IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

130 Stron V  « < 26 27 28 29 30 > »   
Closed TopicStart new topic
> CH Pogoria, projekty, plany i budowa
Ocena 5 V
olo
post sob, 24 mar 2007 - 13:16
Post #541

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

QUOTE(BadMan @ Mar 24 2007, 01:07 PM) *
A ja się zastanawiam jak będzie wyglądała ul. 3go Maja, Sobieskiego po otwarciu tego CH.
Handel w D.G. upadł na dobre, ulica 3 Maja to ulica banków kredytowych.. i nic się nie dzieje...
.. obraz nędzy i rozpaczy....
Jestem przeciwny budowie tego marketu w ścisłym centrum miasta. Jest wiele lokalizacji gdzie można było go wybudować...ten market zniszczy handel w centrum....zniszczył już kino Ars...

Pierwsza sprawa to nie market a plaza ze sklepami i sklepikami. To będą markowe sklepy, więc i żadna konkurencja dla targowych straganów i sklepików, które jeszcze się ostały. Kino Ars upadło bo nie miało szans z konkurencją. Jak mogła zniszczyć kino inwestycja której nie było jak upadł ARS.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
:)
post sob, 24 mar 2007 - 13:30
Post #542

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

@BadMan

poczytaj w jakis sposob i dlaczego upadl Ars i potem napisz co to ma wspolnego z CH Pogoria.

Handel w centrum jest zniszczony od dawna. Zostalo 5 sklepow i same banki wiec nie bardzo jest jeszcze co zniszczyc. A przyczynily sie do tego inne CH - i to poza naszymi granicami w ktorych dabrowiacy wydaja pieniadze a sasiedzi zarabiaja z podatkow.
To CH juz nic tam nie moze zniszczyc a jest okazja ze centrum odzyje. Na szczescie Pogoria nie bedzie oddzielona calkiem od miasta i zasysala ludzi do srodka (z samochodu prosto do srodka i potem prosto do domu) dzieki kladce. Proponowalem taka kladke wiele lat temu kiedy nie bylo jeszcze tego forum a kladke chciano robic obok Hendrixa. W ten sposob w centrum miasta znajda sie ludzie ktorzy znalezliby sie zamiast tam np w Auchan, a kladka bedzie przedluzeniem pasazu i czesc ludzi zajrzy i na 3Maja.
Obecnie na calym swiecie jest tendencja do budowy ponownie w centrach. Po latach zauwazono ze budowa takich obiektow na peryferiach prowadzi do upadku centrow miast.
Inna sprawa jest architektura - ten projekt poza kladka ratuje tylko ta kolista galeria przed wejsciem. Tak samo co do samego hipermarketu - Reala mozna miec watpliwosci ale takie czasy i to on przyciaga do obiektu wiecej klientow.

--------------------

+Quote Post
BadMan
post sob, 24 mar 2007 - 13:36
Post #543

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 613

QUOTE(olo @ Mar 24 2007, 11:16 AM) *
Pierwsza sprawa to nie market a plaza ze sklepami i sklepikami. To będą markowe sklepy, więc i żadna konkurencja dla targowych straganów i sklepików, które jeszcze się ostały. Kino Ars upadło bo nie miało szans z konkurencją. Jak mogła zniszczyć kino inwestycja której nie było jak upadł ARS.

Kino Ars upadło ponieważ z tego co wiem podniesiono im czynsz do kwoty takiej, że stało się to niopłacalne. Jedyne kino w D.G można było zmodernizować i dalej je prowadzić ale w planach pojawiło się CH Pogoria i sale kinowe... Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego w centrum D.G nie ma dobrych, markowych sklepów?
CH Pogoria to nie tylko markowe sklepy..to również Real, który zniszczy małe sklepy spożywcze w Centrum.
To tylko moje domysły a jak będzie przekonamy się jak juz wszystko ruszy.

Ten post edytował BadMan sob, 24 mar 2007 - 13:38

+Quote Post
post sob, 24 mar 2007 - 13:43
Post #544

no to BadMan oswiec nas laugh.gif

jesli CH Pogoria nie powstanie to nagle na 3maja zlikwiduja banki i powstana dobre, markowe sklepy?

