CYTAT(vacu @ sob, 01 mar 2008 - 18:19)

- dałem czas na przesiadkę "+10 min." to wyskoczyły mi i 40 minutowe czasy oczekiwania
ten czas oczekiwania to jest czas który jest Ci potrzebny na przesiadkę. (założyłem że starsi ludzie będą sie poruszać wolniej

) jeśli dałeś 10 minut to nie znajdzie autobusów które w czasie tych 10 minut przyjechały.

W "czasie na przesiadkę" imho powinny być większe odstępy i dłuższe czasy (np. 1 min - 5 min - 15 min - 30 min) - czasem warto poczekać nawet 20 minut a dojedzie się mimo to szybciej.
Jeśli warto czekać 20minut i pojedzie się szybciej to system znajdzie to bez względu na to ile czasu na przesiadkę wybierzesz

- zrobiłem jedno wyszukanie na trasie DG Centrum - Gliwice Pl. Piastów (dziś, g. 7:00) i oto wnioski:
* ja bym inaczej posortował wyniki tzn. najwyżej ten o najkrótszym czasie przejazdu
wyniki sortuja sie wg. wspolczynnika optymalnosci na który składa się:
- calkowity czas przejazdu + czas oczekiwania na przesiadkę *2 + róznica pomiedzy czasem jaki podalismy a czasem w którym wyjedziemy.
Trudno posortować tak żeby każdemu pasowało, niektórzy nie lubia długo czekać na przesiadkę, wolą dłużej jechać w autobusie(szczegolnie zimą).

* troszkę bym też wyróżnił poszczególne sugestie, bo jakoś się tak zlewają w całość, na pierwszy rzut oka nie mogłem się połapać

racja, mogłoby to wyglądać bardziej czytelnie, postaram się wyróżnić poszczególne sugestie.