![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki szer za fotki - widze ze nawet w barową pogodę nie tracisz ducha forumowego reportera budowy CH
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hehe jak wychodziłem to nie padało
![]() Możliwe, że z tą koparką tak ![]() Przy kinie faktycznie widać postęp co bardzo cieszy. Choć tak z drugiej strony...tam ma być 5 sal, więc cosik chyba małe one będą ;p. No ale może teraz się to tak wydawać ![]() ![]() Hmmm a te panele na realu, jakby nie patrzec sam Real to blaszak, tylko że te panele mają jako taki wygląd ![]() ![]() ![]() Następne fotki macie gwarantowane w sobote ;p. Kto wie czy w tygodniu nie podskocze i nie porobie paru fot, nie wiem jeszcze ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
No ładnie, ładnie się to prezentuje. Widać znaczące postępy, oby tak dalej i z wykańczaniem nie musieli się jakoś strasznie śpieszyć, co by połowę rzeczy robili na słowo honoru albo na odpieprz się. Tak wyglądało otwieranie CH Forum w Gliwicach, gdzie przez tydzień usuwali usterki (np. lejąca się woda z dachu) i dokładali resztę wyposażenia.
Martwi mnie tylko ciągłe odsuwanie prac związanych z układem komunikacyjnym, przejściem podziemnym itd. Miała być końcówka tamtego roku, początek tego a tu za niedługo minie miesiąc i nic się nie dzieje, 0 przygotowań a przecież jakieś tymczasowe zmiany w ruchu na pewno będą.. trzeba porysować nowe pasy, przyzwyczaić kierowców a tu nic.. Jak to będzie zwiastun kompleksowego remontu Kościuszki w stronę dworca to jakoś to przeboleje.. Ten post edytował kwintosz nie, 20 sty 2008 - 13:42 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Martwi mnie tylko ciągłe odsuwanie prac związanych z układem komunikacyjnym, przejściem podziemnym itd. Miała być końcówka tamtego roku, początek tego a tu za niedługo minie miesiąc i nic się nie dzieje, 0 przygotowań a przecież jakieś tymczasowe zmiany w ruchu na pewno będą.. trzeba porysować nowe pasy, przyzwyczaić kierowców a tu nic.. Jak to będzie zwiastun kompleksowego remontu Kościuszki w stronę dworca to jakoś to przeboleje.. Może to i lepiej, że nic nie przebudowują, bo z moich obserwacji wynika, że te przebudowy w 90% kończą się gdzieś z tydzień przed otwarciem, jakoś się nie spotkałem z budową marketu, gdzie układ komunikacyjny obok niego ukończony byłby wcześniej. Tak więc im później zaczną tym krócej potrwają utrudnienia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może to i lepiej, że nic nie przebudowują, bo z moich obserwacji wynika, że te przebudowy w 90% kończą się gdzieś z tydzień przed otwarciem, jakoś się nie spotkałem z budową marketu, gdzie układ komunikacyjny obok niego ukończony byłby wcześniej. Tak więc im później zaczną tym krócej potrwają utrudnienia ![]() Fakt a poza tym poki co jezdza jeszcze ciezkie maszyny wiec niewiem czy bylo by to dobre. Ja mysle ze marzec-kwiecen zaczna przebudowe ukladu dróg w centrum. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Tak ostatnio często z Sebastianem rozmawialiśmy o układzie komunikacyjnym
![]() Będzie można się przekonać jak zaczną robić Przybylaka, Kościuszki, przejście podziemne i zamieniać to rondo w sygnalizacje. I podobno jeszcze przesuwać tory... Wszystko będzie rozkopane, w przebudowie, napewno będą korki... Autobusy będą miały objazdy, bo pewnie Kościuszki będzie mało dostępna... Będa musieli zrobić jakieś prowizoryczne przejście dla pieszych w pobliżu centrum, albo będą nam kazali iść pod technikum... A PPP coś na czacie chyba wspominał, że zaczną w kwietniu? Będzie wtedy ciężko, ale jakoś będziemy musieli przetrwać =] PeeS: aleście mnie uprzedzili ;p Ten post edytował szer nie, 20 sty 2008 - 13:53 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Fakt a poza tym poki co jezdza jeszcze ciezkie maszyny wiec niewiem czy bylo by to dobre. Ja mysle ze marzec-kwiecen zaczna przebudowe ukladu dróg w centrum. Nie wzięliście też jednak pod uwagę, że to jest ścisłe centrum miasta a z drogą z którą będzie trzeba coś zrobić to główna arteria miasta. ![]() Znaczy chyba że, rozmiary tej przebudowy są inne niż ja to sobie wyobrażam. Ale z doniesień prasowych chodziło drastyczne zmiany a więc odwlekanie tego w moim mniemaniu jest błędne, wprowadzi to straszne utrudnienia, a szczerze powiedziawszy jedyną alternatywą będzie ul. Aleja Róż i ul. Legionów Polskich. A jaka tam jest przepustowość też każdy wie. No i nie rozumiem też tego, po co była podawana informacja że prace zaczną się od początku roku skoro mieliby czekać np. do kwietnia? P.S widze że Szer napisał praktycznie to samo co ja.. ![]() Ten post edytował kwintosz nie, 20 sty 2008 - 13:58 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Nie wzięliście też jednak pod uwagę, że to jest ścisłe centrum miasta a z drogą z którą będzie trzeba coś zrobić to główna arteria miasta Wszystko będzie rozkopane, w przebudowie, napewno będą korki... Ależ Panowie, jakie tory, jakie objazdy, jakie zatory, jakie autobusy ? ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że w swych obawach wychodzicie z zupełnie błędnej przesłanki. Wierzycie, że hipermarket wybuduje nam całe nowe centrum miasta. A moim zadniem to błąd. W ciągu Sobieskiego-Królowej Jadwigi ja nie spodziewam się niczego lepszego jak tylko nowej nawierzchni. A tą można spokojnie położyć w jeden weekend. Do sygnalizacji świetlnej nie trzeba nic kopać, a postawienie ramion z sygnalizatorami zajmie 2 godziny - może być w nocy. Remontu przejścia podziemnego nie będzie. Mówi się tylko o jego odświeżeniu. Nie wiem co to znaczy ale umycie ścian i montaż nowego oświetlenia nie potrwa pewnie dłużej niż tydzień. A opowieści o przesuwaniu torów tramwajowych to można między bajki włożyć ![]() Największy problem to może być przebudowa całych 200m ulicy Kościuszki od ronda do Przybylaka. Ale czy do tego potrzebny będzie jakiś objazd na czas trwania robót ? Nie sądzę - co najwyżej ograniczenie do 20km/h. ![]() |
|
|
![]()
|
|
@Bzenek jednak to Ty nie masz racji... Zapowiadane było, co było i wiemy co wiemy =]. Może i postawią światła, ale co? Rondo ze światłami? Heh jeszcze nie widziałem ;p... Pozatym mają wymieniać i przesuwać tory tramwajowe... To nie jest tak hop siup.... Odświeżać przejścia mają to fakt... Ale przejście to będzie zamknięte dla przechodniów... Wyłączą je z użytkowania w celach bezpieczeństwa... Kościuszki ma być poszerzana i odnowiona...
My nie liczymy na to, że Mayland wyremontuje pół centrum, bo my wiemy, że oni to zrobią. Tak się dogadali z miastem. To nie ma być na odwal się tak jak napisałeś i w 2-3 godzinki zrobione... To jest pracy na dużo więcej czasu -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Ależ Panowie, jakie tory, jakie objazdy, jakie zatory, jakie autobusy ? ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że w swych obawach wychodzicie z zupełnie błędnej przesłanki. Wierzycie, że hipermarket wybuduje nam całe nowe centrum miasta. A moim zadniem to błąd. W ciągu Sobieskiego-Królowej Jadwigi ja nie spodziewam się niczego lepszego jak tylko nowej nawierzchni. A tą można spokojnie położyć w jeden weekend. Do sygnalizacji świetlnej nie trzeba nic kopać, a postawienie ramion z sygnalizatorami zajmie 2 godziny - może być w nocy. Remontu przejścia podziemnego nie będzie. Mówi się tylko o jego odświeżeniu. Nie wiem co to znaczy ale umycie ścian i montaż nowego oświetlenia nie potrwa pewnie dłużej niż tydzień. A opowieści o przesuwaniu torów tramwajowych to można między bajki włożyć ![]() Największy problem to może być przebudowa całych 200m ulicy Kościuszki od ronda do Przybylaka. Ale czy do tego potrzebny będzie jakiś objazd na czas trwania robót ? Nie sądzę - co najwyżej ograniczenie do 20km/h. ![]() To czarny scenariusz i obyś nie miał racji. Co do świateł to już całkiem się nie zgadzam gdyż ma zniknąć rondo a powstać skrzyżowanie. Przebudowe ma objąć także Sobieskiego gdyż jest tam planowany wjazd na teren CH oraz budowa kładki. O torach mówiło się od dawna że będą przesuwane tak samo jak przystanek przy obecnej kładce. Jedynie co może okazać sie realne to remont przejścia - tutaj faktycznie chyba nie bedzie za wiele zmian - sklepiki zostały wiec chyba szykuje sie jedynie odświeżenie. Oczywiście każdy ma co do tego jakąś wizję i każdy sobie ją zweryfikuje z rzeczywistością wkrótce. |
|
|
![]()
|
|
I Sebastian dokończył mą wypowiedź i fajnie ją zamknął =]. To przejście to fakt, niestety niesczęśliwie dla nas wynegocjowali jego "remont"... Ale i tak będzie zamknięte dla pieszych...
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Hmm... ja bym zaryzykował stwierdzenie, że obecne rondo spokojnie przeniesie ten większy ruch CH Pogoria ale może faktycznie ze skrzyżowaniem będzie lepiej. Światła to będą niezbędne na skrzyżowaniu Sobieskiego-Sienkiewicza. Masa ludzi tam będzie zawracać.
Co do Sobieskiego to dla mnie dołączenie nowego wjazdu jest bardzo dalekie od tego co rozumiem pod nazwą przebudowa. Ta historia z przenoszeniem torów tramwajowych jest zupełnie niewiarygodna. Przenoszenie torowiska to kupa forsy i nieprawdopodobny bałagan biurokratyczny. Nie wierzę aby ktoś to ryzykował kiedy można sie bez tego obyć. No chyba, że całkiem zmienimy geometrię Sobieskiego. Damy ostrzejszy łuk między rondem i Sienkiewicza. Odsuniemy ją od zabudowy centrum. Wtedy faktycznie i tory się na przesuną, i przystanki można wepchnąć pod kładkę na wysokości 3 maja. Ja w to nie wierzę, a i powstaje wtedy pytanie co ze sklepem Hetman ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nudziło mi się to co? Pomyślałem wyjde z domu. Ale gdzie ja moge iść? Jedynie na budowe ;p. Jak pomyślałem tak zrobiłem (no i aparat wziąłem ^^). Tak wiem byłem tam w sobote. Też myślałem nie ma sensu bo co się mogło zmienić? Heh i się miło zaskoczyłem ^^
Na budowie widziałem w jednym miejscu conajmniej z 30 robotników(!). Ale od tyłów było kilkunastu, od innej strony też... Więc conajmniej z 60-70 ich było co mnie bardzo ucieszyło. Żurawie oba pracowały ^^. Część kinowa urosła sporo od soboty ![]() PeeS: fotki za chwilke wgram na picase ![]() I obiecane fotki: http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080121 Ten post edytował szer pon, 21 sty 2008 - 16:32 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki za fotki
![]() ![]() ![]() Ten post edytował Kamil_ pon, 21 sty 2008 - 18:44 |
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj fot nie ma bo ja to tylko rzuciłem okiem i to wszystko =]. Zauważyłem, że od strony komisariatu ściana kina jest już wylana. Chyba cała nawet =]. Więc, że tak powiem "rośnieee" ;p.
Też ostatnimi czasami szukałem jakiś nowych wiadomości czy czegoś, ale nie znalazłem niczego ;p. Jak narazie w prasie cicho nt. Pogorii =]. Może wyślę do Maylandu jakieś pytania związane z Pogorią i ewentualną odpowiedź wrzucę ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Hmmm tak sobie pomyślałem o stronie CH Pogoria, więc wrzuciłem w przeglądarke adres chpogoria.pl... No nic na niej nie było, ale to dało mi do myślenia, by sprawdzić whois =].
Hehe się okazało, że firma of.pl szuka zarobku na tej domenie chyba ^^. No chyba, że chcą postawić strone o Pogorii to co innego ![]() Dyisiaj odwiedze Pogorie jak będe wracał z zebrania KK. Zobacze jak postępy, sprawdze ile robotnikó w jest ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Czuje się jakbym pisał sam do siebie ;p
Foty: http://picasaweb.google.com/pogoriach/20080126 Dzisiaj ich mało, gdyż foty robiłem tuż po odbiorze kalendarza MKSu i nie chciałem by mi się zniszczył... Więc tak od strony Sobieskiego dużo zmian nie zauważyłem... Tam pare fotyek chyba jest... Kino za to robią i to nieźla =]. Dobetonowali te dziury między ścianami ![]() ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
czytamy, ogladamy i dziekujemy
![]() juz widac zarys: ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
No kształt kina juz jest jeszcze tylko podciągną zapewne go w górę...robota idzie widać - co tydzien jest sporo nowych rzeczy to widać. Czekam na fotki od tyłu i dziękujemy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak uśmieszku ten zarys właśnie bardzo dobrze widać
![]() ![]() ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 22:19 |