![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
Czy mozecie podac dokladna nazwe ulicy/ulic przy ktorej buduja C.H.Pogoria? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: pon, 07 maj 07 Skąd: Ząbkowice Nr użytkownika: 672 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przy zbiegu ulic Sobieskiego i Kościuszki, tereny należące niegdyś do Huty Bankowej (ścisłe centrum). Żurawie pracujące na terenie budowy widać w centrum DG, łatwo tam trafić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja dodam jeszcze że główny wjazd na budowę znajduje się od ul. Przybylaka czyli na rondzie trzeba sie kierowac w strone dworca PKP i potem pierwsza w lewo (widac juz budowe).
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Fotki z zaglebie.info: http://www.foto.zaglebie.info/thumbnails.php?album=240
Dzięki Krawiec za te foty! ![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
O wpuscili na teren
![]() Wczorajsze fotki od 1 do 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No super te fotki - takie z bliska....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 51 Dołączył: sob, 10 gru 05 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 175 ![]() |
Witajcie na mojej stronce znajdziecie nowe foty z budowy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Malutkie te fotki. Zrobilo sie cieplej i widac ozywienie na budowie. Betoniarki znowu kursuja do poznego wieczora. W czesci kinowej widzialem jakies sciany, nie przyjrzalem sie co to dokladnie ( czy moze szalunki )
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Uśmieszku jutro foty w większym rozmiarze =]. Jak zwykle wpadne na tyły budowy, by zobaczyć co tam słychać ;p. Jeszcze cykne pare fotek przy bramie wjazdowej, bo tam wykopali niezły dół ;p.
Grzegorz fotki faktycznie trochu małe i na niektórych widać rozmaz ;p. Ale tak czy siak wielkie dzięki =] -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
No fajne fotki jak zwykle tylko fakt rób proszę troche większe....pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Podsumowanie krótkiego wypadu do CH Pogoria =]. Budowa rośnie, ludzie pracują i widać postępy. Spalony komisariat odgrodzony taśmą czyli niedługo powinien pójść na gruz. Kino? Przy kinie stoi już troche ścian (w sumie śmiesznie to teraz wygląda ;p). Od tyłu wymurowali sporą część ściany. Jeszcze na miejscu parkingu stoi pełno donic ;p. Fotki jak zwykle zapodaje niżej =]
http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080112 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Podsumowanie krótkiego wypadu do CH Pogoria =]. Budowa rośnie, ludzie pracują i widać postępy. Spalony komisariat odgrodzony taśmą czyli niedługo powinien pójść na gruz. Kino? Przy kinie stoi już troche ścian (w sumie śmiesznie to teraz wygląda ;p). Od tyłu wymurowali sporą część ściany. Jeszcze na miejscu parkingu stoi pełno donic ;p. Fotki jak zwykle zapodaje niżej =] http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080112 Postępy widać i powiem że całkiem realne jest otwarcie w listopadzie...teraz dzien coraz dluższy, coraz cieplej także warunki będą coraz bardziej sprzyjające. W marcu pewno posadzą też drzewka no i parking zrobią, oczywiście jednocześnie nie ustając prac nad samym CH. Dzięki za fotki szer - jak zwykle mozemy na ciebie liczyć. |
|
|
![]()
|
|
Jak zawsze dzieki! Widac ze chca wykorzystac dobra pogode
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
Postępy widać i powiem że całkiem realne jest otwarcie w listopadzie...teraz dzien coraz dluższy, coraz cieplej także warunki będą coraz bardziej sprzyjające. W marcu pewno posadzą też drzewka no i parking zrobią, oczywiście jednocześnie nie ustając prac nad samym CH. Wbrew pozorom niestety nie jest to wcale takie realne. Miałem już możliwość obserwowania otwierania w bólach wielkich centrów handlowych we Wrocławiu. W każdym z trzech zeszłorocznych przypadków (Pasaż Grunwaldzki, Arkady Wrocławskie, Magnolia) mimo że budynki stały, bardzo długo trwały prace wykończeniowe wewnątrz (co oczywiste) i bardzo długo oczekiwano na oficjalne odbiory pozwalające na otwarcie (co jeszcze bardziej oczywiste, zważywszy na obowiązującą w kraju biurokrację - z jednej strony, i tendencję do niedoróbek - z drugiej). Koniec końców - "dzięki" feralnym awariom kanalizacji CH Magnolia uzyskało niechlubny przydomek CH... "Fekalia". ![]() Ale kciuki można i warto trzymać! ![]() -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
Ja jednak wierze, że listopad to bardzo realny termin. Szybko uporają się z konstrukcją, którą jak na pierwszy rzut oka nie ma żadnych niedoróbek
![]() Zobaczymy jak będzie z przebudową układu komunikacyjnego i budową nowego budynku zamiast spalonego komisariatu. Do tych dwóch rzeczy raczej będą ściągać więcej ludzi, by nie zmniejszać tempa prac nad samą Pogorią. Jak narazie jest gut =]. Ciekawi mnie kiedy i jak kładke będą robić ^^. I co będzie z 3 maja -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Eh edytować się nie da poprzedniego postu :|. Cóż musze pisać jeden pod drugim ;p.
