Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe piosenki
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3
Goły
Trzeba zacząc wprowadzać nowe pieśni bo repertuar mamy ubogi !!!!

Rozpoczynamy na meczu z Winiarami Kalisz !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=6hiUYJBWjFM

Pod ta melodie , na końcu jedziemy HEJ MKS !!!

Niech każdy przestudiuje dobrze tą melodie , żeby siary nie było że nikt nei zna ! Rozsyłać linka do znajomch którzy chodzą na mecze , uczyć się melodii bo tekst jest tak banalny że szok , a ta piosenka może stać sie naszym hitem bo jest zabawowa ! Teraz dziewczyny nie będą nas rozpieszczać pewnie zwyciestwami to zamiast lipić się w parkiet można się wybawic na koniec tego dobrego sezonu !! DZO DZIEŁA BRACIA I SIOSTRY !
Michael
Mysle, ze do tej melodii lepiej pasuje Hej Dabrowa niz Hej MKS.
dakos
Moze to np ?:

http://www.youtube.com/watch?v=TAslJnMJp0k

Jazda Dabrowa
Grac na calego
Dzis wygrywamy
..... pokonamy
Klubie kochany
Dzis wygrasz dla nas
Dasz z sibie wszystko

Heja He heja he
Heje he heje he

Rytm i podstawione slowa od poczatku piesni .Moze slowa pozmieniac ale piesn fajna
micael
CYTAT(Michael @ wto, 08 kwi 2008 - 20:03) *
Mysle, ze do tej melodii lepiej pasuje Hej Dabrowa niz Hej MKS.

Hej dąbrowa bedzie lepiej brzmiec smile2.gif
ario
Takie to jakieś żadne. Na siatkówce powinien być żywy, szybki doping.

lepsze moim zdaniem
rolnik
Proponuje piosenke wymyśloną przez pana który zaśpiewał ją kiedy wracaliśmy z Mielca :

"Nasze siatkareczki kochana drużyna,
czy wygrywa czy przegrywa nasza jest jedyna'
obrona Krysieńki a Marzenki strzał
już jest 2 do 0 na trybunach szał"

Lub inna pod melodię "jesteśmy z wami"

(Sieczka) serwuje ooo
(Kalisz) pasuje !
Walczyć dziewczyny ooo
Chwała drużyny !
Dąbrowa walczy ooo
A sił wystarczy !
Wiara i męstwo ooo
Nasze zwycięstwo !

( Mama wymyśliła na poczekaniu rolleyes.gif )
Prosty
no na bank, w 25 osob jak dzisiaj to my sobie mozemy ...
krzysiek
Możemy, nie możemy - każda propozycja jest mile widziana. Skoro mamy rozwijać swój repertuar, to im większy mamy wybór tym lepiej. Wiadomo, że z wszystkim na raz nie damy rady, ale z czasem opanujemy naprawdę dobry i ciekawy dopping wink.gif Myślę, że już w tej chwili niejeden zespół LSK mógłby pozazdrościć nam atmosfery na meczu... ale i tak jest nas stać na dużo więcej, tylko że na to potrzeba nam jeszcze troszkę czasu smile2.gif Jak dla mnie, dzisiaj było naprawdę super i ( mimo że jak ktoś to wyliczył było nas 25 osób ) było nas słychać, i to całkiem nieźle wink.gif Wystarczyło spojrzeć na siatkarki z Kalisza, które przy zmianie stron i innych tego rodzaju przerwach dość wymownie spoglądały w naszą stronę. Było widać, że postęp jaki zrobiliśmy od pierwszej ich wizyty u nas, wywarł na nich wrażenie wink.gif Oby tak dalej smile2.gif
Goły
Nowa piosenka wychodziła w miare dobrze jak na tyle osób , zostawiamy ją bo jest OK. Przestańce wpisywac tutaj swoje smieszne melodyjki jak to było w temacie kiedyś już tam bo zostanie on zablokowany !
TomekJ
CYTAT(Goły @ śro, 09 kwi 2008 - 23:49) *
Nowa piosenka wychodziła w miare dobrze jak na tyle osób , zostawiamy ją bo jest OK. Przestańce wpisywac tutaj swoje smieszne melodyjki jak to było w temacie kiedyś już tam bo zostanie on zablokowany !

Witam.
Jestem troche starszym kibicem ale tez z calego serca kibicuje MKS DG
Musicie wymislic takie okrzyki i piosenki zeby podchwycila je cala sala musi to byc melodyjne i szybko wpadajace w ucho zeby reakcja publicznosci byla natychmiastowa.
Nie wiem czemu nie dogadacie sie z Pania Tykier ktora puszcza muzyke i trenuje nasze male tancerki smile2.gif
Czasami Wy cos krzyczycie a z glosnikow leci calkowicie cos innego i robi sie wielkie zamieszanie.
pozdrawaim serdecznie
kibic- z naszej klasy smile2.gif
Goły
Musicie to musicie tamto , MY NIC NIE MUSIMY !! a po drugie sale to mają w Muszynie a my mamy HALE ! bardziej prostych piosenek jakie my śpiewamy nie da sie juz wymyslec , a reszta hali jakby chciała to by śpiewała wszystko .
mydlik
Goły - prowadzisz doping to Ty decydujesz co śpiewamy a jak ktoś ma jakieś nowe propozycje to trzeba to docenić a nie straszyć zablokowaniem. Moim zdaniem najlepszy doping był w Mielcu nie licząc meczu u nas z Bielskiem,ale wtedy sporo osób nam pomogło.
TomekJ
Moze i nic nie musicie. Reszta hali ( nie sali) tez chciala by wspolnie z wami dopingowac zespol ale nie stety czasami slychac tylko nie wyrazne okrzyki przypominajace wojskowe przyspiewki sad.gif
Prosty
tak, napewno chciala by, jak niektorym ciezko klaskac i krzyknac ostatni, czesto nas takze slychac dobrze i jakos nam inni nie pomagaja :| wogole to ludzie KK znikaja z kazdym meczem, ale to osobny temat.
TomekJ
CYTAT(Prosty @ czw, 10 kwi 2008 - 16:53) *
tak, napewno chciala by, jak niektorym ciezko klaskac i krzyknac ostatni, czesto nas takze slychac dobrze i jakos nam inni nie pomagaja :| wogole to ludzie KK znikaja z kazdym meczem, ale to osobny temat.

Klaskaja i mlodzi i starzy smile2.gif)
Nie chce sie tu wymodrzac na forum ale wiem ze jest duzo prawdziwych kibicow MKS-u
zalozylem na naszej klasie profil kibice mks dabrowa gornicza i powiem Ci ze przyjmuje dziennie jakies 20 zaproszen od ludzi z Dabrowy wiec siatkowka cieszy sie zainteresowaniem.
mozemy zaapelowac do nich o jakies wsparcie np. nie potrzebne instrumenty takie jak trabki bebny czy kolatki.
Moze to nie jest zly pomysl ???
Szczepan
I tutaj przyznam rację Gołemu!!!!!!!!!!!!!
Na ostatnim meczu moja matula zapytała się czy może usiąść z nami, powiedziałem OK. Po meczu stwierdziła, że na naszym sektorze to chociaż sobie poklaskała i pośpiewała, bo jak siedzi na innym miejscu to w koło same pryki. Siedzą i patrzą zero doppingu. Poza tym przypomnę sprawę "fali" na hali. Nie będę tego komentował - KK i nieliczni kibice wiedzą o co biega.
POZ.
TomekJ
Moze i tak ja tam nie zwracam uwagi na starych prykow tylko skupiam sie na grze co nie znaczy ze nie dopinguje. A co z tymi instrumetami ?
Padziu
CYTAT(Szczepan @ czw, 10 kwi 2008 - 17:14) *
I tutaj przyznam rację Gołemu!!!!!!!!!!!!!
Na ostatnim meczu moja matula zapytała się czy może usiąść z nami, powiedziałem OK. Po meczu stwierdziła, że na naszym sektorze to chociaż sobie poklaskała i pośpiewała, bo jak siedzi na innym miejscu to w koło same pryki. Siedzą i patrzą zero doppingu. Poza tym przypomnę sprawę "fali" na hali. Nie będę tego komentował - KK i nieliczni kibice wiedzą o co biega.
POZ.

Szczepan - sprawa fali już była poruszana i ni chce do niej wracać. Miał nam pomóc nasz kochany spiker p. Marian i tak mu schodzi...
A co do reszty kibiców to mogli by chociaż klaskać ja już nie mówię o o jakimś śpiewie bo to dla nich kosmos ale klaskać to by mogli (każdy to chyba potrafi)
ario
Więc wstań, do góry głowę wznieś,
śpiewaj naszą pieśń, śpiewaj naszą pieśń,
hej MKS, MKS, MKS, MKS!
Lololololololo...

Dla mnie mistrzostwo świata
http://pl.youtube.com/watch?v=3dsZxlREFYM
Szczepan
I znowu?
Plagiat, przeróbka, a własnych pomysłów nie macie??
ario
Nie mówiłem, że mamy ją śpiewać...
Po prostu wkleiłem bo mnie się ona podoba. I fajnie by u Nas wyszła.

A tak w ogóle to trudno jest coś samemu wymyślić. Dużo rzeczy jest już oklepanych tongue.gif
Goły
http://pl.youtube.com/watch?v=ogGm6NPEym8

Naszym klubem MKS , cała Polska o tym wie , że siatkarska armia ta , to MKS Dąbrowaaa !

Ćwiczone w środe, dobrze wychodzi , tylko więcej życia wkładamy w tą pieśn i jest git
ario
No i My powinniśmy się bawić przy tym "lalala" tak jak oni.
A nie lalallala.. lalla.... blabalbla.

Nie mówię o zdejmowaniu koszulek biggrin.gif
Ale np. o podskakiwaniu i machaniu szalikiem, albo samym podskakiwaniu i klaskaniu smile2.gif
ario
Przyśpiewka Jesteśmy zawsze tam... na końcu nam się nie rymuje.
A na wyjazdy coś powinno być

http://www.youtube.com/watch?v=tkRETPXNPlI

Z Dąbrową przemierzamy cały kraj,
Przez dwa sezony, kilkanaście miast,
(ściema, ale nic innego mi się nie rymuje)
Jesteśmy zawsze tam!
Potęga Nasza trwa!
MKS tu nigdy nie będzie sam!

kradzież, kradzież, kradzież smile2.gif
ale cóż zrobić tongue.gif
Coelho
Myśle ze dobrym pomysłem będzie urozmaicenie naszych dopingow nowymi piosenkami daje kilka od siebie moze kk cos wybierze i uzna ze jest ok!!!

[to będzie dobry kawalek na zimę]
Dwa kolory mienią się,
Błękit nieba , sniegu biel,
Jej oddałem serce swe,
Kocham ją, a ona mnie,
Znowu dzisiaj wygra mecz,
Ukochana ma drużyna
MKS!!!!

[albo jakos uniwersalniej xD]
Dwa kolory mienią sie,
Błękit nieba , no i biel,
Jej oddałem serce swe,
Kocham ją, a ona mnie,
Ukochana ma drużyna!
MKS!!!!
........................................
[kultowa piosenka]
śpieeeeeeeewajmy!! hej sialalala (klask klask)
MKS 3 punkty ma... (klask klask)
W Dąbrowie wspaniała gra (klask klask)
Śpiewajmy hej sialala
............................................
MKS - nasza drużyna!
MKS - miłość jedyna!
MKS - jest w naszych sercach!
MKS - chcemy zwycięstwa!
..........................................

bonus11
Dwa kolory mienią się,
Jej oddałem serce swe,
Kocham ją, a ona mnie,
Ma drużyna ktora zwie się
MKS!!!!

Moze tak lepiej??
Coelho
no mogło by być moze i tak lepiej...
ario
CYTAT(Goły @ pon, 07 kwi 2008 - 21:37) *
Trzeba zacząc wprowadzać nowe pieśni bo repertuar mamy ubogi !!!!

Rozpoczynamy na meczu z Winiarami Kalisz !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=6hiUYJBWjFM

Pod ta melodie , na końcu jedziemy HEJ MKS !!!

Niech każdy przestudiuje dobrze tą melodie , żeby siary nie było że nikt nei zna ! Rozsyłać linka do znajomch którzy chodzą na mecze , uczyć się melodii bo tekst jest tak banalny że szok , a ta piosenka może stać sie naszym hitem bo jest zabawowa ! Teraz dziewczyny nie będą nas rozpieszczać pewnie zwyciestwami to zamiast lipić się w parkiet można się wybawic na koniec tego dobrego sezonu !! DZO DZIEŁA BRACIA I SIOSTRY !

Dawno tego nie było... tongue.gif

Kurde, marzy mi się, żeby zaśpiewać jedną dobrą pieśń z dobrych 10 minut, ale pierd***ąć tak, żeby cała hala się zatrzęsła biggrin.gif
Prosty
CYTAT(bonus11 @ pon, 08 gru 2008 - 16:25) *
Dwa kolory mienią się,
Jej oddałem serce swe,
Kocham ją, a ona mnie,
Ma drużyna ktora zwie się
MKS!!!!

Moze tak lepiej??

podoba mi sie, zdecydowanie na +
Goły
ario nie widze problemu żeby ciagnac jedna piosenke przez 5-10 minut ! możliwe że po zebraniu w środe znowu bedzie trening dopingu
endriu
5-10 min.?
Znaczy się tak jak na festiwalu. Opole, albo Sopot chcecie zrobic, tak? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

pozdr...
Goły
Nie ,tak jak prawdziwi kibice a nie siatkofani raz dwa trzy , sa momenty gdzie jak sie piosenka przyjmie jest jechana 40 minut ;] tylko trzeba umiec sie przy niej bawic
endriu
Ech, Goły na żartch się nie znasz laugh.gif
Albo udajesz...

Myślę, że raz, dwa , trzy mozna spokojnie jechać prze pięć setów.

Żeby nie było OT, to kawałek warty przećwiczenia w środę:)

pozdr...
krzysiek
Jak powszechnie wiadomo, ludzie już od dawnych czasów najlepiej bawili się przy swojej muzyce etnicznej, tudzież zwanej folklorem, więc dlaczegóż by nie sięgnąć do początków obecnego tysiąclecia i nie zapodać naszym siatkarkom pieśń o miłości, wszystkim dobrze znaną ...

A wszystko to, bo Ciebie kocham
I nie wiem jak bez Ciebie mógłbym żyć
Choć pokażę Ci czym moja miłość jest
Dla Ciebie zabiję się

laugh.gif laugh.gif laugh.gif biggrin.gif
Tylko nie wiem, czy po takim "performance" nie dostalibyśmy zakazu wchodzenia na halę laugh.gif
Beica
Tak jak kiedyś, kierownik hali pewnie by powiedział że psujemy frekwencję fight (13).gif
endriu
Wczoraj poprosiliśmy Asię Szczurek by zaśpiewała jakiś kibiców kawałek.
Bez namysłu zapodała: raz dwa raz dwa trzy Dąbrowaianie to my.
Muzyka lekka, łatwa i przyjemna. smile.gif

Aby przyłączyć "halę do KK" musi być krótki, łatwy tekst i po sprawie.
Człowiek zwany Gołym z człowiekiem sikkorem podjęli pewne kroki w w/w sprawie. O ich skuteczności przekonamy się juz w najbliższy piątek.

pozdr...
Coelho
CYTAT(krzysiek @ śro, 10 gru 2008 - 14:22) *
Dla Ciebie zabiję się

hahaha moglo by smiesznie wyjsc no alle xD zawsze warto sprubowac... moze to pociagnie naszych emerytow i recistow do wspolnego dopingu xD (trzeba trafic w ich klimat xD hahahah )

Dla MKS'u zabiję się

siikor
panowie dajcie spokój... conf (9).gif
Prosty
na jeden raz mozna by bylo sprobowac rotfl biggrin.gif do jutra !
endriu
Kochani dupa zbita, rozmawiałem przed chwilą z Michałem. Aby zaśpiewać to po wyżej, trzeba mu przelać 6 tauzenów Euro. To taryfa za meczyk TV, bez TV o połowę taniej jest.
Tematu nie ma.
Wymyślcie cosi od siebie będzie taniej:)

pozdr...
Lui
CYTAT(Prosty @ czw, 11 gru 2008 - 19:54) *
na jeden raz mozna by bylo sprobowac rotfl biggrin.gif do jutra !

Lepiej sobie sie robić obciachu przed kamerami i przed cała Polską laugh.gif
To już bym wolał zaśpiewać to co ktoś kiedyś zapodał na forum "Kanikuły" Heej MKS... biggrin.gif

Pzdr...
krzysiek
Hehe, Panowie to był tylko taki wyraz mojego poczucia humoru laugh.gif ale widzę, że nie pozostał bez echa biggrin.gif
Do tego co napisał Endriu dodam tylko, że podobno Michał poza kasą chciał jeszcze wejściówkę na mecz z Gwardią, więc zdecydowanie odpada dry.gif Skorzystać z możliwości jego repertuaru - 6 tauzenów, ale być na meczu naszych dziewczyn przy naszym dopingu - bezcenne biggrin.gif Nijak to nam się nie kalkuluje wink.gif
Hi-tek
a tak odnosnie przylaczania sie hali do dopingu.... moze kiedys uslyszymy jak przyslowiowa druga strona odpowiada... na dzien dzisiejszy to dla "kibicow" klaskanie jest maksymalnym wkladem jaki sa w stanie dac w oprawe meczu:(
smutne ale prawdziwe...
nawiazaujac do wyjazdu do BB mimo ze z cala pewnoscia oprawa zostala przygotowana przez kibicow druzyny przyjezdnej fajnie byloby uslyszec gdyby tak jak tam i u nas cala hala odpowiadala np na pytanie kto wygra mecz itd itp.....
Prosty
spokojnie, ludzie wszystkiego sie naucza, porownaj ile maja siatkowke w BB na najwyzszym poziomie, u nas juz sa postepy smile2.gif
Hi-tek
postepy. haha 2 osoby z przeciwnej strony i z 5 nad nami odpowiadalo.... z karteczkami z instrukcja dopingu dobry pomysl, tylko jak sie na tych ludzi patrzylo to zastanawialem sie czy nie powinnismy napisac karteczek z instrukcja obslugi karteczek z dopingiem.....<hahaha>
Beica
Postęp i tak jest, nauczyli się mówić Dąbrowa! biggrin.gif
Jestem dumny z naszych pikników : DD
bargidg
Hi Tek nie gadaj głupot dosyć duża grupa ludzi odpowiadala nam, na poczatku bylo ciezko, pozniej juz coraz coraz lepiej. Ludzie sie wkoncu naucza, damy rade. A dzisiejsza oprawa... Cud, miód i orzeszki. Wszystko razem z dopingiem komponowało się w cudowną atmosfere !!! Gosia Śliwa biggrin.gif
Prosty
CYTAT(Hi-tek @ pią, 12 gru 2008 - 21:57) *
postepy. haha 2 osoby z przeciwnej strony i z 5 nad nami odpowiadalo.... z karteczkami z instrukcja dopingu dobry pomysl, tylko jak sie na tych ludzi patrzylo to zastanawialem sie czy nie powinnismy napisac karteczek z instrukcja obslugi karteczek z dopingiem.....<hahaha>

szkoda, ze w tv bylo slychac jak odpowiedzieli, dobry maja glos w siedmiu Oo publika jest coraz lepsza smile.gif
endriu
Bez jaj panowie, jak na pierwszy raz było gites.

RAZ - Dąbrowskiej publiczności należą się podziękowania za wsparcie finansowe bo bez nich nie było by takiej oprawy. To dzięki nim hala wyglądała kolorowo. Szacunek!!!

DWA - Mycki z głów dla malarzy, grafików, z KK za przygotowanie transparentu, sreberek flag itd...
Oraz dla całego KK za zdzieranie gardeł. Komentator Polsatu był zagłuszany...
To jest fakt. Sam to stwierdził przed kamerą.

TRZY - Szacun dla kierownika hali, za pomoc w montażu...i zrozumienie.

Pragnę tłusto napisać, że dzieki RAZ,DWA i TRZY tylko i wyłącznie tym ludziom hala "Centrum" dzisiaj tak wyglądała i brzmiała

pozdr...
ario
To jest doping
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E

To właśnie tooooo, to dla Niegoooo, to dla klubu dąbroowskieeegooo,
Jesteśmy tu, śpiewamy to, że pokonamy każdegooooooo,
Nasz MKS, kochamy Go, niebieska armia śpiewa właśnie dla niego,
To właśnie my, dąbrowski młyn, na zawsze wierni będziemy tu śpiewać z nim,
Nasz MKS,
Nasz MKS,
kochamy Go,
kochamy Go,
niebieska armia śpiewa właśnie dla niego,
dla niego
to właśnie my
to właśnie my
dąbrowski młyn
dąbrowski młyn
na zawsze wierni będziemy tu śpiewać z nim
śpiewać z nim
x2
Nasz MKS, kochamy Go….

Też zajebista pioseneczka smile2.gif
0:31
http://www.youtube.com/watch?v=GCwMUcbgGf4

Przeróbka Lecha
http://www.youtube.com/watch?v=-h8ta-_wo24

Można by coś z nią pokombinować...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.