--------------------

+Quote Post
olo
post sob, 24 mar 2007 - 13:59
Post #545

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

QUOTE(BadMan @ Mar 24 2007, 01:36 PM) *
Kino Ars upadło ponieważ z tego co wiem podniesiono im czynsz do kwoty takiej, że stało się to niopłacalne. Jedyne kino w D.G można było zmodernizować i dalej je prowadzić ale w planach pojawiło się CH Pogoria i sale kinowe... Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego w centrum D.G nie ma dobrych, markowych sklepów?
CH Pogoria to nie tylko markowe sklepy..to również Real, który zniszczy małe sklepy spożywcze w Centrum.
To tylko moje domysły a jak będzie przekonamy się jak juz wszystko ruszy.

Aby obalić Twoją tezę wystarczy przejść się uliczkami przy Realu, przy Plusie i Biedronce w Gołonogu. Bez demagogii proszę.

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post sob, 24 mar 2007 - 14:26
Post #546

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Właśnie miałem napisać to co olo, zapraszam w okolice Reala. Mieszkam w okolicy, więc wiem jak się sytuacja zmieniała. Sklepy mają się tu całkiem dobrze. Tyle ile ich było na Alejach przed powstaniem Reala, tyle jest obecnie.

A o tym dlaczego kino ARS upadło, to możemy porozmawiać w innym temacie. W każdym bądź razie, napewno nie przez mające powstać CH Pogoria.

Ten post edytował kwintosz sob, 24 mar 2007 - 14:26

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
vacu
post sob, 24 mar 2007 - 15:31
Post #547

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

QUOTE(olo @ Mar 24 2007, 01:16 PM) *
Pierwsza sprawa to nie market a plaza ze sklepami i sklepikami.

Hehe dałeś się nabrać na ten chwyt marketingowy polegający na tym, że do marketu dokładamy parę sklepów, siłkę, ew. kino i już mamy "plazę", "galerię", "pasaż" a nie market. A w rzeczy samej głównie chodzi o market tym bardziej kiedy inwestorem jest właściciel właśnie sieci marketów (a co ciekawe z moich obserwacji wynika, że coraz częściej tak nie jest i wtedy to już można mówić o czymś innym niż market).

Co ciekawe pamiętam dobrze, jak kiedy SCC była dopiero w planach mówiono, że to nie będzie market ale wielkie centrum rozrywkowo-kulturalno-biznesowo-handlowo-jakieśtam. Po wybudowaniu okazało się, że to zwykły market i do tego paskudny (ja SCC bardzo nie lubię).

+Quote Post
mucha
post sob, 24 mar 2007 - 15:46
Post #548

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 167

QUOTE(vacu @ Mar 24 2007, 03:31 PM) *
Hehe dałeś się nabrać na ten chwyt marketingowy polegający na tym, że do marketu dokładamy parę sklepów, siłkę, ew. kino i już mamy "plazę", "galerię", "pasaż" a nie market. A w rzeczy samej głównie chodzi o market tym bardziej kiedy inwestorem jest właściciel właśnie sieci marketów (a co ciekawe z moich obserwacji wynika, że coraz częściej tak nie jest i wtedy to już można mówić o czymś innym niż market).

Co ciekawe pamiętam dobrze, jak kiedy SCC była dopiero w planach mówiono, że to nie będzie market ale wielkie centrum rozrywkowo-kulturalno-biznesowo-handlowo-jakieśtam. Po wybudowaniu okazało się, że to zwykły market i do tego paskudny (ja SCC bardzo nie lubię).

Vacu, z całym szacunkiem, ale piszesz bzdury. Są liczni klienci dla których sam market mógłby nie istnieć. Ja w SSC jeszcze nie byłem w markecie i nawet nie wiem jakiej sieci on jest, natomiast w sklepach i kawiarniach bywam często. Częto jeżdzę do Sosnowca do Plejady ale w markecie także jeszcze tam nie byłem.
Te "parę sklepów" w naszej galerii to będzie chyba prawie setka i osobiście mam zamiar być ich częstym klientem.
Jeszcze o SSC - to jednak nie jest żaden "market z kilkoma sklepami" tylko faktyczne centrum handlowo-rozrywkowe. Jego problemem jest natomiast fatalna architektura. Mogło wyglądać jak Manufaktura w Łodzi albo Stary Browar w Poznaniu, a wygląda faktycznie jak trochę większy blaszak na peryferiach. Mam nadzieję, że nasza Plaza będzie się lepiej prezentować.