Podskoczyłem dzisiaj na hale by zapłacić za szaliczek i sobie pomyślałem, a wpadne na budowe ;p. Szkoda, że aparatu nie wziąłem. Postępy od soboty są =]. Zwieźli nowe elementy betonowe, stoją bodajże 4 ściany przy kinie, z tyłu już chyba całość wymurowana =]. Cieszy ten postęp prac. Żurawie oba pracowały, jeden przenosił kratownice, czyli będą gdzieś wylewac beton ;p. Ludzi na budowie troche było ;p. 3 robotników mnie zauważyło i się gdzieś zmyło ;p. Dobrze by było znać date wyburzenia tego budynku spalonego. Poleciałbym z aparatem i może zamiast fotek strzeliłbym filmik ;p. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Na edycje jest 12 godzin, a automatyczne laczenie kolejnych postow tego samego uzytkownika - do 60 minut.
Gdybys wyedytowal to watek by sie nie "odswiezyl" i nikt by nie zauwazyl. Edycja jest raczej do poprawiania bledow, dopisania gdy czegos zapomnimy itp a nie dodawania duzych nowych tresci -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pawlok (SSC):
13.01 ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziwne forum zamarło ;p
Ok jak obiecałem odwiedziłem budowe =]. Cholera szkoda, że deszcz zaczął padać to fotek tak dużo nie mam... Od strony okrągłego placu leży dużo betonowych elementów =]. Coś się dziać będzie niedługo tam widocznie. Jedna ściana od strony Sobieskiego niźle wymurowana już jest ![]() ![]() Zaraz wrzucę fotki dla Was ![]() I fotki: http://picasaweb.google.pl/pogoriach/20080119 --- Ok tak sobie porównałem fotki z wizualkami =]. Z tyłu wygląda na to jakby już całość, która miała być wymurowana to została. Ta dziura którą tam widać to oczywiście wejście (dokładnie jak na wizualce). Ciekawe kiedy je zrobią ^^. Więc budowa szybko idzie do przodu i można się cieszyć =]. Choć mnie dalej zastanawia w jaki sposób będą dostarczane towary do choćby Reala... Bo jak widać zbyt dużo miejsca to tam z tyłu(z tyłu Reala ;p) nie ma za bardzo... Tak wiem jestem marzyciel, ale mnie by się bardziej widziały dostawy podziemne ;p. Żeby te wszystkie rozładunki nie były tak od góry i nie psuły widoku fajnego CH, tylko by wszystko zjeżdżało do podziemnych magazynów ^^ Ten post edytował szer sob, 19 sty 2008 - 11:42 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za poswiecenie dla sprawy i te relacje
![]() Rzeczywiscie postepy. Nareszcie zrobili brakujaca czesc konstrukcji od strony Sobieskiego. Teraz pewnie dosc szybko skoncza caly dach, oczywiscie nie liczac czesci pietrowej i kinowej. A w te przerwy to moze wstawia stalowe slupy. Teraz najdluzej zajmuja zbrojenia pietra. Jak z tym sie uporaja i tak samo na czesci kinowej to pojdzie juz szybko w gore. PS. No lekko zamarlo ale w sobote zawsze najmniejszy ruch (chociaz jest ale nikomu sie pisac cos nie chce), ja tez mialem cos napisac w kilku watkach a nie mam czasu. Teraz mam jeszcze kilka spraw technicznych na forum ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 22:19 |