![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak patrze na coraz nowsze wizualki to mam wrażenie, że ta fontanna jest coraz mniejsza
![]() ,a ten mknący "new garbus" chyba przejechał jakiegoś mieszkańca i wlecze go pod kołami, bo tylko baloniki ciągnie za sobą ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Fajnie jakby cuś takiego śmiesznego w Pogorii wymyślili (aczkolwiek jedzenie tam to tylko fast foody + chińskie cuś z niedobrym jedzeniem więc jest fajnie tylko od strony wizualnej) Ale tam jest (a przynajmniej była) knajpka z "polskim jedzeniem". Moze ci umknelo przez koncepcje tego typu czesci gastronomicznej (stoliki w zasadzie wspolne dla wszystkich knajp). Co do "naszej" Pogorii, to zwykly parking jest po prostu marnowaniem cennego miejsca w centrum miasta. Kto tak teraz buduje? Parking albo jest pod centrum, albo na centrum (albo i pod i na :)). Zgadzam sie, ze projekt ratuje jedynie ciekawie zaprojektowane wejscie. Wydaje mi sie, ze projekt po prostu ma swoje lata i to bedzie widoczne po wybudowaniu. Co do kina, to moze byc Cinema City. Mnie tam wszystko jedno... |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zrobilem dzisiaj male googlowanie i UWAGA, UWAGA!!! Miasta, w których planowane są nowe kina Cinema City: Białystok (8 sal) - Focus Park Bielsko-Biała (10 sal) - Gemini Park (otwarcie 2008) Bydgoszcz (13 sal) - Focus Park Dąbrowa Górnicza (5 sal) - CH Pogoria Gliwice (13 sal) - Forum Gliwice Lublin (8 sal) - Plaza, maj 2007 Rzeszów (10 sal) - Millenium Hall Suwałki (4 sale) - Plaza Zielona Góra (9 sal) - Focus Park - Polska Welna (planowane otwarcie II polowa 2007) Kraków (18 sal) - Bonarka zrodlo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cinema_City wiadomo - to wiki i rozne rzeczy tam mozna przeczytac ale raczej nie sadze zeby ktos sobie wymyslil. Przypuszczalem ze moze to byc Cinema City bo gosc z Maylandu mowil o miedzynarodowym operatorze respect :) :) :) osobiscie wolalbym Helios ale CC tez moze byc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No juz emocje z kinem opadly takze wroce do tematu - orientuje sie ktos co sie tam dzieje? Nadal usuwana jest ziemia? Cos roboty stanely albo mi sie zdaje.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
No juz emocje z kinem opadly takze wroce do tematu - orientuje sie ktos co sie tam dzieje? Nadal usuwana jest ziemia? Cos roboty stanely albo mi sie zdaje. Pisałem już, że trwają prace niwelacyjne, zwłaszcza w zachodniej stronie gdzie zostało jeszcze sporo betony do zmielenia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no ok ale to bylo tydzien temu
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
no ok ale to bylo tydzien temu ![]() ![]() Jescze wczoraj trwało mielenie betonu na zachodniej stronie placu budowy. Czyli tam gdzie ma być parking. To w niczym nie przeszkadza, aby rozpocząć budowę zasadniczą, czyli plazy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
@ Sebastian22
zwoza kamienie na plac ![]() --------------- wmurowanie kamienia o niczym nie swiadczy bo w Opolu wmurowali juz we wrzesniu a do tej pory tak samo jak u nas przygotowuja tylko teren. A powinni serio zaczynac juz budowe - mieli zaczac w 1 kwartale. Na pewno chca otworzyc przed swietami - najczesciej takie obiekty otwiera sie wiosna i jesienia ( i tak zeby zdazyc przed swietami). Wiec zostal rowny rok i beda musieli sie naprawde spieszyc (chyba najczesciej buduje sie troche dluzej np 1,5 roku). Moze by tak zasponsorowali nasz MMKS? ![]() Po Czarnych Slupsk teraz beda rowniez sponsorowac Odre Opole PS. 30 marca otwarcie bunkra w Sosnowcu -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
cale szczescie ze nie Plaza! :)
Plaza Centers to chyba najbardziej kiczowate obiekty samo slowo "plaza" oznacza "kompleks handlowy, biurowy lub mieszkalny" - slownik pwn -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja zapytam o te kamienie - po co oni je tam zwożą?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
I Kiedy ma być wmurowanie kamienia pod budowe? Pisali że jeszcze w marcu miało to być.... I wogóle kiedy zaczną budowe. Bo widząc ich tempo to skończą na jesień 2008 a nie wiosne....
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
zrezygnowali - nie bedzie wmurowania, nie bedzie budowy, nikomu nie sprzedadza zeby nie wpuscic konkurencji, nie bedzie niczego...
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A dzisiaj rano spalił się cały dach tego budynku zabytkowego co to w nim byl kiedys komisariat policji. Z tego co strazacy mowili to budynek byl odciety od instalacji gazowej i elektrycznej, wiec sam z siebie nie mogl sie zapalic! Wyglada tragicznie i sadze ze bedzie zburzony.
Jeśli chodzi o moją prywatną opinię to sądzę że w tym pożarze mógł maczać ktoś komu nie zależało na remoncie tego obiektu. A komu? To juz pozostawiam dla was. BTW. To nie jest zart z okazji 1 kwietnia! Ten post edytował Bartek nie, 01 kwi 2007 - 18:13 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Jakieś fotki z tego są?
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potwierdzam. Nie ma dachu na tym budyneczku. Właśnie nie wiedziałem co się dokładnie stało, ale widać, że się paliło. Nie wiadomo kto to mógł zrobić. Ale dzisiaj widziałem, że siedziało tam na schodach budynku dwoje jakiś dzieci (fajne miejsce na zabawę). Może to był po prostu głupi żart, a może nie.
P.S Wmurowanie kamienia ma być 6 kwietnia o 16:00. Wiem od kolegi z budowy. Oczywiście to żart ![]() P.S 2 Nie ma. Może jutro zrobię jak nie zapomnę. To sobie zobaczycie ![]() Ten post edytował mydliczek nie, 01 kwi 2007 - 18:55 |
|
|
![]()
|
|
Bardzo jestem ciekawy co teraz z nim zrobią. Koszty remontu będą baardzo olbrzymie ponieważ wszystko jest zalane, wody pełno nie mówiąc już o konstrukcji tego budynku który po takiej akcji jak dzisiaj jest bardzo osłabiona.
Sądzę że zburzą jak już pisałem i tyle z naszego ładnego, zabytkowego obiektu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Potwierdzam. Nie ma dachu na tym budyneczku. Właśnie nie wiedziałem co się dokładnie stało, ale widać, że się paliło. Nie wiadomo kto to mógł zrobić. Ale dzisiaj widziałem, że siedziało tam na schodach budynku dwoje jakiś dzieci (fajne miejsce na zabawę). Może to był po prostu głupi żart, a może nie. P.S Wmurowanie kamienia ma być 6 kwietnia o 16:00. Wiem od kolegi z budowy. Oczywiście to żart ![]() P.S 2 Nie ma. Może jutro zrobię jak nie zapomnę. To sobie zobaczycie ![]() To ma byc to wmurowanie 6.04 czy nie - ale nie sadze aby w Wielki Piątek to robili. |
|
|
Guest_azurra1_* |
![]()
|
Guests ![]() |
No oczywiście że go spalono :/ SZUJE :[
Przeciez ten budynek był nie na rękę osobą budującym hipermarket. Kupili plac na którym stał budynek i chcieli go wyburzyc ale to budynek zabytkowy pod opieka konserwatora zabytków i nie można go było ruszyć .. więc wpisano go w plany budowy, a przeciez taki budynek zabytkowy żeby odnowić trzebabybyło wiecej kasy wydac niż nowy postawić więc najpierw usunięto ogrodzenie ogradzające i chroniące budynek .... złomiarze dostali ciche przyzwolenie na rozbiórkę.. Często przechodząc tam widziałam jak ludzie z wózkami złom wywozili... no ale budynek się nie sypnął więc co mieli zrobić ... oczywiście że podpalono !Był odcięty od gazu i prądu! A palił się tak mocno że strażacy wejść do środka nie mogli i gasili od zewnątrz ( to z wiadomości na tvp3 )podpalono i to pożądnie. I akurat w niedziele kiedy pracowników budowy nie było I oczywiście nikt się popełnieniem przestepstwa nie zajmie bo po co. Sprawa ucichnie i będziemy miec kolejny piękny hipermarket potem drugi i nastepne... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 11:23 |