Ten post edytował mucha sob, 24 mar 2007 - 20:15

--------------------
(...) Miliony much nie moga sie mylic!

+Quote Post
szer
post sob, 24 mar 2007 - 18:16
Post #549

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

~BadMan nie rozśmieszaj. Wogóle o CH Pogoria mówi się już od ładnych paru lat.... A wtedy kino Ars jeszcze istniało. A to że zlikwidowano je to tylko i wyłącznie głupota poprzednich władz. Bo jak to inaczej nazwać.... Byli zbyt zachłanni na kase(jak większość prawicowych, zresztą lewicowych też) więc podwyższyli czynsz. A że nie mieli za co płacić to się wynieśli. Proste i logiczne. Pozatym mało ludzi tam było. Bo większość jeździło do innych miast....

--------------------
33001,04

+Quote Post
Bartek
post nie, 25 mar 2007 - 00:27
Post #550

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

QUOTE(:) @ Mar 24 2007, 01:30 PM) *
Obecnie na calym swiecie jest tendencja do budowy ponownie w centrach. Po latach zauwazono ze budowa takich obiektow na peryferiach prowadzi do upadku centrow miast.

Nie jest to do końca prawda. Prawdą jest to że tylko i wyłącznie w Polsce zauważono efekt budowania dużych centrów handlowych poza centrum danego miasta. Dobrym przykładem jest tutaj Warszawa gdzie na obrzeżach budowano ile się da różnych marketów. Obecnie w budowie z tego co wiem nie ma ani jednego, a inwestorzy kombinują jak by tu kupić dobrą działkę na wielopiętrowy dom handlowy w centrum miasta. Tak właśnie powstały Złote Tarasy które wg. mnie obecnie są najładniejszym centrum handlowym w Polsce ;)

Prawdą niestety jest to że CH Pogoria zablokuje na dobrych parę lat możliwość wybudowania w centrum przy ul. 3-go maja domu handlowego z prawdziwego zdarzenia co i tak wg. mnie jest niezlym S-F bo nie ukrywajmy Dąbrowa G. to wioska która ma tylko jedną handlowo-rozrywkową ulicę przy której nawet nie porządnej kawiarni sad.gif

Niby miasto bogate, ludzie też źle nie żyją, ale wymagań już nie mają, albo je realizują w Sosnowcu lub Katowicach.

+Quote Post
post nie, 25 mar 2007 - 11:45
Post #551

@Bartek

Nie zgadzam sie - na zachodzie od dawna tez zauwazono i probuje sie budowac nowe CH w centrach miast - bardzo czesto przez adaptacje starych budynkow np poprzemyslowych. Dzieje sie tak np w Niemczech, wogole w zachodniej Europie i USA.
Moim zrodlem jest miedzy innymi forum SSC - wiele watkow swiatowych i polskich sledzonych od lat tongue.gif

Inna sprawa jest ze w takich CH rzadko powstaje tez wielki hipermarket, jak to bedzie w CH Pogoria

--------------------

+Quote Post
Bartek
post nie, 25 mar 2007 - 11:58
Post #552

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

No właśnie chodzi mi o budynki które nie zajmują tak dużych obszarów, mają po kilka pięter i posiadają parking podziemny. W tego typu obiektach nie ma sieci handlowych jak Real, Tesco itd

Zle Cię zroumiałem i miales racje w poprzednim poscie :)

Wracając do kwesti CH Pogoria to mi osobiscie się marzy Burger King wink.gif O wiele smaczniejsze kanapki niz w MC'Donaldzie.

+Quote Post
post nie, 25 mar 2007 - 12:16
Post #553

wlasnie mi sie nie podoba za bardzo ze bedzie tam hipermarket. Do tego w normalnym centrum miasta szkoda miejsca na cos takiego (chyba ze z 4 kondygnacje i na jednej z nich tongue.gif). Ale w DG nie ma centrum a do tego nie widac innego chetnego inwestora.
Ja bym zrobil inaczej - konkurs architektoniczny na teren po czesci huty, Kosciuszki do dworca i na cala strone na ktorej stoi DH "Centrum". Do tego inna elewacja i dach budynku zamykajacego pl. Wolnosci - tego w ktorym jest ksiegarnia.
Potem powoli szukac inwestorow ktorzy musieliby sie trzymac wyznaczonych ram. To bylaby jedyna szansa zeby powstala lepsza architektura. Na miejscu CH Pogoria byloby centrum handlowe ale zupelnie inne - otwarte na miasto (wiele sklepow z wejsciem od zewnatrz, witrynami zamiast scian) i bez hipermarketu, z siecia uliczek tylko dla pieszych. Do tego wszedzie zwarta zabudowa np 4-5 kondygnacyjna zabudowa.

Ale trudno bedzie co bedzie - 1000 razy lepsze to od tego co jest teraz. Jak pisalem wedlug mnie projekt ten ratuje tylko to okragle wejscie do obiektu z fontanna i kaldka. A konkurs architektoniczny na pozostala czesc centrum miasta musi byc.

PS. A wlasnie Burger King wraca do Polski wiec kto wie biggrin.gif
Ja mam nadzieje ze z fast foodow bedzie KFC, ktorego nigdzie nie ma w okolicy

--------------------

+Quote Post
vacu
post nie, 25 mar 2007 - 13:45
Post #554

Smokin' nigga

QUOTE(mucha @ Mar 24 2007, 03:46 PM) *
Vacu, z całym szacunkiem, ale piszesz bzdury. Są liczni klienci dla których sam market mógłby nie istnieć. Ja w SSC jeszcze nie byłem w markecie i nawet nie wiem jakiej sieci on jest, natomiast w sklepach i kawiarniach bywam często. Częto jeżdzę do Sosnowca do Plejady ale w markecie także jeszcze tam nie byłem.
Te "parę sklepów" w naszej galerii to będzie chyba prawie setka i osobiście mam zamiar być ich częstym klientem.
Jeszcze o SSC - to nie jest żaden market tylko centrum handlowo-rozrywkowe - tak jak miało być. Jego problem jest natomiast fatalna architekura. Mogło wyglądać jak Manufaktura w Łodzi albo Stary Browar w Poznaniu, a wygląda faktycznie jak trochę większy blaszak na peryferiach. Mam nadzieję, że nasza Plaza będzie się lepiej prezentować.

Może nie wyraziłem się jasno - dla mnie "korytarz ze sklepami przy hipermarkecie" to też market, taka jest moja opinia, można się z nią nie zgadzać, bo jest subiektywna tongue.gif Poza tym imho jednak większość klientów kieruje się do "głównego sklepu" a przy okazji do "galerii" a przynajmniej większość z tych, którzy zostawiają regularnie kasę musząc np. nakarmić rodzinę wink.gif

BTW - nawet sobie nie zdajecie sprawy jak markety (w moim rozumieniu) nabijają ludzi w butelkę biggrin.gif W czwartek uczestniczyłem w otwarciu "rodzinnego CH" - otwarcie było o 7 a ludzie już od 24:00 stali pod drzwiami nawet nie zdając sobie sprawy, że przez pierwsze 2-3 tygodnie wszystko - poza artykułami z promocyjnych ulotek - jest... dużo droższe niż normalnie tongue.gif A do tego pierwszy raz spotkałem się z... płatnym parkingiem pod CH biggrin.gif Jest jeszcze sporo faktów, o których wiem a które sprawiają, że pałam niechęcią do tego typu przybytków wink.gif
wlasnie mi sie nie podoba za bardzo ze bedzie tam hipermarket. Do tego w normalnym centrum miasta szkoda miejsca na cos takiego (chyba ze z 4 kondygnacje i na jednej z nich ). Ale w DG nie ma centrum a do tego nie widac innego chetnego inwestora.
Ja bym zrobil inaczej - konkurs architektoniczny na teren po czesci huty, Kosciuszki do dworca i na cala strone na ktorej stoi DH "Centrum". Do tego inna elewacja i dach budynku zamykajacego pl. Wolnosci - tego w ktorym jest ksiegarnia.
Potem powoli szukac inwestorow ktorzy musieliby sie trzymac wyznaczonych ram. To bylaby jedyna szansa zeby powstala lepsza architektura. Na miejscu CH Pogoria byloby centrum handlowe ale zupelnie inne - otwarte na miasto (wiele sklepow z wejsciem od zewnatrz, witrynami zamiast scian) i bez hipermarketu, z siecia uliczek tylko dla pieszych. Do tego wszedzie zwarta zabudowa np 4-5 kondygnacyjna zabudowa.

