rafi
Sun, 07 Dec 2003 - 16:13
Jest 7.XII (juz po Mikolaju :) ) a w naszym miescie wielkie zaciemnienie. Moze szanowne wladze zapomnialy sobie, ze wypada wystroic miasto na swieta (zdechlej choinki przy DT Centrum nie licze - ten kto zawieszal lampki chyba byl napierd...).
Sosnowiec juz sie ladnie swieci, w Gliwicach na kazdym rogu stoi wypasiona choinka (w centrum to nawet nie zdejmuja dekoracji - milo jest caly rok).Tylko jak zwykle u nas zaspali...
Hator
Sun, 07 Dec 2003 - 20:18
Przydaloby sie dowiesic wiecej lampek na tej choince...
dąbrowianka
Tue, 09 Dec 2003 - 20:47
Trzeba powiedziec, Że nasze wspaniaŁe wŁadze zorientowaŁy siĘw ostatniej chwili, Że swieta juz za pasem! Gratulacje! Nie mozna jednak pominĄĆ faktu, Że od wielu lat na Św. MikoŁaja miasto byŁo juŻ przystrojone, a w tym roku obserwujemy jakĄŚ wielkĄ tandete zamiast choinki, nie wspominajĄc nawet o braku jakichkolwiek gadŻetÓw przypominajĄcych zbliŻajĄce sie Świeta! :ehhh:
Misiek
Tue, 09 Dec 2003 - 21:21
PrzechodziŁem dziŚ obok tego wynalazku potocznie nazywanego choinkĄ.
MyŚlĘŻe takie miasta jak ParyŻ i Nowy Jork mogĄ nam jedynie jej pozazdroŚciĆ.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
DĄbrowa GÓrnicza - tu siĘczuje klimat ŚwiĄt.
pozdrawiam
Tue, 09 Dec 2003 - 21:46
Ja nie wiem co wy chcecie od tego tala --- jak sie ma 70 lat to moŻna przecieŻ zapomnieĆ Że zbliŻajĄ sie ŚwiĘta. A i z tego co wiem to wŁaŚnie zostaŁ rostrzygniĘty przetarg na iluminacje dg --- byle tylko do ŚwiĄt zdĄŻyli --- a ile sie jescze na prĄdzie zaoszczĘdzi
GniecionY
Tue, 09 Dec 2003 - 22:06
dziŚ widzidzialem z okien autobusu 811, jak ta sama ekipa co u nas zakladala lampki na choince, przystrajaŁa choinke przed orionem w sosnowcu (ten sam pojaz ci sami ludzie) moze im tez spierdolĄ, moŻe przynajmniej pod orionem
A tak pozatym mam zajebista fotke sprzed dwÓch lat pod choinka, ta taka niewielka kolo bobra, ale byla cala w drobnych lampkach, ciekawe czy i tak bedzie w tym roku,
rafi
Wed, 10 Dec 2003 - 00:15
a wiecie czemu choinka jest w tym roku przy DT Centrum ??
Podpowidz: zgadnijcie kto mieszka w superjednostce i bezie mial na nia niezly widok... Macie tylko trzy strzaly...
Misiek
Wed, 10 Dec 2003 - 10:46
Ty to nazywasz niezŁym widokiem ?????????
Ale moŻe Thal w tym roku nie bĘdzie miaŁ choinki w domu i dlatego obok bloku postawiŁ sobie tego badyla.
bzenek
Sun, 05 Dec 2004 - 16:45
No i ŚwiĘta BoŻego Narodzenia 2005 za pasem :)
Tradycyjnie DĄbrowa ustroi siĘostatnia, ale jeszcze trochĘczasu zostaŁo.
W tym roku GŁÓwna Choinka teŻ stanie obok Centralnego Karmnika. MoŻe bĘdĄ jakieŚ prezenty dla goŁĘbi ???
W piĄtek rano (3.12.04) widziaŁem jak ustawiano drzewko ŚwiĄteczne. Ekipa byŁa wyraĹşnie "sprawna inaczej" i nieomal rozbili gablotĘMuzeum Miejskiego dyndajĄcĄ na dĹşwigu choinkĄ. Swoim zachowaniem wywoŁali Żywe zaciekawienie i wesoŁoŚĆ ludzi zebranych na przystanku autobusowym. Nie mogŁem byĆ do koĹca, ale chyba jednak udaŁo siĘbo choinka stoi.
Z tego co jeszcze zauwaŻyŁem, kilka nieduŻych choinek pojawiŁo siĘw "stosach doniczek" przed PKZ. Z lampkami Ładnie ozdobiĄ PKZ.
A w jakiej kondycji jest choinka koŁo bobra ? Dawno pod niĄ nie byŁem
rafi
Sun, 05 Dec 2004 - 19:33
Ja mam tylko nadzieje, ze w tym roku nastapi renowacja lampek w ozdobach wieszanych na slupach oswietleniowych wzdluz Krolowej Jadwigi. W tamtym roku to byla po prostu tragedia. Kazda lampka miala chyab inny kolor, przez to wzory (w zalozeniach jakies gwiazdki) byly po prostu koszmarne.
TeodorMotor
Mon, 06 Dec 2004 - 17:32
Lampki chyba siĘdoczekajĄ renowacji. PodjĘŁa siĘtego jakaŚ firma typu Drucik, ktÓrej "pracownicy" na intencjĘtej renowacji zapierdo(li)x2 mi halogeny w samochodzie... :cry:
rafi
Mon, 06 Dec 2004 - 21:06
QUOTE(TeodorMotor)
"pracownicy" na intencjĘtej renowacji zapierdo(li)x2 mi halogeny w samochodzie... :cry:
Rozgladaj sie uwaznie. Byc moze Twoje halogeny oswietla w niedlugim czasie Plac Wolnosci
bzenek
Tue, 07 Dec 2004 - 12:42
DziŚ rano jadac do pracy obejrzaŁem sobie GŁÓwnĄ ChoinkĘ. Lampki juŻ sĄ.
MoŻe jestem uprzedzony, ale to marnie wyglĄda.

Kilka nĘdznych ŚwiateŁek na szczycie, a drzewko jakoŚ krzywe.
Mam nadziejĘ, Że to pierwszy etap przystrajania i te ewidentne niedociĄgniĘcia zostanĄ naprawione !!!
Bathurst
Tue, 07 Dec 2004 - 22:19
SwiĘta coraz bliŻej a nasza choinka jest taka Że wstyd mi za niĄ :? TrochĘkrzywa i te kolory LUDZIE!!! POMOCY!!!! ŚwiecĄce ŁaĹcuchy majĄ kolor jarmarcznych gaci naszych brababci i napewno nie kojarzĄ siĘz ŚwiĘtami ale z tandetĄ
Master
Tue, 07 Dec 2004 - 23:06
WidziaŁem dzis choinke po poŁudniu. OgÓlne wrazenie IN MINUS . Moze w nocy wyglada dobrze , bo Świeci i jej nie widaĆ. Przy Świetle dziennym TRAGEDIA !!! Krzywa , licha i tak jak napisaŁ Bathurst , ŁaĹcuchy wygladaja jakby byŁy robione przez przedszkolakÓw i te wiszĄce rÓzno-kolorowe kartoniki. WyglĄda to doprawdy Tandetnie.
Master
Tue, 21 Dec 2004 - 13:31
Chyba ktoŚ czytaŁ Forum , poniewaŻ zmieniono wystrÓj choinki ;]. Zmiana na plus , swiateŁka jednokolorowe jasne , widziaŁem w nocy tak wiec nie wiem co jeszcze sie zmieniŁo
bzenek
Wed, 22 Dec 2004 - 06:49
QUOTE(klocek)
Chyba ktoŚ czytaŁ Forum , poniewaŻ zmieniono wystrÓj choinki
Chyba moŻna to uznaĆ za pierwszy sukces naszego forum
Faktycznie GŁÓwna Choinka prezentuje siĘw nocy duŻo lepiej. W dzieĹ teŻ nie widziaŁem.
W GoŁonogu takŻe ŚwiĘta. Na placu Waszyngtona ustrojono choinkĘkoŁo kiosku ruchu. Drobne lampki w jednym kolorze - jak na GŁÓwnej Choince. Tylko tak trochĘdziwnie - tylko 2m od wierzchoŁka. BrakŁo lampek czy przewaŻyŁa obawa przed wandalami ? Wydaje mi siĘ, Że w poprzednich latach byŁo lepiej.
PojawiŁa siĘtakŻe chinka przed HutĄ BankowĄ. Nie widziaŁem w dzieĹ, ale w nocy to ewidentnie najŁadniej "olampkowane" drzewko w mieŚcie !!!
Bartek
Wed, 22 Dec 2004 - 09:15
Tak samo WORD na dachu lampki czerwone a na scianie chyba napis Wesolych Świat. Budynek ENION tak samo ma fajny napis Wesolych Świat ale juz na choinke chyba isc stac nie bylo :)
Mydliczanin
Fri, 24 Dec 2004 - 13:06
Życze Wam tysiĄca choinek w lesie, prezentÓw ile MikoŁaj uniesie :) , baŁwana ze Śniegu i mniej Życia w biegu, oraz tyle radoŚci ile karp ma oŚci.
kwintosz
Thu, 16 Nov 2006 - 14:49
Wpadłem na ten temat po ostatnim święcie jakie obchodziliśmy, mam na myśli 11 listopada. Poza tym święta Bożego Narodzenia coraz bliżej a temat jak najbardziej także do nich pasuje. Chodzi mi o szeroko rozumianą "dekoracje" miasta.
Ale do rzeczy:
Chodzi mi o to, czy mieliście jakieś zastrzeżenia co do "dekorowania" naszego miasta w dniu 11listopada flagami państwowymi? Wszyscy wiemy, że za to odpowiada miasto, czy dobrze się z takich obowiązków wywiązuje? Czy gdzieś zabrakło flag a być powinny itp. Moje spostrzeżenia wzieły się stąd iż codziennie widze ulice Gliwic oraz zza szyby pociągu Zabrza i tam flagi pojawiły się dzień wcześniej. U nas, chyba w dniu owego święta lub w nocy, gdyż w dzień przed ich nie stwierdziłem.
Co do świąt Bożego Narodzenia, wiemy jak większość społeczeństwa lubi tą atmosferę. Wystarczy spojrzeć na supermarkety, jak wtedy chętnie chodzimy do sklepów i wydajemy pieniądze. Ale przede wszystkim, lubimy chyba tą bliskość rodziny, jaką wtedy się odczuwa, "ciepło" choinki domowej, kolęd, prezentów itp. Dlatego też wszędzie chcielibyśmy czuć magię świąt, także na ulicach naszego miasta.
Jak wiemy nasze miasto w okresie zimowym i właśnie świąt, jest dekorowane. Na słupach wiszą kolorowe, świecące dekoracje a w centrum staje choinka. Moje pytania dotyczą waszych spostrzeżeń na ten temat. Czy miasto jest ładnie udekorowane? Jakie macie pomysły w tym temacie? Co sądzicie o choince, która corocznie staje w centrum itp.
W moim odczuciu, miasto jest niestety dość zaniedbywane w tej kwestii. Choinka z roku na rok jest gorzej oświetlona. W dodatku moim zdaniem powinna ona stać przed PKZ a nie to jak miało miejsce w poprzednich latach od strony parku Hallera. Dekoracji na ulicach jest mało, i są dość smętne, zresztą spotkać je można głównie na ulicy Królowej Jadwigi i w samym centrum.
A jak wy to widzicie? Czy uważacie że takie dekoracje są potrzebne naszemu miastu? Czy szkoda na nie pieniędzy, ciekaw jestem waszych opinii.
Hator
Thu, 16 Nov 2006 - 15:07
choinka w centrum byla taka jak talkowski - ni jaka- choc oczywiscie nalezy sie cieszyc, ze nie mielismy blaszanego cuda jak w ostatnich latach w katowicach na rynku mieli
Choinka powinna byc ladnie ozdobiona (przynajmniej jeden kolor lampek gesto ulozonych) i stac przy PKZecie - dodatkowo udekorowalbym ul 3maja swiatelkami - ulozonymi prostopadle do biegu ulicy - tzn kilkanascie rzedow swiatel (kazdy rzad innego koloru) miedzy jedna i druga strona ulicy
to tyle wstepnie.
syzio
Thu, 16 Nov 2006 - 16:06
QUOTE(Hator @ Nov 16 2006, 03:07 PM)

dodatkowo udekorowalbym ul 3maja swiatelkami - ulozonymi prostopadle do biegu ulicy - tzn kilkanascie rzedow swiatel (kazdy rzad innego koloru) miedzy jedna i druga strona ulicy
to tyle wstepnie.
Hator za dużo od nich wymagasz

. Przynajmniej jak by przeciągneli lamki przez ul. Kościuszki to było by git

.
Też jestem zdania że choinka powinna stać przy PKZ-cie. Tylko żeby naszym wspaniałomyślnym władzą nie wpadło do głowy postawienie jej za zadaszeniem ponieważ nikt by jej nie widział.
PS. Mam mały pomysł. Czy miasto nie mogłoby zainwestować w rzutnik i głośniki które zamontowali by na PKZ-cie w strone placu przed Pałacem i wyświetlali świątecznie (i nie tylko reklamy). Miastu by się szybko za rzutnik i głośniki zwróciło i nawet z dokładką.
datmar
Thu, 16 Nov 2006 - 16:27
QUOTE(syzio @ Nov 16 2006, 04:06 PM)

Mam mały pomysł. Czy miasto nie mogłoby zainwestować w rzutnik i głośniki które zamontowali by na PKZ-cie w strone placu przed Pałacem i wyświetlali świątecznie (i nie tylko reklamy). Miastu by się szybko za rzutnik i głośniki zwróciło i nawet z dokładką.
Rzutnik tak. Głośniki - zdecydowanie nie.
Bartek
Thu, 16 Nov 2006 - 16:31
Z glosnikow powinny leciec swiateczne melodyjki! :)
Mysle ze gdy powstanie CH Pogoria bedzie mozna liczyc na naprawde swiateczny wyglad centrum miasta ;-)
:)
Thu, 16 Nov 2006 - 16:37
QUOTE(syzio @ Nov 16 2006, 04:06 PM)

Mam mały pomysł. Czy miasto nie mogłoby zainwestować w rzutnik i głośniki które zamontowali by na PKZ-cie w strone placu przed Pałacem i wyświetlali świątecznie (i nie tylko reklamy
przed PKZem miala sie pojawic duza tablica elektroniczna - miala reklamowac miedzy innymi imprezy w PKZ. Nie wiem jakie sa losy tego projektu, moze ktos sobie o tym zapomnial

glosnikom mowimy stanowcze nie!
kwintosz
Thu, 30 Nov 2006 - 19:18
No, niektóre miasta przygotowują się pomału do okresu świątecznego, lampki, ozdoby itp. Ciekaw jestem kiedy się u nas za to wezmą. :)
Mam nadzieje że nie tak jak z flagami które powiesili na ostatnią chwile, w nocy dzień przed 11 listopada

lub samego 11 listopada w godzinach wczesno rannych.
Thu, 30 Nov 2006 - 19:25
lampki juz swiecace sa od pewnego czasu np na Kosciuszki
a dzisiaj ustawiali choinke
Zibar
Thu, 30 Nov 2006 - 19:34
QUOTE(kwintosz @ Nov 30 2006, 07:18 PM)

Mam nadzieje że nie tak jak z flagami które powiesili na ostatnią chwile, w nocy dzień przed 11 listopada

lub samego 11 listopada w godzinach wczesno rannych.

generalnie to jak pamiętam, z flagą na mieście to jest jakiś bubel prawny - ponieważ ustawa zabrania wieszania flag poza świętami państwowymi, a w tej ustawie nie wymieniono 3 maja i 11 listopada. Nie wiem jak się to skończyło, ale posłowie mieli zmienić te ustawy... ale jeśli nie zmienili to trzeba je wieszać w przededniu święta i zdejmować zaraz po. Nie dotyczy to miejsc, gdzie flaga może wisieć cały czas, czyli parlament, urzędy itp.
kwintosz
Thu, 30 Nov 2006 - 19:43
QUOTE(Zibar @ Nov 30 2006, 07:34 PM)

generalnie to jak pamiętam, z flagą na mieście to jest jakiś bubel prawny - ponieważ ustawa zabrania wieszania flag poza świętami państwowymi, a w tej ustawie nie wymieniono 3 maja i 11 listopada. Nie wiem jak się to skończyło, ale posłowie mieli zmienić te ustawy... ale jeśli nie zmienili to trzeba je wieszać w przededniu święta i zdejmować zaraz po. Nie dotyczy to miejsc, gdzie flaga może wisieć cały czas, czyli parlament, urzędy itp.
Jeśli tak, to paranoja niezła.. w Gliwicach flagi wisiały chyba ze 4 dni.. :)
lampki juz swiecace sa od pewnego czasu np na Kosciuszki
a dzisiaj ustawiali choinke
Niestety ostatnio rzadko bywam w centrum, jakoś nie ma okazji, więc nie wiedziałem. Pewnie nic powalającego na kolana.. :)
Thu, 30 Nov 2006 - 19:54
QUOTE(kwintosz @ Nov 30 2006, 07:43 PM)

Niestety ostatnio rzadko bywam w centrum, jakoś nie ma okazji, więc nie wiedziałem. Pewnie nic powalającego na kolana.. :)
no wyglada na to ze bedzie tak samo jak zawsze - te same ozdoby a choinka miedzy DH Centrum a golebnikiem
mydliczek
Thu, 30 Nov 2006 - 21:10
A czego wyście się spodziewali?

Choinki jak w NYC?
syzio
Thu, 30 Nov 2006 - 21:21
No może aż takiej to nie, ale jak dali by jakieś normalne ozdoby i więcej nie jedna na krzyż to jakoś to by wyglądało.
PS. Co z palant kazał postawić tam choinke według mnie powinna stać koło PKZ
Bartek
Thu, 30 Nov 2006 - 21:35
Przeciez kolo PKZ rosnie jakies drzewko ktore jest co roku ubierane w lampki. Tylko czy ono czasem nie uschlo? ;-)
kwintosz
Thu, 30 Nov 2006 - 21:48
Spodziewałbym się że bedzie wiecej niz 1 lampka na 1m kwadratowym choinki..
Na ulicach więcej niż 1 lampka na 5 m kwadratowych..
Poza tym nie wiem czy pamiętacie kilka lat wstecz, ze 2 lata pod rząd pół choinki było nie oświetlone bo jakieś geniusze tak rozkładali te lampki.

Wyglądało to jakby ktoś je rzucił z 10000 m z samolotu i tak zostaly.
A czy na ul. Kościuszki, te drzewa pośrodku jezdnii są oswietlone?? Kiedyś takie pajęczyny kładli, to ładnie faktycznie wyglądało.
A te ozdoby na lampach, które pojawiają się w naszym mieście (pojawiały w poprzednich latach) takie gwiazdki, są małe i na mój gust takie nijakie. Szkoda że ulica Królowej Jadwigi i Piłsudskiego jest taka szeroka i jest torowisko bo podoba mi się taki system ozdób ponad ulicą co ileś metrów.. To by się mogło sprawdzić na ul 3 maja. Ehh marzenia..
Poza tym uważacie że w tak rozległym mieście powinna być 1 choinka? Może centrum gołonoga 2-ga?
pulsatilla1214
Thu, 30 Nov 2006 - 22:57
kwintosz -
ale w centrum Gołonoga jest choinka :) . Gdy poddawano rewitalizacji plac Waszyngtona posadzono z bryłą korzeniową całkiem duży świerk srebrny. Początkowo coś nie najlepiej wyglądał, ale przyjął się już całkiem dobrze i sobie rośnie :) W zeszłym roku był obwieszony lampkami, choć bez rewelacji
kwintosz
Thu, 30 Nov 2006 - 23:15
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 30 2006, 10:57 PM)

kwintosz -
ale w centrum Gołonoga jest choinka :) . Gdy poddawano rewitalizacji plac Waszyngtona posadzono z bryłą korzeniową całkiem duży świerk srebrny. Początkowo coś nie najlepiej wyglądał, ale przyjął się już całkiem dobrze i sobie rośnie :) W zeszłym roku był obwieszony lampkami, choć bez rewelacji

