IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

130 Stron V  « < 35 36 37 38 39 > »   
Closed TopicStart new topic
> CH Pogoria, projekty, plany i budowa
Ocena 5 V
syzio
post sob, 11 sie 2007 - 12:50
Post #721

Dąbrowa G

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Ci pewnie zapłacili za reklamę tongue.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
vacu
post pon, 13 sie 2007 - 19:46
Post #722

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

QUOTE(syzio @ Aug 9 2007, 10:47 ) *
Wow! Wreszcie jakaś rozsądna gazeta! Gdyby nie centra handlowe to Polski po 17:00 już by nie było.

G*** prawda, że tak powiem :[ Pojedź choćby do Wrocławia, Krakowa (czy w avatarku masz Londyn) itp. miasta te żyją do późnej nocy (codziennie) niezależnie od CH. A takiej DG CH niewiele pomoże może wokół Pogorii będzie się kręcił tłumek do zamknięcia ale poza tym będzie jak dawniej imho tu chodzi o mentalność mieszkańców niestety.

Przepraszam za wulgaryzm ale nie lubię przesady i euforii w ocenie zbawiennych skutków CH.

@: ): na pierwszej wizualce nie widzę kładki - ja mieszam strony świata, błąd grafików czy co to ma być wink.gif?

+Quote Post
:)
post pon, 13 sie 2007 - 20:10
Post #723

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

na tej jednej wizualce nigdy kladki nie bylo

--------------------

+Quote Post
vacu
post pon, 13 sie 2007 - 21:05
Post #724

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

QUOTE(:) @ Aug 13 2007, 18:10 ) *
na tej jednej wizualce nigdy kladki nie bylo

Tak teraz patrzę to i na drugiej kładki nie widzę...
Niepokoi mnie to, bo jednak jeśli już ma być CH w centrum to już niech będzie połączone. Ale to może tylko na tych wizualkach tak, wiadomo jak to z wizualkami bywa ;)

[Edycja]
Hmm... ta druga to jednak jest na wprost więc możliwe, że to dlatego nie widać. A widać windę - winda bez kładki jest chyba bez sensu ;)

Ten post edytował vacu pon, 13 sie 2007 - 21:07

+Quote Post
Bartek
post pon, 13 sie 2007 - 22:26
Post #725

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Jak skończą do wiosny 2009 to naprawdę będzie fajnie...

+Quote Post
:)
post wto, 14 sie 2007 - 15:55
Post #726

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

tylko na jednym rzucie (ostatni z poprzedniej strony) byl poczatek kladki a na innych nie bylo. Kladka na szczescie bedzie. Tylko ona polaczy jakos CH z miastem. Gdyby jej nie bylo to bylaby prawdziwa katastrofa. Ma byc polaczona z przystankami tramwajowymi i pewnie zlikwidowana zostanie ta stara z drugiej strony.

--------------------

+Quote Post
syzio
post śro, 15 sie 2007 - 00:56
Post #727

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Tylko Londyn jest wielką aglomeracją od tysięcy lat a Dąbrowa to zapomniane miasto. A co do Krakowa czy Wrocławia to są to miejscowości turystyczne (dot. także Londynu) i to była nie lada gratka dla "organizatorów nocy"

Ten post edytował syzio śro, 15 sie 2007 - 00:59

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 26 sie 2007 - 12:13
Post #728

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Jak postępy przy budowie? Jakieś wieści/fotki?

+Quote Post
kwintosz
post nie, 26 sie 2007 - 23:11
Post #729

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Ostatnio chciałem wjechać rowerem /wejść za zgodą chociaż trochę na teren budowy, by chociaż komórką zrobić zdjęcia ale ok godziny 17 wszystko było już pozamykane. Wyglądało to jakby nie było tam w ogóle życia (zero ludzi), więc sobie darowałem. sad.gif
Znając życie.. nic się nie dzieje.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
kwintosz
post wto, 28 sie 2007 - 11:43
Post #730

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

W końcu ktoś zwrócił uwagę!!!!!

Pogoria się ślimaczy

Centrum Handlowo-Rozrywkowe Pogoria ma być otwarte w grudniu przyszłego roku. Mieszkańcy czekają na nie nie dlatego, że trudno im się obejść bez kolejnego, gigantycznego sklepu, ale dlatego, że z tą inwestycją związana jest przebudowa układu komunikacyjnego w centrum miasta i przejścia podziemnego.

Zgodnie z projektem przedstawiciele inwestora, firmy developerskiej Mayland Real Estate, jeszcze w tym roku powinni rozpocząć m.in. poszerzanie jezdni do 7 metrów na drogach dojazdowych do CH Pogoria, położyć nową nawierzchnię asfaltową na ulicach Przybylaka, Sobieskiego i na rondzie, a także przebudować przystanki autobusowe i wyremontować torowisko tramwajowe.

Jeśli jednak żadnej z zaplanowanych prac nie uda się rozpocząć w najbliższych miesiącach, to wiele wskazuje na to, że od wiosny przyszłego roku będą czekały na kierowców spore problemy z komunikacją w centrum miasta.

Tymczasem, już od ponad ośmiu miesięcy na terenie u zbiegu ulic Kościuszki i Sobieskiego trwają tylko roboty przy utwardzaniu gruntu. Inwestor nawet nie rozpoczął modernizacja układu dróg w mieście, do czego się wcześniej zobowiązał. Pozwolenie na prace w pasie drogowym ulic Sobieskiego i Przybylaka wygaśnie wraz z końcem roku. Inwestor co prawda może się starać o jej przedłużenie, ale o kosztach ewentualnej zwłoki nikt nie mówi.

- Ulicą Kościuszki do dworca nie da się już jeździć. Zerwany od kilku miesięcy asfalt, dziury, wyboje. Najwyższy czas z tym skończyć - denerwuje się Marek Kołoczko, dąbrowski kierowca.

- Codziennie przejeżdżam przez centrum miasta i pokonanie torowiska, a potem kocich łbów przy dworcu PKP to horror - mówi Andrzej Snopek, kierowca dużym stażem. - Inwestorowi może się nie spieszyć, ale skoro obiecał przebudowę dróg w centrum to powinien słowa dotrzymać.

Spółka Mayland Real Estate zapewnia jednak, że centrum Pogoria będzie gotowe na czas. Na razie nie wiadomo jednak, kiedy wykona dodatkowe prace, uzgodnione wcześniej z magistratem.

- Nie są to jakieś ogromne roboty drogowe, tak więc na pewno sobie z tym poradzimy. Nie widzę też na razie jakichś problemów z dotrzymaniem terminu zakończenia naszej inwestycji. Na razie prace przy budowie nie wyglądają ciekawie i nie są atrakcyjne wizualnie. Pogoria stanie bowiem na terenach poprzemysłowych, gdzie konieczne było odpowiednie zagęszczenie gruntu pod konstrukcję i parkingi oraz zamontowanie instalacji podziemnych. Jeszcze w tym roku będzie stawiana konstrukcja, a potem budowla będzie już rosła szybko - zapewnia Andrzej Jarosz z Mayland Real Estate.

W magistracie problemu specjalnie nie dostrzegają. - Mamy nadzieję, że terminy zostaną dotrzymane, a jeśli pozwolenie na użytkowanie pasa ruchu drogowego wygaśnie to inwestor może się starać o jego przedłużenie w przyszłym roku - mówi Anna Zubko z dąbrowskiego UM.

Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni
www.dabrowa.naszemiasto.pl

Ten post edytował kwintosz wto, 28 sie 2007 - 11:46

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
szer
post wto, 28 sie 2007 - 11:57
Post #731

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Ah dobry artykuł... Mam nadzieje, że w tym roku coś zaczną robić, bo dużo czasu nie zostało :/.... I niech wkońcu zaczną ten układ komunikacyjny robić...

Btw. nie chce mi się już czekac na fotki, dlatego sam biore aparat i ide porobić pare zdjęć wink.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post wto, 28 sie 2007 - 12:08
Post #732

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

A nie miało być otwarte wiosną 2008, a po łagodnej zimie być może grudzień 2007 ??

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
szer
post wto, 28 sie 2007 - 12:18
Post #733

UZYTKOWNIK

Nie, nie :). Znaczy pierwotnie miała być wiosna 2008 roku :). Ale podczas wmurowania ten prezesina powiedział, że zaprasza na zakupy w grudniu 2008 roku

--------------------
33001,04

+Quote Post
Zibar
post wto, 28 sie 2007 - 12:25
Post #734

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

To czemu się dziwicie, że sie "ślimaczy" ?
Przecież jak przygotują teren, to taką blaszaną budę postawią w miesiąc, a jeśli by przygotowali wszystko już teraz i maszyny wyjechały, to nawet ochrona nie pomoże i złomiarze zajeliby się ogrodzeniem i tym co wkopali po raz drugi w historii budowy CH. laugh.gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
szer
post wto, 28 sie 2007 - 12:30
Post #735

UZYTKOWNIK

No juzprzynajmniej powinni fundamenty wylewać :/

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post wto, 28 sie 2007 - 14:58
Post #736

UZYTKOWNIK

Oka jak powiedziałem, tak zrobiłem biggrin.gif. Przeszedłem się do centrum i porobiłem pare fotek. Większość jest od strony Sobieskiego... Jedno dwa zdjęcia tylko od strony wjazdu na budowe... Niestety mnie nie wpuścili. A musze powiedzieć, że dosyć duży ruch tam jest.... Kilka tirów wjeżdżało na teren budowy. Zwoziły jakieś elementy wink.gif. To cieszy. Próbowałem także zrobić zdjęcie z budynku na rogu 3Maja i Sobieskiego (tego bliżej centrum). Niestety nikt mi nie otworzył drzwi na klatke schodową :/... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki wink.gif. Jest tam zdjęcie bilboardu od strony ul. Sobieskiego wink.gif

http://szer.fotosik.pl/albumy/257993.html

--------------------
33001,04

+Quote Post
Sebastian22
post wto, 28 sie 2007 - 19:42
Post #737

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

QUOTE(szer @ Aug 28 2007, 14:58 ) *
Oka jak powiedziałem, tak zrobiłem biggrin.gif. Przeszedłem się do centrum i porobiłem pare fotek. Większość jest od strony Sobieskiego... Jedno dwa zdjęcia tylko od strony wjazdu na budowe... Niestety mnie nie wpuścili. A musze powiedzieć, że dosyć duży ruch tam jest.... Kilka tirów wjeżdżało na teren budowy. Zwoziły jakieś elementy wink.gif. To cieszy. Próbowałem także zrobić zdjęcie z budynku na rogu 3Maja i Sobieskiego (tego bliżej centrum). Niestety nikt mi nie otworzył drzwi na klatke schodową :/... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki wink.gif. Jest tam zdjęcie bilboardu od strony ul. Sobieskiego wink.gif

Fotki super! Dzięki. Co do budowy to widac ze cos sie tam jednak dzieje - po dlugim procesie zageszczania gruntu teraz kolej na kanalizacje i przewody. Jedynie co smutne na tych obrazkach to ten budynek po policji - taka rudera sie z niego zrobila....

+Quote Post
szer
post wto, 28 sie 2007 - 21:04
Post #738

UZYTKOWNIK

Nom dzieje się... Jak patrzałem zza blachy (płotu) to dosyć dużo sprzętu było, dużo ludzi... Zwożą sprzęt, zwożą piach... Fakt smuci ten budynek :/... Ciekawe czy go wyremontują, czy dalej będzie ruderą :/... Choć przy takim CH Pogoria taki niewyremontowany budynek wyglądałbym dosyć....dziwnie...

Oby prace się zaczynały, jeśli naprawde chcą w tym roku postawić pierwsze elementy Pogorii

--------------------
33001,04

+Quote Post
kursor
post wto, 28 sie 2007 - 21:31
Post #739

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

QUOTE(szer @ Aug 28 2007, 14:58 ) *
... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki wink.gif. Jest tam zdjęcie bilboardu od strony ul. Sobieskiego wink.gif

witam!

nie ma to jak się podpiąć pod jakiś sukces nie ważne czyj ale za chwilę będzie także i "mój" zwłaszcza gdy wybory za pasem - chyba chwyt poniżej pasa:)

czy widzieliście ich kiedykolwiek na meczach? ja niestety nigdy

pozdro

+Quote Post
szer
post wto, 28 sie 2007 - 22:03
Post #740

UZYTKOWNIK

Tych panów ja nigdy nie widziałem na meczach xD. Ale to już inna bajka...

Jak mi się jutro zachce to się przejdę popatrzeć co tam robią wink.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post

130 Stron V  « < 35 36 37 38 39 > » 
Closed TopicStart new topic
7 Użytkowników czyta ten temat (7 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 20:34
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza