![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
forum czytałem , bez inwektyw plizz
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
forum czytałem , bez inwektyw plizz Gdzie Ty widzisz inwestywy jakieś? Ogarnij się proszę.. Jak kogoś o coś oskarżasz to pokaż dowody, zarzucasz nam stronniczość a fakty temu przeczą.. gdzie tu logika? Dzięki takim ludziom, i takiej gadce ludzie zrażają się do pewnych rzeczy. np. naszego forum, ktoś wejdzie przeczyta i sobie pójdzie bo przecież jest cenzura.. Nie na tym nam zależy. Uwierz mi że jesteśmy otwarci na każdego, cenimy sobie rozmowy ale merytoryczne. Można tu wyrażać swoje opinie ale spam nie będzie tolerowany, jest wiele innych miejsc gdzie można to sobie robić poza forum. Władze forum są niezależne, nie popierają żadnej opcji politycznej w swoich działaniach.. Ten post edytował kwintosz pią, 17 lis 2006 - 18:02 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stanowisko moderatora/admina zawsze na kazdym forum jest kontrowersyjne bo pewna grupe osob zadowoli, a inna nie. Tak to juz jest i sadze ze wlasnie moderator/admin nie powinien sie z swoich decyzji tlumaczyc, chyba ze ktos dostanie bana to wowczas przydalaby sie krotka informacja co dany user zrobil.
Dlatego najlepiej nie karmic trolli i wszystko bedzie cacy ![]() Ten post edytował Bartek pią, 17 lis 2006 - 18:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() AdminAdminów:) ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 60 Dołączył: śro, 18 paź 06 Nr użytkownika: 236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dokładnie Bartek :) .. a za inwektywy traktuje: "poczytaj lepiej dobrze forum zanim coś napiszesz!!
Najpierw był @drygu i jego rzecznik -SLD, potem był @PICK -PIS, a teraz czepiasz się bo chodzi o @ksiaze poludniowego hondurasu -PO.. " nie jest zwolennikem zadnej z tych opcji politycznych i nikogo sie nie czepiam wyraziłem tylko swoje zdanie na temat stronniczości/niestronniczości częsci modów- mam do tego prawo. A topic "krytyczne uwagi..." myślałem że jest do tego odpowiedni |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Mały off-topic
" inwektywa obelga, zniewaga słowna, obrażający zarzut. Etym. - późn.łac. investivus 'łający' z łac. invehere 'wnosić; wjeżdżać; łajać, złorzeczyć'; obraza słowna innej osoby, wyrażona mową lub pismem, poprzez nieuzasadnione, a często nawet uzasadnione, choć niekonieczne przypisanie danej osobie cech negatywnych. Cechy te mogą być rozmaite, warto jednak nadmienić, iż stosowanie inwektywy poprzez wykorzystanie negatywnych cech innej osoby lub stworzenia narusza godność obu podmiotów - a więc nie tylko obrażanego, ale i tego będącego pierwowzorem obrazy. Ponadto może się zdarzyć, iż w wyniku różnicy poglądów pomiędzy osobą obrażającą i obrażaną, to samo określenie może być nagatywne w opinii obrażającego, a w opinii obrażanego wprost przeciwnie, i może być np. powodem do dumy. W przypadku określeń neutralnych, dużo zależy od kontekstu użytego określenia. Posługiwanie się inwektywą ma podłoże emocjonalne i oznacza jedną lub więcej okoliczności: - brak opanowania u osoby obrażającej - dążenie do pozbawienia opanowania osoby obrażanej - skrzywdzenie osoby obrażanej - ukaranie osoby obrażanej - użycie określenia nieadekwatnego do sytuacji, byle tylko było ono negatywne Inwektywa może być wyrażona na różne sposoby: - nazwanie kogoś wyrazem uznanym za wulgarny - podawanie w tym miejscu przykładów jest chyba niepotrzebne - przyrównanie do osoby postrzeganej negatywnie w danym środowisku - ze względu na narodowość, lub pochodzenie geograficzne, społeczne itp. - np. Cygan, Murzyn, Żyd, krakus, poznaniak, warszawiak, hrabia, legionista, wieśniak - ze względu na negatywne cechy wykonywanego zawodu - np. prostytutka, śmieciarz - ze względu na negatywne cechy charakteru - np. łajdak, wandal - przyrównanie do osoby chorej - debil - idiota - kretyn - przydanie cech zwierzęcia - papuga - świadome naśladownictwo - małpa - nieświadome naśladownictwo - osioł - upór - słoń - otyłość, niezgrabność ruchów - przyrównanie do cech przedmiotu lub substancji - beton - niezmienność poglądów, brak podatności na argumenty - galareta - zewnętrzne oznaki strachu - kołek - prostactwo " Częstuję wszystkich pysznymi michałkami z Hanki na zgodę (nie wiem czy oryginalne, czy nie, ale pychotkowe ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
pulsatilla cieszesie ze rozumiesz znaczenie tego wyrazu....