Ooo i takie coś byłoby super :) Szkoda, że to u nas jedynie s-f unsure.gif

+Quote Post
post nie, 25 mar 2007 - 14:18
Post #555

a ja podobnie jak Mucha - bedac wiele razy w Plejadzie bylem chyba raz w hipermarkecie i to cos zoabzcyc a nie na wielkie zakupy, tak samo w SSC - w tesco bylem tam 1 raz na mini zakupach przy okazji tongue.gif
Wiec roznie to bywa.

Tak jak pisze Vacu hipermarkety bardzo oszukuja - nie tylko na "niby" promocjach. W dabrowskim Realu robiac wieksze zakupy ZAWSZE na co najmniej 2-3 produktach oszukaja. Albo cena inna albo pomylone kody albo wogole nabija cos dodatkowego (np kasztany za 40zl wink.gif). Najczesciej jednak jest to kilkadziesiat % roznicy w cenie - czasami kilkaset). Nie wierze ze moze to byc nieumyslne ze wzgledu na skale.
Chyba trzeba by bylo za kazdym razem sprawdzac z czytnikiem a potem jeszcze ogladac paragon - ciekawe komu sie chce i na to licza. Ja tez baaaardzo rzadko spojrze i zawsze jest cos nie tak.
W innych sieciach jest podobnie ale najwieksze doswiadczenia mam z naszego Reala (ciekawe czy to centrala tak zaleca czy dyrekcja dabrowskiego).

--------------------

+Quote Post
Hator
post nie, 25 mar 2007 - 21:54
Post #556

FdZD

Nr użytkownika: 6

niektorzy narzekaja ze nam sie pogoria buduje - tylko ze przez te lata nic sie wczesniej nie dzialo w naszym miescie - zadne plazy, galerie itp - nikt sie nie interesowal tak atrakcyjnym terenem podupadajacego geant'a w polsce.
Niech juz lepiej Pogoria powstaje - cud architektury to nie jest ale ozywi centrum i przyszlym, ewentualnym inwestorom (z branzy handlowej) podniesie poprzeczke by nie stawialy klocow w miescie.

Poza tym, sam UM powinien zainteresowac sie rewitalizacja centrum - polozenie kostki brukowej i postawienie fontanny bobra to za malo jak na zeszle 5 lat. Odnowienie kamienic przy placu w centrum, elewacji PKZetu oraz wypracowanie koncepcji na ul kosciuszki (w tym wznowienie kulturalne dzialanosci w budynku b. kina ARS-moze jako miejsca na offowe sztuki teatralnem, dalszy rozwoj ilosci imprez w PKZecie) to juz jakas wstepna koncepcja - mam nadzieje ze wladze o tym mysla - bo nie tylko dabrowa przemyslem winna stac.

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post pon, 26 mar 2007 - 00:46
Post #557

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Osobiście uważam że to też nie jest najlepsze rozwiązanie, ale chyba najlepsze patrząc na warunki jakie Dąbrowa może stworzyć. wink.gif Niestety ale wydaje mi się, że nic lepszego u nas nie miałoby racji bytu. sad.gif

Wkurzająca jest indolencja naszych władz w rewitalizacji centrum. wink.gif I choć jeśli trochę budowa CH Pogoria by miała to ruszyć i pomóc to jestem za (byle wykonanie było dobre)

Fajnie..ul. 3 Maja jakoś wygląda ale już kamienice przy niej nie bardzo. sad.gif W dodatku te piękne budynki byłego UM na samym szczycie - nie zapomniany widok, aż chce się wracać. tongue.gif To samo dotyczy budynków wzdłuż głównego ciągu komunikacyjnego (Sobieskiego (Kościuszki) - Kr. Jadwigi czy nawet Piłsudskiego). Jadąc od Będzina trudno uwierzyć że wjeżdża się do samego centrum, zresztą nie lepiej jest od strony Gołonoga. A co do samego ścisłego centrum.. To jak to ktoś ładnie określił te "zółte g***" laugh.gif w centrum dawno powinno zniknąć.. Kostka, ławeczki, jak przed PKZ. Okolice poczty zamienić na coś w stylu "szklanych domów" oczywiście zmieniając elewacje budynku gdzie był ARS i dalej w górkę. To samo z budynkiem gdzie jest księgarnia. Remont elewacji PKZ to pobożne życzenie ale też by się przydało. Wtedy może jakoś by to wyglądało.

Wracając do CH Pogoria to cieszę się że chociaż będzie gdzie iść na kawę, bo póki co to w DG chyba nie ma porządnej kawiarni. Może otoczenie sklepów nie najlepsze ale skoro "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.."

Ten post edytował kwintosz pon, 26 mar 2007 - 00:47

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
post pon, 26 mar 2007 - 11:40
Post #558

o projektancie + 1 wizualka
(zaprojektowali tez Felicity czesto przeze mnie wspominane - pamietacie zamieszanie z Gray Inter wink.gif)

--------------------

+Quote Post
post pon, 26 mar 2007 - 12:00
Post #559

zrobilem dzisiaj male googlowanie i
UWAGA, UWAGA!!!

Miasta, w których planowane są nowe kina Cinema City
:

Białystok (8 sal) - Focus Park
Bielsko-Biała (10 sal) - Gemini Park (otwarcie 2008)
Bydgoszcz (13 sal) - Focus Park
Dąbrowa Górnicza (5 sal) - CH Pogoria
Gliwice (13 sal) - Forum Gliwice
Lublin (8 sal) - Plaza, maj 2007
Rzeszów (10 sal) - Millenium Hall
Suwałki (4 sale) - Plaza
Zielona Góra (9 sal) - Focus Park - Polska Welna (planowane otwarcie II polowa 2007)
Kraków (18 sal) - Bonarka

zrodlo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cinema_City

wiadomo - to wiki i rozne rzeczy tam mozna przeczytac ale raczej nie sadze zeby ktos sobie wymyslil.

Przypuszczalem ze moze to byc Cinema City bo gosc z Maylandu mowil o miedzynarodowym operatorze

--------------------

+Quote Post
vacu
post pon, 26 mar 2007 - 12:35
Post #560

Smokin' nigga

QUOTE(:) @ Mar 26 2007, 09:40 AM) *
o projektancie + 1 wizualka
(zaprojektowali tez Felicity czesto przeze mnie wspominane - pamietacie zamieszanie z Gray Inter ;))

Z projektów ww. firmy znam dwa:
- Korona - jak dla mnie zwykły blaszany kloc, w środku wygląda jak Auchan na Środuli - miejmy nadzieję, że takich koszmarków już nie projektują :), podoba mi się za to znajdujący się w niej tzw. food court, wygląda to mniej więcej tak:

...i jak się jest w środku to robi to fajne wrażenie :) Fajnie jakby cuś takiego śmiesznego w Pogorii wymyślili (aczkolwiek jedzenie tam to tylko fast foody + chińskie cuś z niedobrym jedzeniem więc jest fajnie tylko od strony wizualnej)
- CH na placu grunwaldzkim - charakterystyczne jest to, że nijak się ma do otoczenia o co mają pretensje mieszkańcy Wrocka. Sam projekt też nie rewelacyjny, jakiś ciężki taki a jak się jest w środku to ma się wrażenie bycia w bunkrze ale środek jeszcze nie wykończony w 100% więc trudno coś powiedzieć choć zapowiada się ciekawie.

Ten post edytował vacu pon, 26 mar 2007 - 12:36

+Quote Post

130 Stron V  « < 26 27 28 29 30 > » 
Closed TopicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 08:52
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza