![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Ciekaw jestem skąd DZ ma takie informacje, czy Mayland podaje je prasie by upubliczniła? Ciekawy jestem. Na stronie Maylandu nie ma nic zupełnie o tym. pewnie dzwonia i pytaja jak Syzio ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mnie jeszcze ciekawi jedna rzecz - chodzi o rozwiazanie tego przejscia naziemnego - wszedzie pisza ze bedzie z ulicy 3-go Maja a niegdzie nie pisza jak zrobią z przystankiem tramwajowym ktory usytuowany jest dokladnie przy powstajacym centrum. Czy rowniez bedzie z niego jakies przejscie naziemne czy jak? Ma ktos jakies info?
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
mnie jeszcze ciekawi jedna rzecz - chodzi o rozwiazanie tego przejscia naziemnego - wszedzie pisza ze bedzie z ulicy 3-go Maja a niegdzie nie pisza jak zrobią z przystankiem tramwajowym ktory usytuowany jest dokladnie przy powstajacym centrum. Czy rowniez bedzie z niego jakies przejscie naziemne czy jak? Ma ktos jakies info? tak czytalem gdzies o tym bardzo dawno temu - z jakiegos protokolu z sesji albo komisji i licze na moja dobra pamiec, wiec tak - brano pod uwage aby zlikwidowac stara kladke i zrobic dojscie do przystankow od drugiej strony i polaczyc z nowa kladka. Nie wiem czy to jest aktualne. Jelsi tak to byc moze tzreba bedzie troche przesunac jezdnie na Sobieskiego. W protokole pisalo cos takiego ze inwestor tzn Mayland mial wyremontwoac/przebudowac Sobieskiego miedzy rondami. Jakies nowe rondo z Sienkiewicza??? To bylo dawno temu i jak czytalem to bylo to pokrecone i bardzo niejasno napisane, a do tego bardzo oszczednie. Swoja droga to chyba trzeba bedzie zamknac calkiem ruch dla samochodow na 3Maja od Sobieskiego bo jak inaczej zmiesci sie kladka - i bardzo dobrze. Moze dobrze byloby zapytac Mayland o plany ukladu komunikacyjnego - moze przysla nam jakies zjecia planow -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
o tak tak do dobry pomysl - zarowno z zamknieciem ruchu dla aut na 3go maja jak i z prosba o przelanie planow przebudowy parku i ul. sobieskiego.
|
|
|
![]()
|
|
moze nasz rzecznik Hator zapyta?
![]() juz mial kontakt mimo ze caly czas pracuja to konca roboty nie widac. Do konca miesiaca nie ma szans skonczyc. Jesli bardziej nie przyspiesza to pewnie jeszcze z 3-4 tyg -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
pewno itak - pod koniec marca zacznie sie wlasciwa budowa.
|
|
|
![]()
|
|
by Polishman z SSC 17.02
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
hmm rzeczywiscie cos wolno im to idzie....no ale wkoncu to teren bo hucie takze musi byc odpowiednio przygotowany....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jechałem ostatnio pociągiem i mnie naszedł taki pomysł, żeby nad tylnym wejściem (od parkingu) umieścić taki duży i ładny napis Dąbrowa Górnicza (obok napisu CH Pogoria). Żeby jadąc pociągiem wiadomo było, że to już DG. I w nocy mógłby być pięknie podświetlony jak cała reszta Pogori. Na pewno rzucało by się to w oczy z pociągu (choćby tylko jadącego z Gliwic)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
moze nasz rzecznik Hator zapyta? ;) juz mial kontakt mimo ze caly czas pracuja to konca roboty nie widac. Do konca miesiaca nie ma szans skonczyc. Jesli bardziej nie przyspiesza to pewnie jeszcze z 3-4 tyg juz im sie 2 razy przypominalem i na razie nic :/ coz... jeszcze raz sie przypomne... ale watpie by to cos dalo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
niewiem czy zauważyliście ale na stronie maylandu wskoczyły loga skepów przy planowanych inwerstycjach! CH Pogoria ma miec 90 skelpów do tej pory ujawniono:
-Triumph -Douglas -In-medio -Komputronik -RTV-EURO-AGD -CARRY -Pimkie -Vision Express -Apart -Ryłko -5-10-15 -Monnari -Diverse -Yes -Kukartka -5aSec -VIP Collection -Pabia -Orsay Link: http://mayland.pl/pogoria,w,liczbach-pl.html |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
No nareszcie już wiemy kto będzię.... Żeby tylkoszybko podali pozostałe sklepy. No chyba że będą problemy ze znalezieniem kogoś kto będzie się tam chciał ulokować....
