![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
żeby tylko dłużej to było otwarte, a nie np. do 21. chodzi mi o to żeby można było posiedzieć w kawiarniach troche dłużej, może dzięki temu odżyło by "życie nocne" w centrum.
Sam kiedys w Silesii siedzialem po północy na kawie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
Ale numer. Wreszcie ruszyli - i to z jaką pompą. Od razu wizualizację dali.
Podoba mi się nazwa - mało osób wie, że żaglowiec Pogoria nazwę swoją wziął właśnie od naszych bajorek. Myślę, że dobrze żeby DG miała wreszcie taką swoją silną markę. Pójście w Pogorię to dobry krok - do dalszego wykorzystania przez władze miejskie w przyszłości. No a sam projekt jest super, chociaż o ile pamiętam to miał nawiązywać do stylu architektury miejskiej. Czyli powinno to być z wielkiej płyty i brudnych cegieł :) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy ktoś wie ile m^2 ma Real przy ul. Katowickiej? Pytam poniewaz jakos nie potrafie sobie wyobrazic powierzchniowo 30tys m^2 W biurowcu potrafie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Plejada w Sosnowcu ma ok 35 tys m^2.
Ciekawe jaki hipermarket się tam ulokuje. Real czy małe Tesco. I oczywiście jakie kino. Stawiałbym na sieć Multikino. -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli nawet to duze bedzie :)
BTW. Ja chce Tesco bo tam maja Pringelsy i pare innych smakolykow niedostepnych w innych sieciach. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Super sprawa. Wreszcie w DG będzie gdzie się ulokować po 23. Kubatura nawet spora, mniej więcej taka jak sosnowiecka Plaza. Pewnie parkingi pójdą pod ziemię i stąd taki czas budowy. Fajnie jakby te 5 sal zagospodarowało Multikino, mielibyśmy w Zagłębiu 3 różne multiplexy.
Ten post edytował Krawiec pią, 10 lis 2006 - 21:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
@ Bartek84 & Bartek - jak wiemy sytuacja z operatorem hipermarketu jest narazie niejasna. Wiemy tylko ze Geant to na pewno juz nie bedzie. Trudno sobie wyobrazic ze Real zrezygnuje z takiej lokalizacji wiec jesli sie czegos pozbedzie to moim zdaniem raczej tego przy Katowickiej. Ale kto wie czy beda chcieli wpuscic konkurencje czy miec duzo mniejsze zyski bez nzowej konkurencji. I jeszcze niejasna sprawa na linii - Metro (Real)- Wal-mart
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
oo ktos sie napracowal i dobrze rozdzielil tematy :)
Kubatura nawet spora, mniej więcej taka jak sosnowiecka Plaza. Plaza bedzie dosc sporo mniejsza. Te metry moga byc tez roznie liczone - powierzchnia sprzedazy itp -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ważne że zaczynają budowe i nawet dobrze się wizualka prezentuje
![]() Ale trza sięcieszyć że wreszcie coś się w mieście ruszy ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
@Bartek84
mozesz sfocic ten drugi bilbord juz w calosci? i ten pierwszy zeby objac bez obciecia prawego boku te 30tys to wcale nie tak malo. A na pewno nie bardzo malo. CH bedzie kilkukrotnie wieksze od obecnego Reala. Ja sie najbardziej ciesze wlasnie z kina, restauracji, kawiarni :) sklepow bedzie 90. I mamy CH zamiast "Galerii" w nazwie -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hmmmm no zobaczymy jak to będzie. Skoro Plejada jest większa od CH Pogoria to jakośto sobie wyobraziiłem... Na dwóch kondygnacjach będzie Pogoria więc wydało mi sięto małe... No zobaczymy jak to z tym będzie... Potrzeba więcej informacji
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie rozumiem troche waszej ekscytacji tym bilbordem.
![]() ![]() Co do powierzchnii. Pewnie nie będzie ona zachwycać, duże znaczenie ma jaki % calej powierzchnii zajmie główny sklep. :) Ciekaw jestem ale chyba nie, bo niestety nic o tym nie pisze czy będzie tam coś niby ala dyskoteka. W niektórych CH można coś podobnego znaleźć. Najbardziej mnie cieszą z tego wszystkiego kawiarnie oraz kino. Mam nadzieję że "Pogoria" będzie otwarta do późnych godzin nocnych i będzie można tam posiedzieć wieczorkiem iść do kina a potem coś zjeścć napić się piwka czy kawy. Licze także na sklepy o dość dużym wyborze ciuchów, by nie trzeba było jeździć do "Plejady, czy "Silesi". Przydałyby się jakieś bardziej szczegółowe informacje. Trzeba by zadziałać, ciekaw jestem czy bylibyśmy szybsi od DZ:D -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Więcej fotek.
![]() ![]() ![]() Co ciekawe wydaje mi się że ogrodzone zostały też te dwa budynki: ![]() ![]() Dawny komisariat chyba będzie jakoś zagospodarowany, widać go na wizualizacji (może na biura jakiejś administracji CH?) tego z tyłu chyba wyburzą. Przy okazji budowy CH powinno się też coś zrobić z terenem pomiędzy Centrum a ul Kościuszki ![]() Oby tylko nikt nie wpadł na genialny pomysł usunięcia tych drzew i zrobienia np parkingu, w niektórych miastach znaleźli się tacy geniusze ![]() -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
Dawny komisariat chyba będzie jakoś zagospodarowany, widać go na wizualizacji (może na biura jakiejś administracji CH?) tego z tyłu chyba wyburzą. Przy okazji budowy CH powinno się też coś zrobić z terenem pomiędzy Centrum a ul Kościuszki dzieki widac ze nie czytales wczesniejszych stron tematu -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Owszem, forum to niezła kopalnia wiedzy a pomysłów na zagospodarowanie różnorakich terenów jest tu masa, o tych pomiędzy CH a Kościuszki również. Tak czy siak wejście na forum ekstra
![]() Proponowałbym może aby jedna osoba z nas wysłała maila pod podany na bilbordzie adres z zapytaniem o jakieś bliższe informacje, ewentualne wizualizacje itp. Można także zadzwonić pod podany nr. byle dogadać się, żeby zrobiła to jedna osoba a nie z 10 naraz ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
dzieki widac ze nie czytales wczesniejszych stron tematu Faktycznie było o tym, mój błąd ![]() -------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to mick, miałbyś to nawiązanie do architektury miasta i brudne cegły
![]() Ten post edytował mydliczek sob, 11 lis 2006 - 13:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Ja wysłałem maila z zapytaniem kiedy mają zamiar rozpocząć budowę.
PS. Plejada ma 100 sklepików |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wow = 2 dni nieobecnosci a tu takie rarytasy na forum
pogoria to najlepsza mozliwa nazwa wg mnie jaka powinna byc uzyta do takich inwestycji - mamy pogorie, mamy pustynie (z chcchlem na spole), jestesmy jedyna aglomeracja gop'u nalezaca do "oficjalnej" jury wiec powinnismy stawiac na takie aspekty promujac miasto i jego "zawartosc". bo czym innym mielibsymy wsumie sie chwalic? wyremontowana biblioteka z regalami z pkz'etu? ![]() pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tylko z tym konkursem na nazwe to byla sciema. Ja wyslalem miedzy innymi taka propozycje...
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 06:16 |