Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy Górniczej 2009
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2
Patrimonium
Na szczęście to dni dg są w hallera a nie na zielonej, fajnie jak bym ludziom władzy kretyński pomysł robienia imprez na zielonej i dąbrowskich wsiach raz na zawsze zniknoł z głów.
lynch
Wyluzuj kwintosz. Nie masz na nic wpływu. Twój głos będzie ważny jak przyjdą wybory.
savalas
bardzo dobrze, że nie na zielonej, przynajmniej w tej ciemnicy mnie ludzi z podbitym okiem będzie. Wszyscy których znam, a którzy na dni DG chodzą, lokalizacja dni w parku Hallera jedynie cieszy.
Pawell
Dni Dąbrowy już jutro, a będzie na nich nawet TVP smile2.gif

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasosnow...09__wideo_.html

filmiki na rozgrzewkę smile2.gif
Ajax
Dni DG juz dziś a pogoda fatalna sad.gif

Ciekawe jest to, że teraz jak oglądam Kawa czy Herbata.. to tam byli Golcowie... i zapowiadali, że grają dziś.. więc coś tu jest nie halo.. wkońcu Kult dziś czy Golcowie?

Jutro pogoda też ma być deszczowo - burzowa :/
Padziu
Też oglądałem i chyba na początku im się coś pomyliło bo na koniec Golcowie też coś tam śpiewali i po ich występie powiedzieli że zapraszają na niedzielny koncert do DG smile2.gif
Ciekawe czy ludziom będzie się chciało w taką pogodę wyjść, pozostaje mieć nadzieje że do wieczora sie przejaśni wink.gif
olo
CYTAT(Padziu @ pią, 29 maj 2009 - 08:11) *
Ciekawe czy ludziom będzie się chciało w taką pogodę wyjść, pozostaje mieć nadzieje że do wieczora sie przejaśni wink.gif

Na koncert Lao Che na bank.
Cafe Racer Club
smile2.gif
Jakby ktoś pytał prognoza na sobotę w Cafe Racer Club:

gorąco i bez opadów deszczu smile2.gif

Zapraszam na koncert

Pozdrawiam
Dredd
kursor
Witam!

Galeria z programu telewizyjnego " Kawa czy herbata" realizowanego w Dąbrowie Górniczej

http://dabrowa-gornicza.pl/galeria-85-Kawa...+Gorniczej.html

pozdro
kursor
Piątek - 29 maja 2009 (Dąbrowa Górnicza)

Prowadzący: Paulina Chylewska i Marek Zając

Mistrz kuchni: Zbigniew Podraza

Temat dnia: Twój najpiękniejszy prezent, który dostałeś?

Piątkowa "Kawa czy herbata?" wita z Dąbrowy Górniczej. W programie m. in. prezentujemy kulturę Zagłębia, mówimy o sportowych osiągnięciach oraz gościmy Łukasza i Pawła Golec.

Jednym z naszych gości jest Mateusz Kalaga. Z jego inicjatywy od 15 lat, na początku lipca, alejkami Parku Zielona przechadzają się pionierzy, kowboje i Indianie. Śmiałkowie ujeżdżają byki, a ze sceny płynie muzyka country. Dąbrowski Picnic Country z roku na rok rozwija się niczym kolej żelazna na Dzikim Zachodzie.

Dabrowa jest stolicą zagłębiowskiego sportu, a siatkówka królową wszystkich uprawianych tu dyscyplin. Miejscowe dziewczyny rządzą nie tylko w hali, ale również na boiskach plażowych. Co roku zawodnicy i fani siatkówki, spotykają się na Nocy Siatkojańskiej, niezwykłym nocnym turnieju siatkówki plażowej.

Cezary Podraza to dąbrowski utytułowany kick-boxer. Zdobywał tytuły Mistrza Polski, Europy i Świata, wygrał kilkadziesiąt turniejów. Dziś zaraża swoją pasją kolejne pokolenia, szkoląc młodych adeptów sztuki walki.

W piątek ma miejsce premiera nowej płyty zespołu "Golec u'Orkiestra 5". Jest to pierwszy album od pięciu lat. Zdaniem niektórych niezwykle dojrzały, a niemal każdy utwór, to materiał na hit.

I jeszcze link do informacji i relacji z TVP

http://ww2.tvp.pl/5514,20090528909471.strona
savalas
skusiłem się na zespół KULT. Zagrali świetnie, niestety przez akustyka debila, nie było słychać wokalu tak jak powinno być słychać. Zespół Lao Che, słyszany przeze mnie drugi raz w życiu wypadł tragicznie, jeden z najsłabszych koncertowych zespołów jakie słyszałem, a było tego kilkadziesiąt w tym nurcie muzycznym. Ale Kazik jak zawsze dał z siebie wszystko, długi świetny koncert z hiciorami, szkoda że głuchy realizator robił wszystko by to zepsuć.

ps. Zainteresowanych, zapraszam na koncert charytatywny, w niedziele 31 maja, dla małego zioma do mega clubu, zagrają
KAT&R.Kostrzewski
Alastor
Horrorscope
Iscariota
The No-Mads
Thorn.S

bilety w cenie 33zł

http://www.megaclub.pl/index.php?id=378
Joka
Wie ktoś,czy były przedstawiane dąbrowskie drużyny siatkówki/koszykówki na dniach DG ?
Pozdro smile2.gif
lilith_88
dzisiaj byly przedstawiane...
ale nawet sie postarali ze sztucznymi ogniami... pozytywnie laugh.gif
micael
niestety ochrona sie nie postarała. nie wiem od czego oni tam są. doh (2).gif 2 bójki w tłumie były nawet nie zareagowali. spacecraft.gif nie mozliwe ze tego nie widzieli poniewaz bylo to blisko barierek przy ktorych stali. snf (50).gif jedna bojka skonczyla sie tym ze jakis człowiek z tłumu wyprowadzil najbardziej agresywnego. sml (21).gif nie wiem czy to byl ochroniarz ubrany byl normalnie bez zadnych pał radio etc. ochrona dla mnie totalne zero. Kombi nawet dało rade anv (2).gif celb (7).gif choć spodziewalem sie czegos wiecej po nich smile2.gif pokaz sztucznych ogni na 5+. z 1 wzegledu nie na 6. otóż wszystkie odpadki ze sztucznych ogni trafiały w ludzi. ogolnie pozytywnie smile2.gif rolleyes.gif celb (15).gif fnd (7).gif happy (25).gif
Goły
nie masz jeszcze jakiś fajniejszych i większych emotek ?
Padziu
Po 1: Przedstawiane były drużyny juniorskie tuż przed kombii
po 2: Kombii dało rade przynajmniej jak dla mnie, chociaż mogliby trochę dłużej pograć ale ja oceniam występ bardzo pozytywnie
po 3: pokaz sztucznych ogni fajny ale jakieś śmieci raczej nie powinny spadać na tłum, nie wiem co to było ale tak dziać się raczej nie powinno
Kamil_
Policja też jak zwykle słabiutko. Podchodziła tylko do małolatów pijących piwko a to dużych ekip nie biggrin.gif

Kombi też jak dla mnie słabo zagrało, ale to może dlatego, że nic nie widziałem. Pod scenę się nie pchałem, a z dalsza nic nie było widać przez drzewa...
savalas
to na kombi się lali a na kulcie spokój jak makiem zasiał biggrin.gif czego można oczekiwać po kotletowym disco polo, wiadomo, że przyciąga wieśniaków jak magnes hehe. W piątek organizacja była ok, ochrona nieprzeszkadzała, policja o dziwo nie wlepiała mandatów za szczanie na toitoia zamiast obok toitoia, więc ludzie byli zadowoleni biggrin.gif
Dzygit
widoczki

Kamil_
No i po dniach DG. Dziś podczas koncertu Golec uOrkiestry również bez deszczu, a więc atmosfera fajna. Ludzi bardzo dużo, choć chyba wczoraj na Kombi było więcej. Golcowie i ich nowa płyta mocarna, a koncert bardzo udany. Bardzo mi się podobało! Dziś nie widać też było, by ktoś się bił. Jedne z bezpieczniejszych dni DG w tym roku mamy.

Wszystkim dziękuję za wspólną zabawę podczas dni DG, miastu za organizację i żebyśmy za rok ponownie spotkali się w Parku Hallera! Tego życzę sobie jak i Wam smile2.gif
Pozdrawiam!
gregol
To i mój komentarz do Dni DG 2009

Ja byłem na dniach tylko od 18 do końca w piątek oraz w sobotę tyle co przejść w tę i z powrotem przez park.
Ze swojej strony nie mam nic do zarzucenia. Organizacja jak dla mnie bardzo ok.

A na duży plus:
Ochrona, dawno nie widziałem tak profesjonalnie zachowującej się ochrony pod barierkami na koncercie miejskim. Chłopcy radzili sobie spokojnie z wyciąganiem latających i widać, że nie byli zaskoczeni sytuacją.

Jedyny minus to piątkowa 1,5godzinna obsuwa, ktoś wie czym była spowodowana?
grzegorz475
na mojej stronce fotki z dni DG smile2.gif
savalas
CYTAT(gregol @ nie, 31 maj 2009 - 23:34) *
To i mój komentarz do Dni DG 2009

Ja byłem na dniach tylko od 18 do końca w piątek oraz w sobotę tyle co przejść w tę i z powrotem przez park.
Ze swojej strony nie mam nic do zarzucenia. Organizacja jak dla mnie bardzo ok.

A na duży plus:
Ochrona, dawno nie widziałem tak profesjonalnie zachowującej się ochrony pod barierkami na koncercie miejskim. Chłopcy radzili sobie spokojnie z wyciąganiem latających i widać, że nie byli zaskoczeni sytuacją.

Jedyny minus to piątkowa 1,5godzinna obsuwa, ktoś wie czym była spowodowana?

ponoć była spowodowana problemami ze sprzętem i zabezpieczeniem go przed deszczem.
Alessandro9
Super koncert Kombii
Robbson
Zgadzam się Kult zagrał dobry koncert tylko czasem wokal uciekał. Lao Che - tragedia totalna. Nie dość, że trzeba było czekać na nich tak długo na deszczu, to jeszcze jakaś taka ignorancja, gwiazdorka. Widziałem ich już w akcji na początku roku i nie zmienię swojego zdania, że to mocno przereklamowany zespół. Zdecydowanie lepiej pod względem koncertowym wypadł Kruk i tutaj moim zdaniem kolejność powinna być odwrotna. Porcja solidnego rocka zaskoczyła zarówno mojego ojca jak i mnie i jeszcze do tego są z dąbrowy rolleyes.gif
olo
CYTAT(Robbson @ pon, 01 cze 2009 - 18:37) *
Zgadzam się Kult zagrał dobry koncert tylko czasem wokal uciekał. Lao Che - tragedia totalna. Nie dość, że trzeba było czekać na nich tak długo na deszczu, to jeszcze jakaś taka ignorancja, gwiazdorka. Widziałem ich już w akcji na początku roku i nie zmienię swojego zdania, że to mocno przereklamowany zespół. Zdecydowanie lepiej pod względem koncertowym wypadł Kruk i tutaj moim zdaniem kolejność powinna być odwrotna. Porcja solidnego rocka zaskoczyła zarówno mojego ojca jak i mnie i jeszcze do tego są z dąbrowy rolleyes.gif

Ty czakałeś i oni czekali. Dobre nagłośnienie jest połową sukcesu, zwłaszcza gdy akustyk nie zna się robocie. Byłem tydzień wcześniej w Będzinie na dziedzińcu Domu Kultury na koncercie Lao Che. Bardzo udany, energetyczny koncert. Po koncercie pogadałem z chłopakami i nie wyczułem odrobiny gwiazdorstwa. A to co śpiewał Kruk było dobre 30 lat temu z okładem. Nie mówię, że złe, ale "trzeba z żywymi naprzód iść..."
Ponichtera
Wyciągałam mojego kolegę od dwóch dni na koncert Kultu, aż wreszcie uległ moim prośbom;) jak dotarliśmy na scenie prezentował się Kruk. Organizacja pozostawiała wiele do życzenia, straszna obsuwa a na dodatek pogoda nie dopisała:/ Lao Che moim zdaniem dało ciała po całej linii, mimo wielkiej sympatii którą ich darzę wykazali się niezbyt profesjonalnym podejściem do nas fanów...

KULT TO KULT - GWIAZDA WIECZORU!!!

Żałuję tylko że nie przyjechaliśmy odrobinę wcześniej by zobaczyć cały koncert Kruków, mimo że taka muzyka nie do końca mnie rajcuje to szedł ognień ze sceny, panowie dali niezły show!!! Mój kolega był nimi wniebowzięty! Chycił się barierki nie nie puścił jej do końca;) odpłynął całkowicie;) Myślę, że teraz będę notorycznie wyciągana na ich koncerty, bo w końcu oni nasze chłopaki wink.gif dobrą wizytówkę Dąbrowy wybrali organizatorzy:) pozdrawiam
Robbson
CYTAT(olo @ wto, 02 cze 2009 - 10:31) *
Ty czakałeś i oni czekali. Dobre nagłośnienie jest połową sukcesu, zwłaszcza gdy akustyk nie zna się robocie. Byłem tydzień wcześniej w Będzinie na dziedzińcu Domu Kultury na koncercie Lao Che. Bardzo udany, energetyczny koncert. Po koncercie pogadałem z chłopakami i nie wyczułem odrobiny gwiazdorstwa. A to co śpiewał Kruk było dobre 30 lat temu z okładem. Nie mówię, że złe, ale "trzeba z żywymi naprzód iść..."

Nie gwiazdorzyli? Koleżanka chciała autograf to jej techniczny powiedział, że zespół dziś nie daje autografów. To co gra Lao Che to jest coś nowego? Szczególnie te punkowe rytmy, bez których ich kawałki nie nadawałyby się do niczego. To co grał Kruk nie było ani heavy metalowe, ani klasyczno rockowe. Powiedziałbym, że ich muzyka oscylowała na granicy rocka i hardrocka progresywnego, a dziś klimaty progresywne są modne, więc nie chrzań, że to co grali jest dziś nieaktualne. Usłyszałeś Schody Do Nieba Led Zeppeli i Child In Time Deep Purple i bezmyślnie piszesz taką opinię. To co gra Lao Che to popluczyny po Kulcie i tego typu podobnych zespołach, których nie da się klonować. To co gra Kruk to nie popłuczyny po Deep Purple i Led Zeppelin, choć nieuważny słuchacz może tak stwierdzić. Sam jestem fanem energetycznego grania w stylu Coma, a nie pitolenia o niczym. Ech, zdenerwowałem się, polskie podejście, polska muzyka angry.gif Posłuchajcie Toola, Jorna.
Dave
Jak zwykle na dniach DG pogoda do d... sad.gif
Od kilku lat jest częściej deszczowa i chłodna niż ciepła i słoneczna :/

Wybrałem się w piątek na 21:15 do parku i akurat kończył Lao Che - ha! Myślę - jak zwykle opóźnienie, to trafiłem w sam raz. KULT zaczął grać kilka minut przed 21:30 zaczynając tradycyjnie od "Baranka". Grał fajnie, koncert mi się podobał i nawet przestało później padać. Jak na taką pogodę - ludzi sporo (choć dużo mniej niż na Golcach w niedzielę - w sobotę nie byłem). Ale moim zdaniem KULT w tym roku nie powalił - tylko 1 bis! Pamiętacie, jak zagrał te 6 czy 7 lat temu w parku Zielona na dniach DG? Grał niespełna 3 godziny i chyba tylko ze sceny zszedł, że mu już pewnie kazano bo grał i grał! Bisy były dłuższe chyba niż sam koncert! Publika szalała i nie dała mu zejść ze sceny! W tym roku zdecydowanie tego brakowało - na Golcach ludzie jakoś lepiej się bawili i nie dali uciec braciom. na KULTcie słabo się postarali. Ale ogólnie looz - w końcu nie ma tych stref zamkniętych, poza którymi nie wolno pić piwa smile2.gif
savalas
oczywiście że są strefy zamknięte, tylko nie zawsze ochrona reaguje na to że ktoś poza nie wychodzi. Kult zagrał 2 godziny 20 minut i 3 piosenki na bis, zagrał wszystko co było do zagrania, jedyne na co można narzekać to jak pisałem głuchy akustyk. Kombi i Golce to muzyka do kotleta i ogóra, więc niema co porównywać
Marrabutt1
CYTAT(grzegorz475 @ pon, 01 cze 2009 - 14:28) *
na mojej stronce fotki z dni DG smile2.gif

Fajne foty, wrzuc je na konkurs pozytywy naszych miast Dąbrowa Górnicza - może coś wygrasz bo na rzie marne foty z Dąbrowy smile2.gif
Dave
Ja pisałem o strefach, gdzie WOLNO pić piwo i poza nie nie wychodzić, a nie gdzie NIE WOLNO pić piwa, jaka to strefa była w tym roku.
A KULT grał mniej niż 2,20 h - zaczął dokładnie o 21:25 i skończył 2 godziny później.
Rysiu_dg
Zauważyłem taką zabawną zależność. Mianowicie na Dniach Dąbrowy występuje zespół który później ma swój jubileusz na festiwalu Top-Trendy. W zeszłym roku T-love a w tym Golec uOrkiestra wink.gif Ciekawe kto ma jubileusz za rok i już można typować kogo będziemy oglądać na Dniach Dąbrowy 2010 wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.