Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy Górniczej 2009
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2
eve
Dni odbędą się 29-31.05.2009.

Na 29.05 zaplanowany koncert w DG w parku Hallera ma Kult biggrin.gif

Ktoś ma jakieś info kto jeszcze się pojawi?
szer
Oooo no to dobra informacja na dzień dobry ;d.
I dobrze, że Kult! Żeby jeszcze coś ciekawego się zjawiło na Dni DG =]

29.05 o 20.00 ma też wystąpić RH+
Beica
Bardzo dobra wiadomość.
Z Kazikiem nie będzie nudno tongue.gif
eve
O właśnie miałam napisać o RH+ wink.gif

Marzy mi się na tych dniach jeszcze Myslovitz biggrin.gif
Peterek
Myslovitz byłoby idealne ^^ Na koncert w Chorzowie akurat musiałem zachorować, mogliby do nas przyjechać biggrin.gif tęskniłem za nimi przez ten rok szczerze mówiąc.
Albo Hey, heh marzenia smile2.gif
Padziu
a z kultem to już pewne? Wie ktos cos więcej nt. gwiazd DDG 2009?
szer
CYTAT(Padziu @ sob, 17 sty 2009 - 13:52) *
a z kultem to już pewne? Wie ktos cos więcej nt. gwiazd DDG 2009?

Raczej pewne: http://www.kult.art.pl/pl/koncerty/koncert/526.html
lynch
A co do Myslovitz: pamięta ktoś ich występ na Dniach Dąbrowy w Parku Zielona (nie pamiętam roku)? Jeszcze nie byli tacy znani.
eve
CYTAT(lynch @ sob, 17 sty 2009 - 17:45) *
A co do Myslovitz: pamięta ktoś ich występ na Dniach Dąbrowy w Parku Zielona (nie pamiętam roku)? Jeszcze nie byli tacy znani.

Pamiętam, pamiętam biggrin.gif I już wtedy byli dobrze znani smile2.gif Jeden z nielicznych polskich zespołów, który zawsze jest 'na topie' wink.gif
Sebastian22
Ja właśnie lubie Myslovitz min. za to że nie są gwiazdami jedno sezonowymi, ale tak jak np. Maryla Rodowicz, Beata Kozidrak i inne ikony polskiej sceny muzycznej zawsze grają dobrą muzykę i wychowują kolejne pokolenia...
Lanzarote
Witam.
Na dniach DG zagra Kult i Kombii, co do gwiazd piątkowych jeszcze trwają negocjacje rolleyes.gif
Padziu
pewnie tak jak rok temu będzie reggae albo jak ktoś wyżej napisał RH+
Ale jeśli skład się potwierdzi to powinno być fajnie

EDIT : ze strony RH+ - 29-05-09 Dąbrowa Górnicza
link do info: http://www.rhplusband.pl/koncerty.php

Więc może jako support??
picaro
Witam, coś wcześnie w tym roku ten temat. Więc już sprostuje co do piątku nie ma już negocjacji, bo gwiazdą tego wieczoru będzie właśnie KULT. Kombi pojawi się w sobotę, a co do reszty to trwa ustalanie ale reggae raczej nie będzie, a przynajmniej nie w takiej formie.

pozdrawiam
Padziu
a mógłbyś podać typy na niedzielę?? jest szansa na Myslovitz ???
Master
Mysle ze juz nie , gdyz tak jak widać sa juz 2 gwiazdy i , ktore napewno tanie nie są.
eve
CYTAT(picaro @ pon, 19 sty 2009 - 15:35) *
Witam, coś wcześnie w tym roku ten temat.

Jak skojarzyłam datę na stronce Kultu z datą dni to poprostu nie mogłam się opanować, żeby się z Wami nie podzielić dobrą nowiną biggrin.gif
lynch
W niedzielę wystąpi Video i Boney M. Bardzo polubili nasze miasto, szczególnie ul. 3 Maja i rozrywki ich tam czekające.
picaro
W Niedziele też będzie jakaś tam gwiazda naszej rodzimej sceny, a jak to czas pokaże. Na pewno jednak nie będzie to Video czy inny Magnetowid laugh.gif

