Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DebeŚciaK
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2
Misiek
III DĄbrowska Ściema Kabaretowa - DebeŚciaK 2004

Plan imprezy:

13.02 piĄtek
17.00 WieczÓr JurorÓw - wystĄpiĄ:
- Kabaret "CIACH" - Zielona GÓra
- Robert GÓrski z Kabaretu Moralnego Niepokoju
- Kabaret "HRABI"
- "Spadkobiercy"

14.02 sobota
16.00 Konkurs KabaretÓw - wystĄpiĄ:
- "Łowcy Kropka B"
- "OKAZJONALNY"
- "SZUM"
- "Jachim Presents"
- "SŁUCHAJCIE"
- "To Za DuŻe SŁowo"
- "NEONÓWKA"

15.02 niedziela
15.00 - Projekcja Filmu WŁadysŁawa Sikory "BaŚĹ„ o ludziach stĄd"
17.00 - Koncert LaureatÓw - gwiazda wieczoru: Kabaret "ANI MRU MRU"

TeodorMotor
W niedzielĘodbyŁ siĘrozgrzewkowy DebeŚciaK. WystĄpiŁy kabarety NeoNÓwka (WrocŁaw) i DNO (nasi). W przerwie zapytaŁem mojĄ kobitĘ- Co Ci siĘstaŁo w oczy? - BolĄ mnie, odpowiedziaŁa. ByŁem zaskoczony. Po zakończeniu przestaŁem byĆ. O brzuchu nie wspomnĘ.
Najmniejszy denny jajcarz (Tomek S.) zapodaŁ informacjĘ, Że nastĘpna taka imprezka odbĘdzie siĘ5 grudnia.

PS. Adminie - zmień tytuŁ tego wĄtku z DebeŚciaK 2004 luty na DebeŚciaK. MyŚlĘ, Że Misiek - jako autor - nie bĘdzie miaŁ nic przeciw.
Master
MÓwisz ---Masz , tytuŁ zmieniony.

DNO wystĘpowaŁo przedwczoraj (12.09) w ŁĘce z okazji DoŻynek biggrin.gif
Master
W niedziele 10.10.2004 roku kabaret Ani Mru Mru w PKZ
TeodorMotor
PiĄtego grudnia jakiŚ niemiec bĘdzie w PKZecie... Znowu zaczynajĄ? laugh.gif
TeodorMotor
BĘdzie, nie bĘdzie?

Na razie: http://republika.pl/dno/tdz/bilety.html
Dami7
QUOTE(TeodorMotor)
BĘdzie, nie bĘdzie?

Teodor, nie mogŁeŚ poczekaĆ ten gŁupi tydzień - by byŁa okrĄgŁa rocznica od ostatniego wpisu na tym wĄtku. A tak to ŻeŚ sp....Ł sprawĘ!
TeodorMotor
QUOTE(Dami7)
(...) A tak to ŻeŚ sp....Ł sprawĘ!

:29:
TeodorMotor
QUOTE(TeodorMotor)
BĘdzie, nie bĘdzie?

Na razie: http://republika.pl/dno/tdz/bilety.html

ByŁem, widzaiŁem, ze Śmiechu siĘzlaŁem. Kabaret DNO krĘciŁ przy okazji materiaŁ na DVD. Mam nadziejĘ, Że zostaŁem uwieczniony na wieki i wiek wiekÓw; a przynajmniej do zamkniĘcia ostatniego wieka...
A kto nie byŁ z niechciejstwa, ten trĄba rozmiarÓw powaŻnych!
prezes
ma ktoś może do odsprzedania bilety?? Bardzo mi zależy!! w kasie PKZtu już nie ma sad.gif
prezes
nie napisałem, chodzi mi o bilety na sobote, ale jak mielibyście na inne dni to też piszcie :)
kwintosz
Mam nadzieję że zdobyłeś te bilety, bo impreza była przednia. biggrin.gif Niezły ubaw. Byłem, widziałem, zresztą przed chwilą wróciłem.. Impreza godna polecenia. Co ciekawe biletów nie można było dostać jakiś czas temu a na balkonach (nie wiem jak na dole) były dziś wolne miejsca :/ , co więcej na II dość dużo.. Szkoda że nie mam biletów na jutro, a raczej dziś :) Był może też ktoś z obecnych tu forumowiczów?
Pozdrawiam
Hator

Bo śmiech to siła
08.12.2006
Przemek Ogłaza I Karolina Uznańska swoim skeczem rozbawili publiczność do łez.

Już XI Przegląd Kabaretów Młodzieżowych przyciągnął tłumy młodych ludzi żądnych dobrej zabawy. Młodzieżowy Ośrodek Pracy Twórczej pękał w szwach. Większość kabareciarzy zapewnia jednak, że również dla nich przygotowanie skeczy i publiczne występy są doskonałą zabawą. Inspiracji dla swojej twórczości szukają głównie w codzienności.

Uczą się od najlepszych

- Teraz dzieje się tyle absurdalnych rzeczy, że wyłapywanie ich nie jest bardzo trudne. Trzeba po prostu uważnie śledzić bieżące wydarzenia, przyglądać się ludziom, słuchać ich i później zgrabnie przełożyć to wszystko na język kabaretu - wyjaśnia Bartosz Parlicki z zespołu "Gorzej być nie może".

Dobre pomysły rodzą się też podczas oglądania dokonań innych kabareciarzy. Młodzi ludzie twierdzą, że chcą się uczyć od najlepszych, dlatego z uwagą śledzą wszystkie artystyczne przedsięwzięcia starszych kolegów, szukając wzorów do naśladowania.

- Jest wiele takich kabaretów, od których warto się uczyć. Zawsze chętnie oglądam nowe programy kabaretu "To za duże słowo", "Dno", czy "Kabaretu moralnego niepokoju". Zupełnie jednak nie trafia do mnie humor Monthy Pythona - przyznaje Sandra Głąb.

Wśród dąbrowskich kabareciarzy nie brakuje dziewczyn, choć znawcy przedmiotu twierdzą, że kobietom w kabarecie jest nieco trudniej niż mężczyznom.

- Kiedy występuje się w kabarecie, to trzeba przede wszystkim być śmiesznym, a kobietom często w równym stopniu zależy też na tym, żeby ładnie wyglądały. Niestety, czasem to się po prostu wyklucza. Kobiety z autentycznym talentem do rozśmieszania zdarzają się rzadko, ale niektóre są naprawdę dobre - przyznaje Jacek Łopot z kabaretu "Długi".

Młodzi ludzie zdają sobie doskonale sprawę z siły, jaką jest śmiech. Twierdzą, że kabaret to nie tylko zabawne widowisko, ale też możliwość zwrócenia uwagi na sprawy, które w naszym życiu warto zmienić, i na cechy charakteru, nad którymi warto jeszcze popracować.

Przede wszystkim śmiesznie

- Śmiech jest potężną bronią. Ludzie, którzy oglądają skecze, najpierw zwyczajnie się śmieją, ale później mogą odszukać w tych postaciach kilka własnych cech i zobaczyć swoje zachowanie w nieco innym świetle. To pierwszy, ale potężny krok, żeby coś w naszym świecie zmienić. Trzeba jednak pamiętać, żeby nie przesadzać z moralizatorstwem. Ma być przede wszystkim śmiesznie - zaznacza Patrycja Gorzelańczyk z dąbrowskiego kabaretu "U-cha-cha".

Podczas XI już Przeglądu Kabaretów Młodzieżowych śmiesznie rzeczywiście było. Jurorzy z satysfakcją podkreślali, że poziom konkursu jest bardzo wysoki i prawdziwych talentów wśród młodych ludzi nie brakuje.

- Nie zdawałem sobie sprawy, że w Dąbrowie Górniczej może być aż tyle grup kabaretowych. Trzeba też pamiętać, że 30 lat temu powstał tu kabaret "Długi", a 10 lat temu kabaret "Dno". Może to dąbrowska rzeczywistość stanowi tak dobrą pożywkę dla kabaretu? - śmieje się Jacek Łapot.

Trudny wybór

Jurorzy nie mieli łatwego zadania, wybierając najlepszych. Po długich naradach miejsce pierwsze zdobył kabaret WRZUD, drugie kabarety ZAŻARTY, BEZ JAJ i U-CHA- CHA.

Przyznano też wyróżnienia indywidualne. Zdobyli je: Agata Michta, Wojtek Dębiak, Karol Kadłubiec i Filip Dworak.
Grażyna Krawczyk - Dziennik Zachodni
kwintosz
Pojawiło się konkretne info w sprawie

VI DĄBROWSKIEJ ŚCIEMY KABARETOWEJ - "DebeŚciaK 2007"

impreza odbędzie się w dniach: 23-25 marca 2007r.

Program imprezy:
23 marca Piątek

godz. 17:00 Konkurs Piosenki oraz Konkurs Filmowy

Prowadzenie: Adam Mrozowicz i Tomasz Sobieraj

Gwiazdy wieczoru:
Tomasz Jachimek
Piotr Bałtroczyk
Grzegorz Halama

24 marca Sobota

godz. 16:00 Konkurs Główny

wystąpią:
FRASZKA [Warszawa]
GIT [Kraków]
KABARET MŁODYCH PANÓW [Rybnik]
LIMO [Gdańsk]
MADE IN CHINA [Zielona Góra]
NEO-NÓWKA [Wrocław]
PARANIENORMALNI [Jelenia Góra]

25 marca Niedziela
godz. 17:00 Koncert Laureatów

Prowadzenie: Joanna Kołaczkowska i Dariusz Kamys
Gwiazda Wieczoru: Kabaret Hrabi

Bilety mając na uwadze zainteresowanie z poprzednich lat, radzę kupić jak najwcześniej.
Jestem w szoku gdyż:

Z dniem 19 stycznia, w kasie Pałacu Kulturty Zagłębia dostępne będą bilety na szóstego Debeściaka.
W tym roku będzie możliwość zakupu karnetu na wszystkie trzy dni po niższej cenie.
Uwaga: ilość karnetów jest ograniczona.

Bilety w cenie: 40 zł jeden dzień, 100 zł karnet trzy dniowy
......

Mam nadzieję, że bilety jeszcze są, koniecznie muszę sobie kupić - zdecydowanie najlepsza impreza PKZ-u cool.gif
Tylko ceny trochę pff.. duże
Pozdr.
Dave
To ma być ta niższa cena za karnet? 100 zł? blink.gif
Cuś mi tu nie gra...
Może uda się wydzwonić z "SE" - ale ostatnio to bardzo ciężko z tym jest sad.gif
kwintosz
Nowe wiadomości:
24 marca a więc w sobotę po konkursie odbędzie się jak w zeszłym roku Serial improwizowany p. D. Kamysa pt"Spadkobiercy"! Świetnie bo tego mi brakowało.. biggrin.gif W zeszłym roku był niezły odcinek laugh.gif

A teraz nieco gorsza informacja.
Niestety, z nawału obowiązków byłem dziś dopiero po bilety na sobotni konkurs Debeściaka (żałuje że nie ma T. Jachimka w konkursie sad.gif - zeszłoroczny program pt "Benefis" był wyśmienity - a niestety nie dysponuję na chwile obecną $ na dwa dni w dodatku fundowane podwójnie, bo oczywiście także dziewczynie z którą ten zacny konkurs z miłą chęcią obejrzę tongue.gif- a jest on w pt. sad.gif ) i niestety na parter w ten dzień nie ma już biletów!! Pozostały na balkonie za 30 zł, a więc nieco tańsze niż na parter gdzie kosztują 40 zł.

To świadczy o popularności tej imprezy.. i nie dziwie się wcale. biggrin.gif
picaro
hehe wczoraj się uśmiałem, pan Jachimek był mocny ale Bałtroczyk położył mnie zupełnie, ze śmiechu oczywiście. Halamy widziałem tylko wstęp i miał jakieś premierowe skecze jak sam powiedział, ale jakoś wyszedłem, bo coś mnie już gnało, zresztą nie dawno go już oglądałem przy innej okazji, hehe.
Dami7
QUOTE(picaro @ Mar 24 2007, 08:44 AM) *
hehe wczoraj się uśmiałem, pan Jachimek był mocny ale Bałtroczyk położył mnie zupełnie, ze śmiechu oczywiście. Halamy widziałem tylko wstęp i miał jakieś premierowe skecze jak sam powiedział, ale jakoś wyszedłem, bo coś mnie już gnało, zresztą nie dawno go już oglądałem przy innej okazji, hehe.

He, he, popieram!
Jednakowoż nie napisałeś nic o konkursie filmowym i piosenkarskim, niektóre kawałki mnie rozwaliły ("Animator" Fraszki sooper, a pozakonkursowa "Królewna Śnieżka - niezamknięty rozdział" - brak słów...).
Z występu Halamy też sobie poszedłem, bo po pierwszo nie zabardzo go lubię a po drugo zimno było jak diabli, kobieta mi dygotała na fotelu obok i drzemać się nie dało wink.gif
picaro
nie napisałem nic o konkursie filmowym, bo niestety na niego nie zdążyłem po pracy biggrin.gif i dzisiaj też nie dam rady iść, bo mam inne plany, zresztą dzisiaj będzie mega tłumnie, bo bilety poszły jak świeże bułeczki, ale jutro sobie chyba znów odwidzę debeściaka
kwintosz
No ja byłem wczoraj na konkursie i oczywiście na kolejnym odcinku "Spadkobierców". Frekwencja jak zawsze dopisała, kupa śmiechu i dobra organizacja. Po prostu świetna impreza..

Jakby się ktoś dziś wybierał, dajcie znać kto zajął które miejsce, niestety wczoraj tego nie podali, wiadomo będzie dopiero dziś..
Hator
piatek byl daremny - z filmow tylko MTV bylo czad - kabaret skeczow meczacych (tak jak ich piosenka)/reszta nedznie. Dopiero Jachimek i Baltroczyk pokazali klase - a na halamie wyszlem - nie przepadam za nim tak jak za jego "kawalami"

a wczoraj debesciak to bylo mistrzostwo swiata - wszystko cacy/git oprocz kabaretus fraszka - normalnie porazka Ci kolesie - nikt sie nie smial cale 30 min (chlopaki grali od konca caly skecz tylko ze co z tego jak wogole nie bylo smieszne).
wiecej ich do pkzetu prosze nie zapraszac ! :)
kwintosz
Byłeś też Hator? Nie widziałem Cię.. szkoda. biggrin.gif
No lol co do Fraszki miałem takie samo wrażenie laugh.gif Jak dla mnie to nic śmiesznego. Rozczarowały mnie także dwa inne kabarety.
Dobry jak zawsze był oczywiście serial improwizowany "Spadkobiercy", momentami płakałem (np. jak Kołaczkowska dzwoniła przez telefon) choć dużo ludzi się zmyło nie wiedząc czemu(późna pora?).

A można wiedzieć na kogo głosowałeś? Jak dla mnie to: Neo-Nówka, Kabaret Młodszych Panów i Limo.. Ciekaw jestem kto wygra.. smile.gif
Hator
1 Neo-nówka
2 Limo
3 Paranienormalni (czy jakos tak biggrin.gif) - Ci pierwsi :)

dalej bym dal
4 K Skeczow Meczacych/i kabaret z Rybnika (niestety nie pamietam - ale tez byli swietni)

dluuuuuuuuugo nic
6 Made in China (jedynie skecz z prawem jazdy byl mistrzowski)

dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nic - wrecz lata swietlne...

7 Fraszka

PS dzis mial isc moj brat ale nie poszedl ostatecznie.

PS2 ja Cie widzialem ale w tym czasie rozmawialem ze znajomymi a Ty przechodziles rozmawiajac z dziewczyna w gestym tlumie zaglosowac - wiec sobie juz darowalem

za to spotkalem tez innych znajomych, takze troche osob z UM (p. Kocma i PPP) oraz M. Bazylaka (z nim chwilke rozmawialem)
Dami7
QUOTE(kwintosz @ Mar 25 2007, 03:01 PM) *
Ciekaw jestem kto wygra.. smile.gif

Odpowiedź:
3 m-ce (Ściak) ParaNieNormalni
2 m-ce (Beściak) Limo
1 m-ce (Debeściak) Neo-Nówka

Najlepszy film to "Chemia życia" kabaretu Made In China, najlepsza piosenka kabaretu Limo (Szymon Jachimek), tytułu nie pamiętam.
Wręczenie nagród zakończyło się heppeningiem z udziałem Dna i obecnych jeszcze kabaretów. A potem byli Hrabi... Jeszcze mnie szczeny bolą od śmiechu.

PS Samego konkursu nie widziałem, ale mnie osobiście podobił się film "Animator" Fraszki, dlatego bym ich całkowicie nie skreślał.

PS2 Oooops... Hator był szybszy.
kwintosz
Hator O Ty i nie podeszłeś, no ładnie ładnie.. laugh.gif

Ale wracając do tematu. Owszem ten Kabaretus Fraszka, to była tragedia haha tongue.gif

Co dziwne, widziałem kilka miejsc wolnych, choć ponoć biletów brakło. wink.gif Nie daleko szatni zresztą, zaczepił mnie pewien Pan i pytał czy mamy bilety, jak mniemam to był "konik" i chyba sprzedawał bo sobie darował jak powiedziałem że mamy.
Dave
Co wy z tym "wyszłem" i "podeszłeś"? mad.gif :>
Dami7
QUOTE(Dave @ Mar 30 2007, 11:43 PM) *
Co wy z tym "wyszłem" i "podeszłeś"? mad.gif :>

Heh, Bałtroczyk mówi "przyszłem, bo miałem blisko, jak daleko, to przyszedłem", może to stąd...
Arbas
Aluzja "wyszłem"- "wyszedłem" jak najbardziej na miejscu!
Nawiązuje do Bałtorczyka i nie robi przykrości osobie, która się "przejęzyczyła"
Poprawnie: - mężczyźni mówią - "wyszedłem"
kobiety - "wyszłam".

"Wyszłem", "poszłem", "zaszłem" , to bardzo częste błędy męskiej części Polaków. Może podświadomie utożsamiają się z kobietami? Od dziś będzie lepiej.
picaro
Jako że impreza cieszy się sporym zainteresowaniem to odgrzewam temat w tym wątku, chyba że admini życza sobie inaczej to niech przeniosą mojego posta do Imprez PKZ wink.gif

Kliknij, aby zobaczyć załącznik

PROGRAM
VII DĄBROWSKA ŚCIEMA KABARETOWA
„DebeŚciaK – SIEDMIU WSPANIAŁYCH”
04.04.2008 - 06.04.2008

PIĄTEK
04.04.2008r.

16:00 MECZ PIŁKI NOŻNEJ KABARETÓW BIORĄCYCH UDZIAŁ W KONKURSIE – Hala Sportowo-Rekreacyjna „Centrum” (niestety opcja meczu jeszcze nie jest w 100% potwierdzona, ale powinno się udać)

20:00 KONCERT KABARETOWY
„JAK ZDOBYWANO DZIWNY ZAWÓD”

22:00 SPADKOBIERCY – serial improwizowany

SOBOTA
05.04.2008r.

16:00

KONKURS 7 WSPANIAŁYCH z udziałem:

- Neo-Nówka
- Grupa MoCarta
- Kabaret Ani Mru Mru
- Kabaret Hrabi
- Łowcy.B
- Teatr Jednego Mima - Ireneusz Krosny
- kabaret CIACH

NIEDZIELA
06.04.2008r.

17:00 KONCERT LAUREATÓW

20:00 ARTUR ANDRUS z Zespołem – Gwiazda Wieczoru

Ceny biletów:
piątek: parter 30 zł, balkon I i II 25 zł
sobota i niedziela: parter 70 zł, balkon I 60 zł, balkon II 50 zł

BIELTY DO NABYCIA OD DZISIAJ 05.02.2008 W KASIE PKZ A TAKŻE PRZEZ INTERNET ORAZ W SIECI SKLEPÓW EMPIK
ZAPRASZAMY!!!
kwintosz
CYTAT(picaro @ wto, 05 lut 2008 - 09:55) *
Jako że impreza cieszy się sporym zainteresowaniem to odgrzewam temat w tym wątku, chyba że admini życza sobie inaczej to niech przeniosą mojego posta do Imprez PKZ wink.gif

Kliknij, aby zobaczyć załącznik

PROGRAM
VII DĄBROWSKA ŚCIEMA KABARETOWA
„DebeŚciaK – SIEDMIU WSPANIAŁYCH”
04.04.2008 - 06.04.2008

PIĄTEK
04.04.2008r.

16:00 MECZ PIŁKI NOŻNEJ KABARETÓW BIORĄCYCH UDZIAŁ W KONKURSIE – Hala Sportowo-Rekreacyjna „Centrum” (niestety opcja meczu jeszcze nie jest w 100% potwierdzona, ale powinno się udać)

20:00 KONCERT KABARETOWY
„JAK ZDOBYWANO DZIWNY ZAWÓD”

22:00 SPADKOBIERCY – serial improwizowany

SOBOTA
05.04.2008r.

16:00

KONKURS 7 WSPANIAŁYCH z udziałem:

- Neo-Nówka
- Grupa MoCarta
- Kabaret Ani Mru Mru
- Kabaret Hrabi
- Łowcy.B
- Teatr Jednego Mima - Ireneusz Krosny
- kabaret CIACH

NIEDZIELA
06.04.2008r.

17:00 KONCERT LAUREATÓW

20:00 ARTUR ANDRUS z Zespołem – Gwiazda Wieczoru
Ceny biletów:
piątek: parter 30 zł, balkon I i II 25 zł
sobota i niedziela: parter 70 zł, balkon I 60 zł, balkon II 50 zł

BIELTY DO NABYCIA OD DZISIAJ 05.02.2008 W KASIE PKZ A TAKŻE PRZEZ INTERNET ORAZ W SIECI SKLEPÓW EMPIK
ZAPRASZAMY!!!

O kur.......!!!!!! sad.gif Kto ustalał ceny biletów na tą imprezę?? Czy kogoś przypadkiem nie poniosło...70zł? wink.gif Ja wiem że było wielkie zainteresowanie Debeściakiem ale czy zawsze trzeba wydusić każdą złotówkę od ludzi.. Znając życie padnie hasło, że lepsze kabarety to i wyższa cena.. kwestia tylko tego że to rzecz gustu.
Spoko jednodniowy wypad na Debeściaka 2 osób i 140 zł nie ma.. Uuuu wielki zawód, wielki... a miałem tą imprezę za wzór..
picaro
Fakt że bilety są dość drogie, ale wydaje mi się że przesadzasz, normalnie wjazd na samo Ani Mru Mru kosztuje 50 zł, a tu masz tego troszkę więcej. Zawsze też można kupić tańsze bilety na balkon, bo przy kabaretach to akurat nie ma aż takiego znaczenia gdzie sie siedzi, bo śmiać się można wszędzie. W piątek program uboższy i bilety też tańsze. Więc wybór jest. I wiesz można było zrobić taniej tylko, że nie z taką czołówką kabaretów, a chyba fajnie że się impreza rozwija w takim kierunku. Zresztą kabarety w Polsce są cały czas na topie, więc sobie liczą za występy.
kwintosz
CYTAT(picaro @ wto, 05 lut 2008 - 13:10) *
Fakt że bilety są dość drogie, ale wydaje mi się że przesadzasz, normalnie wjazd na samo Ani Mru Mru kosztuje 50 zł, a tu masz tego troszkę więcej. Zawsze też można kupić tańsze bilety na balkon, bo przy kabaretach to akurat nie ma aż takiego znaczenia gdzie sie siedzi, bo śmiać się można wszędzie. W piątek program uboższy i bilety też tańsze. Więc wybór jest. I wiesz można było zrobić taniej tylko, że nie z taką czołówką kabaretów, a chyba fajnie że się impreza rozwija w takim kierunku. Zresztą kabarety w Polsce są cały czas na topie, więc sobie liczą za występy.

No ja wiem wiem, rozumiem. Wszystko ma swoją cenę. Aczkolwiek i tak uważam że 70 zł to jest dużo, trochę za dużo.. Myślałem że będzie to cena najdroższych biletów w okolicach 55 zł.. no nic trudno, jakoś trzeba to przeboleć. Poza tym, szkoda że odeszli od formuły grania spadkobierców w dniu konkursu głównego.. wink.gif
picaro
Troszkę dokładnieszy rozkład jazdy tegoroczego Debeściaka

TUTAJ

niestety na sobote już prawie nie ma biletów smile.gif
ale w piątek jest taniej i też fajnie
aha i takie info, że cena na piatek nie obejmuje meczu na hali, tam wjazd prawdopodobnie będzie kosztował 10 zł i bilety można kupić na Hali
syzio
Bilet na koncert Rihanny na warszawskim Torwarze kosztuje 99 zł biggrin.gif A na Debeściaka 70 biggrin.gif
picaro
Na GENTELMANA w Hali Ludowej były po 49 zł w przedsprzedaży.
Na Burning Spear i Ba Cissoko w Gdyni były po 69 w przedsprzedaży.
Na Ani Mru Mru i Moralny Niepokój w Spodku są w cenie od 50 zł do 80 zł.
Na to samo w Sali Kongresowej w Wawie od 50 zł do 150 zł.

to takie przykłady bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi Syzio smile.gif
syzio
Chodzi mi o to że bardzo sobie zawyżają cennik. Za występ światowych gwiazd płaci się niewiele więcej, albo tyle samo!
szer
Ale ta gwiazda jest jedna, a tutaj masz ich kilka ;p. Cena nie jest zbyt wysoka jak na repertuar, aczkolwiek może odstraszać... Bo każdy sobie pomyśli, że co to tyle kosztuje... Za kilka kabaretów... Jak dla mnie cena rozsądna, ale mnie i tak odstrasza jak na razie... Przydałoby się jakieś video z debeściaka...
syzio
Tyle że ta jedna gwiazda przebija te Debeściak-owe wszystkie razem wzięte
szer
No to możesz iść na tę jedną gwiazdę, zamiast na Debeściaka... No i weź pod uwagę ilość miejsc... Na koncert przyjdzie pare tysięcy, na Debeściaka dużo mniej... Nie wiem ile sala ma miejsc... Ta jedna Twoja gwiazda i tak weźmie za koncert więcej niż kabarety za Debeściaka... Ale bilety na nią są tańsze tylko dlatego, że dużo biletów będzie
Zibar
To zorganizować Debesciaka w hali Centrum - jesli miejsc jest za mało smile.gif
syzio
Właśnie, na Debeściaka dużo mniej. A jednym z "atutów" jest cena. Jeżeli tą imprezą zainteresowana byłaby duża ilość osób to tak jak Zibar napisał- odbywać mogłaby się na hali.
Peterek
Gdyby radni się zainteresowali i skontaktowali się z dwójką może byłaby szansa na debeściaka w telewizji. W końcu czołówka kabaretów...
Cena mogłaby być ciut niższa. Takie 60zł za najdroższy bilet to 10 zł mniej niż teraz, a komfort psychiczny dla potencjalnego kupca dużo większy :]
szer
Eh nie chodzi mi o ilość miejsc... Tylko o to, że zorganiozwanie koncertu gwizdy rozkłada się na kilka tysięcy osób... A nie tak jak w PKZecie na kilkaset osób... Stąd ceny są porównywalne na Debeściaka i te Twoje wielkie gwiazdy... :|. Troche logiki....
syzio
A: Tylko wolałbym wydać te 20/30 zł więcej na gwiazdę światowego formatu i oglądać ją na końcu płyty (nawet z telebimu) niż obejrzeć kilka kabaretów z przestarzałymi skeczami, które oglądałem 100 razy (dot.
to m.in. Kabaretu Ani Mru Mru).
B: Nie wszędzie są organizowane koncerty za taką cenę na wielką skale, np. Fabryka Trzciny.
picaro
Kilka słów wyjaśnienia.

Po pierwsze cena imprezy ma faktycznie związek z ilością miejsc na sali, i faktem jest też to, że im większa sala tym więcej biorą gwiazdy za występ, a już najwięcej za plenery. I wcale nie zawsze im więcej miejsc to tym lepszy atut finansowy. Bo np. za sale na 200 osób jakaś tam gwiazda weźmie dwukrotnie mniejszą gażę, a imprezę jest łatwiej sprzedać.
Po drugie to, że akurat obecnie koncerty gwiazd zagranicznych są często tańsze wynika z faktu sponsoringu. Masz gwiazdę, masz kasę smile.gif W naszym mieście nie jest łatwo o dobrego sponsora, mimo licznych zakładów. A dlaczego tak jest, to dość proste. To wynik wielu lat zaniedbań i braku współpracy z sponsorami. Zakłady się wypinają i dają jakieś ochłapy, a korporacje w ogóle to zlewają, bo nie są zainteresowane ofertą kulturalną dla swoich pracowników. Jeśli już wolą dać kasę na sport. Dlaczego? Np. Media wolą sport, no i zainteresowanie pracowników fizycznych też jest bardziej ukierunkowane na sport. W sumie powodów jest wiele.
No i jeśli sprawa obija się o media, to nagranie płyt DVD z Debeściak, było w planach. Nie wyszło. Ale to też nie jest proste i sporo z tym zachodu. Dlaczego? Kabarety które tu występują mają już swoje obwarowania prawno-finansowe i cóż jak zwykle chodzi o kasę. Ale zgadam się, że było by to fajne i może się w końcu uda.
Jak by impreza była na żywo w TV to też było by fajnie, tylko dlaczego mieli by się w to radni mieszać? To chyba jest bezsensu, bo o tego jest organizator.
Kolejna sprawa to tegoroczny program. Syzio akurat w tym roku w sobotę wszystkie kabarety stają do konkursu i nie ma mowy o starych skeczach. Także Ani Mru Mru przygotowało nowe premierowe skecze. smile.gif
Co do przeniesienia na Hale, to w piątek tam kabarety będą grały Mecz, wjazd zdaje sie po 10 zł. A gdyby przenieś tam całego Debeściaka, to nie uważacie, że straciło by to klimat? I nie koniecznie było by taniej (patrz wyżej). No i problem z terminami. Na hali odbywa się dużo treningów i do tego m.in. ona chyba ma być.
I czy te ceny są naprawdę takie wysokie to ja nie wiem, a co może przemawiać za tym, że wcale tak nie jest? Debeściak ma już swoją renomę, markę i przyjeżdża na tą imprezę wiele osób z po za naszego miasta, województwa itd. Polecam także sprawdzić sprzedaż biletów TUTAJ . Na sobotę zostały 2 smile.gif a do imprezy mamy jeszcze miesiąc. Dość dużo poszło przez internet, czyli ludzie są skłonni zapłacić jeszcze więcej.
picaro
Dla zainteresowanych:

ruszyła już sprzedaż biletów na VIII DEBEŚCIAKA - PROGRAM

Rezerwacja i zakup biletów: Kasa PKZ 032/260-04-17 lub przez TicketOnline i w EMPIKACH na terenie całego kraju.

ZAPRASZAMY
savalas
czy cena 60 zł obejmuje 3 dni czy jeden, bo to troche chore płacić tyle samo za 7 konkursowych kabaretów i 2 w niedziele.
picaro
Na każdy dzień jest osobny bilet.A kto powiedział, że są w Niedziele 2 kabarety?
savalas
tak zwany plakat. Zwycięzcy i Hrabi. No chyba, że zwycięzcy oznacza co innego
kwintosz
Nie wiem kto i co zrobił z tą imprezą ale od 2-3 lat impreza upada. sad.gif Jest mi z tego powodu niezmiernie przykro, bo to moja ulubiona dąbrowska impreza (oczywiście nie licząc dni DG:)). To moje absolutnie osobiste odczucie.

Według mnie po prostu dobór kabaretów jest straszny od tego czasu. Domyślam się, że w ostatnich latach nastąpił niezły rozkwit sceny kabaretowej w Polsce a poszczególne kabarety zaczęły się cenić.
Wydaje mi się jednak że dla takiej imprezy warto byłoby zorganizować ciut większy budżet (tu prośba do ludzi władnych w UM) aby w konkursie występowały naprawdę znane i cenione kabarety. Jest Paka, Ryjek i był Debeściak. Obecnie ranga imprezy drastycznie spadła..

O ile pozostałe dni można jakoś zrozumieć i powiedzmy że są jeszcze ok, o tyle dzień konkursu to totalna porażka. Gdzie takie zestawy kabaretów jak kiedyś: Neo-Nówka, Paranienormalni, Kabaret Młodych Panów, Kabaret Skeczów Męczących, Kabaret Łowcy.B, Jachim Presents itd.

W dodatku ceny biletów poszły w zupełnie odwrotną stronę niż dobór kabaretów. :/ Ja wiem że kultura jest droga ale 55zł za dzień konkursowy z taką obsadą kabaretów.. w życiu!!

Żeby nie było że tylko tak marudzę. Na debeściaka się wybieram (prawie jak co roku) ale w pt na Neo-Nówke. Ponad 100 z kieszeni wyparowała ale co jak co, na nich myślę że warto wydać (oby tylko skecze nie były z wersji TV aczkolwiek nawet jeśli tak to i tak ok).

Mam jeszcze inny żal. To co się dzieje co roku ze sprzedażą biletów to jakaś kpina. Z samego początku po pojawieniu się informacji o sprzedaży biletów.. dużej ilości biletów już nie ma (nie są dostępne)! Owszem z tyłu sali są zawsze miejsca, ale ciekaw jestem co z miejscami z przodu.

@Picaro, może to pytanie do Ciebie.. jak to jest możliwe? Czy UM albo PKZ rezerwuje sobie jakąś pule biletów (może żona albo syn chce iść)?
Szczerze przyznam że do PKZtu nie dzwoniłem w tym roku. W zeszłym była właśnie taka sytuacja a w tym, wchodząc na ticket online dostępne były bilety z tyłu sali oraz jeśli z przodu to wyłącznie 3-4 miejsca z brzegu. Jeśli jest inaczej może wyprowadź mnie z błędu smile2.gif bo zaiste nie umiem tego zrozumieć.
No i mam jeszcze pytanko, czy w tym roku będą także sprzedawane koszulki debeściaka?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.