl/bwin-pokerkings-p...cja-vt10753.htm
Mungojerrie
tskuter, a który to Ty? Bo widzę wg rozpiski, że z moim kolegą przy stole siedziałeś biggrin.gif
Mungojerrie
Nooo Panowie, a ja już coś wiem biggrin.gif Niech no tylko Ario wróci, to sam Wam napisze ;>
ario
15.02.2009 godz. 15:00/15:30 PIERWSZA KOLEJKA DĄBROWSKIEJ LIGI POKERA
zapisy na http://forum.pokerzysta.pl/slaskie/11306-d...a-unibet-2.html

Liczba graczy: MAX 24!
Grzesko
No to szkoda,że 15stego,bo ja to jadę do Kalisza na siatkarki.
pretorian85
CYTAT(Grzesko @ nie, 08 lut 2009 - 22:18) *
No to szkoda,że 15stego,bo ja to jadę do Kalisza na siatkarki.

Szkoda to by było z powodu siatkarek przekładać start. Nigdy nie będzie wszystkim pasował jeden termin, więc lepiej w ogóle nie wypisywać takich rzeczy.
Mungojerrie
Hahaaaa Grzesko, piętnastego jest też przy okazji Światowy Dzień Młodzieży Prawosławnej, a Serbia obchodzi święto narodowe, a to sprawy ważniejsze [i to dla większej ilości ludzi], niż siatkarki w Kaliszu, które niektórych obchodzą - cóż - tyle co zeszłoroczny śnieg. celb (8).gif

Nikt nikogo na kolanach prosić nie będzie. Termin nie pasuje? Trudno. Wiele jeszcze będzie takich. W życiu trzeba dokonywać wyborów :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.