![]() pzdrawiam:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
pulsatilla cieszesie ze rozumiesz znaczenie tego wyrazu.... ![]() pzdrawiam:) Tak czy siak nie widzę w którym miejscu kwintosz cię obraził = nie widzę inwektyw ![]() Co do roli modów to jest ona równie niewdzięczna co rola policji w "realu" - niby działają dla naszego dobra ale nikt ich nie lubi ![]() Nasze mody starają się zapanować nad dyskusją - ciężką, bo polityczną, nad którą często nie potrafią zapanować doświadczeni dziennikarze np. w TV - i należą im się za to tylko słowa podziękowania. Oczywiście czasem zdaży im się błąd czy nadwrażliwa reakcja - w końcu to tylko ludzie i jakieś poglądy mają - ale imo należy im to wybaczyć, bo "nie myli się tylko ten co nic nie robi". Co zaś do stronniczości - wydaje mi się, że z takiego czy innego powodu, na forum przeważają użytkownicy o poglądach lewicowych. Nie wynika to z cenzury ani z banowania "prawicowych" użytkowników - tak po prostu się złożyło i tyle. W związku z tym użytkownicy "prawicowi" uważają, że całe forum jest lewicowe i cenzuruje prawicę w związku z czym wypowiadają się bądź to agresywnie, bądź chcąc "prawicowe niedobory" nadrobić przesadzają z agitacją. A IMO nie tędy droga - do "prawicowych" użytkowników zwracam się z apelem - zaproście innych dąbrowiaków na forum, pewnie wszyscy byliby zadowoleni, gdyby "siły" się wyrównały, dyskusja byłaby ciekawsza. Disclaimer: powyższy tekst nie ma związku z moimi poglądami i dotyczy jedynie niektórych użytkowników "prawicowych" oczywiście ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Niestety na forum mamy coraz więcej „zawodowych” agitujących na lub przeciwko jakiejś partii. Dlatego jestem zdania, że powinniśmy coś zrobić z osobami, których obecność na forum ogranicza się do wypowiedzi dotyczących władz. Na początek proponuje zamieszczać komentarz moderatora pod postami takich osób. Czekam na wasze opinie. Mam nadzieje, że w ten sposób zabezpieczymy Forum przed sztabami wyborczymi i osobami chcącymi wywołać awanturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pomysl z przypieciem etykietki "podejrzany sztabowicz" jest calkiem ok - tylko skad pewnosc ze bedzie to sprawiedliwe i obiektywne. Tutaj latwo o omylki, moze nawet dojsc do tego, ze czesc forumowiczow uzna stronke za nieobiektywna - co caly czas chcemy uniknac - zwlaszcza teraz.
kampania powoli sie konczy - mysle ze poki co jest spokojnie - kontrola modowa wystarcza. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ja proponuje, aby przyjąć jakiś próg procentowy po przekroczeniu, którego będzie przylepiana mu taka łatka. A próg ten stanowiłby udział wypowiedzi agitujących na jakąś opcje polityczną do całości postów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Pozdrawiam nie mówił o Tobie. Odkryłeś dział "INFO>Opinie>Krytyczne opinie użytkowników na temat forum" i całkiem spory procent postów zamieścileś tym samym poza działem "Władze"
![]() Tym samym należysz do nielicznej ostatnio grupy użytkowników, która pisze coś poza tematem wyborów :) |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() Ja raczej myślałem o jednakowej notce bez względu na opcje polityczną: OBECNOŚĆ UŻYTKOWNIKA NA FORUM OGRANICZA SIĘ DO AGITACJI POLITYCZNEJ I to raczej nie dotyczy ciebie @wykształciuch. Na razie nie dyskutujemy o użytkownikach, których obecność ogranicza się do krytykowania moderatorów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja raczej myślałem o jednakowej notce bez względu na opcje polityczną: OBECNOŚĆ UŻYTKOWNIKA NA FORUM OGRANICZA SIĘ DO AGITACJI POLITYCZNEJ Ale przcież wystarczy kliknąć na profil i tam się wyświetla aktywność, i każdy może sobie to sam sprawdzić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to skladka na szafe ktora nazwiemy "szafa dabrowiaka" ;-) Beda w niej akta nas wszystkich
![]() Osobiscie licze na to ze po wyborach wszystkie watki nt. tych wyborow znikna lub zostana przeniesione do kosza, a pozostanie jeden watek w ktorym beda mogly sie wyzalac takie przypadki jak ja ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
No to skladka na szafe ktora nazwiemy "szafa dabrowiaka" ;-) Beda w niej akta nas wszystkich ![]() Osobiscie licze na to ze po wyborach wszystkie watki nt. tych wyborow znikna lub zostana przeniesione do kosza, a pozostanie jeden watek w ktorym beda mogly sie wyzalac takie przypadki jak ja ![]() Proponuję nazwę "Szafa Bobra Dąbrowiaka" :) Urocze odniesienie do naszej miejskiej maskotki. Po wyborach nikt nie będzie czytał wątków wyborczych. Choć jeśli wygra pan Podraza to z przyjemnością przejrzymy za 4 lata jego wyborcze obiecanki :) |
|
|
![]()
|
|
@bzenek:
QUOTE Proponuję nazwę "Szafa Bobra Dąbrowiaka" .Urocze odniesienie do naszej miejskiej maskotki Dość nieszczęśliwa propozycja, gdyż może kojarzyć się z osobą radnego, pana Edwarda Bobera (vel Bobra - z lingwistycznego punktu widzenia odmieniać można dwojako, forma dopełniacza kogo?czego? Bobra wydaje się nawet bardziej poprawna ![]() I taki mały humorystyczny off topic dla miłośników zwierzątka o nazwie "bober", które bywa polityczne: http://beaver.blox.pl/html Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 20 lis 2006 - 20:46 |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje, z szafą czy bez, że wraz z końcem wyborów powróci spokój na Forum. Dla mnie dyskusja wyborcza stała się skrajnie nieciekawa i nie chce mi się wypowiadać w tym temacie. Jestem w stanie przyjąc argument, że jestem nieobiektywny i że Meres jest super, ale nie mogę się wypowiadać w temacie gdzie czytam, że Talek z Boberem są wspaniali. Po prostu prze 3 lata śledzę wybryki tych panów i nie umiem czegoś takiego tolerować.
Ale na Forum jest demokracja, dopuki nie mam waszego zielonego światła nie będę interweniować poza skrajnymi przypadkami. Ten post edytował pozdrawiam pon, 20 lis 2006 - 23:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Dokładnie @pozdrawiam od tego co piszą i co prezentują nowi użytkownicy na forum a którzy są tu tylko po to by zachwalać jedną opcję polityczną i tylko jednego prawdziwego, prawego i kompetentnego kandydata na prezydenta w wątku o wyborach aż mnie mdli. Nie mam nerwów szarpać się z nimi, a jakiekolwiek merytoryczne rozmowy i argumenty są dla nich chyba czymś obcym.
Jestem poważnie zawiedziony postawą PO. Zacząłem zastanawiać się poważnie nad tym, czy to tylko u nas w mieście,tak się dzieje, czy ta partia jest równie chora jak PiS i LPR. Poza tym nie mogę pojąć jak można być tak ograniczonym i jak malutkim człowieczkiem trzeba być, by tak ślepo agitować bez podawania jakichkolwiek argumentów potwierdzonych faktami, a przedstawione przez innych zdawać się nie dostrzegać. Pomijam tu, nagminne mówienie że przecież tak nie może być, bo on jest z ...., więc jest blee. Paranoja. Skąd sie tacy ludzie biorą? Także nie zamierzam przerywać tej dyskusji, chyba że rozmowy staną się faktycznie bezsensowne lub zupełnie nie na temat, lub co gorsza obraźliwe itp. Dobrze by było, gdyby skończyło się już to wszystko a na forum zostali stali użytkownicy, których faktycznie interesuje dobro miasta i chcą się podzielić z nami wszystkimi swoją opinią, nie tylko na temat swoich poglądów politycznych. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:12 |