ggrzybek
Gwiazdy....? Powoli (niestety) spadająca gwiazda KULT...smile2.gif Kombii..? GWIAZDA...?? To jakieś żarty chyba sobie robicie....smile2.gif Jeszcze mała niepotwierdzona wiadomość.... że zawita też LAO CHE....!!!!! To chyba jednak najważniejsza wiadomość dotycząca Dni DG...smile2.gif Wiadomość niepotwierdzona, niemalże pewna:)))) Więc powinni zakasować wszystkich...smile2.gif
Mungojerrie
LAO CHE?! <nieprzytomna ze szczęścia> najnajnajcudowniejszy polski band! ;D TO SIĘ NAZYWA dobra alternatywna muza, a nie szmelc biggrin.gif
Padziu
I wiadomo już kto będzie na DDG (pytanie głównie do picaro)
Peterek
Jeśli z tym Lao Che to prawda, czuję się podbudowany biggrin.gif Dni DG nie będą stracone wink.gif Wiem, że wielu ludzi uwielbia Kult, ale ja ich nie mogę słuchać, podobnie jak i uwielbianej przez wielu Comy. Porównanie do Kupichy jest dla tych, bądź co bądź, zasłużonych zespołów obraźliwe, ale denerwują mnie równie mocno co ww. lider Feelu. A i na Kombii nie będzie tak źle tongue.gif Będzie można Skawińskiemu nawrzucać za zmarnowanie talentu Chylińskiej tongue.gif
szer
Ze strony Lao Che:

CYTAT
29.05.2009 DąBROWA GóRNICZA - tba
+ Kult

olo
CYTAT(ggrzybek @ sob, 21 lut 2009 - 17:52) *
Gwiazdy....? Powoli (niestety) spadająca gwiazda KULT...smile2.gif

A na podstawie czego tak twierdzisz? Taki mały OT. Co do Lao Che. CZEKAM. I nie uwierzę, póki nie usłyszę. Wiary jednak nie daję.
georgeb
Zaciekawiony ekscytacją co poniektórych użytkowników zespołem Lao Che postanowiłem sprawdzić cóż to takiego i po odsłuchaniu kilku kawałków stwierdzam że męczą bułe. Moim zdaniem taki zespół nie nadaje się na taką imprezę.

Mungojerrie
Wnieś o inny band.
georgeb
Po co, nie pisałem dlatego, że chciałbym aby wystąpił ktoś inny, od ustalania składu na takie imprezy są ludzie którym za to płacą, ja osobiście uważam decyzje o tym Lao Che za nietrafioną tyle.
prezes
ja np ciesze sie z tego wyboru, ale to kwestia gustu i nie ma co dyskutować, nigdy sie wszystkim nie dogodzi. zaciekawiło mnie natomiast coś innego, ze strony Lao che:

» 23.05.2009 BęDZIN - Dni Miasta
+Renata Przemyk
» 29.05.2009 DąBROWA GóRNICZA - tba
+ Kult

to jest dopiero bez sensu, to nie mozna bylo sie dogadac z okalającymi nas miastami żeby kapele sie nie powtarzały??
Padziu
Czy wiadomo że dni Będzina tydzień wcześniej:P ciekawe kto oprócz Lao Che wystąpi i co przygotowuje Sosnowiec
Peterek
W sumie to zgadzam się z georgebem. Lao Che na taki koncert średnio się nadają. Bardziej pasują na jakiś mniejszy koncert w jakimś klubie. Niemniej jednak ja się z nich cieszę ^^

A informacja o Renacie Przemyk w Będzinie to już w ogóle jakaś euforia. Ciągle jakoś nie trafiam na jej koncerty i może wreszcie się uda ^^
REALny
Może zna ktoś z Was już terminarz Dni DG 2009 ?
savalas
dni dąbrowy 29-31 maja. Dni sosnowca tydzień później zagrają Kasia Kowalska, Maleńczuk Dżem i Kazik, na dniach będzina ponoć nie będzie Renaty Przemyk, a wystąpi też Lao Che i coś jeszcze
troll
Dni Dąbrowy Górniczej

29.05.2009 PIĄTEK

LAO CHE

KULT

30.05.2009 SOBOTA

KOMBII

31.05.2009 NIEDZIELA

GOLEC UORKIESTRA

za stroną http://www.dabrowa-gornicza.pl
Padziu
CYTAT
PROGRAM DNI DĄBROWY GÓRNICZEJ 2009 (29.05. - 31.05.09)

PIĄTEK 29.05.2009

15.00 - 16.00 - Występy AMATORSKICH ZESPOŁÓW ROCKOWYCH

16.00 - Występ zespołu KRUK

18.00 - Występ zespołu LAO CHE

20.30 - GWIAZDA WIECZORU - ZESPÓŁ KULT

24.00 - ZAKOŃCZENIE IMPREZY

SOBOTA 30.05.2009

12.00 - 15.00 Olimpiada Sportów Dziwnych - Fundacja „GODNE ŻYCIE"

15.00 - SWING BAND - Czechy

15.30 - TANECZNA ORKIESTRA - Czechy

16.00 - 16.30 - Występ wokalistów Studia Piosenki (opiekun Dariusz Szweda)

Marcin Łazarski - Laureat „Szansy na sukces"

16.40 - Zespół KMF

17.20 - Zespół wokalny WHITE SHADOWS

19.00 -Występ zespołu TOMQ

21.00 - GWIAZDA WIECZORU - zespół KOMBI

23.00 - POKAZ SZTUCZNYCH OGNI

24.00 - ZAKOŃCZENIE IMPREZY

NIEDZIELA 31.05.2009

15.00 - 16.00 Zespół MOPT

16.00 - 18.30 II Przegląd Piosenki „DOTYK DŻWIĘKU" z towarzyszeniem zespołu GIGA DRUM

20.00 - GWIAZDA WIECZORU - Zespół GOLEC UORKIESTRA

23.00 - ZAKOŃCZENIE IMPREZY

* wkrótce więcej informacji

www.dabrowa-gornicza.pl

murbeton
Przyszła wiosna, a co za tym idzie rozpoczął się sezon imprez plenerowych i majówek, ale niestety nie w Dąbrowie. Jak zwykle co roku nie dzieje się nic - ani w Parku Zielona, ani w Parku Hallera, ani przed PKZ. Jak mogę się domyśleć znowu pewnie chodzi o brak pieniędzy, ale dziwne jest to, że w innych miastach imprezy się odbywają i mieszkańcy mają gdzie iść i po tak długiej zimie odreagować. Wyglądem nasze miasto wyglądem odstaje od innych miast zagłębiowskich, ale kulturalnie to jesteśmy za ścianą wschodnią.
Następna sprawa. Przez przypadek znalazłem program obchodów dni DG i od razu pomyślałem, że ten, kto go pisał chyba za długo wystawił głowę na majowe słońce i troszeczkę mu się tam poprzestawiało. Zacznijmy od piątku 29.05. Od 15:00 do 16:00 występ zespołu mocno rockowego - Valhalla. Nie wiem czy ten kto to pisał wie co robi młodzież o godzinie 15:00, a przeważnie jest w szkole lub z niej wraca i jak co roku nasz rodzimy zespół (w zagłębiu zespół bardzo lubiany, mający swoich fanów i wygrywający wiele konkursów rockowych) będzie się produkował do pustej widowni. O 16:00 również zespół rockowy - Kruk. Nawiasem mówiąc ostatni ich koncert dąbrowski (WOŚP) był wielką porażką. Młodzieży w dalszym ciągu nie będzie, a na programie grupa ta ma się produkować dwie godziny.
Przejdźmy do soboty. Dzień wolny od pracy i szkoły, więc będzie więcej spacerowiczów, a co za tym idzie widowni i kolejny zgrzyt. O 16:40 wystąpi grupa z PKZ - KmF (rock alternatywny). Pora oczywiście za wczesna, znowu będzie brak młodzieży, a starszą widownię mało to będzie interesowało. Za to w późniejszej porze - 17:20 prezentować się będą dzieci z PKZ (White Shadows). Z tego co pamiętam - podkłady z dyskietek i jak to dzieci poziom nie za wysoki i zaraz pytam. Dlaczego dzieci te nie występują w piątek we wcześniejszych godzinach, tylko w sobotę w godzinie, gdzie zaczyna się większa oglądalność. Czy fani rocka po występie KmFu będą oklaskiwać dzieci śpiewające muzyczkę popową (to chyba za dużo powiedziane)? Później zespół TOMQ. Muzyczka popowa, naśladująca Feela i oni zagrają przed rockową grupą Kombii... Kupa śmiechu. Jedźmy dalej.
Niedziela. Cały dzień nic, a potem dwie i pół godziny coś o czym nie wiemy nic, czyli jakiś Dotyk Dźwięku. Później półtorej godziny nic (oczywiście wszyscy rozejdą się do domów), a o 20:00 wystąpi Golec u'Orkiestra.
To podsumujmy. Po pierwsze, totalne olanie dąbrowskich zespołów i muzyków, totalne olanie fanów muzyki rockowej, brak spójności programowej, brak znajomości reżyserowania imprez plenerowych, a na koniec jedno pytanie. Gdzie w tym wszystkim zapodziała się najlepsza zagłębiowska grupa muzyczna Sojka Band? Czy oni jeszcze istnieją i dlaczego od ostatnich dni DG nigdzie ich nie widać i nie słychać? Czy ktoś z urzędu miejskiego w końcu wyjaśni co dzieje się w PKZ? Dlaczego mieszkańcy Dąbrowy są pozbawieni rozrywki, chociaż w mieście działa mnóstwo różnych formacji kulturalnych? Czy urząd wie ile ludzi pracuje w dziale marketingu w PKZ i co oni tam robią? Jaki jest cel tego, że dyskryminuje się dąbrowskie grupy muzyczne, teatralne i kabaretowe? Z tego do wiem w 95% członkowie tych grup pracują za friko tzn. za nic, za zero. Nie wiem jak to jeszcze napisać, żeby ktoś zrozumiał, że oprócz polityki i podchodów istnieją jeszcze ludzie (mieszkańcy DG), którzy chcieliby od czasu do czasu trochę się rozerwać.
Myślę, że odpisze ktoś z PKZu, urzędu miasta wydziału kultury oraz rady miasta (komisji kultury).
savalas
dla urzędu miasta, ważne są występy kapel ogórkowo- kiełbaskowych, czyli Kombi i Golec Orkiestra, dla mnie prezentujących żenujący poziom artystyczny, ale wiadomo, że naje*any polak bawi się dobrze tylko przy utworach które dobrze zna. Reszta zaplanowanych występów jest po to, żeby poprostu były.

