Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Klub MMKS Dąbrowa Górnicza
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2
Robert123
Napiszę jeszcze raz TRZEBA ZAPROSIĆ na czat PANA KOĆMĘ!!!!!! Powinien nam kibicom wyjaśnić parę rzeczy PANIE ADMINIE strony hali sportowej CENTRUM SERDECZNIE PANA prosimy o zorganizowanie spotkania na czacie z panem KOĆMĄ!!!!!!!!
Rozumię rozgoryczenie porażką w meczu z Łańcutem, a jutro może być różnie. Stawiam 40 % dla DG a 60 % dla Wisły. Nie ma się co czarować jutrzejszy mecz będzie prawdziwym meczem PRAWDY. Porażka daje naszej drużynie minimalne szanse na zajęcie pierwszego miejsca przed play-offami. Znowu pozostaną .... BARAŻE. My kibice bardzo lubimy baraże...... Wisła w tym sezonie kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa, nie gubią tzw. "głupich punktów" jak nasze dziewczyny. Proszę spojrzeć z Łańcutem strata 3 pkt już na początku rozgrywek zrobiła swoje, nawet wygranie jutrzejszego meczu nie pozwoli MMKS-owi na zajęcie 1 miejsca tylko na ZMNIEJSZENIE różnicy punktowej. Być może jest to "cisza przed burzą" i dziewczyny wzniosą się na wyżyny swoich umiejętności. Nie zamierzam w tym miejscu ubolewać, że dziewczyny poniosły porażkę. W sporcie są chwile na zwycięstwo i radość po zwycięstwie oraz smutek i łzy po porażce. Każdej drużynie może zdarzyć się obniżka formy.
W tym miejscu nasuwa mi się jeszcze jeden wniosek, czy rzeczywiście zarządowi klubu i działaczom zależy na odniesieniu sukcesu sportowego, czy jest to tylko MYDLENIE OCZU.??????? My kibice bardzo chcielibyśmy oglądać mecze w wyższej klasie rozgrywkowej, tylko czy w pewnym momencie ktoś nie powie " mili Państwo nie stać nas na awans rezygnujemy"
Jest to klub miejski jak wskazuje jego nazwa - a stąd najlepsza droga do promocji MIASTA. Czy WAM panowie ZARZĄDZAJĄCY TYM MIASTEM NIE ZALEŻY NA TYM? Naprawdę mam wrażenie, że nie!!!! Piękna hala jakiej inne miasta mogą tylko pozazdrościć, wspaniali kibice, tylko brak jednego PROMOCJI i jeszcze raz PROMOCJI.
gregorian79
..podpisujac sie pod tym co napisal poprzednik, chcialbym tez zwrocic byc moze na ta sprawe uwage Pana prezydenta Podrazy..
IMHO, jesli wykazuje zainteresowanie sportem dabrowskim, a na meczach bywa..-"miejmy nadzieje,ze w zwiazku z zainteresowaniem sportem":)-proponowalbym zwrocic uwage na to co sie tu wogole dzieje..z tego co ja widze to na razie tego wozka nikt nie ma zamiaru pociagnac,lub kazdy ciagnie go w inna strone,a jak ktos slusznie zauwazyl w przypadku przyjscia sukcesow wszyscy sie beda podpisywali pod nim obiema rekami..moze zwrocenie uwagi Panie prezydencie tez na nasze problemy,na problemy ludzi goniacych za "powaznym" sportem w 140tys miescie moga byc sposobem na wzmocnienie autorytetu w poczatkowej fazie prezydentury:)..moze moglby nad tym tez zastanowic sie caly przekroj ewentualnych "pseudodobrodziejow" grzmiacych wtedy jak to kazdy dokladal cegielke..
doprawdy slowa Pani sekretarki,iz klub ma maly budzet i nie stac go na wydrukowanie 100 plakatow jest zalosne i jak najbardziej nie na miejscu przy jednoczesnym mydleniu nam oczu i rozdmuchiwania nadziei na awans..bo.."byc moze sie zdarzy,wiec wtedy ktos powie ze w tym celu sie wszystko robilo"..
SAMO NIC SIE NIE ZDARZY,A PRZY OKAZJI POCIAGNIECIE TO WSZYSTKO NA SPORTOWE DNO(jak caly sport w Dabrowie) PRZY TAKIEJ STRATEGII..
na razie to cytujac slowa pana Stuhra "ja tu widze niezly burdel"-i to na kazdej plaszczyznie tego siatkarskiego przedsiewziecia..
..MOZE BY NAD TYM POMYSLEC TERAZ,KIEDY JEST NA TO ODPOWIEDNI MOMENT..

..zirytowany lekuchno tym wszystkim i miejacy nadzieje ze jutro nie przybedzie nam kibicom kolejnych pytan,a jesli juz to moze ktos w koncu ewnetualnie na nie odwazy sie odpowiedziec.. rolleyes.gif
Robert123
Na najbliśzym meczu tj 6 stycznia 2007 większośc widzów otrzyma ponizsze pisma dotyczące obecnej sytuacji w MMKS - sekcja siatkówki.

Oto jego treść:

Do sympatyków i kibiców MMKS

W bieżącym sezonie, tj. 2006/2007 nasza drużyna występująca w I lidze siatkówki kobiet ma niepowtarzalną szansę na odniesienie historycznego sukcesu, jakim niewątpliwie byłby awans do Ligi Siatkówki Kobiet. Patrząc jednakże na WŁADZE KLUBU MMKS i ich „działania” w tej sferze odnosi się wrażenie, że tym panom nie zależy na niczym!!! (w szczególności mamy tu na myśli PANA PREZESA Roberta Koćmę). Poniżej zamieszczamy „główne bolączki”, które nas widzów i sympatyków MMKS najbardziej nurtują.

1. Dlaczego nie ma REKLAMY w naszym mieście informującej o tym, że w hali sportowej „CENTRUM” odbywają się mecze siatkówki. Dzwoniąc do klubu pani sekretarka odpowiedziała” plakaty wiszą na hali, a klubu nie stać na afisze” - pytam się gdzie i kto w ostatnim czasie widział jakiekolwiek afisze?? Komentarz: Tą odpowiedzią SZANOWNY PANIE KOĆMA pana sekretarka dała nam do zrozumienia, że PAN i podobni panu ludzie mają sport daleko gdzieś…… Nie oszukujmy się jeżeli chcemy awansować do LSK – musi poprawić się organizacja meczów i każdy zainteresowany kibic i sympatyk powinien o tym wiedzieć, a wydrukowanie i rozklejenie afiszy nie powinno stanowić tym samym problemu.
Niedoinformowanie przekłada się bezpośrednio na niską frekfencję, ale taka chyba jest „z góry planowana”, co było widać na szlagierowym spotkaniu z Wisłą ENION Kraków. W meczu tym, jedna strona trybuny była zapełniona, druga strona tradycyjnie zamknięta, a WIDZOWIE o zgrozo zgromadzeni na stojąco w każdym wolnym miejscu wokół!!!!. Może następnym razem zorganizujecie mecz przy pustych trybunach- BĘDZIECIE MIEĆ ŚPOKÓJ!!!!!!

WIDAĆ DLA PANA PANIE KOĆMA TO TEMAT NIE DO PRZESAKOCZENIA!!!! Klub MMKS to klub miejski jak wskazuje jego nazwa – a tym samym panowie radni i PAN PANIE PREZYDENCIE powinniście starać się o wypromowanie klubu, a stąd prosta droga do promocji miasta.

2. Dlaczego SZANOWNY PANIE KOĆMA nie ma w klubie osoby, która zajęłaby się poszukiwaniem ewentualnych sponsorów lub instytucji, które chętnie wspomogłyby siatkówkę, a tym samym wypromowały swoje firmy???? Przy obecnym poziomie zespołu nie byłoby to arcytrudne, tylko KTOŚ TO MUSI ZROBIĆ.Wystarczy spojrzeć na nazwy zespołów w LSK(a także poteżnego sponsora Wisły Kraków),a widać gołym okiem,że myśl o „wielkiej siatkówce” nie bierze się z obietnic podobnych do Waszych. Dlaczego dziewczyny od początku sezonu grają w jednych i tych samych kompletach koszulek??
DLA PANA PANIE KOĆMA kilka rad, co należałoby zrobić, aby poprawić istniejący stan rzeczy:
a) wydrukowanie folderów z informacją o drużynie, klubie – osiągnięciach, planowanych celach i wyruszenie „w teren” do ewentualnych sponsorów. Przedstawienie sytuacji klubu - kilka miłych słów, rozdanie gadżetów klubowych i tacy ludzie na pewno plecami się nie odwrócą.
cool.gif informacja w osiedlowych telewizjach o meczach na kanałach informacyjnych
c) założenie strony internetowej klubu – z informacją, o tym gdzie i w jaki sposób ewentualni sponsorzy mogliby wspomóc sekcję siatkówki. Strona o siatkówce – nie licząc strony prywatnej Artura – przynosi wstyd sekcji siatkówki!!!!
d) reklama sponsorów na koszulkach zawodniczek;

Naprawdę, jeżeli z takim podejściem jak do tej pory ktokolwiek chce awansować na tzw. ”WARIACKICH PAPIERACH” to lepiej tego nie robić, szkoda zdrowia.W wyższej klasie rozgrywkowej „nic za Was się samo nie zrobi”.

UPORZEJMIE PROSIMY PANA PANIE PREZESIE KOĆMA O PODJĘCIE NIEZBĘDNYCH DZIALAŃ KTÓRE PRZYCZYNIĄ SIĘ DO POPRAWIENIA OBECNEGO STANU RZECZY – jeśli pan nic nie zamierza w tym kierunku robić NIECH PAN ODEJDZIE, A NA PANA MIEJSCE POJAWI SIĘ OSOBA DLA KTÓREJ DOBRO KLUBU JEST SPRAWA PRIORYTETOWĄ!!!!!
Hator
1jezeli jest to pismo skierowane do kibicow to ok
2 jezeli z takim pismem chcesz isc do prezydenta to watpie czy osigniesz zamierzony cel (wg mnie wrecz odwrotnie)

PS jezeli 1 to co Wam da poinformowanie kibicow o tym fakcie? adresatem powinni byc takze decydenci.
pozdr
Robert123
Skoro uwazasz, że źle robie to zaproponuj lepszy sposób, ponieważ ja go nie znam, poza tym to pismo osbiście dostanie PAN KOĆMA i mysle, ze da mu to troche do myslenia, a poza tym zebrani na hali będą wiedzieć " co w trawie w piszczy" i co robi się dla sportu w tym mieście. jezeli chcemy awansować wyżej w siatkówce to pora skończyć tą PARTYZANTKĘ!!!!
Hator
@robert123
spoko - ja nie mowie ze zle tylko zamieszczam uwagi, z ktorych mozesz skorzystac a nie musisz.
odnosnie moich propozycji to wczoraj pisalem byscie wlasnie przeprowadzili jakas akcje np wystosowanie wspolnego listu bo samym postowaniem nic nie zwojujecie

a jezeli pismo macie dostarczyc takze kocmie to moze wypadaloby choc troche utemperowac to odczucie ataku i wrogosci do dzialan prezesa. Zdania typu WIDAĆ DLA PANA PANIE KOĆMA TO TEMAT NIE DO PRZESAKOCZENIA!!!!! nie powinny byc stosowane w oficjalnym pismie - nawet kibicow.
wkoncu mozna troche to inaczej sformulowac zachowujac sens.

zreszta - to tylko moje uwagi.
pozdr
Zibar
QUOTE(Robert123 @ Dec 10 2006, 02:01 PM) *
Skoro uwazasz, że źle robie to zaproponuj lepszy sposób, ponieważ ja go nie znam, poza tym to pismo osbiście dostanie PAN KOĆMA i mysle, ze da mu to troche do myslenia, a poza tym zebrani na hali będą wiedzieć " co w trawie w piszczy" i co robi się dla sportu w tym mieście. jezeli chcemy awansować wyżej w siatkówce to pora skończyć tą PARTYZANTKĘ!!!!

Bez nerwów Robert. Spokojnie sobie poczytamy, przeanalizujemy i damy propozycje ewentualnych zmian, do stycznia jest jeszcze trochę czasu (a modów poprosze o przeniesienie postów do tematu forma MMKS) i prośba do Wszystkich, tu piszmy tylko o meczach (tak jak w podtytule) a o zarządzie i pismach w temacie oddzielnym.

Serdecznie dziekuje Wszystkim za wspólna dyskusje i prosze powiadamiajcie znajomych o tym miejscu.

I ogłaszam jeszcze jeden mały konkursik forumowo-kibicowy:
Wybierajmy po kazdym spotkaniu najlepszą zawodniczkę drużyn:
Po tym spotkaniu moje typy:
MMKS - Marzena Wilczyńska
Wisła - Magdalena Śliwa

QUOTE(endriu @ Dec 9 2006, 09:17 PM) *
heloł Zibar! Też jestem w szoku że tak szybko ktoś na str. podał wynik meczu , ale zobacz jaki mamy skład na tej stronce.Pozdrawiam i jestem szczęśliwy że laski robią swoje dla siebie i dla nas!!!!

Nie no wszystkiego to naraz nie zrobią, ale to może dobry poczatek ?
gregorian79
jestem za..rowniez proponuje poprzenoszenie tematow zwiazanych z organizacja i forma mmks do tamtego dzialu,a tu zamieszczac opinie na temat meczow i postawy naszych zawodniczek..
..moze moglby to ktos uporzadkowac, bo sie robi niezly bajzel tongue.gif

..co do wyboru zawodniczek meczu jestem tez jak najbardziej za..z tym ze nie w formie podawania przez kazdego(jak bedzie 50 osob na forum to znow bedzie balagan,gdy kazdy doda swoja propozycje)..
marzy mi sie po meczach we wlasnej hali cos w rodzaju ankiety wyboru znanej z innych forum(z zaznaczeniem kropeczka tongue.gif hehe)..
tylko nie wiem na ile lezy to w zasiegu wykonalnosci przez admina biggrin.gif

poki co moje typy
MMKS-Marzena Wilczyńska
Wisła-Magdalena Piątek
Zibar
Co do reklamy klubu, to jeszcze jedno przyszło mi do głowy.
Przecież mamy PD, czy MMKS nie mógł zamieszczać ogłoszeń o rezgrywkach?
Tu może zwrócę się z pytaniem do redaktorów PD, a może odpowie pan Andrzej Bęben (bo widzę, że zagląda czasami na forum)
Czy prezes lub ktoś z działaczy klubu zwracał się z taką prośbą i czy ogłoszenie takie byłoby wydrukowane nieodpłatnie???

PS
Na terenie miasat kolportowane jest jeszcze jedno bezpłatne pismo "U siebie" Lokatora, czy wykupienie kilku cm^2 z ogłoszeniami zrujnowałoby budżet klubu?
Czy zaangażowano nauczycieli w-f dąbrowskich szkół w akcję promująca klub (przeciez to Miejski Międzyszkolny Klub Sportowy)?
Hator
z tego co wiem to nr grudniowy PD sie nie ukaze gdyz trwaja prace nad zmiana jego koncepcji itp - prawdodpobnie wydawanie gazetki zacznie sie od stycznia. takze jest realna szansa by reklamy spotkan sportowych byly zamieszczane na stale.
pytanie wkleilem do topicu z pytaniami i w nast tyg, gdy czesc z nich bedzie wysylana to takze te trafi do listu.
pozdr
Zibar
Plakatów na mieście nie było, reklam na stronach UM i klubu oraz PD też, a teraz zgasła również strona mmks-u, pewnie też nie opłacali server-a, coraz lepiej... sad.gif
Zibar
W związku ze zmianą na stanowisku prezesa (dość tajemniczą ph34r.gif, skoro nie ogłoszono nic więcej), może trzeba na stronie Arta, w newsach poprosić go o zorganizowanie chat-a z nowym prezesem (skoro ze starym nie wyszło), dowiedzieć się w jakiej kondycji jest klub, co planuje itd...
Robert123
Nie sadzę Zibar, żeby to dało jakiś skutek on i tak nie przyjdzie. Powiem tyle SPORTU w tym mieście na dobrym poziomie nie ma i nigdy nie BĘDZIE!!!!! . Ludzie, którzy zasiadają we władzach klubu i piastują wysokie stanowiska nie maja w tym temcie nic do powiedzenia i nie znają się na rzeczy!!!!
1. Każdy SZANUJĄCY się klub ma stronę internetową na której to stronie są wszelakiego rodzaju informacje.
NASZ KLUB NIE MA STRONY INTERNETOWEJ - bo po co????
Gdyby klub miał strone www możnabyłoby pisac przynajmniej e-mile do PREZESA - a tak nie wiadomo do kogo się zwrócić?
2. Sytuacja nadal jest CHORA - nie ma afiszy, nigdzie nie ma informacji o której godzinie odbywają się mecze.
3. Sytuacja która panuje w klubie MMKS przypomina czeski film czyli nikt nic nie wie.
4. Zauważ Zibar, ze awans siatkarek do LSK byłby "ZLY" co dla niektórych osób, przede wszystkim trzeba byłoby skończyć z tzw "PARTYZANTKĄ" obecnie tak jest i nie trzeba tego zmieniac (zawodniczki grają w jednych kompletach KOSZULEK !!!!! od początku obecnego sezonu, trzeba byłoby zabiegać o większe pieniądze, afisze),a tak zrobi się fuszerkę - KIEROWNIK DRUŻYNY poprowadzi trening, zawodniczki same potrenują i jest dobrze. Jest drużyna w czołowce - jest więc powiedzą Ci czego od nas chcecie. Nie oszukujmy się jeżeli nadal będzie takie podejście to wkrótce o siatkówce na dobrym poziomie będziemy MARZYĆ.
Wiem, że łatwo się krytykuje i łatwo jest mówić, ale SZANOWNI PANOWIE DZIAłąCZE, PREZESI i RADNI - to jest klub MIEJSKI i wasza w tym rola, aby klub wzniósł się na wyżyny swoich możiwości, aby w końcu była w tym mieście LSK. Przysporzy to chlube całemu miastu, a tym samym mecze będa w TVP i miasto przez sport może się wyppromować.
endriu
Moim zdaniem , ktoś kto jest przy "talerzu" powinien przemówić i wyjaśnić kilka podstawowych kwestii.
Wiem , że się powtarzam , ale taka sytuacja źle wpływa na atmosferę wokół klubu , co już zaczyna się przekładać na wyniki. Na pewno chodzi o pieniądze , za Robertem , jeden komplet koszulek to żenada. W ubiegłych sezonach były koszulki gęsto nakrapiane reklamami , a dzisiaj co??
Zostałem na meczu koszykówki , obok mnie siedział starszy jegomość i zauważył cytuję "k...a nawet na ręczniki dla koszykarzy nie ma , widział pan k...a wycierają się w deesy" Drużyna przyjezdna miała jesnolite niebieskie ręczniki!!! I to dla każdego zawodnika z osobna!!! biggrin.gif
"Źle się dzieje w państwie duńskim"
pozdrawiam
Gość
Robercie123 prezesem jak sie dowiedzialem jest pan Robert Karlik
Zibar
Czy ta wiadomośc jest pewna, jeśli tak to znam tego pana z dawnych lat biggrin.gif
Toster
tak wiadomosć jest pewna
endriu
Na stronie miasta jest zapowiedź meczów siatki i kosza.
No no.
Zibar czy możesz przybliżyć sylwetkę nowego prezesa??
pozdro..
Zibar
Małe przybliżenie biggrin.gif
endriu
QUOTE(Zibar @ Jan 8 2007, 02:44 PM) *

Ale smieszne , ale śmieszne biggrin.gif
Mam sentyment do dyrektorów , np. Pan Paciej zrobił kiedyś dobrą robotę z koszykarkami.
Czekamy , czekamy , czekamy

pozdr....
Hator
moze z p. Karlikiem bedzie mozna sie lepiej dogadac :)
osobiscie tez go kojarze z TZNu choc nie mialem z nim wf;u- tak na marginesie to spoko gosc :)
ciekawe jak to teraz bedzie z tym mmks;em
pozdr
endriu
Do nowego Prezesa.

Panie Prezesie co słychać w MMKS-ie?
Jak klub stoi finansowo?
Jakie cele są postawione przed poszczególnymi sekcjami?
W jakim stopniu jesteśmy w stanie je zrealizować?
Czy sztaby szkoleniowe i zawodniczki,zawodnicy są "opłacani na bierząco?
Jak personalnie wygląda obecnie zarząd klubu?
Jaka atmosfera gośći w klubie?

pozdr... kibic

P.s. A strony internetowej dalej nie ma!
Robert123
Pisałem wcześniej i npisze po raz kolejny zmieniono po to, ze by była nowa figura pod nazwą Prezes Klubu czy zrobiono ten krok z całą świadomością i odpowiedzialnością, że coś należy zrobić??????

Jeszcze rarz zapytam za pośrednictwem tego forum, może ktoś z klubu raczy i będzie łaskawy odpowiedzieć, co się dzieje w klubie????????????????????? Poprzednicy pisali już wielokrotnie powtarzać się nie ma po co?
Czy w klubie panuje przekonanie damy wam igrzyska i bądźcie cicho?????? Mam rozumieć że władza to my czyli prezes klubu i reszta, a wy sympatycy i kibice bądźcie cicho bo wy to jesteście właśnie wy.

Mod: Proszę na forum nie krzyczeć. Tu nie piszemy z caps-em. Next time będzie ostrzeżenie. Treść zmieniona na nie kłującą w oczy..
Zibar
Strona klubi dalej nie dział, proponuje zebrać tu nurtujące nas pytania i poprzez Hatora zapytamy o sytuację MMKS-u w UM.
Najważniejsze, żeby nowy prezes przedstawił coś na kształt bilansu otwarcia, i jasno sprecyzował jakie są jego zamiary i co w najbliższym czasie zamierza zmienić.

PS
Dla rozlużnienia biggrin.gif Co do sponsora i Waszych wypowiedzi odnośnie koncentracji naszych zawodniczek i lepszej strawności meczy ze słabyszymi klubami, najlepiej byłoby, żeby sponsoerm tytularntm był producent koncentratów spożywczych tongue.gif .
Hator
wyslalem pytania do CSIRu o problemy z dzialaniem stron www MMKSow oraz z razacym brakiem wielu informacji i ich rzadkiej aktualizacji
oraz z pytaniem o kontakt do p. Karlika

takze pozostaje nam cierpiliwie poczekac :)
pozdr
endriu
Ciekawe jak długo poczekamy?

Panie Prezesie , bądź Pan człowiekiem , kibice czekają .
Proszę mieć na uwadze , że jutro może ich nie być!!!

pozdr...
Zibar
Tak, tak.... czekamy na bilans otwarcia i cele jakie sobie zakłada nowy zarząd klubu... i proszę się nie dziwić, że ptania zadajemy za posrednictwem tego forum (chyba nie trzeba tłumaczyć innym) ale specjalnie dla pana:

mmks site
Please contact the billing/support department as soon as possible.

This Account Has Been Suspended
Zibar
QUOTE(Zibar @ Jan 26 2007, 10:01 AM) *
Tak, tak.... czekamy na bilans otwarcia i cele jakie sobie zakłada nowy zarząd klubu... i proszę się nie dziwić, że ptania zadajemy za posrednictwem tego forum (chyba nie trzeba tłumaczyć innym) ale specjalnie dla pana:

mmks site

Aders do klubu (dzięki Hator)

Dzień Dobry.
Pański poprzedni email został przekazany do MMKS. Wczoraj został
przedstawiony na zarządzie, proszę czekać na odpowiedź.
Oto bezpośredni email do nich:
mmks_dg@wp.pl
Wszystkie zapytania proszę kierować na ten
email.

Dziękuję i pozdrawiam

Może zaproponujemy biedakom nowe konto w domenie dabrowa-gornicza.org cool.gif
Robert123
Tylko, ze ten e-mail nie działa!!!!!!!!! Wczoraj wysyłałem e-mila w ....kosmos ponieważ wrócił.
Kto nam w końcu odpowie na nasze pytania, jak długo taka farsa i taki stan rzeczy będzie trwał!!!???
Panowie działacze przecież wy pełnicie funkcje społeczne jakby nie było -dostajecie za swoją pracę wypłatę, więc chyba nam kibicom należy się parę słów wyjaśnienia.????
Do Pana Prezydenta - czy ma pan jakikolwiek wplyw na to co dzieje się w zarzadzie tego klubu i w jego wladzach. Czy panujący tam czeski film i haslo róbta co chceta jest rzeczywsitym odzwierciedleniem sytuacji w klubie?
Czy chcecie zaprzepaścić dorobek młodzieży, po kolei każdej z sekcji. Zastanowcie się, co zrobi młodzież, gdy widząc waszą obojętnośc, waszą apatię nie znajdzie zainteresowania w sporcie??? Zaczna się problemy dla nich - bedą te dzieciaki szukać "rozrywki" w alkholu, narkotykach, rozróbach, rozbojach. Pora się zastanowic nad tym co WY robicie i wyciągnąc odpowiednie wnioski póki jeszcze nie jest za późno.!!!
endriu
police
Zobaczcie , w Policach można , wiadomo co się dzieje w sekcij siatkówki. Kilka zdań i kibice wiedzą gdzie tkwi problem! I nerwów mniej itd...
Kochani nie można tak u nas?

pozdr...
endriu
Pan Prezes MMKS
W linku wypowiedź Prezesa , nowego , Prezesa , MMKS-u.W Pezeglądzie Dąbrowskim.

Fajnie ,że coś wiemy. Panie Prezesie , podzielam , musi się zająć sekcjami siatkówki i koszykówki jakiś poważny sponsor , który ma "kesz ".To droga do sukcesu , sponsor daje i wymaga!!!
Moim zdaniem po tylu potyczkach w poprzednich latach ,teraz nastał czas na sukces ukoronowany awansem do rozgrywek na wyższym szczeblu.
Wierzymy w sukces dąbrowskich drużyn , prosimy o więcej informacji , uruchomienie strony klubu i oby strona była uaktualniana codziennie i zawierała atrakcyjne treści dla kibiców....(wiadomo o co biega).

Idzie lepsze? Oby tak było!!! Jestem optymistą umiarkowanym.
Z całym szacunkiem.
pozdr...

P.s I tabele rozgrywek zarówno siatki i kosza są "tip top" w gazetce , BRAWO! Tak trzymać.
I jeszcze zapowiedzi nast. potyczek naszych drużyn.Coś się dzieje fajnego , Panie Prezesie "w pieriod"
Hator
wklejam to takze tu zeby wiecej zainteresowanych osob przeczytalo odp od p. Karlika

Bardzo się cieszę, że klub ma tak bardzo zaangażowanych i wiernych kibiców. Jako nowopowołany Prezes MMKS Dąbrowa Górnicza z przyjemnością się z Panem spotkam i spróbuję odpowiedzieć na Pańskie pytania. Najbliższa okazja to 02.02.2007r. w Zespole Szkół Sportopwych przy ul. Chopina 34, w godz. 16.00 - 17.00 w czasie trwania Turnieju ćwierćfinałowego MP juniorek w siatkówce lub 10.02.2007 r. w hali widowiskowo-sportowej "Centrum" ok. godz. 15.00 przed meczem naszych siatkarek. Na część pytań znajdzie Pan odpowiedź w aktualnym Przeglądzie Dąbrowskim.
Pozdrawiam. Robert Karlik.

mam nadz ze nie zawiedziecie p. Karlika i sie z nim spotkacie i porozmawiacie :)
pozdr
Robert123
Polecam ponizszy tekst

Będziemy mieli jeszcze piękniejsze widowiska i mecze na Podpromiu. Będziemy mieli jeszcze lepszą drużynę - obiecuje Marek Borejko, prezes siatkarzy Resovii.
Jesteśmy bardzo blisko pozyskania sponsora strategicznego dla naszego klubu - informuje Borejko.

- Rozmowy powinny zostać sfinalizowane w ciągu tygodnia. Pozyskanie sponsora umożliwi nam zwiększenie budżetu klubu i w przyszłości zbudowanie mocniejszej drużyny, o czym marzą tysiące kibiców w naszym regionie.

Szef Resovii nie chce zdradzić nazwy firmy, z którą prowadzone są negocjacje.

