![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
szybciutka odpowiedz :)
Hator naszym rzecznikiem :) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Apropo juz samej budowy to jak zacznie sie budowa CH to pewnie bedzie pare "żurawi" na tej budowie. Jak myslicie? Np. patrzac na budowe plazy w sosnowcu to byly tam az 3 wysokie zurawie, ciekawe ile bedzie na budowie Pogorii.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Apropo juz samej budowy to jak zacznie sie budowa CH to pewnie bedzie pare "żurawi" na tej budowie. Jak myslicie? Np. patrzac na budowe plazy w sosnowcu to byly tam az 3 wysokie zurawie, ciekawe ile bedzie na budowie Pogorii. Napewno tak - w Gliwicach przy budowie FORUM 2007 sa 2 żurawie..... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
W Gliwicach @Sebastian22 nie wiem czy aktualnie są ale były 3 żurawie!! Zaczynają już ocieplać "Forum", na części jest już nawet tynk akrylowy (chyba) położony - zółty. :) Tempo prac naprawdę może mponować, ciekaw jestem jak to będzie u nas.. szkoda że dopiero wiosna 2008 otwarcie a nie na święta BN 2007r.
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
na napewno na wiosne przybeda zurawie :)
tymczasem powoli wywoza ziemie -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie przygladalem sie dokladnie ile tych zurawi tam bylo ale co dzien widze budowe z pociagu jak i co dzien obserwuje postep prac przy budowie naszego marketu Intermarche
![]() Maly oftop: Strona gliwickiego FORUM: http://www.forumgliwice.pl/pl/index.html Fajnie ze jest kamerka z budowy oraz pezentacja wideo.....marzy mi sie tez przy CH Pogoria....mysle ze zainteresowala by wielu ludzi.... Ten post edytował Sebastian22 czw, 14 gru 2006 - 22:57 |
|
|
![]()
|
|
nie moga zaczac w czerwcu skoro otwarcie na wiosne 2008!
ja sie tylko dziwie tym terminom rozpoczecia prac - najpierw mieli wmurowac kamien wegielny w tym roku. Od razu wydawalo sie to dziwne skoro teren nieuporzadkowany i nieprzygotowany. Potem znowu ten pan z Mayland mowil ze z powodu wyborow zaczna na wiosne i ze chcieli zaczac teraz. No ale gdzie zaczac teraz nawet jesli chcieli skoro teren wogole nie gotowy! Do nas napisal o wiele jasniej - ze w tym roku przygotowanie a od przyszlego budowa. To chyba DZ tak namieszal Ten post edytował :) pią, 15 gru 2006 - 10:58 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
ciekawe w jakim miesiacu sie rozpocznie budowa - marzec bylby ok terminem
![]() |
|
|
![]()
|
|
mam nadzieje ze wykopy pod fundamenty zrobia znacznie wczesniej a w marcu to juz naprawde rusza z konstrukcja
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
mam nadzieje ze wykopy pod fundamenty zrobia znacznie wczesniej a w marcu to juz naprawde rusza z konstrukcja No jeśli miałoby być otwarcie na wiosne 2008r, to muszą. Chyba że zakładają że nie będzie w ogóle zimy w przyszłym roku ;) Do wykonania jest naprawde ogrom pracy. Ciekaw jestem jak będą wyglądały sprawy, gdy teraz spadnie śnieg ![]() Ciekawi mnie także kwestia tego, którędy będą jeździły ciężarówki na plac budowy. Jeśli przez samo centrum miasta, to już widze te ubłocone ulice, rondo.. Dobrze by było gdyby jakoś rozwiązali tą kwestie jakimś tymczasowym prowizorycznym, usytuowanym z boku wjazdem. ;) Tylko chyba nie wiem czy jest takowa możliwość, bo niby którędy..?? Ten post edytował kwintosz pią, 15 gru 2006 - 16:53 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
z tego co widzialem to ziemie wywozili przez centrum - na rondko i w lewo - w strone Redenu
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Nie wiem czy ktoś już nie podał takie dane ale wątek tak urósł, że straciłem nad nim kontrolę
