IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Kandydaci do RM okręg 4
Bathurst
post pią, 03 lis 2006 - 16:18
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 80

Czasem się zastanawiam skąd tyle zacietrzewienia w ludziach............ dry.gif Łapaanie za słowa, wyrywanie zdań z kontekstów całych wypowiedzi....eh. Może by tak zacząć od skupienia się na merytorycznej stronie wyborów a nie osobistych podjazdach Panowie?

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com
Go to the top of the page

+Quote Post
vasyl81
post pią, 03 lis 2006 - 16:40
Post #22

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 249

O i właśnie o to mi chodziło. dzięki Bathurst. Ja jestem za. Sprawę zostawiam do oceny innych i prosiłbym aby do tej sprawy nie wracać bo to temat zastępczy.
A pytań właśnie nie ma do kandydata. Strona www po to powstała. Podałem mail na forum. Jest wszystko. Jakby Pulsatilla1214 zaczął od pytania to by nie było problemu.
A te pytanie,które zadał jest konkretne, mądre,rzeczowe- to nie wiem czemu nie zadał wcześniej. I dostanie odpowiedż na nie w najbliższym czasie. bo jak pisałem radny Łukasik nie ma stałego dostępu do Internetu więc się muszę z nim skontaktować.
Proszę o więcej.
Pozdrawiam
Bartosz Wasilewski

+Quote Post
vasyl81
post pią, 03 lis 2006 - 23:07
Post #23

UZYTKOWNIK

Witam ponownie
zapraszam do zapoznania się z programem wyborczym kandydata na radnego Zbigniewa Łukasika oraz terminami spotkań z wyborcami na www.zbigniewlukasik.info.
I proszę po raz kolejny o zadawanie (znowu zostane posądzony o to że się powtarzam) ale jedyne pytanie do kandydata otrzymałem dopiero po niepotrzebnej i przykrej dla wszystkich dyskusji. Wstrzymałem się od dalszego komentowania tej sprawy i jest to moje wielkie poświęcenie. Wogóle zawieszam dyskusje osobiste i wypowiedzi bo choćby fakt, że ja się przedstawiam z imienia i nazwiska a choćby ostatnią niepotrzebną dyskusję na dziwny temat prowadzę z osobą właściwie anonimową- to wogóle jest bezsensowne. Poza tym. Jeśli już jestem oficjalnie uznany za rzecznika radnego Łukasika to w dalszym ciągu nie widzę pytań. A podobno jest problem z kontaktem z kandydatami- nie chcą się wypowiadać-nie są dostępni- ja stworzyłem stronę www, piszę na forum i nie wiem co jeszcze mogę zrobić-przecież podałem mail- wszytskie warunki do zadawania pytań są. zapraszam więc do zadawania pytań. Przekażę je radnemu Łukasikowi by miał możliwość pełnej,rzetelnej odpowiedzi. To on kandyduje -nie ja.

Pozdrawiam
Bartosz Wasilewski

+Quote Post
:)
post pią, 03 lis 2006 - 23:18
Post #24

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

^^^ nie no vasyl81 1 warn :)

--------------------

+Quote Post
vasyl81
post sob, 04 lis 2006 - 21:27
Post #25

UZYTKOWNIK

Witam
dotałem pozwolenie od moderatora więc odpowiadam na pytanie zadane przez pulsatilla1214 w sprawie kawiarni Kaprys: na podstawie rozmowy przeprowadzonej z radnym Łukasikiem:
Zbigniew Łukasik nie był zwolennikiem utworzenia ADM 6 MZBM w miejscu kawiarni Kaprys. Gdyby był dyrektorem takiej decyzji by nie podjął. Dodał także , że ma(miał) sentyment do tej kawiarni gdyż często chodził tam na kawę.
Ja jeszcze tylko chciałem dodać ze spraw organizacyjnych, że prosiłbym bardzo z korzystania z możliwości jaką daje stworzona strona: www.zbigniewlukasik.info - możliwości zadawania pytań i wpisywania uwag dotyczących kandydata na radnego- po to ona powstała. A są przynajmniej 3 takie możliwości- kontakt- jak i e-mail jak i stworzony formularz kontaktowy, forum.księga gości. Poza tym jest nawet możliwość zamieszczania uwag do każdego z punktów programowych. Więc nie widzę powodów aby z tego nie skorzystać jak ktoś chce się dowiedzieć więcej o kandydacie. I zauważam, że ludzie wybierają bardziej drogę mailową.
Nie widzę innych stron www nawet kandydatów na prezydenta, która dawałaby takie możliwości
A tutaj na forum i tak prezentuje się tylko 2 kandydatów(ja tyle zauważyłem) nad czym ja też ubolewam. I tak niektórzy forumowicze zamiast na chęci poznania kandydata skupiają na pozbawionych sensu komentarzach.
Zapraszam więc na www.zbigniewlukasik.info.
Aha i jeszcze widzę, że coś tak smutno na forum. No dzisiaj się nie udało wygrać z Tajwanem ale faktem jest -mecz stał na wysokim poziomie. Jutro znowu gramy(grają nasze). Trzymajmy kciuki.
Pozdrawiam serdecznie
Bartosz Wasilewski(rzecznik)