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Nie będzie MPiK i porządnej perfumerii?
Może ktoś z forumowiczów otworzy w CHPogoria te szlachetne stoiska? O kinie też ani słowa? |
|
|
![]()
|
|
no super ze podaja i mam nadzieje ze beda w miare szybko aktualizowac.
No jak narazie mamy 20 (jeszcze Kazar) z 90 (a GW albo DZ napisali kiedys ze 80 ale pewnie moga laczyc i przez to powiekszac a liczba ogolna sie zmniejszy). W Opolu juz ponad 2 razy wiecej. Jak widac KFC nic jeszcze nie podpisalo a na sesji RM z rok temu juz ktos mowil ze bedzie. Szkoda ze Komputronik bedzie bardzo marny i nigdy tam nic nie ma, co innego ich sklep internetowy. No i mam nadzieje ze powstanie cos oprocz RTVEuroAGD. Dziwne jakby nie bylo Saurna czy MediaMarkt skoro to Metro. W Opolu oprocz RTVEuroGD bedzie Electro World - tym bardziej tam ciekawe ze juz 2 inne a nie ma MM i Saturna. PS. @Arbas - to ma byc zabawny post czy o co Ci chodzi? Kononowicza za duzo? ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie będzie MPiK i porządnej perfumerii? Może ktoś z forumowiczów otworzy w CHPogoria te szlachetne stoiska? O kinie też ani słowa? A Douglas? Co do kina to przeciez bedzie a ta lista dotyczy tylko sklepów w galerii. Ten post edytował Sebastian22 śro, 21 lut 2007 - 15:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Zdecydowanie mi brakuje informacji na temat kina. Helios, Multikino, Cinema? Chciałbym już wiedzieć..
Co do tych sklepów, to póki co nie widze większych zaskoczeń. Mam nadzieję że będzie te zapowiadane 80-90 a ceny.... ![]() ![]() Poza tym, szkoda że nie ma żadnych wizualek wnętrz. Ciekawe czy takowe mają.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio byl artykul na jednym z portali iz wlk firmy z branzy kina (MultiKino, CC, Helios, Silverscreen) planuja ekspansje na mniejsze rynki.
Helios w Pogorii raczej odpada ze wzg na bliskosc kina w Sosn. ja bym obstawial CC albo Multikino bo na Silverscreen to raczej mamy za mala renome -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem czy mi się coś na oczy nie rzuciło ale wydawało mi się dzisiaj że odnowiona już jest elewacja pałacyku przy CH Pogoria. Może ktoś to zweryfikować?
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
@Hator CC też jest w Sosnowcu (i dwa w Katowicach), ja stawiałbym na Multikino albo Kinoplex.
Fajnie jakby Sphinx otworzył restauracje w Pogorii. -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem czy odległości co do kin mają tu jakieś znaczenie. Te sieci nastawione są na zbijanie jak największej kasy, tak więc jeśli stwierdzą że dane kino w tym miejscu osiągnie odpowiedni zysk to myślę że weszli by w to.. 5 sal kinowych to nie jest dużo, tak więc myślę że Multikino odpada.. oni lubią duże miasta i kina z dużą liczbą sal (8-12). Muszę przyznać że najbardziej pasuje mi atmosfera Heliosa.. Ciekawe kiedy poznamy odpowiedź na to pytanie oraz także jaki drugi co do wielkości sklep po Realu pojawi się w "Pogorii".
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 06:16 |