Bez rewelacji, może dlatego nie zauważyłem

Chyba kojarze coś takiego, ale to nie jest zbyt duże drzewko, prawda? Pozatym, to takie dziwne, swego czasu jedyną choinką w centrum też była choinka wkopana w ziemię na placu przed pkz, ile to lat temu było 3? Nie pamiętam, faktem jest że była, niezaładna.
Sebastian22
Thu, 30 Nov 2006 - 23:58
no tak ale niema co narzekac w Sosnowcu to nie sciagaja tych swiatelek i tak sobie wisza przez caly rok! To dopiero wyglada fatalnie! A u nas nie jest tak zle - zobaczymy jak powstanie CH Pogoria to zapewne da odpowiednie swiatlo. A co do Golonoga to Plac Waszyngtona wyglada teraz swietnie - w zime czuje sie super klimat nocą - świecą latarnie, leci śnieżek, podswietlona choinka i te drzewa za kioskiem od dolu tez podswietlone - super to wyglada.
mydliczek
Fri, 01 Dec 2006 - 13:12
QUOTE(kwintosz @ Nov 30 2006, 09:48 PM)

A czy na ul. Kościuszki, te drzewa pośrodku jezdnii są oswietlone?? Kiedyś takie pajęczyny kładli, to ładnie faktycznie wyglądało.
Są, ale te lampki też są nijak ułożone. Jakby je ktoś rzucił na drzewo i hops. Poza tym jakoś mi się wydaje, że były tylko przystrojone drzewa po jednej stronie. Chyba, że były na krzyż ozdobione.
Hator
Sat, 02 Dec 2006 - 23:05
w pt wieczorkiem zauwazylem choineczke w centrum...
choc cud swiata to nie jest to calkiem ladnie oswietlona i przynajmniej lepsza od wersji "talowych"
georgeb
Sun, 03 Dec 2006 - 19:57
Choinka nie jest zła, ale te girlandy old school'owe po stronie pałacu kultury nad przystankiem to jest tragedia, jak mozna cos takiego powiesić w centrum miasta.
PICK
Sun, 03 Dec 2006 - 20:01
QUOTE(Hator @ Dec 2 2006, 09:05 PM)

choc cud swiata to nie jest to calkiem ladnie oswietlona i przynajmniej lepsza od wersji "talowych"
Hator z całym szacunkiem, ale chyba nie myślisz, że pierwsze co zrobił Pan Prezydent to wydał zarządzenie w sprawie wyglądu choinki świątecznej - bez propagandy please
Hator
Sun, 03 Dec 2006 - 21:14
@PICK
no bo go nie wydal
to nie byla dyspozycja p. Podrazy
ja poprostu pisze, ze tegoroczna choinka (gdy juz na fotelu nie ma p. Talkowskiego) jest ladniejsza od tych gdy na fotelu p. Talkowski byl
ot taka przenosnia
ja nie uprawiam propagandy - to Ty na sile ja wynajdujesz :)
pozdr
Mon, 04 Dec 2006 - 17:50
Nowy Świat

troche jestesmy do tylu
rafi
Tue, 05 Dec 2006 - 10:57
Co do ozdob na Kosciuszki, to wydaje mi sie, ze one nie byly zbierane po zimie i wlasnie dlatego juz sie swieca (ktos wlaczyl wtyczke do gniazdka). To jest niezaprzeczalna zaleta pozostawiania ozdob na caly rok (jak w Sosnowcu).
Co do choinek, to ta kolo Centrum wedlug mnie wyglada niezle. Jak choinki sprzed PKZ troche podrosna (ktos myslal przyszlosciowo

) to tez pewno beda fajnie wygladaly oswietlone.
Co do reszty ozdob, to w zeszlym roku byly zenujace. Lampki w poszczegolnych ozdobach byly we wszystkich mozliwych kolorach, pierwotne ksztalty gwiazdek gdzies sie zagubily. Po prostu tragedia.
Najgorsze jest to, ze juz nie ma czasu zeby cos zmienic, nowego przetargu sie nie rozpisze (watpie zeby Talkowski w ciagu roku sie tym zainteresowal). Pewno znow bedzie to paskudztwo (moze juz nawet wisi - nie ma mnie obecnie w miescie).
Trzeba liczyc na rok przyszly. Wtedy obecne wladze beda mialy szanse sie wykazac
Arbas
Sat, 09 Dec 2006 - 00:42
Jutro Hator napisze, że odkąd mamy nowego prezydenta jada smaczniejsze obiady, wieterek w Dąbrowie tak jakoś przyjemniej wieje, a kasjerka w realu dała mu bonusa. Żałosne... a
pulsatilla1214
Sat, 09 Dec 2006 - 01:42
Niby dlaczego...?
Gdy ludzie czują się szczęśliwsi nie ma w tym nic żałosnego.
Jak na razie widzę powszechną radość i entuzjazm z odejścia dotychczasowego Prezydenta Miasta. I to właśnie koniec jego tragicznych rządów główną przyczyną, że nawet choinka zdaje się świecić weselej...
kursor
Sat, 09 Dec 2006 - 14:02
QUOTE(Arbas @ Dec 9 2006, 12:42 AM)

Jutro Hator napisze, że odkąd mamy nowego prezydenta jada smaczniejsze obiady, wieterek w Dąbrowie tak jakoś przyjemniej wieje, a kasjerka w realu dała mu bonusa. Żałosne... a
jesteś chodząca maruda ... tak mi się wydaje a do tego te ciągłe odniesienia do nowego prezydenta - co żal Ci jest poprzedniej ekipy Jerzego Talkowskiego? tak Ci się podobało DG za jego rządów? te zaległości trzeba będzie jeszcze długo odrabiać więc daj trochę czasu dla ludzi którzy chcą aby Dąbrowa była fajnym miastem
PICK
Tue, 12 Dec 2006 - 22:11
QUOTE(pulsatilla1214 @ Dec 8 2006, 11:42 PM)

Niby dlaczego...?
Gdy ludzie czują się szczęśliwsi nie ma w tym nic żałosnego.
Jak na razie widzę powszechną radość i entuzjazm z odejścia dotychczasowego Prezydenta Miasta. I to właśnie koniec jego tragicznych rządów główną przyczyną, że nawet choinka zdaje się świecić weselej...

Powiem tylko tyle to nie propaganda to żenada
QUOTE(kursor @ Dec 9 2006, 12:02 PM)

jesteś chodząca maruda ... tak mi się wydaje a do tego te ciągłe odniesienia do nowego prezydenta - co żal Ci jest poprzedniej ekipy Jerzego Talkowskiego? tak Ci się podobało DG za jego rządów? te zaległości trzeba będzie jeszcze długo odrabiać więc daj trochę czasu dla ludzi którzy chcą aby Dąbrowa była fajnym miastem
Czy były Prezes MZBM ( PAn W.Ś.) był fajny czy nie - proszę o odpowiedź !!!!!!!!!!!
pulsatilla1214
Tue, 12 Dec 2006 - 22:12
Czysta psychologia, PICK

Nie propaganda.
Gdy jesteś zakochany świat wydaje się piękniejszy, a wszystko bardziej kolorowe...
Gdy słońce świeci, a niebo błękitne - ludzie są bardziej uśmiechnięci...
Gdy zjadłeś pyszny obiad i jesteś syty, łaskawszym okiem ocenisz otaczający świat...
Itd, itp....
A prawdziwą umiejętnością i darem jest cieszyć się choćby z rzeczy małych... Spostrzec te małe rzeczy, które składają sie na nasz obraz świata... Choćby to była ładnie świecąca choinka
BEZPARTYJNA CHOINKA!!!(choć słysząc o Wielkiej Brytanii i groźbie cofnięcia rządowych dotacji dla polskiej organizacji za śpiewanie kolęd rzec nie mogę, że choinka łączy WSZYSTKICH ludzi na calym świecie...

)
Cieszmy się więc choinką w centrum DG, póki możemy

( i nikt nie mówi w ostoi polskiego laicyzmu, że choinka obraża ich światopogląd czy poglądy religijne

) Choć kebaby i u nas zaczynają sie pojawiać...
Hator
Tue, 12 Dec 2006 - 22:15
Gosh........... ja na serio nie mialem na glowie zadnego ataku politycznego piszac o tej choince!
jesli Picka i arbasa tak to meczy to napisze to inaczej
choc cud swiata to nie jest to calkiem ladnie oswietlona i przynajmniej lepsza od wersji z poprzednich lat
koniec kropka Waszych domyslen!
pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.