![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
filary na miejscu Reala juz stoja. Tak jak pisal Olo od zachodniej czesci jest juz troche poziomych belek. Te metalowe wygladaja dosc poteznie i co mnie zaskoczylo - dach bedzie dosc spadzisty. Porownalem z wizualka i rzeczywiscie, wczesniej tego nie zauwazylem. Wczoraj betoniarki ladnie kursowaly
![]() Skoro do tej pory nie ruszylu uklad komunikacyjnego to juz lepiej niech nie klada chodnikow i asfaltu w zimie. No chyba ze jakies stepne prace przy podlozu, kanalizacji itp -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Pojawiło się kilka zdjęć na stronie p. Darka.
Na jednej ładnie widać budowę na Łagiszy i trochę CH Pogorii, ładne zdjęcie - ale mały format. Na innych za to widać poziome belki. Co do modernizacji układu komunikacyjnego, przejścia, chodników, wolałbym by zaczęli jednak z tym wcześniej niż później. Wiadomo, najwięcej pieprzenia się jest z wykończeniem, pracami wewnątrz i na zewnątrz. Jeśli otwarcie by miało być na jesień, zimę 2008.. to gdyby zaczęli się za to brać po zimie (luty, marzec).. dużo czasu by im nie zostało a do zrobienia jest sporo, wszyscy wiemy jak wygląda centrum i pobliska okolica.. Ten post edytował kwintosz pon, 12 lis 2007 - 00:12 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
jak oni tam teraz leja beton
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nabiera to kształtu powoli....
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
Są jakieś nowe fotki ?
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
terminy musza miec napiete. Wczoraj o 21:30 mimo sniegu i mrozu betonowali, kursowaly betoniarki. Bylo widac i slychac. Zasuwaly tez koparko ladowarki i caly czas slychac bylo tez to pikanie przy cofaniu. Budowlancy krecili sie po placu we wszystkie strony
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zawsze tak jest - najpierw luz a potem zapierdziel
![]() Ten post edytował Sebastian22 sob, 17 lis 2007 - 15:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Nie wiem czy to zauważyliście, ale na stronie Maylandu jest napisane (ba , nawet wyróżnione niebieskim kolorem) "OTWARCIE: WIOSNA 2008". Czyżby ten ich pośpiech był spowodowany zamiarem wcześniejszego otworzenia CH ?
Z drugiej strony patrzę na listę najemców na stronie Maylandu i trochę szkoda, że nie ma takich sklepów z ubraniami jak H&M, House, NewYorker itd. :/ -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
O takich najemców raczej bym się nie martwił. Listy tego co znajdzie się w CH nie ma póki co, a znając życie oraz patrząc na inne centra handlowe miejsce dla tych sklepów na pewno się znajdzie. Oni są prawie, jeśli nie - wszędzie.
Co do napisu Wiosna 2008, to proponuje jednak przeczytać ten wątek. Wiem, trochę tego jest.. ale uwierz mi że wiele rzeczy Cię jeszcze zdziwi. Termin ten jest na stronie od samego początku, bo takie pierwotnie były plany. Niestety, dla nas termin ten przesunięto na koniec roku 2008. I zapewniam Cię, że raczej nie ma szans by na wiosnę to CH ukończyć. Ta strona Maylandu jest jaka jest, jak dla mnie nie dość że kiepska, to mało aktualna. Niestety na nasze maile (2 - na różne adresy) nie odpowiedzieli. Ten post edytował kwintosz nie, 18 lis 2007 - 00:32 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
kwintosz, czytałem chyba wszystkie posty, ale z tego co pamiętam ostatnio (jakiś miesiąc temu) na stronie Maylandu nie było napisane nic na temat otwarcia. Dlatego się troszkę zdziwiłem.
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
Staram się obserwować stronę Maylandu codziennie. Nie zauważyłem by w zakładce projekty - CH Pogoria coś od czasu zmiany logo się zmieniło. Ten napis w dziale "Pogoria w liczbach" jest od początku.
Jestem rozczarowany, że nie ma aktualnych zdjęć na stronie. Ale czego się spodziewać, jeśli nie umieją przygotować comiesięcznego biuletynu. Ogólnie rzecz biorąc, działalność informacyjna tego inwestora jest mizerna. Szkoda, bo liczyłem na bardziej profesjonalne podejście. Cóż, może jak już się zarejestruje stowarzyszenie FdZD, inwestor chętniej z nami porozmawia. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to gratuluję tym co myślą że skoro już stoi część filarów to na wiosnę otworzą
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
ja wierze tylko w termin boze narodzenie 2008
albo pozniej Ten post edytował filip13 nie, 18 lis 2007 - 11:16 -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Zdjęcia z dzisiaj :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
niezle - widac robia nawet w niedziele! Supow przybylo, ladnie. Tez wierze tylko w termin grudzien 2008 lub poczatek 2009.
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za fajne foty!
ze zbrojeniami zblizaja sie juz powoli do poczatku okraglego placu i jeszcze zostanie czesc kinowa a potem juz tylko na to konstrukcja. Widac ze tez jakies filary sami betonuja a nie jak do tej pory gotowe, pewnie to ta czesc pietrowa -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
kazdy orze jak może
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Postaram się jeszczę w tygodniu jakieś fotki zrobić i wtedy będzie widać ogólny progress budowy :). Ale fakt jadą i to nieźle. Oświetlenie założyli sobie więc i po ciemku mogę pracować. Widać też, że terminy muszą mieć napięte skoro nawet w niedziele pracują.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Widać też, że terminy muszą mieć napięte skoro nawet w niedziele pracują. To wcale niekoniecznie tak. Budowy marketów zwykle (byłem już na kilkunastu i był tylko jeden wyjątek jak na razie) pracują w niedzielę. Tym bardziej, że większość pracowników zwykle jest przyjezdna więc jeśli akurat nie zjeżdzają na weekend to na wolnym czasie specjalnie im nie zależy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam dla was świetną wiadomość:
CYTAT MKS Dąbrowa Górnicza będzie miał sponsora 23 listopada w Hali Widowiskowo - Sportowej "Centrum" (Aleja Róż 3) nastąpi podpisanie umowy sponsoringowej pomiędzy Centrum Handlowym Pogoria a MKS Dąbrowa Górnicza. Na konferencji prasowej zostanie także ogłoszona data otwarcia CH Pogoria. www.dabrowa-gornicza.pl Tak przy okazji, dość ładna pogoda dziś, może by ktoś zrobił fotki placu budowy? ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 22 lis 2007 - 10:57 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 05:57 |