![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale to przecież :) już pisał...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a rzeczywiscie - nei zlookalem dokladnie = oooops.
Wyniki: ":)" 1 miejsce a nagroda pocieszenia dla bzenek ![]() sorki ":)" za gafe. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Wcześniej napisał to @:) że wizualki są z geantem, ja nie kapuje tego układu komunikacyjnego, tego "rondka", tych uliczek.. Jak dla mnie póki co to mało jasna w tej kwestii ta wizualizacja
![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ja apeluje o zainstalowanie ekranu świetlnego na CH Pogoria i o emisji reklam i informacji UM.(kwitosz dzięki za odświeżenie pomysłu)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja proponuje taki wielki telebim na ktorym bedzie wyswietlany aktualny numer Przeglądu Dąbrowskiego! A co? Jak szalec, to szalec
![]() Ten post edytował Bartek śro, 22 lis 2006 - 00:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przegladu dabrowskiego? Mam dosc tej propagandy aktualnych władz - profesjonalnie by wyglądało TVN24
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już myślałem, że wczoraj ruszyli z budową, bo niezły koreczek się w centrum zrobił, ale okazało się, że policja zamknęła ruch ul. Sobieskiego w stronę Będzina, bo straż wycinała pochylone drzewo przy tych wizualizacjach.
Ta wizualizacja 2 jest naprawde fajna, tyle że, nie mogę się jakoś zorientować jak to "główne wejscie" ma być daleko od ronda w centrum i Placu Wolności oraz "bok" centrum od ulicy Sobieskiego. Nie umiem sobie tego wyobrazić jak ma być to umiejscowione, może ktoś wie dokładniej jak to wynika z tej wizualki? Troche miesza mi dodatkowo ten budynek osobny, to ten w Małpim Gaju?? Ehh.. Może to trochę pomoże: Może to trochę pomoże: ![]() Widok z lotu na miejsce budowy Ja proponuje taki wielki telebim na ktorym bedzie wyswietlany aktualny numer Przeglądu Dąbrowskiego! A co? Jak szalec, to szalec ![]() He, he... i relacje na żywo z sesji RM ![]() ![]() A teraz na poważnie, imho fajnie byłoby pomyśleć o skomunikowaniu CH z jeziorami, za pomocą linii tramwajowej, (żeby misato, PKM i CH się dogadało) tak, aby można było zostawić auto pod CH przejechać nad jeziora i nie zanieczyszczać tamtej okolicy, a w drodze powrotnej pewnie niejeden z plażowiczów wstąpiłby na zakupy, do kina czy resteauracji. Ten post edytował Zibar śro, 22 lis 2006 - 09:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Orientuje się ktoś co po wybudowaniu CH Pogoria bedzie sie działo z Realem przy ul. Katowickiej? Mozna by takie pytanie zadać firmie Mayland Real Estate sp. z o.o.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bartek - mayland nic nie ma do real;a przy katowickiej - tu trzeba wyslac maila do samej siedziby real;a - jak bede mial czas to dzis wysle zapytanie... -> juz wyslalem
![]() co do pomyslow - przyszedl mi do glowy jeden wzorem Silesi w Katowicach - glowne "skrzyzowania" na pasazu mozna by zrobic tematyczne - np kazde poswiecone innej pogorii, albo jedno poswiecone pogorii, drugie pustynii bledowskiej, a jakby jeszcze cos zostalo to atrakcjom Jury Krak-Czest. odnosnie Pogorii moznaby tez wspomniec o zaglowcu Pogoria - moze stworzyc jakas mala makiete statku (moze byc uproszczona) czekam na dalsze propozycje/badz rozwiniecie wczesniejszych pomyslow Ten post edytował Hator śro, 22 lis 2006 - 15:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Cieszy mnie postawa Maylanda
PS. Co się wczoraj działo na Sobieskiego? Droga była zamknięta i dwie Straże Pożarne były |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
a rzeczywiscie - nei zlookalem dokladnie = oooops. Wyniki: ":)" 1 miejsce a nagroda pocieszenia dla bzenek ![]() sorki ":)" za gafe. dostane chociaz bobra dabrowiaka? ![]() ciekawe jakie maja plany co tego starego budynku - co sie w nim znajdzie? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
byłej policji? Hmm na wizaualkach był ale niewiem co moglo by tam byc? - Ubikacje ? ;p
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
W tym budyneczku kiedyś mieściło się biuro paszportowe. Pamiętam odbiór dokumentu jeszcze w czasach PRL
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Dawno temu miała tam być restauracja.
