![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
mam nadzieje ze to jakis wyjatkowy pech. Najpierw awaria serwera MySQL a teraz tego na ktorym sa pliki forum. Webd walczyl z tym caly dzien (instalowanie wszystkich uslug a potem przywracanie z kopii) i musieli przywrocic w nocy. Do tej pory jest cos nie tak z panelem administracyjnym serwera i pokazuje bledne dane, nie mozna sie dostac do bazy danych itp no ale pewnie nad tym pracuja.
Mozliwe ze nic nie zginelo bo padlo albo w nocy z 14 na 15 albo wczoraj rano, a nad ranem robia kopie zapasowe i wlasnie z tej przywrocili. Zmiana hostingu to nie taka prosta sprawa. Webd korzysta z bardzo dobrych holenderskich serwerow LeaseWeb. Do tego ceny konkurencyjne. Gdzie indziej za taka cene nie dostaniemy i tak takiej jakosci, kopii zapasowych itp. Na tych tanich np nie robia sami kopii albo kaza sobie za kazda placic np 10 zl itp. Na tanich hostingach wcale nie jest takie pewne ze po awarii wogole by przywrocili jakies dane. Ale najwazniejsza sprawa to wlasnie jakosc. Forum nie generuje wielkich transferow ale za to w porownaniu ze zwyklymi stronami znacznie obciaza serwer. Na innych hostingach bardzo czesto nawet fora duzo mniejsze od tego otrzymuja oferte "nie do odrzucenia" - z powodu obciazenia w ciagu kilku dni sie wyniesc albo wykupic dedykowany, a ile to miesiecznie kosztuje to sprawdzcie sami w google ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
to juz rozumiem dlaczego poł godziny mi sie forum ładowało
![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Zaraz napisze do webd w sprawie awarii. Musimy znowu korzystac z PHP 4 bo 5 im padlo i to bylo przyczyna
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Dlaczego, jak napisze dwa posty po sobie (nikt nie odpowie jeszcze na poprzedni) nie są one rozdzielone tylko trzeba edytować?
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Dlatego, zeby w krotkim odstepie czasu nie pisac post po poscie. Kolejne wiadomosci napisane przez tego samego uzytkownika (w czasie do 60 minut) lacza sie ze soba
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie czemu zegar "forumowy" podaje godzinę -3h?
|
|
|
![]()
|
|
ja mam ok jako zalogowany pod Opera i niezalogowany pod IE.
Z czasem z serwera od zawsze jest klopot i trzeba kombinowac po kazdej zmianie czasu np. teraz zeby na forum byl poprawny nasz czas mamy ustawiona strefe GMT +2 z korekcja -120 minut heh. Przy innych ustawianiach zalogowani i niezalogowani mieliby godzine roznicy. Pokombinuj w swoim panelu kontrolnym -> opcje -> Ustawienia forum -> Strefa czasowa ustaw GMT+1 i wlacz automatyczna korekcje DST -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zmiana na GMT+1 pomogła, bardzo dziękuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: sob, 19 kwi 08 Nr użytkownika: 1,230 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego admin usunął mój wpis na temat Tworznia przecież to prawda i tylko prawda - więc co? lepiej pozamiatać pod dywan?Bo zmierzyć sie z problemem to za duży wysiłek?A przecież tu żyją tacy sami obywatele Dąbrowy jak gdzie indziej.
|
|
|
![]()
|
|
nic nie usuniete, a przeniesione do odpowiedniego tematu
![]() Nie wiem co mielibysmy zamiatac, bo z wladzami miasta to forum nie ma nic wspolnego (no moze poza tym ze mamy zarejestrowanych prezydentow, ktorzy je przegladaja). Problem ten poruszalismy juz wiele razy -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: wto, 29 kwi 08 Nr użytkownika: 1,258 Płeć: Mężczyzna GG: 2635557 ![]() |
Ta strona to jedno wielkie dziadostwo nic niemożna znaleść jestem zaszokowany .szukam postów, tematów na kąkretny temat ,a tu mam zaginoł kot albo pies albo z innej beczki jak dojechać do katowic , to jest dno, może poszukamy jakiejś kochanki będzie szybciej. Nara
|
|
|
![]()
|
|
Powyzszy post przeniesiony tutaj. Dla tych co nie widzieli - bart1968 zalozyl temat w dziale Info o nazwie: "Dziadostwo, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX"
![]() @bart Po pierwsze to nie strona, a forum, i moze pomoc wyszukiwarka. Mamy ogrom informacji i dla nowych osob moze byc na poczatku trudno, trzeba troszke poswiecic czasu i wspierac sie wyszukiwarka. Jakos ponad 1000 osob takich problemow nie ma, albo umie sobie poradzic bez wyzalania. Nie wiem na jaki temat szukales info, bo napisales jakbys odwiedzil tylko podforum "Nasze Sprawy". Wystarczyloby, zebys napisal czego szukasz i dostalbys wskazowke gdzie szukac, z ewentualnym przeniesieniem Twojego do odpowiedniego tematu. I drugie, pomocny ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ROTFL!
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
kąkretny
![]() ![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nie opinia, ale pytanie:
czemu po zalogowaniu strona forum tak długo się wgrywa i albo się wgra z ikonami postów "zasłoniętymi" albo wgra się tylko do połowy, a czasem wcale? Na moim kompie inne strony wchodzą od razu. Jakieś spowolnienie forum czy co? |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
SOA #1
![]() |
|
|
![]()
|
|
Że co?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Standardowa Odpowiedź Admina nr 1 czyli 'u mnie działa'
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 109 Dołączył: śro, 22 cze 05 Skąd: okolice D.G Nr użytkownika: 145 ![]() |
Próbuję załączyć fotkę i miniaturka jest ok ale jak chcę odpalić potem w pełnym rozmiarze to generowany jest komunikat "bla bla obrazek zawiera błędy i nie może zostać wyświetlony". Też macie takie problemy czy to u mnie coś nie działa albo źle coś robię???
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16 |