+Quote Post
vasyl81
post sob, 02 gru 2006 - 23:09
Post #26

UZYTKOWNIK

do szaris: nie wiem, w czasie okresu przedwyborczego była możliwość zadawania pytań kandydatowi na radnego Zbigniewowi Łukasikowi za moim pośrednictwem.
Nie widziałem wtedy żebyś wtedy zgłaszał jakieś pytania czy uwagi. Teraz stawiasz zarzuty "za pośrednictwem Pana Sołtysika"(Mam pytanie (oczywiście do toso))-ciekawe . Cieszę się , że pan Sołtysik stanął niejako w obronie radnego(mojego wujka) ale chyba nie jest to osoba do której powinieneś kierować te uwagi. Tak jak mówię była do tego okazja.Ja czasami odwiedzam forum choć nie robię tego z jakimś większym przekonaniem bo nie za bardzo traktuję je jak i inne tego typu-poważnie- a mam na to powody. Teraz na twój post trafiłem w sumie przypadkowo.
Dokumenty w sprawie restrukturyzacji myślę,że w tej sytuacji będą do końca roku w przedstawione na stronie www.zbigniewlukasik.info a sam widziałem jak one były rzetelnie przygotowane. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że nic nie było robione. Jeszcze nie widziałem żeby do jakieś pracy mój wujek nie podszedł z pełnym zaangażowaniem. Choć w sumie szczerze mówiąc bym go za to pochwalił bo troszeczkę poznałem "specyfikę" pracy niektorych(bo nie powiem większości) osób czy to na uczelni czy w innych instytucjach w Dąbrowie i w innych miastach- zajmujących poważne stanowiska- którzy dalej je zajmują i mają się dobrze.
Oczywiście jest też problem z anonimowością forumowiczów ale i tak nie wiem co chcesz tym teraz osiągnąć. Przed wyborami bym zrozumiał.
Niestety obserwując to co się dzieje w Dąbrowie jestem przerażony ogromem obłudy, zawiści i bezmyślności. Tym bardziej zaczynam żałować decyzji o powrocie do własnego miasta po studiach. Jednakże nadzieją mnie napawają informacje, że młodzi ambitni- gotowi jak sami deklaruja do działania ludzie zgłaszają się do mojego wujka. Powstała przecież strona internetowa dzięki której mogą zgłaszać propozycje, uwagi i czynią to. Materiały o restrukturyzacji po ich zebraniu pojawiają się do wiadomości choć ciężko mi to pojąć czemu akurat teraz następuje taki atak. Moge się tylko domyślać. Fajnie, że jutro wielki finał z Brazylią. O i o tym jak się pisze w forach to lubię- radosne, krzepiące, pozytywne informacje. Do przodu Polsko.
Bartosz Wasilewski

+Quote Post
Hator
post sob, 02 gru 2006 - 23:45
Post #27

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

sory vasyl ale wq... mnie Twym postem:
ale po koleji...
QUOTE(vasyl81 @ Dec 2 2006, 11:09 PM) *
do szaris: nie wiem, w czasie okresu przedwyborczego była możliwość zadawania pytań kandydatowi na radnego Zbigniewowi Łukasikowi za moim pośrednictwem.
Nie widziałem wtedy żebyś wtedy zgłaszał jakieś pytania czy uwagi. Teraz stawiasz zarzuty "za pośrednictwem Pana Sołtysika"(Mam pytanie (oczywiście do toso))-ciekawe . Cieszę się , że pan Sołtysik stanął niejako w obronie radnego(mojego wujka) ale chyba nie jest to osoba do której powinieneś kierować te uwagi. Tak jak mówię była do tego okazja.

a co ?! teraz nie mozna pisac do Wuja? wtedy kampania to wujo niby sluchal ludzi a teraz na 4 lata mi ich w 4 literkach??? Radny zostal wybrany przez mieszkancow KTORYCH MA SLUCHAC i KONTAKTOWAC sie z nimi - jest to zapisane w statusie miasta - czesc dot radnych - poczytaj sobie bartoszku-na BIPie udostepnione! i sie tak nie naburmuszaj bo szarisz zadal pytanie a Ty mozesz mu grzecznie odp a nie odwalac szopki...