|
|
|
![]()
|
|
ten budynek ma super lokalizacje - jesli by to lezalo w kwestii UM to ja bym postawil tam jakies centrum informacyjne/turystyczne o miescie (dla podroznych) polaczone z centrum komputerowym - darmowy internet (dla mieszkancow)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
ten budynek ma super lokalizacje - jesli by to lezalo w kwestii UM to ja bym postawil tam jakies centrum informacyjne/turystyczne o miescie (dla podroznych) polaczone z centrum komputerowym - darmowy internet (dla mieszkancow) Świetny pomysł!!! Miejskie Centrum Informacji Czyli: co, gdzie, jak.. ![]() + jakaś sala multimedialna z komputerami i darmowa możliwość korzystania z komputera oraz internetu a w osobnym pomieszczeniu jakiś bufecik dla zainteresowanych.. :) W dodatku, przydałoby się: Centrum Dowodzenia Banerem Reklamowym umieszczonym na CH "POGORIA" ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
@kwintosz- a gdyby tak nowe wladze przychylniejszym okiem zaszczyciły pomysł tablicy świetlnej na PKZ (DPK)... I jeszcze tak jeden zrobić na DH Centrum :) To takie małe Time Square z neonami mielibyśmy. Budyneczek - tajna siedziba sztabu kierującego dywizjonami świetlnych reklam
![]() ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 czw, 23 lis 2006 - 12:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Teraz łyżka dziegciu będzie w tym radosnym
![]() ![]() Pewnie niektórzy wiedzą jaki jest mój stosunek do wszelkiej maści marketów ale akurat co do CH Pogoria nieco moje zdanie się zmieniło po ostatnich "newsach" i wydaje mi się, że nie będzie tak źle. Przed chwilą jednak zauważyłem coś co mnie zaniepokoiło lekko a mianowicie syganturkę syzia (bez urazy - akurat na Ciebie padło ![]() Mam w związku z tym pytanie - czy Wy jako mieszkańcy DG wiążecie świetlaną przyszłość tego miasta z CH Pogoria? Nie chciałbym wywoływać ponownie dyskusji na ten temat ale wyłącznie poznać wasze zdanie aby moja opinia nt. mieszkańców DG była nieco pełniejsza. Bo moje zdanie jest takie, że takie myślenie świadczy o pewnej "małomiasteczkowości" mieszkańców DG, to mi się kojarzy z festynami w małych miasteczkach jak otworzą w okolicy McDonaldsa czy Biedronkę (to trochę nawiązuje do niedawnej dyskusji o "burakowości" Sosnowiczan ![]() ![]() Takie jest moje zdanie - ciekawy jestem co wy sądzicie? Czy CH Pogoria jest szansą DG na "skok w przyszłość" czy po prostu kolejnym sklepem, który przyjmujecie bez emocji? pees: jakoś nie trafia do mnie też argument, że "Pogoria" to nie tylko "sklep" - poza sklepami tam będzie chyba tylko fitness i kino - a i to nie żadna rewelacja a raczej komercyjna masówka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wszystko, zależy imho od tego co zamierzają zarząd sklepu, miasta i jeszcze kilka instytucji, które kształtuja nasze otoczenie, ogólnie Hiper, super i megamarkety ludzom się przejadły i może tu należy upatrywać szansy dla rewitalizacji centrum Dąbrowy, gdyż nie wystarczy juz wybudowac prostej blaszki, bo ludzie to zignorują i interes się nie zwróci . Jeśli nasze miasto odpowiednio zbuduje układ partnersko-biznesowy z inwestorami CH to kto wie, czy centrum nie zyska znacznie więcej niż tylko nowy sklep (przykład SCC, nie poprzestali na budowie pasażu, ale również zamierzają budować wokół biurowce i osiedle mieszkalne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Co do mojej sygnaturki to jest hasło reklamowe Ch Pogoria. Popatrz na bilbord na Sobieskiego tam jest to napisane
![]() Ja chciałbym żeby w Dąbrowie było dużo hipermarketów PONIEWAŻ im większa konkurencja tym mniejsze ceny. Popatrzcie na Sosnowiec każdy hipermarket przebija cene konkurencji. Ten post edytował syzio czw, 23 lis 2006 - 16:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:21 |