![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
przejezdzajac widzialem ze duzo sie dzieje, spory ruch. Pracuja dzwigi ( pewnie do stawiania tych slupow) ale samochodowe, prawdziwych zurawi wciaz brak
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Żurawi raczej nie będzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
kto wie moze jednak beda na ta dwupoziomowa czesc (z kinem to jak 3 poziomy) hmm
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
wydaje mi się że przy takiej konstrukcji nie będzie trzeba stawiać wiele żurawi
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Patrzac na fotki z maylandu dot. budowy Karolinki to żurawi nie będzie wcale (tych dużych). Nasza konstrukcja jest bryłowo zbliżona więc tak mysle...ciekawe czy do końca roku powstanie cała konstrukcja nośna.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Ooo to dziwne. Sądziłem jednak że skupią się na wylaniu fundamentów pod całość i dopiero. W końcu stawiać konstrukcje w zimę można a wylewać fundamenty już nie bardzo, zależy od temperatur i budżetu, nie mówiąc już o tym że to zwyczajnie dłużej wtedy trwa. No ale miejmy nadzieję że będą równie szybko robić obydwie rzeczy naraz. Filarki pod zachodnią halę już postawione to i konstrukcję można już stawiać. Sądząc po tempie prac to za miesiąc wypną się wszystkie filarki. Dziś naliczyłem ~40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Szybko im to idzie i dobrze
![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 19 lip 07 Nr użytkownika: 758 Płeć: Mężczyzna ![]() |
cześć. Ja byłem ostatnio na Pogorii na 3 i na 4 i nic tam nie robio. Miały być jakieś scieżki czy boiska ale nic nie ma!!!!! zalew jest.
Mod: wiesz ze masz juz 2 ostrzezenia a od dawna zbierasz na trzecie i odpoczynek. Nie wiem czy Twoj humor kogos smieszy, zasmiecasz kolejne watki |
|
|
![]()
|
|
no bardzo szybko ida im te filary
![]() Chyba nie nadaza betonowac podloza i beda musieli potem czekac. Karolinka jest calkiem inna - tylko jeden poziom na calej powierzchni. Pewnie troche wyzsza bylaby czesc kinowa ale kina tam nie bedzie i jakies marne zdjecie z DZ bez filarow ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niech się ktoś zamaskuje i przedostanie na teren budowy zrobić fotki filarów
![]() Co do mojej opinii odnośnie żurawia to faktycznie może się pojawić ze względu na wygodę i do tego że np. część gdzie ma być kino będzie wyższa niż 2 kondygnacje. Pożyjemy zobaczymy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 19 lip 07 Nr użytkownika: 758 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale dlaczego mam iść na odpoczynek?? za co?? i nie wyzywaj mnie od dawna. ja dawna nie mam i nie miałem. ja naprawde przyżekam byłem na pogori i nic nie budujo. A sklep może i budujo.
Mod: Skoro tak sie prosiles to 2 tygodnie wakacji |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
Wydaje mi sie że czarne chmury nad CH Pogoria już przeszły i prace pójdą pełną parą
choć na termin wiosna 2008 na pewno nie zdążą bo za długo jednak zwlekali -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
kto wie moze jednak beda na ta dwupoziomowa czesc (z kinem to jak 3 poziomy) hmm Nie spodziewam się żurawi. Widziałem jak były budowane magazyny Parkridge (obecnie ProLogis Park) tam gdzie jest magazyn DHL (z racji tego, że tam pracowałem) i nie było żadnych żurawi tylko dźwigi samochodowe. A uwierz mi te magazyny nie są niskie. Takie budowle nie maja zbyt ciężkich elementów. Najcięższe są gotowe filary betonowe i te właśnie stawiane były przez dźwigi samochodowe. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Wydaje mi sie że czarne chmury nad CH Pogoria już przeszły i prace pójdą pełną parą choć na termin wiosna 2008 na pewno nie zdążą bo za długo jednak zwlekali Przeca już wiadomo, że ma być na Boże Narodzenie. Ten post edytował olo sob, 27 paź 2007 - 22:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: nie, 01 kwi 07 Skąd: DG / Jaworzno / UK Nr użytkownika: 645 ![]() |
CYTAT Nie spodziewam się żurawi. Widziałem jak były budowane magazyny Parkridge (obecnie ProLogis Park) tam gdzie jest magazyn DHL (z racji tego, że tam pracowałem) i nie było żadnych żurawi tylko dźwigi samochodowe. A uwierz mi te magazyny nie są niskie. Takie budowle nie maja zbyt ciężkich elementów. Najcięższe są gotowe filary betonowe i te właśnie stawiane były przez dźwigi samochodowe. Potwierdzam, ze przy budowie obiektow o takiej konstrukcji nie stosuje sie raczej zurawi tylko dzwigi samochodowe, bo jest to bardziej mobilny podnosnik, wiec idalny do budynkow rozleglych, ale niezbyt wysokich takich jak newielkie/srednie centra handlowe, czy hale magazynowe. A co do lania fundamentow w zimie, to beton bez wiekszych trudnosci mozna lac do -15 stopni, jest on wtedy przygotowywany z odpowiednimi dodatkami chemicznymi. Jest on wtedy cieplutki( co cieszy betoniarzy) ![]() Powyzej -15 stopni tez mozna betonowac, ale to juz wyzsza szkola jazdy i raczej sie tego nie stosuje tylko czeka sie na cieplejsze dni. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje ze ktos focił w ten weekend....
![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje ze ktos focił w ten weekend.... ![]() Będzie focił w tygodniu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi sie że czarne chmury nad CH Pogoria już przeszły i prace pójdą pełną parą choć na termin wiosna 2008 na pewno nie zdążą bo za długo jednak zwlekali no prawie jak Mariuszek ![]() termin dawno nieaktualny, a na kazdej stronie piszesz o wiosnie, mimo ze dopiero Ci odp -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 03:32 |