Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiany ,zmiany
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Goły
Jak kazdy widział, wczoraj w młynie zapanowal straszny chaos...ochrona nie powiesiła taśmy,gdyż jak po meczu powiedział mi ich bos , bali się ,że ludzie nie będą mieli gdzie siedzieć...Od godziny 16 40 w młynie zaczęly zasiadac zwyczajne pikniki, zaczęli podawac flagi w stronę bębna, jedną nawet widzialem że spadła całkiem z sektora przez dziurę na parkiet ...ogólnie paranoja...

Dlatego moja propozycja jest taka , młyn przenosimy na górny sektor , wchodzą do neigo tylko osoby które chcą śpiewać , nie może być takiej sytuacji jak wczoraj ,że stoi 90 osób a śpiewa 25 !!

Na górnym sektorze można fajnie rozciągnąc sektorówke , wczoraj po raz kolejny zrezygnowalismy z malej oprawy , gdyż siedzące pikniki uniemożliwiają wykonanie pomyslowej oprawy angry2.gif

Piszcie co sądzicie na ten temat ...
Beica
I na górze będzie można tańczyć walczyka biggrin.gif
Ale dolny sektor jest lepszy ze względu na bliskość parkietu, doping bardziej dociera do dziewczyn, a nie na każdych meczach (niestety) będzie taka frekwencja jak wczoraj i ludzie nie będą się cisnąć.
Kamil_
Przeciw:
Będziemy słabiej słyszalni przez dziewczyny...

Za:
Zero pikników, co jak powiedziałeś pozwoli na ciekawsze oprawy. Tylko musimy zrobić tak, żeby na prawdę wchodzili ci co chcą pomóc, pośpiewać, a nie polansować się...

Cóż jeśli nie da się na prawdę 'zamknąć' naszego sektora dla pikników to pozostaje tylko zmiana...
Prosty
Minusy :
- dalej od siatkarek

Plusy :
- lepsza widocznosc linii wink.gif
- malo lub w ogole takich ludzi, ktorzy chca siedziec jak najblizej
- bedzie mozna poskakac, pelna oprawa smile2.gif
- zawsze na tej trybunie zasiadalo nas wiecej (nie tylko KK, ale ktos zawsze sie dolaczyl)

Ogolnie to siadzmy wyzej, mialem to juz podsunac po Mielcu, ale balem sie Waszej reakcji tongue.gif
Bocian
Można pomyśleć żeby zająć sektor przyjezdnych, a ich wysłać gdzieś na górę do sektora X...
sarsolot
Nastepny mecz to sroda, tak wiec mysle ze ludzi bedzie mniej chocby z tego wzgledu, poza tym porazka tez pewnie niektorych troche zniecheci.

Nasuwają mi sie dwie uwagi w kwestii kibicowania :

1) ten koles, prawdopodobnie pijany wczoraj - rozumiem, ze lepiej zeby kibice sami nie robi z nim porzadku, bo bedzie jacy oni zli itp., za to chyba powinna sie takimi osobnikami zajmowac nieco przewrazliwona w innych przypadkach ochrona.

2) sytuacja, w ktorej podchodzi malzenstwo, albo sama pani (nie kojarze, bo troche ode mnie to było), bierze jedna z flag zeby sobie dziecko stojace na gorze schodów pomachało.

Wydaje mi sie, że powinien być ktos odpowiedzialny za uświadamianie pikników. Ze flagi nie sa po to zeby ktos je brał dzieciom. Ze w tym sektorze sie stoi i spiewa. Wczoraj zwyczajnie czesc chyba nie zdawala sobie z tego sprawy, a potem zaraz po rozpoczeciu meczu sie przeniesli, bo glosno i zle widac.

Co do miejsca to wiadomo ze tu gdzie obecnie lepiej, ale jesli nie da sie inaczej ... Z drugiej strony tak czy tak jeden sektor bedzie zajety.
Beica
Ja bym najchętniej został tu gdzie jesteśmy, ale nasz sektor musiałby być rzeczywiście oddzielony od pikników, np. taśmy i może jakieś zapowiedzi Mariana, że wydzielony sektor jest tylko dla osób aktywnie kibicujących.
Goły
Ale na górze jest dach i doping sie odbija ...a już nie przesadzajmy że musimy byc tak bardzo blisko dziewczyn ...jak sie bedziemy drzec na maxa to i tak i tak beda nas slyszec a nasza hala to nie jest stadion śląski i tam chcac nie chcac doping sie niesie bo to zamniety obiekt...

i tak jak już ktos napisał, poprzegladajcie fotki z pierwszych meczow w tamtym sezonie , na kazdym meczu w młynie było wiecej osob niz tu na dolnym sektorze ! wink.gif
Beica
To może jakieś głosowanie na najbliższym spotkaniu? tongue.gif
wezu_91
Ja jestem jak najbardziej za. W sumie to lepiej wszystko widać, więcej miejsca przede wszystkim.
A dziewczyny i tak będą nas słyszeć i tak.
krzysiek
Panowie nie wyciągajmy zbyt szybko wniosków po pierwszej takiej sytuacji. Wcześniej nie było tego typu problemów. Komplet na hali, brak taśmy oddzielającej nasz sektor i mieliśmy w młynie "młyn". Pikniki muszą zrozumieć, że w naszym sektorze się stoi i prędzej czy później do tego przywykną i nie będą się pchać zaraz za nami żeby sobie posiedzieć i pooglądać mecz. Jeśli już rzeczywiście chcemy zmieniać sektor, to im dalej od parkietu tym gorzej. Dlatego moim zdaniem jeśli ma być zmiana, to w grę wchodzi tylko i wyłącznie ta część którą dostają w tej chwili kibice przyjezdni. W takim wypadku, tak jak napisał Bocian, przyjezdnych można wyekspediować na samą górę... skąd ich nie będzie słychać na parkiecie wink.gif
Padziu
można sie przenieść tylko jeśli znów będzie sporo ludzi to i tak przyjdą na sektor wyżej bo nie będzie miejsca gdzie indziej a jak będziemy na sektorze 'przyjezdnych' to będziemy i blisko parkietu i kibiców przyjezdnych dajemy pod sam dach i może będą mniej słyszalni na parkiecie wink.gif
Lui
Ja jestem za tym jak napisał Bocian żeby sie przenieść na sektor przyjezdnych.Jesteśmy bliżej dziewczyn niż na tamtym poprzednim... Takie jest moje zdanie smile2.gif
Prosty
moim skromnym zdaniem to sektor przyjezdnych zdecydowanie odpada :/

krzysiek
A może tak jakiś argumencik przemawiający za tym, dlaczego ten sektor odpada ? Skoro już sprawa jest na wokandzie biggrin.gif to dobrze by było przeanalizować wszystkie za i przeciw, bo w ten sposób łatwiej potem podjąć decyzję wink.gif
Padziu
dla mnie za ponieważ jest blisko parkietu, ewentualnych przyjezdnych wywalamy pod dach na sektor X bodajże, możemy tańczyć walczyka biggrin.gif i jakie minusy tu widzisz?
szer
Dla mnie sektor przyjezdnych odpada. Dlaczego? Z jednej strony macie ścianę... Jest wąski, wywalony całkowicie z boku.... A jak przyjeżdża telewizja to nie widać Klubu Kibica ;p. Zresztą na małej trybunie pikniki i vipy siedzą... Nie zabierajmy im miejsca...

PS. nawet sektorówka się tam nie zmieści...
Lui
Przecież realizator pokazuje wszystkie sektory biggrin.gif a ściana niby w czym przeszkadza ?
Prosty
-calkiem niemiarowy
-chyba bedziemy kwadrat zawodniczek ogladac
-jak Szer napisal, po naszej lewej karneciarze i VIP-y
-daleko do magazynu xD

Ogolnie ten sektor jest na uboczu i to razi. To teraz kontra, Wy podajcie jakies jego zalety (procz tego ze jest blisko)
szer
CYTAT(Lui @ nie, 23 lis 2008 - 17:13) *
Przecież realizator pokazuje wszystkie sektory biggrin.gif a ściana niby w czym przeszkadza ?

Z tym, że tam gdzie jesteśmy teraz łapie nas główna kamera... I podczas przerw dosyć dużo nas pokazują. Ten na dole, bądź ten wyżej spokojnie na sektorówkę się nadają.

CYTAT(Prosty)
-calkiem niemiarowy

Dokładnie

CYTAT(Prosty)
-chyba bedziemy kwadrat zawodniczek ogladac

Kolejny dobry argument. Nie widzi mi się to, Wam także.
Prosty
a poza tym jak sa jakies przerwy to tez czesto jest kamera ze skosu hali, na widok calej hali i nas widac jak wymachujemy flagami czy cos, a takto tego nie bedzie, w dodatku bedzie widac przyjezdnych
krzysiek
No i właśnie o to mi chodziło wink.gif

Panowie nie zapominajcie mimo wszystko, że my tam chodzimy dopingować dziewczyny, a nie występować w tv. Im bliżej jesteśmy dziewczyn tym lepiej dla nich, a telewizja co ma pokazać to i tak pokaże.

Wydaje mi się, że ściana w niczym nie przeszkadza wink.gif ... a wręcz może pomóc - odbicie fali, interferencja i takie tam biggrin.gif Zapodawalibyśmy doping bezpośrednio w stronę tej większej części hali. To może naprawdę nieźle wyglądać wink.gif

Mamy cały róg do zagospodarowania jeśli chodzi o rozwieszenie flag i ewentualnych transparentów ( tylko rzeczywiście po co nam wtedy taka duża sektorówka )

Sektor jest na pewno dużo bardziej wymiarowy niż obecny wink.gif Wyraźnie widać gdzie się zaczyna, a gdzie kończy. W takim sektorze wygląda się wizualnie na dużo bardziej "zgranych". Dużo łatwiej też utrzymać porządek.

Największym plusem tego jednak cały czas pozostaje "umieszczenie kibiców przyjezdnych daleeeeko od parkietu" smile2.gif ...a tak to tylko na wyjazdach nas zawsze sadzają z tyłu. Może czas by się zrewanżować guns (5).gif
ario
Taaa, podzielmy się od razu na dwie grupy. Będziemy siedzieć naprzeciwko siebie po dwóch stronach hali.
Od strony baru sportowego i kortu tenisowego.

Można się pobawić w śpiewy na dwie strony. KTO WYGRA MECZ?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

A tak na serio, to mnie jest obojętne gdzie będziemy siedzieć (stać!). Ważne, żebyśmy zdzierali gardła na maxa.
Czy góra, czy dół - bez różnicy.
Aczkolwiek proponowałbym zostać tu gdzie siedzimy.

- blisko parkietu
- cała hala widzi nasze oprawy

- chyba każdy KK w PLK właśnie na dole, przy parkiecie ma swoje miejsce.

Proponuję walnąć na brystolu napis SEKTOR KLUBU KIBICA i przykleić do barierki biggrin.gif
Kamil_
I do tego napis: "kto nie śpiewa, ten nie wchodzi" biggrin.gif
Bartek90
Jak dla mnie to albo zostajemy tam gdzie jesteśmy teraz i robimy "porządek" z piknikami, albo idziemy tam gdzie byliśmy wcześniej. Opcja z sektorem dla gości osobiście mi się nie podoba.
loki1906
ja proponuje powiedziec spikerowi zeby ogłaszał ze ten sektor to tylko dla aktywnych i dobrze4 jak by był oddzielony jakąs tasma jaki kiedys smile2.gif a jak sie powtórzy sytuacja z ostatniogo meczu to na zebraniu zrobic głosowanie
Goły
dla mnie tez sektor przyjezdnych odpada...oprawy będziemy chcieli robic na wyskiej trybunie , nie będzie mial kto tego tam ogarnac... i nie wszystkie kk siedza przy parkiecie , BKS siedzi na górze i jakos nie przejmują sie tym że nie sa blisko zawodniczek ..a jak checie byc blizej dziewczyn to przytulcie sie przed meczem do swoich i po sprawie rolleyes.gif BKS siedzi daleko od parkietu a dzisiaj w tv slyszalem wszystko co spiewali ...
Beica
Ario dobrze napisał.
Zmiany nie są potrzebne, przynajmniej w moim tej sprawy widzeniu.
krzysiek
Na tak dużym sektorze ciężko będzie zrobić "porządek" i go utrzymać jeśli frekwencja na meczu będzie porównywalnie duża do tej z soboty. Rozwieszenie taśmy teoretycznie określi nasze miejsce, tylko czy rzeczywiście chodzi nam o odgradzanie się od reszty publiczności i robienie granic między nami a nimi. Myślałem, że jednak mamy jak najwięcej osób zachęcać do aktywnego uczestniczenia w kibicowaniu razem z nami, a nie izolowaniu się od reszty i zamykaniu we własnym gronie... otoczonym taśmą blink.gif Może i w ten sposób osoby, które bezwiednie wchodzą na nasz sektor tylko popatrzeć na mecz, nie wejdą ale również nie wejdą osoby, które może by i chciały pokrzyczeć i pokibicować z nami. Skoro wisi taśma i sektor jest przeznaczony tylko dla KK to sobie siądą gdzieś indziej. dry.gif

PS. Goły, proszę Cię, nie porównuj tej sali gimnastycznej w Bielsku do naszej hali sportowej biggrin.gif
Tak bardziej serio, jeśli chodzi o oprawy, to może byś nas tak chociaż trochę oświecił co to takiego szykujesz ? bo jak na razie to tylko dużo słyszeliśmy tongue.gif że mają być jakieś ekstra i w ogóle, i... póki co nic z tego nie widziałem, więc ciężko stwierdzić czy rzeczywiście trudno by było to ogarnąć. Nie mówię żeby to umieszczać na forum, ale na zebraniu KK gdzie są sami zainteresowani mógłbyś przedstawić plan działań. Może ktoś mógłby w czymś pomóc, ewentualnie podzielić się swoimi pomysłami. wink.gif
Z tym przytulaniem to całkiem fajna sprawa biggrin.gif ale to chyba nie o taką bliskość chodzi dry.gif Pamiętajmy mimo wszystko, że to my tu jesteśmy dla nich a nie na odwrót. Gdyby nie one i ich gra, to nie byłoby nas wink.gif

KK w sektorze po przeciwnej stronie jest ciekawym rozwiązaniem i wartym sprawdzenia, ale nie będę się przy tym rozwiązaniu upierał. Po prostu uważam, że im dalej siedzimy od parkietu tym gorzej wink.gif Wiadomo, że wszystkim się nigdy nie dogodzi, a tu gdzie siedzimy teraz jest naprawdę nieźle. Trochę poświęcenia jeśli chodzi o pilnowanie flag i względnego porządku w naszym rejonie i będzie git !
Goły
Nie , nie zdradzimy pomysłu oprawy...nie o to tu chodzi, jak bedzie potrzebna pomoc to z pewnościa sie do Was zgłosimy smile.gif duzo jest gadania? nie myslcie że to będzie 15 balonów i że mozna to przyszykowac w 5 minut i kupic w papierniczym , narazie potrzebne byly finanse, chcieliscie szaliki wiec cala kasa poszla na kolejne 100 szali, gdyby nie one to oprawa zaplanowana bylaby juz wczoraj...

a propo wczorajszej sytacji to wk***ia mnie to że nawet rąk rozłozyc nie moglem bo z mojej lewej 18 bebnów z prawej 1000 osób ;/ musi byc toche swobody, chociaz w tym najnizszym rzędzie...chcecie byc blisko siatkarek, prosze bardzo ,zostajemy tu gdzie do tej tej pory bo sektor przyjezdnych odpada...

i uwierzcie że oprawy ,obojętnie jaka bysmy nie robili , nie zrobimy na tamtych trybunach gdzie sa karneciarze...dlatego juz wole siedziec tu gdzie teraz. I masz racje krzysiek, nie chdozi tu o odseparowanie sie od reszty, bo wiadomo młyn ma byc miejscem gdzie każdy chetny do dopingu ma prawo wejsc ...ale widzisz,wczoraj zabraklo tasmy i zrobił sie chaos
Goły
Panowie i panie ...

Młyn na meczu z Calisią znajdować się będzie na dawnym,górnym sektorze ! Nie jest to zmiana na stałe ,lecz jak narazie na ten mecz... planowana jest mała oprawa, a na tym sektorze to fajnie wyjdzie...
Do sektora przychodzą tylko osoby ,które chca cały mecz dopingowac na maxa MKS ! nie jest to sektor tylko klubu kibica a więc może przyjsc każdy , lecz warunek jest wyżej napisany !

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.