![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Ci pewnie zapłacili za reklamę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Wow! Wreszcie jakaś rozsądna gazeta! Gdyby nie centra handlowe to Polski po 17:00 już by nie było. G*** prawda, że tak powiem :[ Pojedź choćby do Wrocławia, Krakowa (czy w avatarku masz Londyn) itp. miasta te żyją do późnej nocy (codziennie) niezależnie od CH. A takiej DG CH niewiele pomoże może wokół Pogorii będzie się kręcił tłumek do zamknięcia ale poza tym będzie jak dawniej imho tu chodzi o mentalność mieszkańców niestety. Przepraszam za wulgaryzm ale nie lubię przesady i euforii w ocenie zbawiennych skutków CH. @: ): na pierwszej wizualce nie widzę kładki - ja mieszam strony świata, błąd grafików czy co to ma być ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
na tej jednej wizualce nigdy kladki nie bylo
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
na tej jednej wizualce nigdy kladki nie bylo Tak teraz patrzę to i na drugiej kładki nie widzę... Niepokoi mnie to, bo jednak jeśli już ma być CH w centrum to już niech będzie połączone. Ale to może tylko na tych wizualkach tak, wiadomo jak to z wizualkami bywa ;) [Edycja] Hmm... ta druga to jednak jest na wprost więc możliwe, że to dlatego nie widać. A widać windę - winda bez kładki jest chyba bez sensu ;) Ten post edytował vacu pon, 13 sie 2007 - 21:07 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak skończą do wiosny 2009 to naprawdę będzie fajnie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
tylko na jednym rzucie (ostatni z poprzedniej strony) byl poczatek kladki a na innych nie bylo. Kladka na szczescie bedzie. Tylko ona polaczy jakos CH z miastem. Gdyby jej nie bylo to bylaby prawdziwa katastrofa. Ma byc polaczona z przystankami tramwajowymi i pewnie zlikwidowana zostanie ta stara z drugiej strony.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Tylko Londyn jest wielką aglomeracją od tysięcy lat a Dąbrowa to zapomniane miasto. A co do Krakowa czy Wrocławia to są to miejscowości turystyczne (dot. także Londynu) i to była nie lada gratka dla "organizatorów nocy"
Ten post edytował syzio śro, 15 sie 2007 - 00:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak postępy przy budowie? Jakieś wieści/fotki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ostatnio chciałem wjechać rowerem /wejść za zgodą chociaż trochę na teren budowy, by chociaż komórką zrobić zdjęcia ale ok godziny 17 wszystko było już pozamykane. Wyglądało to jakby nie było tam w ogóle życia (zero ludzi), więc sobie darowałem.
![]() Znając życie.. nic się nie dzieje. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
W końcu ktoś zwrócił uwagę!!!!!
QUOTE ![]() Pogoria się ślimaczy Centrum Handlowo-Rozrywkowe Pogoria ma być otwarte w grudniu przyszłego roku. Mieszkańcy czekają na nie nie dlatego, że trudno im się obejść bez kolejnego, gigantycznego sklepu, ale dlatego, że z tą inwestycją związana jest przebudowa układu komunikacyjnego w centrum miasta i przejścia podziemnego. Zgodnie z projektem przedstawiciele inwestora, firmy developerskiej Mayland Real Estate, jeszcze w tym roku powinni rozpocząć m.in. poszerzanie jezdni do 7 metrów na drogach dojazdowych do CH Pogoria, położyć nową nawierzchnię asfaltową na ulicach Przybylaka, Sobieskiego i na rondzie, a także przebudować przystanki autobusowe i wyremontować torowisko tramwajowe. Jeśli jednak żadnej z zaplanowanych prac nie uda się rozpocząć w najbliższych miesiącach, to wiele wskazuje na to, że od wiosny przyszłego roku będą czekały na kierowców spore problemy z komunikacją w centrum miasta. Tymczasem, już od ponad ośmiu miesięcy na terenie u zbiegu ulic Kościuszki i Sobieskiego trwają tylko roboty przy utwardzaniu gruntu. Inwestor nawet nie rozpoczął modernizacja układu dróg w mieście, do czego się wcześniej zobowiązał. Pozwolenie na prace w pasie drogowym ulic Sobieskiego i Przybylaka wygaśnie wraz z końcem roku. Inwestor co prawda może się starać o jej przedłużenie, ale o kosztach ewentualnej zwłoki nikt nie mówi. - Ulicą Kościuszki do dworca nie da się już jeździć. Zerwany od kilku miesięcy asfalt, dziury, wyboje. Najwyższy