Ja czasami odwiedzam forum choć nie robię tego z jakimś większym przekonaniem bo nie za bardzo traktuję je jak i inne tego typu-poważnie- a mam na to powody.

to go nie odwiedzaj i 3maj sie z daleka od niego i od nas...
bo jak Ci bylo potrzebne do kampani wuja to forum cacy i sie zagladalo codziennie. A teraz to pan Vasyl laskawie zacznie nas pouczac, ze jestesmy Fe, bo on cos o nas wie...
znalazla sie druga ela dabrowianka!

Dokumenty w sprawie restrukturyzacji myślę,że w tej sytuacji będą do końca roku w przedstawione na stronie www.zbigniewlukasik.info a sam widziałem jak one były rzetelnie przygotowane. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że nic nie było robione. Jeszcze nie widziałem żeby do jakieś pracy mój wujek nie podszedł z pełnym zaangażowaniem. Choć w sumie szczerze mówiąc bym go za to pochwalił bo troszeczkę poznałem "specyfikę" pracy niektorych(bo nie powiem większości) osób czy to na uczelni czy w innych instytucjach w Dąbrowie i w innych miastach- zajmujących poważne stanowiska- którzy dalej je zajmują i mają się dobrze.

a tak posta nie mogles wlasnie zaczac?? zamiast z jakimis pretensjami.

Oczywiście jest też problem z anonimowością forumowiczów ale i tak nie wiem co chcesz tym teraz osiągnąć. Przed wyborami bym zrozumiał.

Pan Szarisz zadal pytanie i tyle. Do Tomka Soltysika tez leca niewygodne pytania a jakos tomek sie nie obraza a odpowiada z kulturka - po tym idzie poznac kto kim jest (tomek - szacun dla Ciebie :) )
Niestety obserwując to co się dzieje w Dąbrowie jestem przerażony ogromem obłudy, zawiści i bezmyślności. Tym bardziej zaczynam żałować decyzji o powrocie do własnego miasta po studiach.

no to spadaj skads wrocil - skoro nie jestes mlodym, ambitnym jak to dalej piszesz ->to co jeszcze w DG robisz?!

Jednakże nadzieją mnie napawają informacje, że młodzi ambitni- gotowi jak sami deklaruja do działania ludzie zgłaszają się do mojego wujka.

nam juz nie trzeba takich wujow tylko mlodych i wyksztalconych do wziecia sprawy w swoje rece.
Twoj uncle nie umie sam czegos wymyslec? Czy Twoj wuj jest tylko po to by powtarzac za innymi? Takich doswiadczonych mam juz po-tad! dosyc dziadkowania w samorzadzie!!!
chce cos wuj zrobic?! To powiedz mu ze mlody i ambitny chce by wyregulowali PORZADNIE swiatla na granicznej - moze to pan Lukasik zalatwic??

Powstała przecież strona internetowa dzięki której mogą zgłaszać propozycje, uwagi i czynią to.

taaaaaaa - widzialem to - cale 2 Twoje posty... kampania bartek juz sie skonczyla - nie mydl nam tu oczu.

Materiały o restrukturyzacji po ich zebraniu pojawiają się do wiadomości choć ciężko mi to pojąć czemu akurat teraz następuje taki atak. Moge się tylko domyślać. Fajnie, że jutro wielki finał z Brazylią. O i o tym jak się pisze w forach to lubię- radosne, krzepiące, pozytywne informacje. Do przodu Polsko.
Bartosz Wasilewski

a idź żesz czorcie stad!!!

Ten post edytował Hator sob, 02 gru 2006 - 23:53

--------------------

+Quote Post
:)
post nie, 03 gru 2006 - 16:44
Post #28

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

@ Hator - to nie jest Twoje forum ani moje. Nie bedziesz decydowal kto sie na nim moze wypowiadac ani nie bedziesz nikogo stad wyganiac.
Kazdy ma takie samo prawo do wypowiedzi niezaleznie od wkladu w forum. Taki sam regulamin.
do tego wyraznie szukasz zaczepki z Vasylem i probujesz go obrazac.

ostrzezenie

--------------------

+Quote Post
vasyl81
post pon, 04 gru 2006 - 14:12
Post #29

UZYTKOWNIK

oj Hator- jak coś zrobisz konkretnego dla miasta oprócz pisania postów na tym forum to mnie poinformuj. Zamieszczę to na stronie. Jak są krytyczne uwagi wobec mojego wujka to ja mam prawo na nie odpowiadać i także wyrażać opinie na temat tego forum. ty mi tego nie zabronisz. A może mi jeszcze w tym BIPie wskażesz, że radny musi wchodzić na to forum. A te obrażliwe teksty jakie przedstawiłeś - obraziłeś nimi bardzo wiele osób i się ośmieszyłeś nimi po prostu. I kiedyś to zrozumiesz.
"mlody i ambitny chce by wyregulowali PORZADNIE swiatla na granicznej"- bez komentarza.
A wszystko co napisałem we wcześniejszym poście oczywiście tym bardziej podtrzymuje. A jak to wzbudza tyle emocji. To bardzo dobrze. Cieszę się.
Bartosz Wasilewski

+Quote Post
Bartek
post pon, 04 gru 2006 - 14:16
Post #30

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

vasyl81 czy twoj wujek wie ze ma tutaj na forum tak wygadanego adwokata w twojej osobie?

Ten post edytował Bartek pon, 04 gru 2006 - 14:17

+Quote Post
Hator
post pon, 04 gru 2006 - 23:09
Post #31

FdZD

QUOTE(vasyl81 @ Dec 4 2006, 02:12 PM) *
oj Hator- jak coś zrobisz konkretnego dla miasta oprócz pisania postów na tym forum to mnie poinformuj. Zamieszczę to na stronie.

Kiedys bylem wspolorganiztorem pewnej imprezy w TZN o zasiegu powiedzmy ze wojewodzkim.
obecnie oprocz pisanai postow, do urzedow, do firm nie robie nic konkretniejszego niestety/robie tyle ile mam na to mozliwosci glownie czasowych- nauka mi na to nie pozwala. Po skonczeniu uczelni (daj Boze juz wkrotce) - jesli mi sie uda i bedziie czasowo mozliwosc tp chce zalapac sie na rzecz opracowania i wytyczenia sciezek rowerowych w DG. Pisalem o tym do p. Podrazy, ze jesli jest mozliwosc takiej wspolpracy to ja chetnie popracuje.
PS ku pewnosci - nie chce bys to wklejal na strone.
Jak są krytyczne uwagi wobec mojego wujka to ja mam prawo na nie odpowiadać i także wyrażać opinie na temat tego forum. ty mi tego nie zabronisz.

ja tez odpowiadam i wyrazam swoje opinie - denerwuja mnie tacy forumowicze co tylko wchodza tutaj by ugrac jakis wlasny interes a pozniej zmykaja z forum bo jest po wyborach i nie trzeba reklamowac wujka
co innego jakbys reklamowal firme czy swoj biznes to mialbym to w 4literkach,,,
PS juz sie wypowiadalem na temat Adamow, ksieciow polud hondurasu itp - stad tyle nerwow.

A te obrażliwe teksty jakie przedstawiłeś - obraziłeś nimi bardzo wiele osób i się ośmieszyłeś nimi po prostu. I kiedyś to zrozumiesz.
"mlody i ambitny chce by wyregulowali PORZADNIE swiatla na granicznej"- bez komentarza.

powiedz kogo obrazilem oprocz Ciebie? tylko i wylacznie do Ciebie moj post kieruje
tamto to byla ironia odnosnie Twej - wg mnie - beznadziejnej wypowiedzi

Bartku: zajmij sie leipej postowaniem na forum wuja - cos licho z tym Waszym kacikiem dobrych pomyslow... popostowal bys cos u wuja chyba ze moze juz Ci sie pomysly skonczyly ...? a moze to stad sie bierze ze minela kampania i juz szkoda zachodu na jakies pseudo posty w ktorych sam sobie postowales i odpowiadales na forum. Grunt ze przed wyborami wyborcy poczytali-lykneli ..., no nie? :)

Ponawiam pytanie - czemu Wuj nie przyjdzie na forum ? postowalem przed wyborami o obecnosc p. Lukasika, A Ty napisales ze ok
moze teraz nadrobi zaleglosci i poznam jakie ma dobre pomysly na miasto?
A może mi jeszcze w tym BIPie wskażesz, że radny musi wchodzić na to forum.

no NIESTETY tam tego nie ma - a szkoda
ale radny wkoncu jest osoba publiczna i ma obowiazek kontaktu z mieszkancami!!!!

Nie wiem jak Tobie, ale z Toba -ostatnimi dniami- dyskusja mi nic nie daje oprocz nerwow...

Ten post edytował Hator wto, 05 gru 2006 - 18:54

--------------------

+Quote Post
Hator
post wto, 05 gru 2006 - 20:19
Post #32

FdZD

z racji ze przeszly mi moje ostatnie nerwy apeluje do vasyla by nie odpowiadal juz konfrontacyjnie na moj post - a odpisal tylko na moje ostatnie pytanie odnosnie wujka na forum (jak chcesz to odpisz na wszystkie moje uwagi ale ja juz tematu nie bede podejmowal)

nie mam sil na nerwowania, ani nie chce nikogo do siebie zrazac.
Swoje zdanie na temat propagatorow wyrazilem - mam poprostu nadz ze w tym temacie vasyl bedzie mogl zmienic moje przekonanie na temat jego osoby i bedzie udzielal sie na forum nie tylko w temacie wujka.
pozdr & peace

--------------------

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 02:45
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza