IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

130 Stron V  « < 46 47 48 49 50 > »   
Closed TopicStart new topic
> CH Pogoria, projekty, plany i budowa
Ocena 5 V
Qni
post sob, 24 lis 2007 - 11:35
Post #941

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 645

Dajcie jakies fotki ... dobrzy ludzie.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
szer
post sob, 24 lis 2007 - 11:42
Post #942

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Właśnie zaraz idę wink.gif. W godzine powinny być... (trza dojść, zrobić fotki i wrócić tongue.gif)

Fotki zrobione i się właśnie zgrywają wink.gif. Widać postępy budowy, jest dużo robotników i leją kolejne fundamenty :). Za chwilkę dam link do fotek

http://szer.fotosik.pl/albumy/317959.html - fotki z dzisiaj (59). Niektóre są rozmazane, gdyż były problemy ze złapaniem ostrości....

Ten post edytował szer sob, 24 lis 2007 - 13:09

--------------------
33001,04

+Quote Post
:)
post sob, 24 lis 2007 - 13:54
Post #943

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

dzieki Szer! ladnie napstrykales, jak tak dalej pojdzie to zostaniesz pierwszym kronikarzem budowy smile.gif

tymczasem:

CYTAT
sosnowiec.info.pl

Otwarcie CH Pogoria w listopadzie 2008 24.11.2007

Centrum Handlowe Pogoria w Dąbrowie Górniczej zostanie otwarte w listopadzie 2008 roku. Oprócz pasażu handlowego znajdzie się tam również pięciosalowe kino Helios oraz fitness klub.

- Powstaje piąta Pogoria w mieście - mówił podczas piątkowej konferencji prasowej Zbigniew Podraza, prezydent Dąbrowy Górniczej. - Cieszę się, że powstaje miejsce, gdzie nasi mieszkańcy będą mogli nie tylko robić zakupy, ale także spędzać czas.

Prezydentowi wtórował Andrzej Jarosz, dyrektor ds. Badań Rynku Mayland Real Estate. - Pogoria to więcej niż tylko pasaż handlowy. Obiekt ma mieć charakter handlowo-parkowy. Chcemy otworzyć się na miasto. Planujemy latem fontanny, a zimą - otwarte lodowisko. W miejscu spalonego budynku Policji będzie wzniesiony nowy obiekt nawiązujący formą i gabarytami do poprzednika. Budynek ten połączy główną część centrum handlowego z parkiem. Dużą część jego elewacji zajmie ścianka wspinaczkowa - kontynuował.

Ponad 90% powierzchni handlowej zostało już wynajęte. Największymi najemcami będą hipermarket Real, kino Helios czy sklep Euro Rtv Agd. Znajdą się tam także salony odzieżowe KappAhl, New Yorker, Cubus, sklep z artykułami dziecięcymi Smyk, salon Empik, a także rozwijająca się słowacka sieć sklepów sportowych Exi Sport. Ofertę uzupełni szereg mniejszych sklepów, w tym: Diverse, Ravel, Scotch&Soda, Reporter, Deep, Camaieu, Monnari, Orsay, Pabia, Fimka, Grey Wolf, Molton, Aryton, Green Point, LaVard, Próchnik, Bytom, CCC, Bata, Venezia, Kazar, Marconi, Rossmann, Douglas, Inglot, Yves Rocher, Apart, Yes, Komputronik.

Obecnie wznoszona jest konstrukcja Centrum. Zastosowana technologia pozwala na prowadzenie robót również w niskich temperaturach. Od początku przyszłego roku prowadzone będą także prace przy przebudowie dróg wokół obiektu. - Już teraz przepraszamy mieszkańców za związane z tym niedogodności - zakończył Jarosław Więckowski, Dyrektor ds. Rozwoju Mayland.

(ag)

i foto http://sosnowiec.info.pl/modules/news/images/10509_b

i zwroccie uwage na 2 sprawy - okroili kladke, juz nie bedzie szklana i bez dachu. No i co to na miejscu kamienicy? Wyburza ja? Bo chyba tak nie przerobia

ufff udalo sie znalezc operatora kina

--------------------

+Quote Post
szer
post sob, 24 lis 2007 - 14:00
Post #944

UZYTKOWNIK

Co do fotek to spoko wink.gif. Będe miał czas to podejde i zrobie jeszcze pare :).

Co do wiadomości to jest ciesząca... Dobrze, że w zime też będą pracować i że przebudowa dróg zacznie się od początku roku wink.gif.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Bartek
post sob, 24 lis 2007 - 14:14
Post #945

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Kładka powinna być szklana bo wówczas będzie taka sama jak ta kilkadziesiąt metrów dalej :/

Mam nadzieję że okrojenie kładki nie będzie oznaczało że na następnej wizualizacji jej już nie będzie :|

+Quote Post
post sob, 24 lis 2007 - 14:21
Post #946

stara kladka bedzie chyba rozebrana a z przystankow bedzie sie wysiadalo w druga strone na nowakladke. Ciekawe czy ich troche nei przesuna i w wyniku tego w kierunku centrum 2 beda blisko siebie hmm

ale najwazniejsze - nowe wizualki z sosnowiec.info.pl
wreszcie wnetrza

zobaczcie co na miejscu spalonej kamienicy. Na pewno znacznie ciekawszy i wiekszy budynek niz ona po remoncie. No ale powieksza sie watpliwosci co do tego przypadkowego pozaru.