Jeden dzień powinien być popowy, drugi rockowo alternatywny, trzeci np. rapowy, reaggowy, klubowy. Myślę, że jak na taki budżet, da się ściągnąć ambitne kapele, które będą i znane i dobre. Niby jest Kult, ale lata świetności też już za nimi.
bzenek
CYTAT(murbeton @ sob, 16 maj 2009 - 20:19) *
jak co roku nasz rodzimy zespół będzie się produkował do pustej widowni.

Młodzieży w dalszym ciągu nie będzie, a na programie grupa ta ma się produkować dwie godziny.

Pora oczywiście za wczesna, znowu będzie brak młodzieży, a starszą widownię mało to będzie interesowało..

A to dzisiejsza młodzież szkolna nie jest zdolna do skonfrontowania wskazania zegarka naręcznego z programem imprez ? W ten prosty sposób można pojawić się pod sceną akurat wtedy gdy gra ulubiony zespół. smile.gif

CYTAT(murbeton @ sob, 16 maj 2009 - 20:19) *
Dlaczego dzieci te nie występują w piątek we wcześniejszych godzinach, tylko w sobotę w godzinie, gdzie zaczyna się większa oglądalność.

Może chcą być oglądane ? smile.gif

kursor
CYTAT(murbeton @ sob, 16 maj 2009 - 19:19) *
... istnieją jeszcze ludzie (mieszkańcy DG), którzy chcieliby od czasu do czasu trochę się rozerwać.

Dla takiego gościa jak Ty "murbeton", to jedyną metodą na rozerwanie jest coś wybuchowego resztę sobie dopowiedz.

A generalnie zawsze jest tak, że co rok jakaś osoba pojawia się na forum i roztacza wizję zagłady nad DDG, i pisze jak fatalnie będzie, a co się dzieje co roku? Opór ludzi i entuzjastyczne wpisy po DDG.

Co do zespołów nie znam ich wszystkich ale jak ostatnio usłyszałem KMF to się ostro zdziwiłem jakością i super wokalem laski, a poza tym to są wszystkie zespoły z DG i chyba fajnie że mogą SIĘ POKAZAĆ przed swoimi.

Co do Sojka Band niech wyjdą z cienia i zaprezentują się sami skoro grają taką świetną muzykę a nie obrzucają błotem innych za pomocą "swoich rzeczników" na forum - to nie pierwszy raz

pozdro i dobrej zabawy na Dniach Dąbrowy Górniczej!!!
Jerzy Sojka
Witam, po długiej przerwie, wszystkich Forumowiczów. Nie myślałem ,że po raz kolejny przyjdzie mi być „adwokatem we własnej sprawie”, ale skoro wywołano temat, zabiorę głos. Na początek dementi: zespół, którego jestem kierownikiem, nie miał i nie ma „rzecznika”, bo mieć nie musi…W razie potrzeby mam odwagę wypowiadać się pod własnym nazwiskiem, gdyż zabawa w „harcerzyka” zupełnie mnie nie bawi. Nie wiem, a bardzo bym chciał wiedzieć, skąd Kursor ma wiedzę, że Sojka Band „poprzez rzeczników” obrzuca błotem kogokolwiek, (i to nawet po raz kolejny). Proszę Pana Kursora może warto zastanowić się troszeczkę, zanim skrobnie się taki tekst? Pan nas nie zna ani z estrady, ani osobiście, więc robienie z nas pieniaczy czy „obrzucaczy” jest chwytem poniżej pasa. Za radę, by „wyjść z cienia” dziękujemy, ale w takim cieniu to znów nie jesteśmy. Myli się Murbeton (dzięki za obronę Bandu:)), że od poprzednich Dni Dąbrowy nigdzie nie graliśmy (gdyby był „rzecznikiem” to by wiedział). Zagraliśmy kilka (tylko, niestety) koncertów, i to nie „w cieniu”, lecz w blasku reflektorów. Ostatni w marcu, na scenie PKZ, przy pełnej i bardzo sprzyjającej nam widowni, wkrótce zagramy w Sosnowcu. Fragmenty marcowego koncertu można obejrzeć na You Tube i na www.dabrowa.pl (Panu Dariuszowi Nowakowi jeszcze raz serdecznie dziękuję). Zdjęć, aktualnych informacji i nagrań nie ma stronie PKZ, ale nie zamierzam tego faktu komentować, czy co gorsza „obrzucać kogoś błotem” osobiście lub „przez rzecznika” wink.gif Nie będę też komentować faktu, że nie ujęto nas w programie Dni Dąbrowy. Jeśli natomiast skomentuje to nasz fan (czy „rzecznik”), to chyba mu wolno… Nie wiem Kursor, czy gramy „świetną muzykę” czy nie... Publiczność reaguje entuzjastycznie, zbieramy gratulacje, w tym od naszych Szefów. W roku ubiegłym Sojka Band otrzymał z rąk Prezydenta Miasta Statuetkę, „ Złoty Laur” i Honorowy tytuł „Zespół muzyczny 50-lecia Pałacu Kultury Zagłębia”. „Złotym Laurem za wybitne osiągnięcia w kategorii muzyka” została nagrodzona również moja skromna osoba. A że nie przekłada się to na ilość koncertów, to już zupełnie inna sprawa…
kursor
CYTAT(Jerzy Sojka @ pon, 18 maj 2009 - 21:18) *
Witam, po długiej przerwie, wszystkich Forumowiczów. …

Witam!

Dobrze, że Pan wyprostował całą sprawę, jeśli obraziłem to przepraszam!

Ps.
Najważniejsza jest szybka reakcja smile2.gif

EOT

picaro
Najnowszy i prawdopodobnie ostateczny program DNI DG 2009

CYTAT
SCENA PARK - HALLERA
PIĄTEK
29.05.2009

16.00 - Występ zespołu KRUK
17.00 - Grupa On The Floor - pokaz tańca Break Dance i Hip-Hop
18.00 - Występ zespołu LAO CHE
20.30 - GWIAZDA WIECZORU - ZESPÓŁ KULT

SOBOTA
30.05.2009

15.00 - SWING BAND - Czechy
15.30 - TANECZNA ORKIESTRA - Czechy
16.00 - Występ wokalistów Studia Piosenki - MOPT
16.30 - Grupa On The Floor - pokaz tańca Break Dance i Hip-Hop
16.40 - Występ zespołu Valhalla
17.20 - Występ zespołu KMF
19.00 - Występ zespołu TOMQ
21.00 - GWIAZDA WIECZORU - zespół KOMBII
22.30 - POKAZ SZTUCZNYCH OGNI

NIEDZIELA
31.05.2009
15.30 - II Przegląd Piosenki „DOTYK DŻWIĘKU" z towarzyszeniem zespołu GIGA DRUM
18.10 - występ zespołu wokalnego "White Shadows
20.00 - GWIAZDA WIECZORU - Zespół GOLEC UORKIESTR
A

CYTAT
Imprezy towarzyszące:

Piątek, 29 maja 2009 r.

* 9.00 - I Ogólnopolski Turniej w Piłce Nożnej Młodzieży Słabowidzącej (Hala Widowiskowo-Sportowa „Centrum")
* 10.00 - I Dąbrowski Zlot Motocyklowy Młodzież Szkolnej (Techniczne Zakłady Naukowe)
* 10.00 - 17.00 - Impreza integracyjna dla osób niepełnosprawnych „Serce za Uśmiech" (Pałac Kultury Zagłębia)
* 13.00 - 18.00 - „PROGRAM WCZESNEGO WYKRYWANIA GRUŹLICY I RAKA PŁUC" Zapraszamy mieszkańców Dąbrowy Górniczej, osoby od 18 roku życia na bezpłatne badania RTG klatki piersiowej. Badania wykonywane w ambulansie: osoby chętne do badań powinny posiadać kartę elektroniczną pacjenta lub dowód osobisty lub inny dokument stwierdzający miejsce zamieszkania i PESEL

Sobota, 30 maja 2009 r.

* 7.00 - Wędkarskie Drużynowe Zawody Spławikowe o Puchar Prezydenta Miasta (Pogoria I)
* 9.00 - I Ogólnopolski Turniej w Piłce Nożnej Młodzieży Słabowidzącej (Hala Widowiskowo-Sportowa „Centrum")
* 10.00 - Regaty żeglarskie w klasie „OMEGA" o Puchar Prezydenta Miasta (Pogoria I)
* 10.00 - Turniej Piłki Siatkowej Plażowej o Puchar Dyrektora CSiR (Centrum Sportów Letnich Park Zielona)
* 10.00 - 14.00 - Muzeum Miejskie ,,Sztygarka" - bezpłatne zwiedzanie ekspozycji muzealnych.
* 11.00 - Pokaz ratownictwa wodnego ratowników WOPR oraz psów ratowniczych (Pogoria III)
* 11.00 - 16.00 - „PROGRAM WCZESNEGO WYKRYWANIA GRUŹLICY I RAKA PŁUC" zapraszamy mieszkańców Dąbrowy Górniczej, osoby od 18 roku życia na bezpłatne badania RTG klatki piersiowej. Badania wykonywane w ambulansie: osoby chętne do badań powinny posiadać kartę elektroniczną pacjenta lub dowód osobisty lub inny dokument stwierdzający miejsce zamieszkania i PESEL
* 11.00 - 15.00 Olimpiada Sportów Niecodziennych - Fundacja „GODNE ŻYCIE" (przy scenie Park Hallera)
* 12.00 - 17.00 - Kiermasz Używanych Książek MBP (Park Hallera)
* 12.00 - 17.00 - „Pogotowie dla Rodziców" na trawie z MBP (Park Hallera)
o giełda dla Mam (wymiana artykułów dla dzieci)
o Trelemorelowe zabawy dla dzieci
o warsztaty noszenia dzieci w chustach
o gimnastyka dla mamy i dzieckakonsultacje psychologa dziecięcego i logopedy
o zabawy plenerowe

* 12.00 - 18.00 - Ścianka Wspinaczkowa (Park Hallera)
* 13.00 - 16.00 - „O tym właśnie mało kto wie, że KUGLARZY się w Dąbrowie! Zabawy teatralne i sztuczki cyrkowe dla dzieci" - Grupa Animacyjna Gambada (Park Hallera)
* 14.00 - 18.00 - Namiot działań artystycznych - działania twórcze dla wszystkich grup wiekowych: Witraż metodą Tiffaniego - nauka wykonywania małych form witrażowych Ceramika, Artystyczne zdobienie form użytkowych, Decoupage - artystyczne zdobienie form użytkowych (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 14.00 - 18.00 - Action painting - malarstwo gestu na płótnie, ekspresyjne malarstwo na płótnie - akcja dla dzieci, Body art - artystyczne malowanie ciała (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 14.00 - 16.00 - Gry i zabawy sportowe dla dzieci i młodzieży (Park Hallera)
* 15.00 - 18.00 - Spojrzenie na niebo: Wystawa zdjęć z nocnych obserwacji nieba, dzienna obserwacja słońca, konkurs plastyczny „Wędrówki Słońca z Księżycem po niebie"
* Szkolne Obserwatorium Astronomiczne - ZS nr 1, ul. Konopnickiej 56: zwiedzanie obserwatorium, prelekcja Dariusza Nelle nt. „ Zasady astrofotografii"
* 21.00 - 22.00 - Pokazy nieba
* 16.00 - 17.00 - Warsztaty oraz pokazy fitness - Klub Salsa, Pokazy tańca cheerleaderek - Grupa taneczna, „Strefa i Strefka" - Centrum Sportu i Rekreacji (Park Hallera)
* 17.00 - 18.00 - Happening taneczny - Szkoła Tańca Marengo (Park Hallera)

Niedziela, 31 maja 2009 r.

* 9.00 - Turniej Piłki Nożnej oraz Turniej Street Balla o Puchar Prezydenta Miasta (boisko Orlik, ZS nr 2)
* 10.00 - Otwarte Zawody Strzeleckie z okazji „Dni Dąbrowy Górniczej" - Strzelnica „SPORTUS", Sosnowiec, ul. Braci Mieroszewskich 126B, www.strzelnica.net.pl
* 12.00 - 14.00 - „Jedzie, jedzie straż ogniowa" - impreza plenerowa (Biblioteka Główna)
o inauguracja VIII Ogólnopolskiego Tygodnia Czytania Dzieciom (w ramach kampanii Cała Polska Czyta Dzieciom)
o otwarcie wystawy pn. „Jedzie, jedzie straż ogniowa" ze zbiorów Centralnego Muzeum Pożarnictwa w Mysłowicach (prezentacja sprzętu pożarniczego, odznaczeń i medali, sprzętu ratowniczego i alarmowego, uzbrojenia strażaka itp.)
o pokazy i zawody strażackie
o konkursy z nagrodami
o występy artystyczne

*
12.00 - 16.00 - Muzeum Miejskie ,,Sztygarka" - bezpłatne zwiedzanie ekspozycji muzealnych.
*
12.00 - 17.00 - Kiermasz Używanych Książek MBP (Park Hallera)
*
12.00 - 18.00 - Ścianka Wspinaczkowa (Park Hallera)
*
14.00 - 16.00 - Gry i zabawy sportowe dla dzieci i młodzieży (Park Hallera)
*
14.00 - 18.00 - „Piraci z Karaibów" (Park Hallera
* 14.00 - 18.00 - Action painting - malarstwo gestu na płótnie, ekspresyjne malarstwo na płótnie - akcja dla dzieci, Body art - artystyczne malowanie ciała (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 15.00 - 18.00 - Wielka księga bajek - plenerowa akcja malarska dla dzieci - ilustrowanie znanych bajek na wielkoformatowych płytach. Malarstwo farbami emulsyjnymi wałkami i szerokimi pędzlami (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 17.00 - Koncert Orkiestry Dętej przed Pałacem Kultury Zagłębia

Panie Jerzy jeżeli jest taka potrzeba to proszę dostarczyć nowe materiały dotyczące Big Bandu do pokoju 209. Myślę, że nie będzie problemu z ich zamieszczeniem.
Panie murbeton mam nadzieję, że usatysfakcjonowała pana odpowiedź mailowa mojego kolegi. I jeżeli ma pan jakieś pomysły dotyczące imprez dla młodych zespołów to proszę przyjść i porozmawiać, jesteśmy otwarci.
Różowa
http://akcje.interia.pl/a/dni_dabrowy_gorniczej/
kwintosz
Z interii rozsyłane także były przed dwoma dniami chyba maile z informacją o dniach DG. Aż sam się zdziwiłem.

Szkoda tylko że będzie znowu do dupy bo w parku Hallera. wink.gif Nikomu z moich znajomych pomysł przeniesienia z Zielonej jakoś zbytnio nie przypadł do gustu. Jedyny plus to to że nieco bliżej i nic poza tym.. w zeszłym roku Dni DG uratował T.Love dobrym koncertem a w tym..??
Dave
A w tym "uratuje" KULT! smile2.gif
I dobrze, ze w Hallerze smile2.gif
savalas
CYTAT(picaro @ wto, 19 maj 2009 - 11:27) *
Najnowszy i prawdopodobnie ostateczny program DNI DG 2009

A
Panie Jerzy jeżeli jest taka potrzeba to proszę dostarczyć nowe materiały dotyczące Big Bandu do pokoju 209. Myślę, że nie będzie problemu z ich zamieszczeniem.
Panie murbeton mam nadzieję, że usatysfakcjonowała pana odpowiedź mailowa mojego kolegi. I jeżeli ma pan jakieś pomysły dotyczące imprez dla młodych zespołów to proszę przyjść i porozmawiać, jesteśmy otwarci.

ja mam pomysł i artystów, brakuje mi sprzętu i miejsca. Mogę dostarczyć zespoły podziemne i gwiazdeczki, tylko, że na słowo hiphop Urząd Miasta i PKZ, reagują słowami: NIGDY W ŻYCIU
kursor
CYTAT(kwintosz @ wto, 19 maj 2009 - 21:47) *
Szkoda tylko że będzie znowu do dupy bo w parku Hallera. wink.gif

Witam!

Dni Dąbrowy Górniczej od 3 lat odbywają się w Parku Hallera, Park Zielona jeśli chodzi o lokalizację Dni to historia.

pozdro
picaro
savalas ja bym tam chętnie zorganizował koncert Hip-Hopowy tyle, że jeżeli chodzi o plenery typu Dni Miasta to chyb lipa pchać tam takie kapel, nie ten klimat, ale jeżeli masz jakiś fajny pomysł to czemu nie. Oczywiście pieniędzy ci nie dam, ale sprzęt grający jakiś może się gdzieś wynajdzie. Najgorszy problem to miejsce, niestety w DG z tym lipa, ale może dało by się jakoś urobić szefostwo z Aqua Parku tam jest przecież świetna sala, a WSB ostatnio robiło imprezę Reggae. Nie wiem jak było bo nie byłem tam ale czemu nie spróbować... jeżeli chodzi o plener to można by na którymś ośrodku spróbować na starej pogorii. Były tam impreza Housowa i z tego co wiem to dość udana czemu nie Hip-Hop. Swojego czasu były też takie imprezy na zielonej i ma coś być w czerwcu na boiskach do siatki. Trzeba by jednak się troszkę pogimnastykować i poszukać sponsorów, załatwić patronat itd. Acha no i jeszcze Graffiti, z tego co wiem to znowu działa i jakieś tam imprezy mają w planach, może warto pogadać.
Wydaje mi się też, że to chyba nie tak że NIGDY W ŻYCIU tylko trzeba troszkę o to powalczyć, ale może masz jakieś inne i złe doświadczenia. W każdym razie z mojego doświadczenia to mogę napisać tyle, że wcale do takich imprez nie jest potrzebny UM czy PKZ, chyba że chciałbyś zrobić jakiś duży festiwal no to wtedy taki partner to duża wiarygodność dla sponsorów.
kwintosz
CYTAT(kursor @ pią, 22 maj 2009 - 11:26) *
Witam!

Dni Dąbrowy Górniczej od 3 lat odbywają się w Parku Hallera, Park Zielona jeśli chodzi o lokalizację Dni to historia.

pozdro

To mnie oświeciłeś.. jakbym o tym nie wiedział. Myślałem może że ankiety wypełniane w zeszłym roku coś zmieniły.

Mam nadzieję, że zmieni się władza to i wrócą imprezy na zielonej.
Tego sobie i wam życzę smile2.gif
kursor
CYTAT(kwintosz @ pią, 22 maj 2009 - 15:20) *
To mnie oświeciłeś.. jakbym o tym nie wiedział. Myślałem może że ankiety wypełniane w zeszłym roku coś zmieniły.

Mam nadzieję, że zmieni się władza to i wrócą imprezy na zielonej.
Tego sobie i wam życzę smile2.gif

Jak zostaniesz Prezydentem tego miasta może się to zmieni, natomiast argumenty że jest tam kameralnie, dużo zieleni ( czytaj krzaków ) itp. nie przekonały widocznie mieszkańców Dąbrowy Górniczej.

Jeśli chodzi o życzenia to ja też Ci życzę dużo zdrowia.
kwintosz
CYTAT(kursor @ pią, 22 maj 2009 - 16:47) *
Jak zostaniesz Prezydentem tego miasta może się to zmieni, natomiast argumenty że jest tam kameralnie, dużo zieleni ( czytaj krzaków ) itp. nie przekonały widocznie mieszkańców Dąbrowy Górniczej.

Jeśli chodzi o życzenia to ja też Ci życzę dużo zdrowia.

Na szczęście nie wszyscy mieszkańcy DG to przydupasy PPP. Chyba pozwolisz mi żebym miał własne zdanie? Czy muszę być tym prezydentem by je mieć?

No a poza tym tego co zdecydowali mieszkańcy to nie byłbym pewny, ja osobiście nie wiem czy przekonały czy niem bo wyników ankiet nie ujrzeliśmy.. przynajmniej ja nie widziałem na własne oczy.

Ale nie ważne. Koncerty się odbędą, ja przyjdę tak czy siak, potem ponarzekam i tak do następnych wyborów..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.