![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Marcin - masz rację - od tego jest urzędnik w UP aby dawać Ci oferty aktualne. Jeżeli tak nie było trzeba było iść do przełożonego tej pani, pana i zgłosić, że dostałeś nieaktualną ofertę.
Od tego jest urzędnik - nie ważne czy z UP czy z UM - aby wykonywał swoje zadania z korzyścią dla ludzi. Jeżeli tak nie jest to coś jest nie tak i trzeba coś z tym zrobić. Przecież to my za to płacimy z naszych podatków. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy jest może na Forum ktoś kto poszedł na staż ze skierowania z PUP DG?
interesują mnie 2 informacje: ile dostaje się na rękę? ![]() i druga sprawa: umowa zawierana jest między PUP a praco- a właściwie "stażodawcą", czy stażysta dostaje jakieś dokumenty? jakąś umowę, plan stażu, harmonogram czy coś jeszcze innego? edycja: i jeszcze jedno ![]() ![]() Ten post edytował sowa wto, 16 lis 2010 - 14:41 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: wto, 16 lis 10 Nr użytkownika: 4,248 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z tego co się orientuję to ze stypendium w kwocie brutto po potrąceniu składek na ubezpieczenie społeczne, wypadkowe i zdrowotne zostaje 765 zł z groszami.
Co do umowy to jest ona zawierana pomiędzy Urzędem a Organizatorem czyli przedsiębiorcą, pracodawcą itp. Natomiast stażysta podpisuje oświadczenie o prawach i obowiązkach stażysty oraz zostaje zapoznany z programem stażu czyli zakresem czynności określonym na danym stanowisku. Po zakończeniu stażu na podstawie złożonej opinii i sprawozdania otrzymuje zaświadczenie, którym może posługiwać się przy poszukiwaniu pracy. Jeśli staż rozpoczyna się w połowie miesiąca to ilość dni jakie pozostały do końca tego miesiąca mnoży się przez 1/30 kwoty brutto stypendium. Stypendium wypłacane jest za miesiąc odbywania stażu, nie za ilość dni roboczych. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Pośredniak dostał pieniądze. Ludzie znajdą pracę?
Sukces dąbrowskiego pośredniaka. Jako jeden z nielicznych zdobył dodatkowe pieniądze na pomoc osobom, którzy mają więcej niż 45 lat Pieniądze z rezerwy Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej trafiły do sześciu miast w całej Polsce, w tym do Dąbrowy Górniczej. Tutejszy pośredniak dostanie 400 tys. zł na pomoc tym bezrobotnym, którzy skończyli 45 lat. Mogą oni liczyć nie tylko na porady, ale też specjalne szkolenia i trzymiesięczne staże u pracodawców. - Program dla tych osób oferuje także m.in. grupowe poradnictwo zawodowe w formie warsztatów aktywnego poszukiwania pracy oraz intensywne, indywidualne pośrednictwo pracy i opiekę pośredników pracy - dodaje Wioletta Maślak z Powiatowego Urzędu Pracy w Dąbrowie Górniczej. Bezrobocie w Dąbrowie Górniczej wynosi ok. 7,4 proc. GazetaSosnowiec.pl Ten post edytował BARES śro, 27 lip 2011 - 09:29 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy takie imprezy mają jakiś sens? Jest ktoś kto skorzystał z takich targów? Pytam, bo jak ja szukałem pracy to czegoś takiego nie było raczej CYTAT Dąbrowa Górnicza: V Targi Pracy i Praktyk Studenckich w Wyższej Szkole Biznesu 2013-02-28, Aktualizacja: dzisiaj 11:48 W Wyższej Szkole Biznesu przy ulicy Cieplaka 1C trwają V Targi Pracy i Praktyk Studenckich. Ofert pracy jest sporo. Swoje propozycje w czwartek do godz. 13 prezentuje m.in. kilkadziesiąt agencji, urzędów pracy z woj. śląskiego i firm. Młodzież przede wszystkim interesuje praca czasowa, ale nie każda. – Roznoszenie ulotek było dobre, ale kilka lat temu, dziś już nawet nikt nie chce tego brać. Promocje, obsługa imprez, to już bardziej – mówi Katarzyna, dąbrowska licealistka. – No jakaś praca by się przydała, bo potrzeb jest sporo. Nie mam jednak skonkretyzowanych planów. Może coś się znajdzie – stwierdził Jakub Dziubek. Czasowe oferty pracy promuje m.in. Młodzieżowe Biuro Pracy z Sosnowca. – Możemy zaoferować między innymi promocje, wykładanie towaru, inwentaryzacje. Dla panów mamy też dość nietypową, ale ciekawą ofertę, a jest nią roznoszenie kwiatów z okazji Dnia Kobiet – mówi Magdalena Padacz z Młodzieżowego Biura Pracy w Sosnowcu. – Na miejscu można załatwić wszystko. Zarejestrować się i otrzymać konkretne namiary do pracodawcy – dodaje. Sporym zainteresowaniem cieszy się oferta firmy JGL Logistics, która zachęcała młodych mężczyzn do ukończenia kursu operatora wózków jezdniowych (widłowych). – Zawsze takie umiejętności mogą się w życiu przydać. W cenie 379 zł mamy zaświadczenie o ukończeniu kursu z dodatkowymi opłatami za badania. Czasami pracodawcy wymagają jednak egzaminu państwowego przed Komisją Dozoru Technicznego. Z tym też nie ma u nas kłopotu, ale takie zdobycie takich uprawnień kosztuje nieco więcej, bo 561 złotych. Do każdej osoby podchodzimy indywidulanie, ma zapewnione materiały szkoleniowe i opiekę – zachęca Piotr Krzepkowski z JGL Logistic, Sp. j., która najbliżej szkolenia prowadzi w Katowicach i Tychach. Można też wybrać się za granicę, np. jako opiekun osób starszych, pielęgniarka. Tutaj wszystko wiąże się jednak z dłuższym pobytem. – I przynajmniej podstawową znajmością języka niemieckiego. Oferujemy pracę w okolicach Dortmundu. Też można u nas załatwić wszystkie formalności – podkreśla Tomasz Walczak, reprezentujący Consultancy Solution. Dodatkowo równolegle do targów odbywa się Akademia Rozwoju Kompetencji, w ramach której można wziąć udział w bezpłatnych szkoleniach i warsztatach, a także spotkaniach rekrutacyjnych z pracodawcami. Podczas targów dyżurują doradcy zawodowi z powiatowych urzędów pracy województwa śląskiego. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...c8937d138,1,3,5 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy takie imprezy mają jakiś sens? Jest ktoś kto skorzystał z takich targów? Pytam, bo jak ja szukałem pracy to czegoś takiego nie było raczej CYTAT Dąbrowa Górnicza: V Targi Pracy i Praktyk Studenckich w Wyższej Szkole Biznesu 2013-02-28, Aktualizacja: dzisiaj 11:48 W Wyższej Szkole Biznesu przy ulicy Cieplaka 1C trwają V Targi Pracy i Praktyk Studenckich. Ofert pracy jest sporo. Swoje propozycje w czwartek do godz. 13 prezentuje m.in. kilkadziesiąt agencji, urzędów pracy z woj. śląskiego i firm. Młodzież przede wszystkim interesuje praca czasowa, ale nie każda. – Roznoszenie ulotek było dobre, ale kilka lat temu, dziś już nawet nikt nie chce tego brać. Promocje, obsługa imprez, to już bardziej – mówi Katarzyna, dąbrowska licealistka. – No jakaś praca by się przydała, bo potrzeb jest sporo. Nie mam jednak skonkretyzowanych planów. Może coś się znajdzie – stwierdził Jakub Dziubek. Czasowe oferty pracy promuje m.in. Młodzieżowe Biuro Pracy z Sosnowca. – Możemy zaoferować między innymi promocje, wykładanie towaru, inwentaryzacje. Dla panów mamy też dość nietypową, ale ciekawą ofertę, a jest nią roznoszenie kwiatów z okazji Dnia Kobiet – mówi Magdalena Padacz z Młodzieżowego Biura Pracy w Sosnowcu. – Na miejscu można załatwić wszystko. Zarejestrować się i otrzymać konkretne namiary do pracodawcy – dodaje. Sporym zainteresowaniem cieszy się oferta firmy JGL Logistics, która zachęcała młodych mężczyzn do ukończenia kursu operatora wózków jezdniowych (widłowych). – Zawsze takie umiejętności mogą się w życiu przydać. W cenie 379 zł mamy zaświadczenie o ukończeniu kursu z dodatkowymi opłatami za badania. Czasami pracodawcy wymagają jednak egzaminu państwowego przed Komisją Dozoru Technicznego. Z tym też nie ma u nas kłopotu, ale takie zdobycie takich uprawnień kosztuje nieco więcej, bo 561 złotych. Do każdej osoby podchodzimy indywidulanie, ma zapewnione materiały szkoleniowe i opiekę – zachęca Piotr Krzepkowski z JGL Logistic, Sp. j., która najbliżej szkolenia prowadzi w Katowicach i Tychach. Można też wybrać się za granicę, np. jako opiekun osób starszych, pielęgniarka. Tutaj wszystko wiąże się jednak z dłuższym pobytem. – I przynajmniej podstawową znajmością języka niemieckiego. Oferujemy pracę w okolicach Dortmundu. Też można u nas załatwić wszystkie formalności – podkreśla Tomasz Walczak, reprezentujący Consultancy Solution. Dodatkowo równolegle do targów odbywa się Akademia Rozwoju Kompetencji, w ramach której można wziąć udział w bezpłatnych szkoleniach i warsztatach, a także spotkaniach rekrutacyjnych z pracodawcami. Podczas targów dyżurują doradcy zawodowi z powiatowych urzędów pracy województwa śląskiego. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...c8937d138,1,3,5 Ja kilka lat temu bywałem na takich targach i szczerze mówiąc nic ciekawego, pracy to Ty raczej tam nie dostaniesz, ale warto zobaczyć co oferują. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Czy takie imprezy mają jakiś sens? Jest ktoś kto skorzystał z takich targów? Pytam, bo jak ja szukałem pracy to czegoś takiego nie było raczej Nie wiem jak targi WSB ale pod koniec studiów bywałem na takich targach PŚl. w Gliwicach i głównie polegały na zbieraniu gadżetów ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16 |