Co do wnetrz nic nadzwyczajnego, wszystko zalezy od wykonczenia i uzytych materialow.

Jesli te pionowe paski na czesci kinowej beda swiecily jak na wizaualce bedzie ok. Do tego zeby byly te bilboardy jak tu a najlepiej wielki "telebim" LED wink.gif

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post sob, 24 lis 2007 - 16:12
Post #947

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Ogólnie podoba mi się, choć te wnętrza nie powalają. Zresztą na wizualce wszystko ładnie wygląda, kwestia tego jakie materiały zastosują.
Ciekawe także jest to z kładką i tym budynkiem, a jednak on do wyburzenia.. Ciekawe kiedy się za to zabiorą. Zastanawiam się też także jak duży to będzie ten plac, te wizualki trochę tego nie pokazują. No i w dalszym ciągu nie znamy dokładnego układu komunikacyjnego jaki powstanie, tylko to że remont od nowego roku. Cieszy mnie także to, że będzie to Helios a nie CinemaCity - jakoś tak wole Heliosa..

Tak myślałem że otwarcie będzie w listopadzie. Miałem nawet pisać, ale coś ostatnio czasu mało..
W końcu pod koniec listopada zaczynają się "żniwa": Andrzejki, Barbórka, mikołajki, no a potem święta i nowy rok..

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 24 lis 2007 - 16:33
Post #948

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

No niezle - widze duzo newsów. Co do nowego budynku to sie ciesze ze taki powstanie - ten jest niezbyt ladny a milosnikiem kamienic nigdy nie bylem wink.gif Tam pewno bedzie Empik - byc moze w takim przypadku pokuszą sie o Megastore a nie tylko "Większy salon" ? Zobaczymy. Od strony Kościuszki i Przybylaka widac kopią jakieś rowy - widze ze tej wiosny (i zapewne lata) Centrum bedzie totalnie rozkopane. Czekam rownie na budowe kladki - co wizualka to inny styl. Sam postep budowy jest teraz imponujący. Duzo ludzi i robią na potęgę. Szer - dzięki za tyle fotek - moge napewt powiedziec ze jest ich az ponad to - ale pewno nie wiedzialem czy dobra ostrosc to cykałeś - jeszcze raz dzięki.

+Quote Post
syzio
post sob, 24 lis 2007 - 17:19
Post #949

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Wygląd wnętrza nie powala, ale zwróć uwagę :) że te wzniesienie, które było pokazane na pierwszej wizualizacji jaką w ogóle udostępnił Mayland wróciło (w kole). Ładny desing biggrin.gif
Co do tego budynku to bardzo się cieszę że będzie ścianka wspinaczkowa i ta fontanna biggrin.gif. Ciekawi mnie lodowisko. Czy w Dąbrowie będą dwa? tongue.gif

Ten post edytował syzio sob, 24 lis 2007 - 17:20

+Quote Post
szer
post sob, 24 lis 2007 - 17:23
Post #950

UZYTKOWNIK

Głównie robiłem zdjęcia seryjne, więc stąd ich tyle :). Ale mogłem dzięki temu pokazać większe pole budowy...

Właśnie gdy podeszłem pod Przybylaka to zauważyłem te rowy. Popatrzałem ale były tam dwie plastikowe rury. Ciekawe co to jest, może ciągną media, albo coś takiego... Nie wiem czy na fotkach to widać dobrze, ale bardzo blisko z fundamentami podjechali pod ten spalony budynek... Wiadomo już, że będzie do wyburzenia, ale wcześniej mnie to tak troche zdziwiło. Także różnica poziomów fundamentów CH Pogoria, a tego budynku są zadziwiające...

No pożyjemy zobaczmy co z tego będzie :). Za tydzień pewnie będzie kolejna porcja zdjęć.

--------------------
33001,04

+Quote Post
syzio
post sob, 24 lis 2007 - 17:28
Post #951

Dąbrowa G

Nadal mnie ciekawi logo Zary na pierwszej wizualizacji dry.gif

+Quote Post
Peterek
post sob, 24 lis 2007 - 21:50
Post #952

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

A ja się podłamałem sad.gif

Wizualizacja wnętrza jest słaba. Bardzo słaba. Pusta i sterylnie, zero stylu; ławeczki powinny przypominać łódki, a nie... zero oryginalności
Na zewnątrz coraz gorzej (no chociaż ładny plac wrócił); kładka zbrzydła i chcą wyburzyć budynek.
Ja lubię zabytki i sądzę, że nie mając ich w mieście prawie w cale powinno się je chronić, a nie wyburzać :/
I najgorsze: lista sklepów mnie dobiła :/ Z ciuchów brakuje mi bardzo H&M, House (a takimi popularnymi sklepami raczej by się pochwalili), nie wymieniono restauracji (ale te pewnie będą), piętro źle zagospodarowane (liczyłem na coś innego niż Helios - ten w Sosnowcu jest okropny, można było wymyślić coś ciekawszego niż klub fitness, w tej chwili nie mam pomysłu, ale coś lepszego bym wymyślił, chociaż fitness miał być od początku to nie narzekam)

Natomiast informacja o drugim budynku mnie ucieszyła :]

Edit: zapomniałem dodać, że nadal nie przywykłem do myśli, że będziemy mieli w Dąbrowie drugi, obrzydliwy, okropny, z tragicznym asortymentem Real :/ brrr.....

Ten post edytował Peterek sob, 24 lis 2007 - 21:52

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
syzio
post sob, 24 lis 2007 - 21:51
Post #953

Dąbrowa G

Ten "zabytek" spłoną. Więc nie będzie już wyburzany biggrin.gif

+Quote Post
Adasmos
post sob, 24 lis 2007 - 23:19
Post #954

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 405

angry.gif

Bardzo się zawiodłem. O ile sama inwestycja cieszy i mam nadzieję, że wniesie trochę życia i ruchu do centrum, to wyburzenie tego budynku to brak szacunku do historii i spuścizny architektonicznej Dąbrowy.

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 24 lis 2007 - 23:45
Post #955

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

a nie wiecie moze czy ten Empik to bedzie w tym nowym budynku?

+Quote Post
Krawiec
post nie, 25 lis 2007 - 10:21
Post #956

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 21

Empik będzie w budynku głównym, w nowym będzie fitness i usługi medyczne.
http://www.zaglebie.info/dabrowa-gornicza,...-siatkarek,6364

@Adasmos

Wszędzie się da tylko nie u nas. Mimo to, że Pogoria jest naprawę cenną inwestycją dla DG ja również ubolewam nad tym, że nie poszanowano historii.

Ten post edytował Krawiec nie, 25 lis 2007 - 10:30

--------------------

+Quote Post
syzio
post nie, 25 lis 2007 - 13:45
Post #957

Dąbrowa G

Przepraszam bo ja za bardzo nie rozumiem. O jakim zabytku mówicie?

Ten post edytował syzio nie, 25 lis 2007 - 13:45

+Quote Post
szer
post nie, 25 lis 2007 - 14:10
Post #958

UZYTKOWNIK

Obudynku, który spłonął. Był tam komisariat dawniej...

W sumie budynek dobrze się trzyma i wystarczy go wyremontować :|...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Adasmos
post nie, 25 lis 2007 - 14:43
Post #959

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 405

CYTAT(Krawiec @ nie, 25 lis 2007 - 08:21) *
@Adasmos

Wszędzie się da tylko nie u nas. Mimo to, że Pogoria jest naprawę cenną inwestycją dla DG ja również ubolewam nad tym, że nie poszanowano historii.

No niestety... Jutro jak wiesz wybieram się z petycją w sprawie Dietla do konserwatora wojewódzkiego. Zobaczymy jak się do niej odniesie...

+Quote Post
post nie, 25 lis 2007 - 16:47
Post #960

@ Peterek tu jest nieweilak ich czesc. Listy poszukaj w tym temacie albo na stronie Mayland w kolejnych komunikatach prasowych.

Dobrze ze wrocila ta roznica poziomow o ktorej wspomnial Syzio

porownujac z poprzednia wersja
jest sporo roznic.

Oczko wodne na srodku jest zdecydowanie wieksze. Nie ma za to tych dodatkowych, waskich polokraglych. Nie ma tez tej wielkiej fontanny a za to na srodku jest jakis mostek a wokolo miejsce do siedzenia. Wizualka za mala i nie wiem co to jest pzred wejsciem na mostek. Wydawaloby sie ze male fontanny po dwoch stronach no ale wlasnie one nie stoja w wodzie. Chyba ze to smugi swiatla hmm.
Najwazniejsze z jakich materialow ulzoa podloze, mam nadzieje ze z dobrego kamienia, Zniknal tez wzor, czesciwo przypominajacy szachwnice, parasole no i wieke drzewa zastapily malutkie ozdobne.
Na plus - pojawilo sie duze przeszklenie troche na lewo od czesci kinowej. Poza tym jeszcze sporo innych detali.

Bardzo sie wkurzylem gdy wybuchl pozar tej kamienicy. Ale widac ze ona od poczatku nie pasowala do tego projektu, moze sie nie postarali. Obecny budynek podoba mi sie znacznie bardziej i pasuje, co nie znaczy ze podoba mi sie podejscie do sprawy i wyburzenie. Takze mam mieszane uczucia.
Spojrzcie na ta wizualizacje:

i zwroccie uwage na ten dziwnie wygladajacy parking za kamienica a potem spojrzcie na najnowsza propozycje tamtego budynku - idealnie pasuje a wiec ciekawe czy inny projekt istnial juz przed pozarem

a tu foto z ZI - widac nowy bydynek od drugiej strony:

--------------------

+Quote Post

130 Stron V  « < 46 47 48 49 50 > » 
Closed TopicStart new topic
8 Użytkowników czyta ten temat (8 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 08:12
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza