IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

130 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Closed TopicStart new topic
> CH Pogoria, projekty, plany i budowa
Ocena 5 V
pulsatilla1214
post śro, 22 lis 2006 - 00:00
Post #281

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 148

Ale to przecież :) już pisał... wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Hator
post śro, 22 lis 2006 - 00:04
Post #282

FdZD

Nr użytkownika: 6

a rzeczywiscie - nei zlookalem dokladnie = oooops.
Wyniki:
":)" 1 miejsce
a nagroda pocieszenia dla bzenek biggrin.gif
sorki ":)" za gafe.

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post śro, 22 lis 2006 - 00:08
Post #283

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Wcześniej napisał to @:) że wizualki są z geantem, ja nie kapuje tego układu komunikacyjnego, tego "rondka", tych uliczek.. Jak dla mnie póki co to mało jasna w tej kwestii ta wizualizacja tongue.gif

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
pozdrawiam
post śro, 22 lis 2006 - 00:09
Post #284

jasiek

Nr użytkownika: 3

Ja apeluje o zainstalowanie ekranu świetlnego na CH Pogoria i o emisji reklam i informacji UM.(kwitosz dzięki za odświeżenie pomysłu)

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 00:18
Post #285

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 32

Ja proponuje taki wielki telebim na ktorym bedzie wyswietlany aktualny numer Przeglądu Dąbrowskiego! A co? Jak szalec, to szalec tongue.gif

Ten post edytował Bartek śro, 22 lis 2006 - 00:18

+Quote Post
Sebastian22
post śro, 22 lis 2006 - 02:55
Post #286

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Przegladu dabrowskiego? Mam dosc tej propagandy aktualnych władz - profesjonalnie by wyglądało TVN24 biggrin.gif W niektorych miastach juz jest.

+Quote Post
Zibar
post śro, 22 lis 2006 - 09:15
Post #287

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

Już myślałem, że wczoraj ruszyli z budową, bo niezły koreczek się w centrum zrobił, ale okazało się, że policja zamknęła ruch ul. Sobieskiego w stronę Będzina, bo straż wycinała pochylone drzewo przy tych wizualizacjach.

QUOTE(kwintosz @ Nov 21 2006, 09:26 PM) *
Ta wizualizacja 2 jest naprawde fajna, tyle że, nie mogę się jakoś zorientować jak to "główne wejscie" ma być daleko od ronda w centrum i Placu Wolności oraz "bok" centrum od ulicy Sobieskiego. Nie umiem sobie tego wyobrazić jak ma być to umiejscowione, może ktoś wie dokładniej jak to wynika z tej wizualki? Troche miesza mi dodatkowo ten budynek osobny, to ten w Małpim Gaju?? Ehh..

Może to trochę pomoże:

Może to trochę pomoże:
Dodany plik  centrum1.jpg ( 64,03K ) Liczba pobrań: 153

Widok z lotu na miejsce budowy

QUOTE(Bartek @ Nov 22 2006, 12:18 AM) *
Ja proponuje taki wielki telebim na ktorym bedzie wyswietlany aktualny numer Przeglądu Dąbrowskiego! A co? Jak szalec, to szalec tongue.gif

He, he... i relacje na żywo z sesji RM ph34r.gif , oraz latem jak na CH Pogoria przystało - relacje z plaż wszystkich Pogorii laugh.gif

A teraz na poważnie, imho fajnie byłoby pomyśleć o skomunikowaniu CH z jeziorami, za pomocą linii tramwajowej, (żeby misato, PKM i CH się dogadało) tak, aby można było zostawić auto pod CH przejechać nad jeziora i nie zanieczyszczać tamtej okolicy, a w drodze powrotnej pewnie niejeden z plażowiczów wstąpiłby na zakupy, do kina czy resteauracji.

Ten post edytował Zibar śro, 22 lis 2006 - 09:08

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Bartek
post śro, 22 lis 2006 - 12:58
Post #288

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Orientuje się ktoś co po wybudowaniu CH Pogoria bedzie sie działo z Realem przy ul. Katowickiej? Mozna by takie pytanie zadać firmie Mayland Real Estate sp. z o.o.