![]() Z obejrzanej wczoraj mapki przy wejściu do Plejady Sosnowiec wynika, że mamy tam 96 najemców. Z zeszłotygodniowej wizyty w Galerii Krakowskiej wynika, że na każdym z 3 pięter jest około 90 najemców. Czyli taka duże nam się zapowiada CH Pogoria. Bardzo się z tego cieszę bo te 90 sklepów to chyba góra co mogę wytrzymać psychicznie. Miłośnikom otwartych przestrzeni (takim jak ja) odradzam weekendową wizytę w Galerii Krakowskiej. Lepiej nadłożyć drogi i iść na Rynek przez Lubicz niż być podeptanym przez tysiące ludzi. Ja zaryzykowałem zapoznanie się z tym megablaszakiem i po 15min wyszedłem pijany od nadmiaru reklam i wystaw. Co ciekawe sznur ludzi trwale ciągnący się od Wawelu przez Rynek do Bramy Floriańskiej wydłużył się teraz do Galerii. Widac o jaką pozycję poszerzyły się teraz priorytety turystów w Krakowie. Co się tam teraz dzieje w okresie przedświątecznej gorączki to wolę nawet nie myśleć ![]() Galeria Krakowska niczym szczególnym nie różni się SCC. Sklep, jak sklep tylko, że na 3 piętrach co (jak dla mnie) potęguje uczucie przytłoczenia nadmiarem bodźców i tworzy przeraźliwe korki na schodach ruchomych. Jak na razie wszystkie obietnice o ogrodach na dachu SCC czy Nowym Mieście Krakowa okazały się tyle warte co papier na którym zostały spisane. A to w końcu były prestiżowe inwestycje o ogólnokrajowej promocji. Boję się, że CH Pogoria też będzie blaszanym blaszakiem. ![]() Ten post edytował bzenek sob, 16 gru 2006 - 12:14 |
|
|
![]()
|
|
@ beznek zobacz na strone 18 ( http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...=993&st=340 ) - moze Cie zainteresuje - tam sam sie zajmowalem powierzchnia. A w watku ogolnym o hipermarketach jest link aby sobie porownac z innymi w calej Polsce.
CH Pogoria bedzie troche wieksza od sosnowieckiej Plejady -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
@ beznek zobacz na strone 18 CH Pogoria bedzie troche wieksza od sosnowieckiej Plejady A to ja przepraszam. Przeleciałem za szybko. Forum rozwija się tak prężnie, że nie nadążam z czytaniem, nie mówiąc już o pisaniu :) Trochę większa od Plejady mówisz ? Hmm... to ja się zgadzam na tą budowę ;) |
|
|
![]()
|
|
A to ja przepraszam. Przeleciałem za szybko. Forum rozwija się tak prężnie, że nie nadążam z czytaniem, nie mówiąc już o pisaniu :) Trochę większa od Plejady mówisz ? Hmm... to ja się zgadzam na tą budowę ![]() oczywiscie nie masz za co! Fajnie ze tez sie zainteresowales ta powierzchnia :) Plejada 36 tys m2 a Pogoria 40 tys m2 albo troszke wiecej -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i juz mamy błoto w centrum na drodze, a to dopiero początek, widac cos sie dzieje - i bardzo dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
Plejada 36 tys m2 a Pogoria 40 tys m2 albo troszke wiecej Ale ja sobie nie radzę z wyobrażeniem sobie takiej ilości metrów kwadratowych. Wolę przeliczac na jednostkę "średniosklepu". Dlatego zwróciłem uwagę na te schematy w Plejadzie i Galerii Krakowskiej. Swoją drogą ciekawe jaka będzie aranżacja wnętrza CH Pogoria. Czy będą to będą niezależne dwa poziomy czy też górny poziom będzie galerią biegnącą wokół otwartego atrium (a'la Altus w Katowicach) ? |
|
|
![]()
|
|
Swoją drogą ciekawe jaka będzie aranżacja wnętrza CH Pogoria. Czy będą to będą niezależne dwa poziomy czy też górny poziom będzie galerią biegnącą wokół otwartego atrium (a'la Altus w Katowicach) ? na razie wiemy tyle ![]() wyglada na to ze bedzie taka mala "tarasowa" galeria -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mam głęboką nadzieje, że górna cześć będzie dla rozrywki zarezerwowana. Żeby tam było kino, ten fitness, jakieś puby czy coś. Restauracje i tym podobne powinny być na dole z przodu i u góry. Reszta to jak ktoś będzie chciał to sobie wejdzie głębiej. A fajnie by było jakby zrobili takie coś jak jest w SSC. Jest takie centrum rozrywki, ze zdaje się kręgielnią, bilardami
![]() I mam nadzieję, że będą schody ruchome ![]() P.S Galeria Krakowska jest lipnie zrobiona. Taki duży prosty blok. Co prawda robi wrażenie, ale przytłacza jak się tam wejdzie. Można się zgubić ![]() Ten post edytował mydliczek nie, 17 gru 2006 - 11:51 |
|
|
![]()
|
|
Galeria Krakowska robi wrazenie swoja wielkoscia i tym ze sa pietra ale wystroj juz niczego ponad nie przedstawia....prostota wrecz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:50 |