Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze: MKS - PTPS Farmutil Piła
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Patrimonium
BRAWO MKS!!!

Dziewczyny rozgromiły piłe aż miło, lepsza obrona, atak, zagrywka, uroda.... smile.gif no coż fakt jest faktem
jescze raz gratuluję i dziękuję !

KONDI
Byłem pierwszy raz na meczu (oprócz tego co sam grałem na tej hali:P) i jestem zdumiony tym co zobaczyłem. Myślałem, że będzie trochę kibiców, ale przeszło to moje najśmielsze oczekiwania! Pełna hala, telewizja i wspaniały mecz. Doping strasznie mi sie podobał, tylko organizatorzy mogli wiecej dac "urządzen" biggrin.gif. Dziewczyny zagrały wyśmienicie a jak patrzylem na twarz trenera reprezentacji to smiać mi sie chcialo, albo w ogole nie wstawal i nic nie mowil albo krzyczal momentami na swoje podopieczne jakby przegrywaly final LM tongue.gif Poza 4 zepsutymi zagrywkami i 2 siatkami Magda Śliwa zagrała fenomenalnie: bloki, przyjecia po nich i wystawa. Przede wszystkim wystawa czy za plecy czy do przodu cały czas idealna. Przyjeżdżam za 2 tygodnie na mecz z Bielsko-Białą myśle ze rownie wspaniale bedzie i licze po cichu na wygrana nawet po tie-breaku smile2.gif
wezu_91
Apropos Polsatu i info sportowych. Trener Matlak tylko narzeka na Dąbrowe, że nie chciała przełożyć meczu z powodu ich LM. Jeszcze będzie nam dziękował, bo jak się gra w LM, to moim zdaniem nie można tak przegrywać w lidze. Może przynajmniej wyciągną sobie wnioski.

Mecz świetny, doping wydaje mi się, że nie najlepszy.
Szczepan
Za tydzień do najstarszego miasta w RP, a będziesz szalał tylko w D.G.
D.G. ma się zgodzić na przełożenie meczu, a Laski potem mają po trzy mecze tygodniowo grać, bo tak wygodniej Farmutilowi?????????
PP PLK i grają. D.G. nie była w PP rozstawiona - tylko pierwsza czwórka po rundzie zasadniczej.
MKS Muszyna przełożył mecze i teraz ma w tygodniu po dwa mecze. I jakoś nie płakusiają reprezentantki.
Coelho
CYTAT(endriu @ nie, 08 lut 2009 - 19:11) *
Ale, ale,ale, ale naj... tego meczu był gość z KK, który przybył na sektor o kulach i tańczył rabada, czy jakoś tak.
Bezcenne:)
pozdr...

Dziekuje za uznanie xD
No ale sie wie-nawet w ogien ale zawsze za barwami!!! xD
a jak juz bylem na meczu to jak moglem nie zatanczyc hehe xD
Tanczymy Labad LAbad LAbad-chocby o kulach!!! xD

jescze raz dzieki i pozdro dla wszystkich!!!
szer
Materiał na TVS http://www.tvs.pl/informacje/8513/
Franek8
haha
"Bardzo skuteczne ataki Magdaleny Śliwy nie pozostawiały złudzeń reprezentantkom Piły" laugh.gif
o ile pamiętam to tylko 1pkt z zagrywki zdobyła nasza Magda.Ś i te kilka ataków ... w siatkę smile2.gif
KONDI
Jak mogę ściągnąć
ten
film? Nie bardzo lubie streamy ;\

Grzesko
Jeśli Madzia Sadowska grała dziś z gorączką,to chwała jej.Ona i Joasia były dziś najlepsze.
Coelho
hahaha bardzo skuteczne ataki m sliwy heheheb:D
Grzesko
Nie wiem kto w TVS przygotowywał ten materiał,ale widać,ze się kompletnie nie orientuje,bo nie wie,że Śliwa nie atakuje,tylko jest rozgrywającą.
Zibar
ale sie czepiacie, ta Magda Ś tamta Magda S to sie redaktorzy pogubili, w końcu podobne "som" smile.gif
ale jak "se" czytam wszystkie opinie i komentarze pomeczowe to "se" tak mysle, że te MKS-y (mam na mysli opinie i o naszym i Muszynie) to mają pecha, bo ja przegrywają to sromotnie, a jak wygrywają to albo wymeczone 3:1, albo 3:0 bo słabo zagrał przeciwnik, albo jeszcze co innego, a co jak co ale za tem mecz dziewczynom należą się wielkie brawa i tyle tak za całokształt... byle im woda sodowa... no wiecie co... i do końca sezonu już żeby tak ciągnęły, za co trzymama kciuki.
Hi-tek
Za mecz czapki z glow..... tupeciki itd takze
a tak nie skromnie powiem ze mowilem ze po przegranej z budowlanymi czekaja nas 3 kolejne zwyciestwa.... to bylo 1 z nich
jeszcze 2
Prosty
rybka > wub.gif laugh.gif nie jestem niedowiarkiem, bo wierzylem w wygrana tylko patrzalem realistycznie na sytuacje rolleyes.gif

mecz zagrany bardzo dobrze. Tylko w pierwszym secie Pila oddala nam duzo pktow za darmo, w 2 pozostalych punkty po bledzie byly rowne. Marzena swietnie na przyjeciu jak juz ktos wspominal. Magda Sadowska i Asia - moc druzyny, szacunek za gre z goraczka ohmy.gif oby utrzymac poziom do samego konca PO. 4 set byl znow najlepszy, Padziu zagral w nim najlepiej wink.gif

Atmosfera na meczu wspaniala, komplet widzow, ludzie sie rozkrecaja smile.gif
Goły
Doping mocno sredni . Młyn podzielony na starych i nowych ! Więcej darcia ryja przy spiewaniu piosenek bo w niektorych momentach była stypa jak nigdy !!
Beica
Doping może i średni, ale publiczność z meczu na mecz nam się rozkręca.
Mecz - bez wątpienia najlepszy naszych gwiazdek w tym sezonie. Będę go sobie oglądał do znudzenia laugh.gif
Szacun dla Stachy za wyśmienitą postawę, MVP jak najbardziej zasłużone sml (21).gif
Grzesko
Goły,prosze Cię.Mniej przyśpiewiek ludowych.Wiecej tak,żeby się hala dołączyła.
siikor
http://www.sport.pl/siatkowka/1,65108,6249...nsy__teraz.html

wytłumaczy mi to ktoś ? bo nie kumam... blink.gif
Lui
Chyba się fotki i opis pod zdjęciem pomylił komuś.. laugh.gif
Bo jest druga Katarzyna Wysocka, która gra w Bydgoszczy na pozycji libero wink.gif
A nasza Kasia, zanim przyszła do nas grała u Matlaka w Pile biggrin.gif

PS. Mecz jest już do obejrzenia w całości na Ipli tongue.gif
KONDI
Jest możliwość ściągnięcia tego filmiku?

http://www.mks.dabrowa.pl/show,strona,301,..._Pila,item.html

Stream się bardzo długo ładuje i w końcu to nie to samo co pełny ekran wink.gif

Btw. jaka jest mniej więcej cena wyjazdu do Kalisza? Tak pi razy oko rolleyes.gif
Espinho_DDA
Dokladnie Lui hehe chyba sie komus to troszki pomylilo... ;p

A teraz czeka nas kolejna wygrana w Kaliszu, a jakie wlasnie tak mniej wiecej beda koszty?
Szczepan
Koszty:
Dobry humor i zajebista chęć do zabawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jesteśmy zawsze tam gdzie One będą grać - nawet przy krykach (kulach).
Marrrk
Gratulacje dla Gwiazdek. Wspaniała gra Dziewczyn, a bez tego Pilanki nie robiły by tylu błędów. To tyle o meczu, nie będę komentował wypowiedzi w stylu: "Bo Pilanki były zmęczone"
Doping świetny i gorąca atmosfera, hala naprawdę żyła.
Fala z okrzykiem to była kulminacja.
Oglądałem nagrany mecz i muszę przyznać, że zupełnie inny odbiór w TV, nawet doping był inny.
Przydałby się telebim na hali, albo chociaż większy TV.

Mam jeszcze pytanie o terminarz rozgrywek Pucharowych bo nigdzie nie mogę znaleźć, a warto by było dopingować na żywo.
Hi-tek
CYTAT(Marrrk @ pon, 09 lut 2009 - 10:17) *
Mam jeszcze pytanie o terminarz rozgrywek Pucharowych bo nigdzie nie mogę znaleźć, a warto by było dopingować na żywo.

Na 99% mecz pucharowy z Bielskiem odbedzie sie 22 lutego. to jest dzien po meczu ligowym z ta sama druzyna:)
Damian86mdc
meczyk z farmutilem mozna obejzec na ipla sety sa osobno i jakosc tez dobra
endriu
KLBICE NA MECZU MKS-FARMUTIL

pozdr...
Padziu
CYTAT
PlusLiga Kobiet: Trzy punkty dla Dąbrowy Górniczej
08.02.2009, 16:23:47
(aktualizacja: 08.02.2009, 20:55:08)

Siatkarki MKS-u Dąbrowa Górnicza pokonały po emocjonującym spotkaniu, zwłaszcza w drugim secie, zajmujące trzecie miejsce w tabeli zawodniczki pilankiego Farmutilu 3:0.

Mecz rozpoczął się od wzajemnej wymiany ciosów. Żadna z drużyn w początkowej fazie gry nie uzyskała prowadzenia. Wynik oscylował wokół remisu 3:3, 6:6. Na pierwszą przerwę techniczną przy prowadzeniu 8:6 po ataku Micheli Teixeiry schodziły pilanki. Jednakże kolejne akcje meczu należały już do miejscowej drużyny. Po ataku Beaty Strządały był remis 9:9, a po asie Katarzyny Wysockiej dąbrowianki objęły prowadzenie 12:10 i o przerwę na żądanie poprosił trener Jerzy Matlak. Przerwa ta dała pożądany efekt bowiem Klaudia Kaczorowska zablokowała Beatę Strzadałę, a wkrótce potem Beata Strządała pomyliła się w ataku i był ponownie remis 12:12. Wówczas po raz kolejny rozpoczęła się gra punkt za punkt. Waldemar Kawka zdecydował się na zmianę i za Beatę Strządałę wprowadził Marzenę Wilczyńską. Jak się później okazało było to dobre posunięcie. Wprawdzie po dwóch punktowych atakach Micheli Teixeiry Farmutil prowadził 14:13, a na drugą przerwę techniczną chodził przy prowadzeniu 16:15. Miejscowa drużyna nie zamierzała oddawać pola gry, co sprawiło, że walka była bardzo wyrównana. Po skutecznych serwisach Joanny Staniuchy-Szczurek gospodynie objęły prowadzenie 21:19, i o drugą przerwę poprosił trener Matlak. Po raz kolejny okazało się, że było to dobre posunięcie, atakiem ze środka popisała się Alena Hendzel, a autowy atak Magdaleny Sadowskiej sprawił, że był remis 21:21 i tym razem o czas poprosił Waldemar Kawka. Dwie trudne zagrywki Katarzyny Wysockiej oraz błąd Agnieszki Kosmatki w ataku sprawiły, że dąbrowianki miały piłkę setową przy stanie 24:21. Edyta Kucharska zdobyła jeszcze 22 punkt po swoim ataku, lecz po raz kolejny błąd w ataku popełniła Agnieszka Kosmatka i MKS zapisał pierwszą partię na swoje konto.

Od początku drugiej partii na parkiecie pozostała Marzena Wilczyńska, która zastąpiła Beatę Strządałę. Ponownie rozgorzała walka punkt za punkt. Po ataku Marzeny Wilczyńskiej był remis 4:4, z kolei po akcji w bloku Magdaleny Śliwy i Małgorzaty Lis na Micheli Teixeirze po raz kolejny był remis 6:6. Na pierwszej przerwie technicznej gospodynie prowadziły 8:7, by chwilę potem przegrywać 9:10 po ataku Edyty Kucharskiej. Po ataku ze środka Aleny Hendzel i bloku Klaudii Kaczorowskiej na Katarzynie Wysockiej Farmutil objął prowadzenie 12:10. Chwilę później było już 14:13 dla gospodyń po zbiciu piłki przechodzącej przez Małgorzatę Lis po serwie Katarzyny Wysockiej. Wówczas musiał zainterweniować trener Jerzy Matlak i dało to pożądany rezultat. Najpierw skutecznym blokiem na Katarzynie Wysockiej popisała się Alena Hendzel i był remis 14:14, a później serię punktowych zagrywek zanotowała Agnieszka Kosmatka i było 18:15 dla przyjezdnych. O czas poprosił trener Waldemar Kawka i jak się później okazało było to dobre pociągnięcie. Dzięki skutecznym serwisom Marzeny Wilczyńskiej gospodynie odrobiły straty i uzyskały prowadzenie 20:18. Dwupunktowe prowadzenie miejscowych zawodniczek utrzymało się do stanu 22:20. Dwa błędy własne MKS-u oraz atak Agnieszki Kosmatki sprawiły, że Farmutil był bliższy zwycięstwa w tej odsłonie bowiem objął prowadzenie 23:22. Kolejna przerwa na żądanie trenera Kawki ponownie okazała się złotym środkiem. Pilanki miały nawet piłkę setową przy stanie 24:23 i nie wykorzystały jej. Końcówka tego seta należała do Marzeny Wilczyńskiej najpierw zawodniczka ta zdobyła dwa punkty w ataku i było 25:24, a następnie ponownie zanotowała skuteczny atak i asem serwisowym zakończyła tą część gry.

Chcąc pozostać w meczu Farmutil musiał wygrać trzecią odsłonę meczu. Początek tego seta ułożył się po myśli gospodyń. Po czterech trudnych serwach Magdaleny Śliwy dąbrowska drużyna objęła prowadzenie 4:0 i o czas poprosił trener Jerzy Matlak chcąc zmobilizować swoje podopieczne do lepszej gry. Gospodynie lepiej zagrywały, a zawodniczki przyjezdne miały kłopoty z odbiorem trudnej zagrywki. Wprawdzie na pierwszej przerwie technicznej było 8:6 dla gospodyń to straty przez przyjezdną ekipę zostały odrobione i doszło do remisu 10:10. Jednak z biegiem czasu zaznaczyła się przewaga podopiecznych Waldemara Kawki. Po ataku Joanny Staniuchy-Szczurek i asie serwisowym Magdaleny Śliwy było 12:10 dla gospodyń. Wkrótce potem najlepsza zawodniczka meczu Joanna Staniucha-Szczurek dołożyła dwa punkty z ataku i jeden z zagrywki i przewaga wzrosła do czterech „oczek” (15:11). Liczne zmiany w składzie i przerwa na żądanie w pilskiej drużynie nie zmieniły obrazu gry. Gospodynie skutecznie zaczęły blokować i z tym, elementem gry zawodniczki przyjezdne nie potrafiły sobie poradzić. Więcej ochoty i woli walki było po stronie dąbrowianek, przez co prowadzenie wzrosło do pięciu punktów 18:13 i utrzymało się niemal do końca seta. Ostatni punkt na swoje konto zapisała po skutecznym bloku Magdalena Sadowska, która zatrzymała Michelę Teixeirę.

W nadchodzącym tygodniu pilanki czeka mecz we własnej hali w Lidze Mistrzyń z włoską drużyną Volley Bergamo, a w 16.kolejce spotkań zmierzą się w Pile z Gedanią Żukowo. Natomiast MKS zagra w Kaliszu z tamtejszą Calisią.

MVP spotkania została Joanna Staniucha-Szczurek.

MKS Dąbrowa Górnicza - Farmutil Piła 3:0
(25:22, 28:26, 25:19)
Składy drużyn:

MKS: Strządała, Śliwa, Staniucha-Szczurek, Sadowska, Wysocka, Lis, Tkaczewska (libero) oraz Wilczyńska

Farmutil: Kaczorowska, Bednarek, Sadurek, Kosmatka, Teixeira, Hendzel, Maj (libero) oraz Kucharaska, Kasprów i Szczygielska

CYTAT
Siatkarki MKS Dąbrowy-Górniczej niespodziewanie pokonały Farmutil Piła, zdobywając trzy cenne punkty. Oto co o meczu powiedzieli trenerzy i zawodniczki.

Agnieszka Kosmatka (Farmutil Piła): "Gratuluję zwycięstwa drużynie z Dąbrowy Górniczej. W naszym zespole zawiodło dziś przyjęcie zagrywki. Popełniłyśmy dosyć dużą ilość własnych błędów. W pierwszym secie oddałyśmy przeciwniczkom 11 punktów a to niemal połowa punktów z seta. Dziewczyny z Dąbrowy Górniczej zagrały dziś bardzo dobrze i należało się im zwycięstwo. Szkoda, ze my spuściłyśmy głowy i nie walczyłyśmy".

Jerzy Matlak (trener Farmutilu Piła): "Robiłem wszystko, żeby przełożyć ten mecz ze względu na natłok obowiązków, które w tej chwili ma zespół. Zespół Dąbrowy Górniczej grał bardzo dobrze dzisiaj. Ciężko jest pogodzić trzy kategorie rozgrywek, a my uczestniczymy w Lidze Mistrzyń, gdzie graliśmy z Iskrą Odińcowo czy Peruggią, Pucharze Polski oraz PlusLidze Kobiet. Kłopoty zaczęły się od meczu z Bielskiem przegranym przez nas 2:3 i w dalszym ciągu trwają".

Magdalena Śliwa (MKS Dąbrowa Górnicza): "Bardzo cieszę się z wygranego meczu, bp przeciwnik był bardzo wymagający. Doceniałyśmy klasę rywalek i wiedziałyśmy, że na pewno nie będzie łatwo. Cieszę się, że zagrałyśmy zespołowo i wykonałyśmy wszystkie założenia, które trener zalecił nam przed meczem. Dzisiaj naszym mocnym atutem była zagrywka, która uniemożliwiła Pile zrobienie czegokolwiek. Cieszę się również z trzech punktów".

Wlademar Kawka (trener MKS Dąbrowa Górnicza): "Dziś zdobyliśmy ważne trzy punkty z drużyną z czołówki tabeli. Do tej pory w meczach z czołowymi drużynami nic nie uzyskaliśmy. To był nasz pierwszy taki mecz, gdzie zdobyliśmy trzy punkty. Mam nadzieję, że nie był to nasze ostatnie tak dobre spotkanie i będzie to dobry prognostyk na przyszłość. Gramy jeszcze kilka ważnych meczów i może w końcu się przełamiemy i wygramy u nas z Bielskiem. Dziś zagraliśmy bardzo dobrze. Myślę, że dwa sety wygrane w Bielsku-Białej były dobrym sygnałem, że gramy lepiej. Cieszy mnie, że zespół coraz lepiej funkcjonuje".

Katarzyna Wysocka (MKS Dąbrowa Górnicza): "Trochę desperacji dziś się przydało, bo zagrałyśmy fajną siatkówkę. Myślę, że powoli nasza gra zacznie się układać na play-offy i jeśli będziemy tak dalej grać zagrywką to myślę, że z każdym zespołem możemy powalczyć. Byłyśmy skoncentrowane do ostatniej piłki i udało nam się utrzymać koncentrację i konsekwencję. Punkty stracone w Żukowie przez cały czas odbijają się na nas czkawką, szkoda ich. Gdybyśmy zdobyły tam trzy punkty byłybyśmy teraz spokojne, ale taka jest siatkówka raz się wygrywa, a raz się przegrywa. Z drużyną z Bielska-Białej w Pucharze Polski zagramy z dużą wolą walki i zaangażowaniem tym bardziej, że tam powalczyłyśmy i możemy więcej".

oba cytaty ze strony :www.siatka.org

EDIT: jeszcze dorzucę jedno pytanie do trenera Matlka w wywiadzie udzielonemu siatce.org
CYTAT
Które z zawodniczek grające na co dzień w Dąbrowie Górniczej mogą liczyć na powołania do reprezentacji Polski?

- "Jeżeli będą tak grały jak dzisiaj to nie jest wykluczone, że którąś zobaczymy w kadrze".

całość do przeczytania TUTAJ smile2.gif
mydlik
to 1 tak wysoka porażka Piły w bieżącym sezonie , bez ugranego seta.

Ten mecz sobie zapamiętają.
KAMAZ
Gratulacje dla dziewczyn. Byłem na meczu. Świetna atmosfera, świetny wynik. Same plusy.

PS.
Powiedzcie mi o co chodzi z tym "Jaszczura zostaw stypendia" bo niestety nie jestem w temacie.
Szczepan
A Karolinka była i endiu nic nie zdradził.
mydlik
Endriu - fajne fotki kibiców.

Wśród nich K. Pazderska wraz z Werą Kaczmarek naszą byłą rozgrywającą.
Obecnie K. Pazderska gra w drużynie Mysłowic i w sobotę grają z Piast Szczecin.
Kamil_
CYTAT(KAMAZ @ pon, 09 lut 2009 - 18:55) *
Gratulacje dla dziewczyn. Byłem na meczu. Świetna atmosfera, świetny wynik. Same plusy.

PS.
Powiedzcie mi o co chodzi z tym "Jaszczura zostaw stypendia" bo niestety nie jestem w temacie.

W tym temacie masz odpowiedź.
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...amp;#entry41674
Kilka stron od końca.
Krawiec
http://www.foto.zaglebie.info/thumbnails.php?album=288

Dobre widowisko sportowe i fajny klimat na hali. Jeśli chodzi o doping to szczerze mówiąc publiczność poradziła by sobie bez tak częstych ingerencji spikera, to sterowanie zachowaniami trochę mnie razi. Kiedyś było to nawet zrozumiałe bo dopingu praktycznie nie było, ale teraz raczej jest to zbyteczne.
Grzesko
A w niedzielę,obok bloku i hali jednocześnie,spotkałem gościa który,się pytał o sklep.Okazało się ,że przyjechał z Tychów i mówi,że chociaż jest mecz w telewizji to on woli na żywo.
rybka
na zdjęciach rozpoznałam znajomego z Zabrza z synkiem, przyznał, że był pierwszy raz i się prawie spłakał. Dziewczyny i Wasza hala przyciaga jak magnes i niech tak pozostanie:)
endriu
ZDJĘCIA Z MECZU MKS DG-FARMUTIL PIŁA

pozdr...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.