+Quote Post
Hator
post śro, 22 lis 2006 - 15:19
Post #289

FdZD

bartek - mayland nic nie ma do real;a przy katowickiej - tu trzeba wyslac maila do samej siedziby real;a - jak bede mial czas to dzis wysle zapytanie... -> juz wyslalem biggrin.gif

co do pomyslow - przyszedl mi do glowy jeden
wzorem Silesi w Katowicach - glowne "skrzyzowania" na pasazu mozna by zrobic tematyczne - np kazde poswiecone innej pogorii, albo jedno poswiecone pogorii, drugie pustynii bledowskiej, a jakby jeszcze cos zostalo to atrakcjom Jury Krak-Czest.
odnosnie Pogorii moznaby tez wspomniec o zaglowcu Pogoria - moze stworzyc jakas mala makiete statku (moze byc uproszczona)

czekam na dalsze propozycje/badz rozwiniecie wczesniejszych pomyslow

Ten post edytował Hator śro, 22 lis 2006 - 15:24

--------------------

+Quote Post
syzio
post śro, 22 lis 2006 - 18:17
Post #290

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Cieszy mnie postawa Maylanda

PS. Co się wczoraj działo na Sobieskiego? Droga była zamknięta i dwie Straże Pożarne były

+Quote Post
:)
post śro, 22 lis 2006 - 22:26
Post #291

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

QUOTE(Hator @ Nov 22 2006, 12:04 AM) *
a rzeczywiscie - nei zlookalem dokladnie = oooops.
Wyniki:
":)" 1 miejsce
a nagroda pocieszenia dla bzenek biggrin.gif
sorki ":)" za gafe.

dostane chociaz bobra dabrowiaka? laugh.gif

ciekawe jakie maja plany co tego starego budynku - co sie w nim znajdzie?

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post czw, 23 lis 2006 - 00:26
Post #292

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

byłej policji? Hmm na wizaualkach był ale niewiem co moglo by tam byc? - Ubikacje ? ;p

+Quote Post
pulsatilla1214
post czw, 23 lis 2006 - 00:44
Post #293

UZYTKOWNIK

W tym budyneczku kiedyś mieściło się biuro paszportowe. Pamiętam odbiór dokumentu jeszcze w czasach PRL tongue.gif Oczywiście paszport na kraje socjalistyczne wink.gif

+Quote Post
pozdrawiam
post czw, 23 lis 2006 - 01:09
Post #294

jasiek

Nr użytkownika: 3

Dawno temu miała tam być restauracja.

+Quote Post
Hator
post czw, 23 lis 2006 - 11:12
Post #295

FdZD

ten budynek ma super lokalizacje - jesli by to lezalo w kwestii UM to ja bym postawil tam jakies centrum informacyjne/turystyczne o miescie (dla podroznych) polaczone z centrum komputerowym - darmowy internet (dla mieszkancow)

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post czw, 23 lis 2006 - 12:19
Post #296

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

QUOTE(Hator @ Nov 23 2006, 11:12 AM) *
ten budynek ma super lokalizacje - jesli by to lezalo w kwestii UM to ja bym postawil tam jakies centrum informacyjne/turystyczne o miescie (dla podroznych) polaczone z centrum komputerowym - darmowy internet (dla mieszkancow)

Świetny pomysł!!!

Miejskie Centrum Informacji

Czyli: co, gdzie, jak.. ohmy.gif

+ jakaś sala multimedialna z komputerami i darmowa możliwość korzystania z komputera oraz internetu a w osobnym pomieszczeniu jakiś bufecik dla zainteresowanych.. :)

W dodatku, przydałoby się: Centrum Dowodzenia Banerem Reklamowym umieszczonym na CH "POGORIA" laugh.gif

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
pulsatilla1214
post czw, 23 lis 2006 - 12:46
Post #297

UZYTKOWNIK

@kwintosz- a gdyby tak nowe wladze przychylniejszym okiem zaszczyciły pomysł tablicy świetlnej na PKZ (DPK)... I jeszcze tak jeden zrobić na DH Centrum :) To takie małe Time Square z neonami mielibyśmy. Budyneczek - tajna siedziba sztabu kierującego dywizjonami świetlnych reklam tongue.gif A w podziemiach schron przeciwatomowy unsure.gif

Ten post edytował pulsatilla1214 czw, 23 lis 2006 - 12:48

+Quote Post
vacu
post czw, 23 lis 2006 - 16:14
Post #298

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Teraz łyżka dziegciu będzie w tym radosnym wink.gif temacie rolleyes.gif