czas z tym skończyć - denerwuje się Marek Kołoczko, dąbrowski kierowca. - Codziennie przejeżdżam przez centrum miasta i pokonanie torowiska, a potem kocich łbów przy dworcu PKP to horror - mówi Andrzej Snopek, kierowca dużym stażem. - Inwestorowi może się nie spieszyć, ale skoro obiecał przebudowę dróg w centrum to powinien słowa dotrzymać. Spółka Mayland Real Estate zapewnia jednak, że centrum Pogoria będzie gotowe na czas. Na razie nie wiadomo jednak, kiedy wykona dodatkowe prace, uzgodnione wcześniej z magistratem. - Nie są to jakieś ogromne roboty drogowe, tak więc na pewno sobie z tym poradzimy. Nie widzę też na razie jakichś problemów z dotrzymaniem terminu zakończenia naszej inwestycji. Na razie prace przy budowie nie wyglądają ciekawie i nie są atrakcyjne wizualnie. Pogoria stanie bowiem na terenach poprzemysłowych, gdzie konieczne było odpowiednie zagęszczenie gruntu pod konstrukcję i parkingi oraz zamontowanie instalacji podziemnych. Jeszcze w tym roku będzie stawiana konstrukcja, a potem budowla będzie już rosła szybko - zapewnia Andrzej Jarosz z Mayland Real Estate. W magistracie problemu specjalnie nie dostrzegają. - Mamy nadzieję, że terminy zostaną dotrzymane, a jeśli pozwolenie na użytkowanie pasa ruchu drogowego wygaśnie to inwestor może się starać o jego przedłużenie w przyszłym roku - mówi Anna Zubko z dąbrowskiego UM. Piotr Sobierajski - Dziennik Zachodni www.dabrowa.naszemiasto.pl Ten post edytował kwintosz wto, 28 sie 2007 - 11:46 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ah dobry artykuł... Mam nadzieje, że w tym roku coś zaczną robić, bo dużo czasu nie zostało :/.... I niech wkońcu zaczną ten układ komunikacyjny robić...
Btw. nie chce mi się już czekac na fotki, dlatego sam biore aparat i ide porobić pare zdjęć ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A nie miało być otwarte wiosną 2008, a po łagodnej zimie być może grudzień 2007 ??
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Nie, nie :). Znaczy pierwotnie miała być wiosna 2008 roku :). Ale podczas wmurowania ten prezesina powiedział, że zaprasza na zakupy w grudniu 2008 roku
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To czemu się dziwicie, że sie "ślimaczy" ?
Przecież jak przygotują teren, to taką blaszaną budę postawią w miesiąc, a jeśli by przygotowali wszystko już teraz i maszyny wyjechały, to nawet ochrona nie pomoże i złomiarze zajeliby się ogrodzeniem i tym co wkopali po raz drugi w historii budowy CH. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No juzprzynajmniej powinni fundamenty wylewać :/
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Oka jak powiedziałem, tak zrobiłem
![]() ![]() ![]() ![]() http://szer.fotosik.pl/albumy/257993.html -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oka jak powiedziałem, tak zrobiłem ![]() ![]() ![]() ![]() http://szer.fotosik.pl/albumy/257993.html Fotki super! Dzięki. Co do budowy to widac ze cos sie tam jednak dzieje - po dlugim procesie zageszczania gruntu teraz kolej na kanalizacje i przewody. Jedynie co smutne na tych obrazkach to ten budynek po policji - taka rudera sie z niego zrobila.... |
|
|
![]()
|
|
Nom dzieje się... Jak patrzałem zza blachy (płotu) to dosyć dużo sprzętu było, dużo ludzi... Zwożą sprzęt, zwożą piach... Fakt smuci ten budynek :/... Ciekawe czy go wyremontują, czy dalej będzie ruderą :/... Choć przy takim CH Pogoria taki niewyremontowany budynek wyglądałbym dosyć....dziwnie...
Oby prace się zaczynały, jeśli naprawde chcą w tym roku postawić pierwsze elementy Pogorii -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
... Zdjęć 15 w tym coś dla kibiców siatkówki ![]() ![]() http://szer.fotosik.pl/albumy/257993.html witam! nie ma to jak się podpiąć pod jakiś sukces nie ważne czyj ale za chwilę będzie także i "mój" zwłaszcza gdy wybory za pasem - chyba chwyt poniżej pasa:) czy widzieliście ich kiedykolwiek na meczach? ja niestety nigdy pozdro |
|
|
![]()
|
|
Tych panów ja nigdy nie widziałem na meczach xD. Ale to już inna bajka...
Jak mi się jutro zachce to się przejdę popatrzeć co tam robią ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 20:34 |