Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DebeŚciaK
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2
picaro
Już odpowiadam.
Nie ma i nie było, żadnych specjalnych rezerwacji dla urzędu, ani pracowników PKZ. Bilety są od początku dostępne w całej puli. I właśnie z uwagi na bardzo dobrą sprzedaż już w dniu uruchomienia sprzedaży zamieściłem tu wiadomość o imprezie z taką właśnie informacją.
A to czy impreza upada to właśnie pokazuje sprzedaż biletów. Oczywiście impreza jedzie na wyrobionej marce, a to dużo przy sprzedaży, ale moim zdaniem trudno oceniać imprezę przed.

Co do koszulek to nie wiem czy będą ale się dowiem i dam znać.

pozdrawiam
kwintosz
CYTAT(picaro @ pon, 09 lut 2009 - 09:02) *
Już odpowiadam.
Nie ma i nie było, żadnych specjalnych rezerwacji dla urzędu, ani pracowników PKZ. Bilety są od początku dostępne w całej puli. I właśnie z uwagi na bardzo dobrą sprzedaż już w dniu uruchomienia sprzedaży zamieściłem tu wiadomość o imprezie z taką właśnie informacją.
A to czy impreza upada to właśnie pokazuje sprzedaż biletów. Oczywiście impreza jedzie na wyrobionej marce, a to dużo przy sprzedaży, ale moim zdaniem trudno oceniać imprezę przed.

Co do koszulek to nie wiem czy będą ale się dowiem i dam znać.

pozdrawiam

Szczerze powiem że to dziwne, bo wszedłem na ticket online w dzień w którym pisałeś i najlepsze miejsca nie były dostępne. Chyba że tylko w PKZ można było je dostać.

Na szczęście jakimś cudem wyczaiłem, przypadkiem zresztą, dwa miejsca w czwartym rzędzie na Neo-Nówkę (zwroty czy coś?) tak więc akurat mogę powiedzieć że jestem zadowolony.

Sprzedaż biletów.. hmm nie wiem czy to może być jedynym czynnikiem oceniającym popularność imprezy. Na pewno w jakimś stopniu tak ale nie dałbym sobie głowy obciąć że to jedyny wskaźnik. Oceniać imprezę przed jej startem mogę, ponieważ poziom kabaretów które występowały jeszcze 2-3 lata temu był o wiele większy niż kabaretów występujących obecnie. Wystarczy wejść na kabarety.tworzymyhistorie.pl by zobaczyć kto jest popularny i chętnie oglądany i to są te kabarety które wtedy się pojawiały.

Poza tym, serial spadkobiercy z Rewersem czy Kołaczkowską (na debeściaku - niekoniecznie w tv) to po prostu mistrzostwo świata..
picaro
Ciesze się, że udało ci się dostać dobre miejsca. I życzę miłej zabawy. A z tymi miejscami to jest też tak, że sporo ludzi pytało już wcześniej o bilety i w zasadzie w kilka minut po uruchomieniu sprzedaży dzwonili i rezerwowali po kilka biletów. Zresztą polecam taką formę zakupu.
savalas
a ja tam wyrwałem 2 rząd na niedziele biggrin.gif mam nadzieje, że będzie trwało dłużej niż 2 godziny, bo po wydaniu kupy forsy na mikołajkowy kabareton, byłem zawiedziony z długości. W niedziele szykuje się jakiś motyw ze spadkobierców, czy to tylko zarezerowowane na sobotę ?
picaro
Będzie trwało dłużej niż 2 godziny z całą pewnością. I jeszcze kwestia objaśnienia programu Niedzielnego. A więc w ostatni dzień Debeściaka jak co roku odbędzie się koncert laureatów. Imprezę poprowadzi kabaret HRABI, który na końcu zaprezentuje swój oddzielny program. Oprócz nich wystąpią te kabarety, które zdobędą w sobotę na konkursie: 1, 2 i 3 miejsce a więc będą to przynajmniej 3 kabarety, ale zawsze może być ex aequo. Przypomnę że nagrody w sobotę przyznaje publiczność smile.gif Odcinek spadkobierców będzie w sobotę, ale jak to bywa na Debeściaku mogą być jakieś niespodzianki, więc na 100 nie powiem, że nie będzie w Niedziele laugh.gif
Mikołajkowego Kabaretonu nie ma co porównywać do Debeściaka to troszkę inny poziom żartu laugh.gif

pozdrawiam i życzę takiej zabawy laugh.gif
BARES
Dzisiaj ostatni dzień

CYTAT
DEBEŚCIAK 2012 - XI Dąbrowska Ściema Kabaretowa

To jedna z najważniejszych imprez kabaretowych w naszym regionie. Dąbrowska Ściema Kabaretowa rozpocznie się w piątek, a zakończy w Prima Aprilis.
Zabawa odbędzie się nie jak zwykle w Pałacu Kultury Zagłębia, tylko w dąbrowskiej hali sportowej Centrum.

Na tegoroczną edycję organizatorzy przygotowali specjalny, piłkarski temat festiwalu. Prologiem będzie dzisiejszy występ pochodzącego z Dąbrowy kabaretu DNO (gospodarzy festiwalu), a następnie Kabaretu Moralnego Niepokoju. W sobotnim konkursie umiejętności zaprezentują: Świerszczychrząszcz, Szarpanina, Abelard Giza, Kacper Ruciński, Kabaret Młodych Panów, Czwarta Fala oraz Czesuaf. 1 kwietnia odbędzie się tradycyjny koncert laureatów oraz występ kabaretu Hrabi w programie "Co jest śmieszne".

NIEDZIELA, 01.04.12 godz.

17.00

* KONCERT LAUREATÓW
* KABARET HRABI w programie "CO JEST ŚMIESZNE"

savalas
jakieś przecieki kto wygrał ? Bo już nie mogę się doczekać finału. W tym roku niestety tylko na niego się wybieram
BARES
 Ja natomiast jestem ciekawy frekwencji. 
picaro
Pewnie już wiadomo ale napiszę:
1 miejsce Kacper Ruciński (niestety w niedzielę znacznie słabszy wytęp niż na konkursie)
2 miejsce Abelard Giza
3 miejsce Świerszczychrząszcz

Jeżeli chodzi o frekwencję to było w granicach 800 do 1000 osób w każdym dniu.
savalas
no finał udany. Mocno zaskoczył mnie nasz Dąbrowski stand-upowiec, krzykliwy, dosadny, ale dobry. Największą żenadą były nie ponumerowane miejsca siedzące co sprawiało sporej ilości osób problem. Nietrafiony pomysł z graniem w Fife 11, łebek był tak żenujący że wciągnął bym go nosem tongue.gif a i publiczność zanudziła się tym meczem na śmierć. Hrabi i ich program jak zawsze dali radę, choć był to ich najsłabszy program od paru lat. Niewiem jak będzie po remoncie w PKZ, ale DeBeŚciak powinien chyba zostać w hali. Więcej miejsca, lepsze nagłośnienie, lepsza widoczność, większe możliwości. Przynajmniej jeden dzień powinien się tam odbywać.
picaro
savalas chyba jesteś pierwszą osobą, która pozytywnie skomentowała fakt, że Debeściak był na hali a nie w PKZ smile.gif i że tu jest lepiej. Ważny głos. Z tymi numerkami to nie bardzo wiem o co chodzi ale ktoś coś tam wspomniał po fakcie, że gdzie nie gdzie na trybunach były krzesła bez numerków. Aż zapytam jak sobie z tym radzą na meczach. A co do nagłośnienia, to było to samo co w PKZ i akustycy też ci sami. A więc jak widać, czy bardziej słychać sala PKZ akustycznie, to trudny i drogi orzech do zgryzienia wink.gif
Mały77
CYTAT(picaro @ wto, 03 kwi 2012 - 18:11) *
Z tymi numerkami to nie bardzo wiem o co chodzi ale ktoś coś tam wspomniał po fakcie, że gdzie nie gdzie na trybunach były krzesła bez numerków. Aż zapytam jak sobie z tym radzą na meczach.

Chyba nie ma takiej sytuacji - po prostu to jest hala sportowa i numerków krzesełek szuka się gdzie indziej wink.gif
savalas
CYTAT(picaro @ wto, 03 kwi 2012 - 15:11) *
savalas chyba jesteś pierwszą osobą, która pozytywnie skomentowała fakt, że Debeściak był na hali a nie w PKZ smile.gif i że tu jest lepiej. Ważny głos. Z tymi numerkami to nie bardzo wiem o co chodzi ale ktoś coś tam wspomniał po fakcie, że gdzie nie gdzie na trybunach były krzesła bez numerków. Aż zapytam jak sobie z tym radzą na meczach. A co do nagłośnienia, to było to samo co w PKZ i akustycy też ci sami. A więc jak widać, czy bardziej słychać sala PKZ akustycznie, to trudny i drogi orzech do zgryzienia wink.gif

no jeżeli co 15 krzesło z numerkiem to gdzie nie gdzie, to super tongue.gif A co do akustyki, w PKZ są bardzo słabi akustycy od lat. Jestem ciekaw czy poradzą sobie po remoncie z tajmeniczym martwym punktem na scenie gdzie sprzęga mikrofon na każdym występie wink.gif Nagłośnienie w hali jest nieco łatwiejsze niż nagłośnienie sali teatralnej wink.gif
ZMK
Zobaczcie relację z debeściaka:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1794
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.