Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ...w Bukowinie
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2
Arbas
Mam kilka pytań do Szanownych Radnych:

- czy w ogromnym gmachu Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej nie zaprojektowano sali
nadajacej się na szkolenia?

- czy wobec zaistniałego SKANDALU, Pani Pasternak zaznajomi nas mieszkańców z tematami
prelekcji oraz nazwiskami wykładowców?

- czy radni, którzy wybrali tak kosztowny sposób pozyskiwania wiedzy, honorowo zwrócą należność
za imprezową część wyjazdu /noclegi, opłata klimatyczna, orkiestrę góralska itd/

- czy w przypadku, jeśli to co podano w prasie nie jest prawdą, redakcje zostaną pozwane do sądu
z zarzutem ośmieszania naszego miasta i podrywanie autorytetu jego władz?

- czy w przypadku braku ze strony radnych jakiejkolwiek reakcji na to co się wydarzyło,
mamy prawo wierzyć plotkom, że tematem jednej z prelekcji był:
"Wpływ tatrzańskiego powietrza na pomroczność jasną"?

Mod : Istnieje temat "Pytania do UM"
kwintosz
A ja nie wiem o co robicie tyle dymu.. wink.gif zgadzam się w pełni z tym co pisał Mick kilka postów wcześniej. smile.gif

Radnym potrzebne są te szkolenia, zresztą nawet gdybyśmy nie myśleli że są potrzebne to i tak takowe byłyby dobrym rozwiązaniem. Prywatne firmy robią cyklicznie takie szkolenia i zawsze znajdzie się coś co na takim szkoleniu można poruszyć i pomóc zagłębić się dokładniej pracownikom w temacie.

Mam tu na uwadze również, że RM nie jest prywatną firmą nikogo, aczkolwiek uważam że takie szkolenia mogą przynieść więcej zysków, niż strat. Widzieliśmy przez 4 lata jak poprzednia władza była merytorycznie przygotowana do jej sprawowania wink.gif I jak to już było wypowiedziane przez kilka osób, takie szkolenia "zamiejscowe" są dużo bardziej efektywne i można je równocześnie wykorzystać jako okazję do integracji współpracowników, poprawy relacji, poznania się bliższego itd. I tego nikt nie zmieni, czy się to komuś podoba czy nie.

Oburzające może być to, jaki to szkolenie miało przebieg, czy było jedną wielką balangą czy radni, naprawdę mieli okazję do posłuchania, nauczenia się czegoś, zaznajomienia się z problemami i ważnymi tematami dotyczącymi zarówno ich pracy, działań jak i oczywiście naszego miasta. Dlatego apelowałbym, o przekazanie jakiegoś harmonogramu tego wyjazdu..

A teraz moja wizja..

Jak na mój gust przełknę to że za szkolenie zapłacimy my, podatnicy ale mam tu na myśli: nocleg bez ekstra wygód, dojazd, żarcie, no i oczywiście materiały dla każdego z radnych i osób tam obecnych. Wszystkie inne świadczenia powinny pokrywać osobiście osoby biorące udział w tym szkoleniu. Warunkiem tak postawionej sprawy jest to, iż będzie to prawdziwe szkolenie: przyjazd w godzinach przedpołudniowych, obiad, sjesta z godzinkę i szkolenie/wykład (jak zwał tak zwał) do późnych godzin nocnych (23-0). Dzień drugi, śniadanko, sesja przedpołudniowa, obiadek, sjesta, wykład do godziny ok 21, następnie czas wolny w którym można się zintegrować, pogadać, napić piwka, odprężyć się ale bez żadnej imprezy. Dzień trzeci śniadanko, wykład, obiadek, wolne zamiast sjesty i wykład podsumuwujący do wyjazdu w godzinach wieczornych 21-22

To jest szkolenie a nie żadne imprezy i pobudki z mega kacem, w dodatku za nasze pieniądze..
Mam nadzieję że poznamy harmonogram tego wyjazdu..
Arbas
Wreszcie usłużni sąsiedzi donieśli przedwczorajszy FAKT!
Pięknie Panu w zielonym, panie Tomaszu!
I wydaje się Pan być najważniejszy w tym towarzystwie - aż tyle ujęć
w ciekawych pozach! Przyćmił Pan wszystkich swoją osobowością.
Nawet Pani Przewodnicząca w pierwszej chwili skojarzyła mi się z Gaździną.
Tylko co dalej?... Martwię się, że wkrótce uzbiera sie materiału na
PRZEGLĄD TOMKOWSKI.
"Kto czym wojuje, od tego ginie" - powiada stare przysłowie...

Mod: Post przeniesiony z tematu "Podsumowanie kadencji 2002-2006"
Zibar
Może ktoś napisze, kto jeszcze z poza szergu radnych był na tym wyjeździe?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.