- Firma ta wejdzie do nazwy naszej drużyny, jako drugi jej człon; po Resovii - dodaje Borejko. - Staramy się, aby o siatkarzach z Rzeszowa było głośno w Polsce nie tylko za sprawą ich bardzo dobrej gry.

Efekty tej promocji siatkówki widać było chociażby podczas ostatniego meczu ze Skrą. Kolorowa i pełna hala kibiców, bardzo dobra organizacja i oprawa, wspaniała atmosfera, która zrobiła wrażenie na zawodnikach z Bełchatowa, a ci przecież grali w wielu halach Europy i świata.

- Tutaj pachnie siatkówką - uśmiechał się Daniel Castelalani, trener Skry.

O świetnej atmosferze na Podpromiu, za sprawą telewizyjnych transmisji meczów resoviaków, mówi się w całej Polsce.

- Będzie jeszcze fajniej. Mamy nowe pomysły, aby jeszcze bardziej rozkręcić salę, aby występy naszej drużyny były jak prawdziwe show. Aby to było coś więcej niż mecz, aby ludzie przychodzili na siatkówkę całymi rodzinami - twierdzi prezes Borejko.

- Promujemy siatkówkę za pomocą nowego logo. Proponujemy kibicom udział w zabawie polegającej na wybór klubowej maskotki. Prosimy nadsyłać propozycje na adres klubu (resoviassa@resoviassa.pl - przyp. red.). Te nasze starania zaprocentują podczas imprez międzynarodowych - zakończył Borejko, który jest umówiony na rozmowę z klubem kibica Resovii.

On też jest dobrze znany we wszystkich halach PLS-u.

Popatrzcie jak inni potrafia się fasycnować siatkówką.
Zibar
Z PD:
Strategiczny awans

Z Robertem Karlikiem, nowym prezesem Miejski Międzyszkolny Klubu Sportowego
rozmawia Przemysław Kędzior

- Jakie plany sportowe i organizacyjne zamierza Pan zrealizować w najbliższym czasie?
- Celem strategicznym na najbliższe pół roku jest wprowadzenie przynajmniej jednej drużyny do wyższej
klasy rozgrywek. Mam tu oczywiście na myśli awans siatkarek do ekstraklasy oraz koszykarzy do I Ligi. Bardzo
ważne jest też zadbanie o konsekwentny postęp juniorskiej drużyny siatkarek. W tej drużynie drzemie duży
potencjał, czego dowodem jest awans do 1/4 finału Mistrzostw Polski. W kwestii organizacyjnej bardzo
ważne jest wyprowadzenie siatkówki i koszykówki ze struktur MMKS. W tym celu należałoby powołać sportową
spółkę akcyjną lub przenieść te drużyny do nowego stowarzyszenia sportowego. Wyodrębnienie sportu
wyczynowego z MMKS stworzy lepsze możliwości rozwoju tych zawodowych drużyn, a MMKS będzie mógł
się skupić na usportowieniu i szkoleniu młodzieży.

- Profesjonalne funkcjonowanie klubów sportowych wymaga sporychnakładów finansowych. Jak z tym radzi
sobie MMKS i czego można się spodziewać w najbliższym czasie?
- Działamy dzięki wydatnemu wsparciu finansowemu i przychylności miasta. Współpracujemy ściśle
z Centrum Sportu i Rekreacji oraz Zespołem Szkół Sportowych. Pracujemy także nad rozszerzeniem grupy
sponsorów. Aktualnie czynimy duże starania dotyczące pozyskania sponsora strategicznego dla siatkarek.
Rozmowy osiągnęły zaawansowany poziom z dwiema instytucjami zainteresowanymi sponsoringiem. Przy
awansie drużyny przyjście sponsora jest prawie pewne, dlatego też z tego pozasportowego powodu awans jest
tak istotny.

- MMKS to nie tylko siatkówka i koszykówka, które stały się sportową wizytówką Dąbrowy. Sukcesy,
choć nie tak spektakularne, klub odnosi też w innych dyscyplinach.
- Owszem. W MMKS działa 7 sekcji. Duże efekty osiągnęła sekcja pływacka. Z niedawnych Mistrzostw
Polski juniorów przywiozła 4 medale. Prężnie działa także sekcja zapaśnicza. Choć zapasy są kojarzone jako
męski sport u nas szkolimy również dziewczęta. Najmniejsza jest sekcja triathlonu, ale nasi zawodnicy plasują
się w krajowej czołówce. Poza tym klub realizuje na terenie Dąbrowy Górniczej program usportowienia
dzieci i młodzieży. Aktualnie wprowadzamy do niego istotne, usprawniające poprawki, zmieniamy ośrodki
wiodące, a wkrótce dokonamy selekcji trenerów. W tym programie uczestniczy ok. 2000 uczniów dąbrowskich
szkół. Jego filary stanowi nauka pływania oraz doskonalenie umiejętności w grach zespołowych.

- Co, jako nowy prezes, chciałby Pan osiągnąć?- Dołożę starań, aby imprezy MMKS były bardziej widoczne na terenie Dąbrowy i miały szerszy zasięg.
Zadbam o lepszą promocję wydarzeń sportowych tak, aby mieszkańcy na bieżąco wiedzieli, co się dzieje. Dzięki
temu liczniej będą pojawiać się naimprezach sportowych.

- Dziękuję za rozmowę.

My również dziękujemy za przerwane milczenie, okreslenie celu - czekamy na działanie.
Robert123
Dobrze, że w końcu coś wiemy. Super - teraz czekamy na stronę www która w znaczny sposób podniosłaby rangę naszej drużyny. (Ze strony arta podobnie jak większośc piszących o siatkówce - zostałem wyrzucony - ma do tego Artur prawo ponieważ jest to jego strona).
Kolejna rzecz Panie Prezesie - jak Pan wspomniał - to informacja. Skoro jescze MMKS jest klubem miejskim i nie została utworzona SSA - należy dołożyc z Waszej strony wszelkich działań -aby każdy potencjalny widz - mógł zobaczyć mecz czy to siatkówki czy to koszykówki w Hali Centrum. Tym samym frekwencja przełozy się na doping i atmosferę na hali. Powiem brzydko ta hala podczas meczy po prostu "straszy" ponieważ jest zapełniona w 20-30 %. Sprawa jest prosta Panie Prezesie - należy wydrukowac przed każdym meczem około 100-150 plakatów i zrobić akcję plakatowa w DG, Będzinie, Czeladzi i Sosnowcu- nie jest to trudne, a na pewno rzecz ta jest do wykonania. To w chwili obecnej jak i pozyskanie tytularnych sposnosrów i darczyńcow uważam za sprawy priorytetowe.
Zibar
W przerwie między meczami odbyło się pierwsze z zapowiedzianych cyklicznych spotkań z zarzadem, trenerami i zawodnikami. Frekwencja jak na nietypowy sposób ogłoszenia spotkania i jego formę (zapowiedział je "spiker" w trakcie meczu) była duża. Uczestniczyli w niej nie tyko widzowie, ale równiez zostali zaproszeni przedstawiciele prasy i radia. Poruszono praktycznie wszystkie kwestie nurtujące dąbrowski sport nazwijmi to zawodowy i amatorski. Spotkanie rozpoczęło się od wypowiedzi prezesa R. Karlika, które praktycznie nie odbiegało od cytowanego wcześniej artykułu w PD, ale póżniej zadawano pytania i poruszano wiele kwestii głównie dotyczących druzyn I ligi siatkówki kobiet i II ligi koszykówki mężczyzn. Obszerniejszą relację zamieścimy w najblizszym czasie, gdzyż jest to tematyka dość obszerna a jeden z tematów odnośnie drużyny siatkarskiej, myśle, że mocno zaskoczył zgromadzonych uczesnków.
szer
Szczególnie ten jak powiedział że bez awansu nie będzie drużyny.... Paranoja.... Zespół ktory jest bardzo dobry, w 1 lidze jest już kolejny sezon a tu Pan Karlik chce się go pozbyć.... To jest Dąbrowa....
Robert123
W dniu wczorajszym tj. 10.II.2007 po meczu pomiędzy MMKS Dąbrowa Górnicza a Sokołem Chorzów. Została zorganizowana konferencja prasowa przez prezesa klubu pana Roberta Karlika. Prezes odpowiadał na zadawane pytania oraz przedstawił plan działania na najbliższe miesiące.
-Robert Karlik: Sprawą priorytetową jest sekcja siatkówki żeńskiej w klubie MMKS. W obecnym sezonie drużyna musi wyjść ze struktur klubu MMKS, a ja jako prezes dołożę wszelkich starań aby została utworzona Sportowa Spółka Akcyjna, lub sekcja siatkówki zostanie pod nazwą MMKS a w drugim członie będzie nazwa sponsora tytularnego. Aby doszło do powyższych zamierzeń musi zostać spełniony podstawowy warunek awans MMKS do LSK. Sytuacja taka musi mieć miejsce- gdyż jak wspomniał prezes- MMKS jest klubem miejskim, a miasto nie jest w stanie ponosić wszystkich kosztów związanych z utrzymaniem zawodowej drużyny siatkarskiej. Ponadto jako prezes klubu będę dokładał wszelkich starań aby rozwijać sport na poziomie juniorskim. Jednocześnie tym spotkaniem z Państwem chciałbym zapoczątkować dobrą tradycję spotkań z dziennikarzami po każdym meczu i w miarę możliwości będę udzielał odpowiedzi na Państwa pytania.
-Jakie kroki klub zamierza przedsięwziąć aby więcej kibiców przychodziło na mecze siatkówki?
-Robert Karlik: Zamierzamy dystrybuować plakaty poprzez szkoły, zakłady pracy, spółdzielnie mieszkaniowe, sklepy , ponadto zamierzamy zadbać o reklamę w ten sposób aby w mediach, pojawiały się wzmianki o naszym klubie. Chcemy także dotrzeć do miast ościennych do Będzina, Czeladzi czy Sosnowca aby tamtejsi widzowie wiedzieli o sporcie w Dąbrowie Górniczej i Hali Centrum. Po awansie do LSK – zamierzamy postawić w centrum miasta bilbord, który na bieżąco będzie informował o terminach meczów.
Jednocześnie w „przeglądzie Dąbrowski”, który ukazuje się co miesiąc jedna strona będzie poświęcona klubowi MMKS i sprawom związanych z tym klubem.
-Czy klub zamierza uruchomić stronę internetową, gdyż do tej pory jedynym źródłem informacji o drużynie jest forum dąbrowskie założone przez kibiców.
-Robert Karlik – zamierzamy uruchomić stronę internetową, gdyż chcemy dotrzeć do młodzieży, do kibiców, wszystkich którym zależy na sporcie i interesują się sportem. Strona internetowa klubu będzie gotowa za około 3 tygodnie. Na stronie tej będą informacje o klubie oraz forum dla kibiców.
-Kiedy zawodniczki otrzymają drugi komplet koszulek gdyż od początku tego sezonu grają w jednym komplecie?
-Robert Karlik: Drugi komplet koszulek jest już gotowy i myślę, że od najbliższego meczu zawodniczki zagrają w tych koszulkach. Miałem nadzieję na pomyślną finalizację rozmów ze sponsorem, lecz jak wspomniałem do tego nie doszło, w związku z czym nadruku na koszulkach w chwili obecnej nie będzie, a sprawa z koszulkami przeciągnęła się.
-Czy klub MMKS zamierza wystąpić do PZPS o organizację Mistrzostw Polski juniorek w siatkówce?
-Robert Karlik: Mamy nadzieję na awans naszych juniorek (1/2 MP w Lublinie z udziałem: MMKS Dąbrowa Górnicza, Budowlani Toruń, UMCS Lublin) do finału i wystąpimy wówczas o organizację finału w Dąbrowie Górniczej.
Zibar
QUOTE(szer @ Feb 11 2007, 11:41 AM) *
Szczególnie ten jak powiedział że bez awansu nie będzie drużyny.... Paranoja.... Zespół ktory jest bardzo dobry, w 1 lidze jest już kolejny sezon a tu Pan Karlik chce się go pozbyć.... To jest Dąbrowa....

To jest właśnie to zagadkowe stwierdzenie, które mnie jaki i innych uczestników bardzo zaskoczyło, jeśli nie będzie awansu to i nie będzie dryżyny blink.gif Tylko co wtedy z halą !!! Zamieni się ją na całoroczną ekspozycję roślin kaktusowatych, a może będzie się w niej przeprowadzało sesje rady miejskiej, a może trzeba ją spalić jak fabryki z "ziemi obiecanej" dla wypłaty ubezpieczenia? Czy w przypadku wycofania seniorskich zespołów ligowych z rozgrywek hala nie popadnie ona w takie tarapaty jak Nemo? Przecież chyba nie utrzyma się z tych kilku koncertów i innych imprez organizowanych w ciągu roku !!! Tego nie mogę zrozumieć, przecież zwłaszcza w obliczu dużych kosztów utrzymania drużyn seniorskich i hali, trzeba przyciągać jak największą ilość kibiców, żeby dochody z biletów stanowiły spory zastrzyk finansowy.

Po drugie teraz zaczynam rozumieć czemu do drużyny zaczęła się wkradać nerwowość (ktoś próbował "wrobić" w to kibiców i ich nieprzychylne komentarze po przegranych meczach z outsiderami, ale ich terminy dziwnie się zbiegły ze zmianami w zarządzie), a ja po usłyszeniu tej wypowiedzi myśle, że dziewczyny po uzyskaniu takiej informacji mogły nie wytrzymać obciążenia psychicznego jakie na nie spadło i stąd te wahania formy i porażki. Może się mylę, ale niestety ani trener, ani zawodniczki nie pojawiły się na spotkaniu, ale jeśli przyjdą, to myślę, że trzeba poruszyć ten temat.

Poza tym, zupełnie inaczej przebiegałaby dyskusja na forum, czy w komentarzach na stronie hali, gdyby kibice wiedzieli o takiej sytuacji.

Po trzecie przezes Karlik wyraźnie wypowiedział się na temat komentowania szpotkań:
Kibice mają pełne prawo do komentowania spotkań i wypowiadani również negatwnych opini na temat poczynań drużyn - i tym samym myślę, że tym stwierdzeniem powinniśmy zakończyć polemikę (zwłaszcza z sporadycznie to zarzucającym nam "gościom"), że nie mamy podstaw do pisania komentarzy pomeczowych (zwłaszca, że w żadnej z wypowiedzi nie obrażono nikogo z drużyny, kadry czy zarządu).

W obliczu tak ciężkiego zadania jakie czeka nasze drużyny seniorskie, apeluję o czynny udział w kibicowaniu naszym drużynom, udzielania im pełnego wsparcia w drodze do awansu do wyższych kategorii rozgrywek, a im samym życzę tegoż awansu.
Jesteśmy z Wami.
Zibar
Łooo... strona MMKS-u zaświeciła - dalej jest nieaktualna, ale coś się chyba zaczyna dziać !!!
Toster
Stworzyłem Nieoficjalną dotyczącą 3 Ligi i Juniorów. Te sukcesy mnie nakręciły oto adres http://www.mmks-dabrowa.cba.pl tongue.gif
Robert123
Znowu "pozytywnie zakręceni" działają, ja pisze relację, toster zakłada stronę, a szanowni Panowie z zarządu .................................................................... śpią!!!!!
Działania tych panów przypominają krecią robotę. Widać w naszym klubie obowiązuje hasło: "zamienił stryjek siekierkę na kijek"
1. Zawodniczki miały grać w nowych koszulkach w Częstochowie- koszulek nie ma, a na dodatek ze starcyh niebieskich, schodzi farba, wstyd panowie z zarządu!!!!!!!!!!!!!
2. Miała być strona internetowa, której dalej nie ma i znając życie pewnie w ogóle nie będzie, bo po co, tak jest lepiej. Obrazicie się pewnie panowie z zarządu. Głos krytyki jest prawem kibica, prawem każdego widza. Zacznijcie coś robic, gdyż następne pokolenia nie wybaczą Wam straconej szansy.....
Zibar
Toster super pomysł, gratuluje. Taka strona przybliży wielu młodym mieszkańcom,to co wam się udaje osiągnąć i może zachęci ich do uprawiania tego pieknego sportu, BRAWO smile.gif Mam nadzieje, że nie przestaniesz jednak pisać i na tym forum ?

A może zacieśnimy współpracę w celu większego spopularyzowania dąbrowskiego sportu i spróbujemy zrealizować pomysł ze zitegrowaniem stron internetowych i tego forum ?

PS
Do Roberta - strona wczoraj powróciła, wprawdzie nie jest zaktualizwoana, ale wyjrzała zza grobu cool.gif
A teraz takie coś się pojawiłoooooo

Informujemy, że dnia 20.02.2007 roku została przywrócona na serwer oficjalna strona
klubu MMKS Dąbrowa Górnicza wraz ze wszystkimi podstronami. Jednakże z powodu braku porozumienia
z klubem wiekszosc stron jest zawieszona.

Działające strony to :
- Strona sekcji koszykówki : http://koszykowka.mmks-dabrowa.com
- Forum Klubu : http://forum.mmks-dabrowa.com

Pozostałe strony zostały zawieszona do czasu uzyskania porozumienia z klubem.
Przepraszamy również że przerwa w działaniu strony trwała tak długo, mając nadzieje ze w
niedługim czasie wszystkie strony zostana uruchomione.

Wszelkie pytania prosimy kierowac pod adres e-mailowy : harry@mmks-dabrowa.com lub na forum.
Dziękujemy.
Toster
Ja jestem za możemy jakos połączyć to forum ze strona. Jak masz jakieś pomysły to chętnie je wysłucham:P wstawiłem banner forum o dg ale moze coś wiecej. a tak odbiegając od tematu Juniorzy jadą na finał do Olsztyna tongue.gif
Robert123
Popatrzcie mamy hale, mamy mozliwości, a gdzie będzie finał PP w siatkówce mężczyzn - ??????? W Kielcach blink.gif . pozostawiam to bez komentarza. Czy nie można było połączyć sił z Sosnowcem i zorganizować PP. Widać ludzie z zarządu myślą "inaczej" Zapytam się wprost i będę pytał nie jeden raz :
Dla kogo i w jakim celu została zbudowana hala? Może po to, żeby parę razy w roku zorganizować targi spożywcze lub przeprowadzić wystawę psów???? Panowie z zarzadu panowie z Urzędu Miejskiego pytam się Was w jakich realiach WY żyjecie? Skoro nic nie potraficie odejdzcie ze swoich stanowisk - to co Wy robicie i sposób w jaki zarządzacie tą halą to grube nieporozumienie.

Przykład numer 2 dlaczego nie zorganizowano finału MP juniorów w DG? Odpowiedź jest prosta po co? Skoro lepiej, żeby chłopcy pojechali do Olsztyna, da im się na hotel, jedzenie wezmą sami i sparawa jest załatwiona. Otóż nic bardziej mylnego - powiem wprost wasze nieporadne działania przypominają boksera, który rzuca ręcznik widząc bardziej zbudowanego przeciwnika. Czy tak trudno Wam pojechac i ruszyć Wasze cztery litery w celu zorganizowania jakiegokolwiek widowiska sportowego. Przecież mozna tylko trzeba o to "walczyc", a wy siedzicie na stołkach i nic nie robicie, ponieważ macie pieniązki z UM i uważacie, że jest dobrze. Otóż nie. Pytam się Was kiedy była zorganizowana w naszym mieście impreza sportowa na tej hali nie wliczając meczów ligowych siatkówki i koszykówki? Za niedługo na miejscach siedzących w tej hali każdy z kibiców przyniesie kwiatka i będzie go pielęgnował przez codzienne podlewanie - ot i hala zarośnie i będzie dobrze, ot każdy z nas będzie miał pamiątkę po kwiatku.....

Naprawde mając taki potencjał hali i pobliskich okolic jest on marnowany a za niedługo hala wzorem Nemo znając życie zostanie postawiona w stan upadłości.

Na koniec ostatni kamyczek do ogródka - czyli przykład Waszej nieudolności. Prosze mi pokazać drogowskaz lub reklamę hali sportowej w mieście, które nazywa się DG?? Nie m,a nigdzie- mam wrażenie że my żyjemy w Ciemnogrodzie. Przed wjazdem do miasta z każdej strony powinny być drogowskazy, strzałki i nie wiem co jeszcze tak by każdy zainteresowany mógl dojechać. czy to do Nemo, czy do hali. Proponowałbym Wam pojechać do Krakowa od strony Olkusza abyście zobaczyli, gdzie i w którym miejscu jest reklama parku wodnego, u nas nie ma po co ????

I to by było na tyle....
kwintosz

Profesjonaliści na swoim

Miejski Międzyszkolny Klub Sportowy od wielu lat jest wizytówką Dąbrowy Górniczej, a zawodnicy każdej z sześciu sekcji mają na swoim koncie medale imprez krajowych i zagranicznych. Wkrótce w jego strukturach organizacyjnych mają jednak zajść spore zmiany.

Pierwszoligowa drużyna siatkarek i grający o klasę niżej koszykarze będą reprezentowali miasto jako samodzielne drużyny. Wcześniej trzeba jednak pomyśleć o zapewnieniu im solidnego zaplecza i wsparcia sponsorów, a przede wszystkim dopingować, by wywalczyły upragniony awans.

Takie, dość radykalne rozwiązania, zapowiada nowy prezes MMKS-u, Robert Karlik. Potwierdził to także podczas niedawnego spotkania z dąbrowskimi kibicami, których ciekawi przyszłość klubu, a zwłaszcza właśnie siatkarek i koszykarzy. To ich mecze wypełniają trybuny hali Centrum, więc szkoda byłoby teraz to wszystko zaprzepaścić.

- Stawiamy sobie kilka celów. Po pierwsze: awans siatkarek do Polskiej Ligi Siatkówki, a potem koszykarzy do pierwszej ligi. Pod względem merytorycznym przymierzamy się do wyodrębnienia obu tych drużyn ze struktur MMKS-u. Być może będą działały jako sportowa spółka akcyjna albo stowarzyszenie. Mamy już przyrzeczenie jednego ze sponsorów, że wesprze zespół siatkarek, ale warunkiem jest awans. Jeśli się to nie uda, co byłoby najczarniejszym scenariuszem, wtedy będziemy się zastanawiać co dalej - mówi prezes MMKS-u.

Rozwiązań jest tutaj kilka. Zespół nadal będzie występować w I lidze, ale wtedy nie wiadomo, które zawodniczki zdecydowałyby się nadal reprezentować jego barwy, albo rozpocznie się budowanie nowego zespołu, na bazie juniorek. Nie wiadomo też do końca, co czeka koszykarzy. Być może wspólnie z sąsiednim Sosnowcem będą współtworzyć nowy klub, choć na razie nie wspomina się o żadnym łączeniu zespołów. Dąbrowski klub zamierza natomiast skupić się na organizacji zajęć dla ponad 2 tys. swoich podopiecznych, bo obecnie jest jednym z największych, wielosekcyjnych klubów w kraju.

- Utrzymujemy się w 90 procentach z dotacji z budżetu miasta, co niestety nie wystarcza do finansowania obu tych drużyn. Myślimy więc o powrocie do wcześniejszych idei i promocji sportu młodzieżowego i juniorskiego - przyznaje Robert Karlik.

Sporo miejsca podczas rozmów z kibicami zajęły także sprawy reklamowo-marketingowe, czyli... brak szerokiej informacji dla fanów sporu, o tym, co dzieje się w hali Centrum i kiedy toczą się ligowe rozgrywki.

- Rozlepienie kilkudziesięciu plakatów na słupach nic dziś nie daje, bo zaraz są zaklejane przez innych. Sporo powinno się też zmienić jeśli chodzi o stronę internetową klubu, by działała profesjonalnie - podkreślali dąbrowscy kibice.

Jak zapewnia nowy zarząd klubu ten problem też znajdzie rozwiązanie, bo kilkuset widzów i to przeważnie starszych, na meczach w ponad 130-tysięcznym mieście nie świadczy dobrze o klubie.

- Chcemy mieć duży billboard w centrum miasta, gdzie pojawiałaby się stała informacja o klubie i terminach rozgrywek, ale to trochę kosztuje. Musimy także podjąć bliższą współpracę ze szkołami, zakładami pracy, czy spółdzielniami, by przepływ wiadomości tą drogą jest najszybszy i docierałby do młodzieży, która dziś w większości niestety woli robić co innego, niż kibicować - podkreśla prezes MMKS-u.

Strona internetowa klubu ma trafić pod opiekę fachowego administratora albo nawet specjalistycznej firmy. Obecnie zdecydowanie brakuje bowiem aktualnych danych, informacji, wyników, a jeśli już są to tylko w szczątkowej formie. Warto także pomyśleć o otwartym forum kibiców, co podkreślali dąbrowscy fani.

Sukces za sukcesem

W MMKS-ie działa obecnie sześć sekcji: siatkówki, koszykówki, pływania, zapasów, triathlonu i lekkoatletyczna. Klub zaczynał swoją przygodę ze sportem w 1992 roku od rozgrywek lokalnych i zawodów tego samego szczebla. Dziś może się poszczycić mistrzostwem świata i Europy siatkarek plażowych, a zawodnicy z Dąbrowy są członkami kadry narodowej i olimpijskiej. Świetnie idzie też szkolenie młodzieży, która rokrocznie zbiera laury na wielu zawodach, a naszych młodych siatkarek i siatkarzy boją się najlepsze zespoły w kraju.
Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni
www.dabrowa.naszemiasto.pl
Robert123
Poczytajcie Szanowni Panowie z MMKS oraz z Hali Centrum poniższy post, poczytajcie moze coś wymyślicie. Widać dla WAS wystawy kwiatków i wystawy psów są ważniejsze niż sportowe imprezy rangi mistrzowskiej na poziomie reprezentacji. Weźcie przykład z Sanoka maja halę na 2,5 tys, miejsc hala jest mniejsza - byłem i widziałem, miasto małe niespełna 40 tys ludzi, a działacze razem z burmistrzem działają i są operatywni- w przeciwieństwie do WAS. Dla kogo jest ta hala zapytam po raz kolejny i komu i czemu ma ona służyć, bo jezeli promocji miasta i sportu w tym mieście to chyba nie. Dlaczego Wy jako działacze nie zabiegacie o imprezy sportowe w naszej hali - każdy napotkany sympatyk sportu mówi tu się nic nie dzieje? Dlatego, że siedzicie na miejscu i nic nie robicie, nie wysyłacie ofert, nie prezentujecie walorów tejże hali, nigdzie nie pojedziecie bo Wam się nie chce.
Kolejny powód na jaki nie jesteście w stanie odpowiedzieć to reklama i promocja tejże hali. Bede bardzo dociekliwy i zapytam WAS z której strony i gdzie w Dabrowie Górniczej jest jakikolwiek znak lub drogowskaz, który informowałby otym, że w DG jest takowa hala??? Ludzie to śmiech na sali, kpina i farsa. Jedzcie do Sanoka i zobacie jak tam są oznaczone obiekty sportowe, od samego wjazdu tabliczki i drogowskazy. Trudno nie trafić. U nas lepiej niech nikt nie wie - zyjmy w Ciemnogrodzie tak jest lepiej,. To kolejny przykład niechciejstwa i nieudacznictwa ponieważ nie da się inaczej tego nazwać.
Powiem wprost nie umiecie nic zorganizować ani załatwić Proszę wymienić mi imprezę rangi reprezentacji Polski która odbyła się w naszej hali ?????? Może warto abyście pojechali na "lekcję" zarządzania halą, albo promowania sportu do Sanoka to raptem 300 km. Zobaczycie jak się działa, bo to co robicie to dla mnie kolejny dowód, że nas zwykłych kibiców i obserwatorów macie jak śpiewał Lech Janerka..... "dokładnie tam".....

http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc...;news_id=178349
Zibar
Chyba chodziło CI o ten artykuł
Data: 26.02.07 14:55, Autor: Andrzej Karbownik<siatkowka@sportowefakty.pl>, Źródło:

Andrzej Karbownik: W pół siatki: Lekki podmuch schizofrenii

Kiedyś, kiedyś, gdy jęczeliśmy w okowach niewoli, korzystając jednocześnie z zapałem z dóbr wytwarzanych na kapitalistycznych licencjach i zaśmiewając się do łez na przedstawieniach kabaretu „Pod Egidą” utarło się powiedzenie, że w socjalistycznym łagrze jesteśmy zdecydowanie najweselszym barakiem. Dziś gotów jestem zaryzykować twierdzenie, że jesteśmy najweselszym pokojem na globalnym oddziale psychiatrycznym. Przy czym od razu i na wstępie zaznaczam twardo, że mam na myśli wyłącznie sprawy związane ze sportem w ogóle, a z siatkówką w szczególności.

Do takiej refleksji skłoniła mnie analiza wypowiedzi ludzi, którzy siatkówką parają się zawodowo bądź jako żurnaliści, bądź jako działacze, bądź jako zawodnicy. Wypowiedzi, które pojawiają się w związku z dwoma zasadniczymi sprawami, gnębiącymi ostatnio środowisko: totalną klęską w europejskich pucharach i tzw. casusem Mariusza Wlazłego. Obie te sprawy mają pewien wspólny mianownik, który nazwałbym zjawiskiem kwalifikowanej obecności: otóż wiodące polskie kluby w europejskiej rywalizacji klubowej zaznaczyły swoją obecność wyłącznie na etapie kwalifikacyjnym, a najlepszy polski atakujący w rywalizacji reprezentacyjnej na etapie przedkwalifikacyjnym. Ponieważ obie wzmiankowane obecności były zdecydowanie niezaplanowane, a nawet, powiedziałbym, głęboko odbiegające od wcześniej sformułowanych planów obecności w zupełnie innych miejscach (a to w finałach pucharów, a to w Lidze Światowej) zaczęto poszukiwać przyczyn zaistniałego stanu.

Stara mądrość powiada, że kto szuka, ten znajdzie (qui quaerit, invenit), więc na wyniki poszukiwań nie trzeba było nawet długo czekać (co nie zawsze jest atrybutem koniecznym wielu innego rodzaju poszukiwań). I oto tryumfalnie ogłoszono - jest przyczyna, a właściwie dwie. Dwie przyczyny tak ewidentne, że aż dziw bierze, że znaleziono je dopiero teraz. Otóż nasza obecność kwalifikowana została spowodowana w pierwszym rzędzie przez zbyt silną ligę, zaś w drugim rzędzie przez zdobycie wicemistrzostwa świata. Zbyt silna liga, według największych znawców polskiej siatkówki, powoduje, że na każdy mecz trzeba się sprężać jak nie przymierzając na półfinał Ligi Mistrzów. Za tym idzie nieuchronna konieczność intensywniejszych treningów, przeżywania stresów psychicznych no i przede wszystkim grania z pełnym zaangażowaniem, do czego zawodnicy czołowych polskich klubów nie są kompletnie przyzwyczajeni. Srebrny medal zaś, osiągnięty intensywną pracą treningową spowodował, że kadrowicze przeczołgani najpierw przez Lozano, a potem przez przeciwników (którzy stawiali zupełnie bezsensowny opór zamiast położyć się na parkiecie w trosce o delikatną konstrukcję psychiczną i fizyczną biało - czerwonych) są obecnie wypalonymi wrakami ludzkimi, tęskniącymi wyłącznie do ciepłych kapci, fotela przy kominku oraz przejścia na garnuszek Zakładu Ubezpieczeń Społecznych (co, znając kondycję wiadomej instytucji, jest niezbijalnym dowodem na rozpaczliwość sytuacji).

Porażony ewidentną słusznością przedstawionego wywodu sięgnąłem do książek tudzież statystyk celem sprawdzenia, czy tak odkrywcza teza pojawiła się wyłącznie na naszym, rodzimym polskim gruncie, czy ktoś sformułował ją już wcześniej. I powiem szczerze, że z dużym zadowoleniem stwierdziłem, że nikt, ale to nikt nie opracował podobnie genialnej koncepcji. Mało tego, wiele federacji siatkarskich szło wyraźnie pod prąd, skupując bez opamiętania najlepszych zawodników świata i płacąc im horrendalne pieniądze, byle tylko strzelić sobie w stopę, to znaczy podnieść poziom rozgrywek ligowych. Co gorsza, nie pojmując prostej prawdy, że im gorsza liga tym lepsze wyniki, zarówno te klubowe jak i reprezentacyjne, wspomniane federacje zdobywały seryjnie różnego rodzaju laury w rodzaju mistrzostw świata, mistrzostw kontynentalnych oraz pucharów. Ba, cynicznie doprowadzano do sytuacji, że kompletnie wycieńczeni sukcesami ligowymi i reprezentacyjnymi zawodnicy grali prawie do czterdziestki, zmuszani do zdobywania na słaniających się nogach kolejnych trofeów. Jeżeli ktoś mi nie wierzy, niech sprawdzi zbieżność sukcesów reprezentacyjnych i klubowych Francji, Rosji czy Włoch, jak również przebieg karier takich zawodników jak Bernardi, Papi, Cantagalli, Szulepow, Sawieliew, Zajcew i wielu, wielu innych. Więcej powiem: do tych bezsensownie silnych lig byli podstępnie zwabiani Brazylijczycy i Serbowie, którzy, poddani praniu mózgów, ryzykując własnym zdrowiem, wygrywali hurtowo najważniejsze imprezy nie wiedząc, że recepta na prawdziwe sukcesy leży zupełnie gdzie indziej.

My, Polacy, znaleźliśmy wreszcie swoją drogę do tych sukcesów bez oglądania się na innych, zatem nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać na stosowne i szybkie działania. Gdyby ktoś mnie pytał, mam kilka na podorędziu: ograniczenie ilości treningów do 1 w tygodniu, a obciążeń siłowych do 100 gramów jednorazowo (łącznie do 500 – 1000 gramów, w ramach indywidualizacji obciążeń), rozgrywanie połowy spotkań ligowych za pomocą internetu, wprowadzenie nakazu zatrudniania w lidze cudzoziemców pochodzących wyłącznie z krajów objętych pomocą charytatywną UNESCO oraz realizowanie powołań reprezentacyjnych metodą losową, za pomocą maszyny typującej wyniki Totolotka (co zapewni właściwą rotację składu, zapobiegając przemęczeniu kadrowiczów). No i rzecz najważniejsza: Lozano musi odejść!

Nie wątpię, znając kreatywność polskich komentatorów siatkarskiej sceny, że moje skromne propozycje to tylko część szeroko zakrojonego programu mającego zapewnić świetlaną przyszłość polskiej odbijanej i zostanie on twórczo rozwinięty o postulaty, które do tej pory nie przyszły mi do głowy. Bo powiem moim czytelnikom poufnie i pod sekretem: przyczyny niepowodzeń które przedstawiłem za tzw. czynnikami opiniotwórczymi również nie przyszły mi do głowy. Mało tego, myślę, że nie przyszłyby mi do głowy nawet w najśmielszych snach. Może dlatego, że nigdy nie zdradzałem objawów określonych jako „złożony system urojeń (najczęściej prześladowczych, wielkościowych, urojeń odsłonięcia i oddziaływania zewnętrznego, urojeń nasyłania i wykradania myśli, ksobnych, czasem także urojeń zdrady, pochodzenia, hipochondrycznych) oraz nasilonych halucynacji, częstokroć tak skomplikowanych, iż stają się zrozumiałe tylko i wyłącznie dla chorego”. Czyli wszelkich objawów schizofrenii paranoidalnej. Mimo tego, że podobnie jak ludzie nią dotknięci funkcjonuję na co dzień względnie sprawnie.

Ja dodam od siebie jeszcze to:
I liga: Wisła chce pozyskać dwie gwiazdy
27.02.2007, 18:58:28
Siatkarki Wisły Enion Kraków są głównymi faworytkami w walce o awans do Ligi Siatkówki Kobiet. Działacze nie czekają z założonymi rękami i już teraz rozglądają się za wzmocnieniami zespołu.

Główny sponsor siatkarek zadeklarował, że w przypadku postępów sportowych, wzrosną także nakłady na zespół. Jeśli Wisła awansuje do LSK to budżet ma wynosić 1,1 miliona złotych (obecnie 500 tysięcy).

- Na pewno nie będzie tak, że wiele dotychczasowych zawodniczek straci miejsce - powiedział trener Wisły Enion Ryszard Litwin - Powiedziałem dziewczynom, że pracują i walczą przede wszystkim dla siebie. Transfery będą dotyczyć pojedynczych siatkarek, które staną się realnym wzmocnieniem i podniosą poziom tak, jak w tym sezonie zrobiła to Magda Śliwa - dodał szkoleniowiec.

Wisła chce ściągnąć pod Wawel gwiazdy polskiej siatkówki - Dorotę Świeniewicz, która po urodzeniu dziecka zadeklarowała powrót do sportu i Joannę Mirek byłą zawodniczkę krakowskiego klubu.

- Na razie prowadziliśmy z nimi rozmowy sondażowe, co do ich planów. Na konkretniejsze propozycje przyjdzie czas za kilka tygodni - podkreślił Litwin.

źródło: interia.pl / Przegląd Sportowy
nadesłał(a): Sławomir Pawlak

A w Dąbrowie cisza i spokój, wietrzyk hula po hali, tylko jeszcze czasami kilkuset zapaleńców zakłóca całkowitą sielankę i przychodzi na mecze, nie wiedzieć czemu ? sad.gif

Noooo to jeszcze okazało się, że strona CSiR najprawdopodobniej błędnie podaje godzinę sobotniego spotkania a niedzielnego wogóle nie uwzglednia - sad.gif , na stronie UM też już nie ma żadnych informacji o meczach, o plakatach nie wspomnę - czyli wszystko po staremu :x
Robert123
Nie Zibar, nie chodziło mi o ten post, który Ty zacytowałeś - dokładnie to co zacytowałem odzwierciedla sytaucję sportu w naszym mieście i opertywność ludzi, którzy nie mają pojęcia o tym co robią. Zobaczcie - Sanok miasto 40 tys ludzi niespełna. Burmistrz działa, włodarze sanockiego sportu działają, składają oferty i są operatywni.W kwietniu mają odbyć się tam MŚ w hokeju grupy B do lat o ile dobrze pamiętam 18 lub 20. W DG nic - bo po co postawiono halę -- za nie długo ogłosi się bankructwo, ponieważ tak jest wygodniej, oj myślący inaczej - to do WAS piszę, panowie i mili Państwo z UM, panowie i działacze z MMKS. Pokażcie mi co zrobiliście w ostatnim czasie, aby poprawić istniejący stan rzeczy - odpowiedź jest prosta - nic!!!!!!! O koszulkach, w których grają zawodniczki na meczach nie będę pisał ponieważ dla was to jest "problem" Ciekawe jak wy czulibyście się gdybyście przez cały sezon mieli chodzić w jednym garniturze laugh.gif , który po paru czyszczeniach wyglądałby jak zużyty drelich nadający się do sprzątania (dla Waszej wiadomośi z tych koszulek schodza naklejone napisy mad.gif ). Widac, co niektórym z Was wychodzi w tym miejscu słoma z butów i są amatorami, a ze sportem i jego zarządzaniem nie mają nic wspólnego lub nie chcą mieć. Widac stołki załatwione po "przyjacielsku" są dobre - ot nic nie robić tylko brać pieniądze. Pamiętajcie, że za to co WY robicie będziecie rozliczani i następne pokolenia Wam tego niezapomną.
Pytam się komu i czemu ta hala ma łużyć??????? blink.gif sad.gif Napis: "Sportowa Dąbrowa:" proponuję abyście zamienili na napis "Nic nie potrafimy zostawcie nas w spokoju" dry.gif Proponuję w każdą niedzielę zorganizować następujące imprezy (poprawi się budżet miasta, zyskacie poklask i uznanie) - skoro już nic nie potraficie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, a potem wg uznania możecie coś wymyslać
1. Wystawa kwiatów i roślin doniczkowych - wstęp 3 pln, dla zwiedzających
2. Wystawa i pokaz umiejętności psów rasowych połączony z wyborem najlepszego psa- wstęp 3 pln
3. Targi ślubne - pokaz mody ślubnej dla pań i dla panów wstęp 5 pln.
4. Targi odzieży dziecięcej - ubiór dla dzieci w wieku szkolnym - wstęp 2 pln.
5. Szydełkowanie i inne robótki ręczne - zapomniane w dzisiejszych czasach - wstęp 2 pln.
6. Targi puzzli dla dzieci - wstęp 2 pln

Z imprez sportowych proponuję wam zorganizować poniższe (nie wymagają zbyt wielkich nakładów, i ilość widzów będzie "duża")
1. Turniej brydża.
2. Turniej tenisa stołowego
3. Turniej szachowy - tutaj na pewno pojawi się 3 tysiace kibiców na trybunach.
4. Turniej kręglarski.
5. Turniej badmintona
6. Akrobatyka sportowa
7. Szermierka
Naprawdę nie będą potrzebne z Waszej strony zbyt duże nakłady ani zbyt wielkie wysiłki. Naprawdę w/w turnieje przysporzą Wam sławe i "uznanie" w oczach prawdziwych kibiców.

Do Pana Panie Prezesie na koniec - o siatkarkach, dlaczego klub nie robi starań o wzmocnienie strony finansowej dla tejże sekcji? W tej chwili, już potrzebne są pieniądze i pierwszy sponsor, to musi być widoczne już.Co zrobił pan i inni dzialacze w tym temacie? Jeżeli myśli pan, że sponsor przyjdzie sam to pan i inni działacze jesteście w dużym błędzie. Proszę pamiętać, że przyjscie jednego darczyńcy spowoduje przyjście następnego.Trzeba Panie Prezesie wydrukować kalendarzyki, foldery, gadżety i trzeba odwiedzać po kolei firmy w DG. Potencał firm w tym mieście, jest przeogromny tylko trzeba to umiejętnie wykorzystać, a ja panu gwarantuje, że nikt plecami się nie odwróci. Sosnowiec ne ma tak wspaniałej lokalizacji jak DG, tylko widać nasze miasto cierpi na tym, że nie umie tego wykorzystać.......Kolejna rzecz- jak wspomniał pan po meczu z Sokołem jeśli nie będzie awansu to koniec z siatkówką w DG. Uważam, że pana poprzednik doprowadził do takiego stanu rzeczy i uciekł jak szczur z tonącego okrętu. Vide - 2 razy wycofanie drużyny z PP w siatkówce, vide wycofanie drużyny z rozgrywek o mistrzostwo 2 ligi. To gdzie nasze juniorki mają się uczyć grać???????? Zapytam pana kolejny raz gdzie są koszulki dla zawodniczek??? Śmiem wątpić czy po ewentualnym awansie siatkarek nadal w klubie i jego władzach nie bedzie czuć "prowincji", która będzie wypierać prawdziwy profesjonalizm. Może ma pan rację - skoro nic nie potrafimy to zlikwidujmy wszystko i uprawiajmy amatorkę pełną gębą nikt nam nic nie zarzuci.

Prosze Was panowie z zarządu MMKS i panowie z UM miasta jedźcie do Sanoka http://www.mosir.sanok.pl/ (zobaczcie jaką mają stronę i jak saię starają, tam, "słoma z butów nie wyłazi nikomu" tam sie dba o widza, a u unas - obowiązuje hasło - zniszczyć, zdeptać, zaorać).(podaję Wam numer telefonu 13/46 591 17 i umówcie z tamtejszymi ludźmi - pasjonatami sportu, oraz ludźmi którzy społecznie za darmo odwalają kawał dobrej roboty i zobaczcie jak robi się sport przez duże S.

Czekamy na Wasze działania, a nie słowa!!!!!
gregorian79
..dla mnie zdanie "jak nie bedzie awansu to koniec z siatkowka,a jesli awans bedzie to moze sie znajdzie sponsor" wszystko mowi o obecnym stanie rzeczy..mam jedno przykre wrazenie,a raczej pewnosc..ze gdyby nie to forum i nie to ze ktos wreszcie zaczal patrzyc Wam na rece do tej pory nic by sie w interesie nie ruszylo..nie wspominajac o "wyblaganych" przez nas od kilku miesiecy koszulkach..tak jak napisal Robert..ciekawe ktory z tych dobrodziejow chodzi w jednym garniturze(a moze majtkach:)) do pracy non stop..widac w kazdym meczu ze dziewczyny maja potencjal,a Wy swoim kalectwem zabieracie im z niego z 30%..a czlowiek ktory doprowadzil to wszystko do stanu jaki byl(mamy nadzieje,ze Pan Karlik postara sie to odbudowac) i nie mozna powiedziec ze uciekl, bo jest takie jedno niecenzuralne slowo na "s" ktorym to co zrobil mozna nazwac, na inna ciepla kolesiowa posadke niech pamieta..ZE MY PAMIETAMY..
..i choc naprawde trzeba byc albo glupcem albo miec ogromna odwage zeby powiedziec takie slowa o rozwiazaniu sekcji w trakcie walki o ten awans z mojego punktu widzenia wole myslec ze trzeba byc pewnym swego..bo wiadomo jaki bedzie oddzwiek w przypadku tej gorszej opcji..
jedno jest pewne..nigdy zadna sekcja druzynowa w terazniejszosci z Dabrowy nie ocierala sie tak jak dziewczyny o najwyzsza klase rozgrywkowa w kraju..wiec wymagamy,zeby sie tym zainteresowali ludzie kompetentni...jesli nie bedzie w dabrowie siatkowki..jesli stracicie ja na dno..to ona tak samo pociagnie na dno Was i my sie do tego przylozymy..rozglosimy wszem i wobec Wasz "wklad" w ta sprawe tak jak bedziemy rozglaszac wszem i wobec o kalectwie "szczura ktory pierwszy uciekl z tonacego okretu"..i jak choragiewka na wietrze przytulany do piersi przez kolejnych,tam gdzie tylko wyczuje pieniadze..
...tak ze skoro ma sie odwage rzucac takie slowa..to teraz chyba wypada zrobic tak,zeby wszystkich zadowolic..a nie tylko siebie przy odbieraniu pensji..:).i na to w zasadzie liczymy:)..pewna jest jeszcze jedna rzecz..jakby sie to nie skonczylo to dziewczyny dla nas juz awansowaly..w przeciwienstwie do zarzadzajacych paraolimpijczykow(nie obrazajacych akurat paraolimpijczykow i obecnego prezesa,bo on jeszcze ma chwile zeby "sie wykazac") odwalaja kawal dobrej roboty..tym bardziej to cenne ze graly zawsze swoje,w sytuacji gdy zarzad chyba zapomnial jaka to klasa rozgrywkowa(traktujac co oczywiste priorytetowo wystawe kwiatkow:))..dziekujemy:)
PS..a Panu Karlikowi zycze w niedalekiej przyszlosci,zeby uslyszal piosenke z filmu Mis zaczynajaca sie od slow "Łubu dubu.."..hahaha..tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.