Pewnie niektórzy wiedzą jaki jest mój stosunek do wszelkiej maści marketów ale akurat co do CH Pogoria nieco moje zdanie się zmieniło po ostatnich "newsach" i wydaje mi się, że nie będzie tak źle.
Przed chwilą jednak zauważyłem coś co mnie zaniepokoiło lekko a mianowicie syganturkę syzia (bez urazy - akurat na Ciebie padło wink.gif): "Centrum Handlowe "Pogoria" -----> Przyszłość jest blisko".
Mam w związku z tym pytanie - czy Wy jako mieszkańcy DG wiążecie świetlaną przyszłość tego miasta z CH Pogoria? Nie chciałbym wywoływać ponownie dyskusji na ten temat ale wyłącznie poznać wasze zdanie aby moja opinia nt. mieszkańców DG była nieco pełniejsza.
Bo moje zdanie jest takie, że takie myślenie świadczy o pewnej "małomiasteczkowości" mieszkańców DG, to mi się kojarzy z festynami w małych miasteczkach jak otworzą w okolicy McDonaldsa czy Biedronkę (to trochę nawiązuje do niedawnej dyskusji o "burakowości" Sosnowiczan wink.gif). Ja za jedyną zaletę CH uważam zagospodarowanie przestrzeni w "centrum", która obecnie straszy a być może będzie jakoś przyzwoicie wyglądać. Nie uważam natomiast, żeby powstanie CH oznaczało jakiś skok w przyszłość dla DG, nie uważam, żeby wzrosła ranga choćby samego centrum (zrobiłem mały "rekonesans" żeby nie być gołosłownym i np. z francuskiej strony Auchan wynika, że we Francji markety tej firmy znajdują się generalnie na zad...ch - jak to świadczy o naszym centrum? Niestety obieżyświatem nie jestem - z zwłaszcza po marketach na świecie nie chodzę - przeglądać lokalizacji marketów innych sieci też mi się nie chciało więc może jestem nieobiektywny - w razie czego proszę mnie wyprowadzić z błędu - jednak jako przykładu "dużego miasta z marketami" proszę o nie przytaczanie "stolycy"), nie uważam, że będzie to w żadnym stopniu rozwój DG, nie uważam, że będzie toszansa dla bezrobotnych (chyba każdy wie jakie są płace w marketach). Czyli podsumowując - jest to interes głównie dla właściciela, dla DG w malutkim stopniu (nawet przebudowa układu komunikacyjnego - z tego co wynika z wypowiedzi "Maylanda" będzie polegała raczej na zrobieniu dojazdu do marketu niż porządku) i nie wiem czym tu się podniecać. To chyba sukces współczesnego marketingu - tak "nakręcić" ludzi, żeby sami prosili o market biggrin.gif

Takie jest moje zdanie - ciekawy jestem co wy sądzicie? Czy CH Pogoria jest szansą DG na "skok w przyszłość" czy po prostu kolejnym sklepem, który przyjmujecie bez emocji?

pees: jakoś nie trafia do mnie też argument, że "Pogoria" to nie tylko "sklep" - poza sklepami tam będzie chyba tylko fitness i kino - a i to nie żadna rewelacja a raczej komercyjna masówka...

+Quote Post
Zibar
post czw, 23 lis 2006 - 16:25
Post #299

Sportowa Dąbrowa

Nr użytkownika: 267

Wszystko, zależy imho od tego co zamierzają zarząd sklepu, miasta i jeszcze kilka instytucji, które kształtuja nasze otoczenie, ogólnie Hiper, super i megamarkety ludzom się przejadły i może tu należy upatrywać szansy dla rewitalizacji centrum Dąbrowy, gdyż nie wystarczy juz wybudowac prostej blaszki, bo ludzie to zignorują i interes się nie zwróci . Jeśli nasze miasto odpowiednio zbuduje układ partnersko-biznesowy z inwestorami CH to kto wie, czy centrum nie zyska znacznie więcej niż tylko nowy sklep (przykład SCC, nie poprzestali na budowie pasażu, ale również zamierzają budować wokół biurowce i osiedle mieszkalne.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
syzio
post czw, 23 lis 2006 - 16:37
Post #300

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Co do mojej sygnaturki to jest hasło reklamowe Ch Pogoria. Popatrz na bilbord na Sobieskiego tam jest to napisane biggrin.gif.
Ja chciałbym żeby w Dąbrowie było dużo hipermarketów PONIEWAŻ im większa konkurencja tym mniejsze ceny. Popatrzcie na Sosnowiec każdy hipermarket przebija cene konkurencji.

Ten post edytował syzio czw, 23 lis 2006 - 16:39

+Quote Post

130 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Closed TopicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:21
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza