![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 25 sty 07 Nr użytkownika: 415 ![]() |
Kino sie buduje to można ew. pominąć a póki co działa KADR, co do reszty to sie absolutnie zgadzam, dyskotek nie lubie to sie nie wypowiem ale napewno brakuje komunikacji nocnej. W Sosnowcu jakoś się dało tylko u nas nie. Światła Pan Prezydent obiecał jakoś że od lata mają już funkcjonować a co do policji to powinna być oczywiście. hehe pieniedzy tak... powiem inaczej. Chodzi o to jaki biznes mógłbym otworzyć żeby zciągnąć ludzi cos to by prosperowało np. pub, miesny itd. policji nie otworze ani komunikacji miejsciek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Halogen otwieraj "dicho"... Na forum można poczytać, że w DG nie ma się gdzie pobawić... Ale na mnie nie zarobisz! hehe... Wole raczej coś "cichszego" od dyskoteki...
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jak dla mnie to pub. Ale np. taki który nadaje sie na wypad z dziewczyną: gustowny wystrój (stoliki, świece), loże tak aby było ciut dyskretniej, z pomieszczeniami osobnymi dla palących, serwujący dobre piwko lane a także drinki czy winko za rozsądną cene i miarę dobry dojazd
Ewentualnie jakiś pub w miare normalny, w okolicach Aleji Majakowskiego i Redenu (okolice Tesco) bo tutaj jest zupełnie pusto.. :/ Ten post edytował kwintosz wto, 05 lut 2008 - 20:43 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Otworz prywatne swiatla na pilsudskiego x 1000-lecia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Jestem za. Światła mógłby kolega zasponsorować
![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
A ja sądzę, że skoro jakieś tam ministerstwo chce sprywatyzować fotoradary, to sobie zakup ze 3 i na nich zarabiaj ^^
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
- świateł na Piłsudskiego/1000-lecia nie tylko na tym skrzyżowaniu jest to potrzebne, koło Mc'Donalds też by się przydało- ( zwłaszcza to prowizoryczne "przejście dla pieszych" jest wypadkogenne, kwestią czasu jest tylko jakaś tragedia), do tego główne rondo w mieście powinno stać się "oświetlonym" skrzyżowaniem. Ponadto w mieście brakuje bardzo wiele, a może prościej napisać, że w mieście niewiele jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 25 sty 07 Nr użytkownika: 415 ![]() |
nie tylko na tym skrzyżowaniu jest to potrzebne, koło Mc'Donalds też by się przydało- ( zwłaszcza to prowizoryczne "przejście dla pieszych" jest wypadkogenne, kwestią czasu jest tylko jakaś tragedia), do tego główne rondo w mieście powinno stać się "oświetlonym" skrzyżowaniem. Ponadto w mieście brakuje bardzo wiele, a może prościej napisać, że w mieście niewiele jest ![]() Właśnie myślałem o Pub jakimś ale na poziomie ładny nowoczesny wystrój, dobry klimat, gdzie będą przychodzić ludzie na poziomie a nie po to żeby sie zalać i robić problemy. A może macie jeszcze jakiś inny pomysł co by się przydało, czego nie ma np siłownia, jakiś sklep albo usługi itd itd |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a masz już jakis fajny lokal?
bo to dość istotne, a nie jest wcale łatwo o cos dobrego, zwłaszcza w przypadku knajpy a swoją drogą to zdaje się, że w bramie na centrum tam gdzie była kiedys Piwnica i piekarnia powstaje jakaś resteauracja czy coś takiego. Chociaż pewny to nie jestem ale tak to wygląda. |
|
|
![]()
|
|
a masz już jakis fajny lokal? bo to dość istotne, a nie jest wcale łatwo o cos dobrego, zwłaszcza w przypadku knajpy a swoją drogą to zdaje się, że w bramie na centrum tam gdzie była kiedys Piwnica i piekarnia powstaje jakaś resteauracja czy coś takiego. Chociaż pewny to nie jestem ale tak to wygląda. prawdopodobnie jest lokal koło dworca pkp taki długi budynek jak i własnie w centrum samym koło biblioteki na kościuszki tam gdzie jest country i tam gdzie byla piwnica kiedyś |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Moim zdaniem dyskoteki bo nie ma sie gdzie zabawić a do baru z dziewczyną masz gdzie iść !!!
Ps. Może zrób coś takiego jak w Przytkowicach (koło Krakowa) gość założył dyskotekę 15 lat temu o ile dobrze pamiętam i wszyscy sie z niego śmiali że na końcu wsi taki barak nikt nie będzie przychodził itp. Nioe przejmował sie, robił swoje i ma obecnie chyba najlepszy klub w Polsce żadna zagraniczna gwiazda klubowej muzyki mu nie odmawia ma klientów i zarabia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
sam nie chodzę na dyskoteki ale zgadzam się że to jest dobra opcja bo tego brakuje, tylko to jest naprawdę trudny biznes, bo może być wszystko pięknie, a pewnego słonecznego dnia lub ciemnego chłodnego wieczoru zgłoszą się panowie z BMW (Bardzo Małymi Wymaganiami) i trzeba będzie z nimi wejść w biznes. No chyba, że się już ma Mercedesa (tego nie rozwinę bo to trudne
![]() CYTAT lokal koło dworca pkp taki długi budynek te magazyny? czy co bo nie kojarze, chyba że te duże hale, to by było coś, ale jaką trzeba by mieć kasę, uuuu.... CYTAT koło biblioteki na kościuszki tam gdzie jest country no to chyba jest pomysł, tam jest sporo miejsca, a lokalizacja OK, tylko dużo kasy na remont, zresztą jak pewnie wszędzie CYTAT tam gdzie byla piwnica kiedyś to już chyba zajęte, ale na 100 nie wiem |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Też mi się skojarzył ten stary skład budowlany jak mowa była o budynku koło dworca.. Jeśli tak, to problem w tym, co planują nasze władze w związku z dworcem, centrum przesiadkowym itd.. Poza tym jak wiemy DTŚ ma gdzieś tam w pobliżu mieć swój bieg, tak więc jest dużo niewiadomych..
Dyskoteka źle brzmi.. poza tym lokali gdzie można iść się pobawić w regionie za dużo nie ma. W dużej ilości takich przybytków dominują małolaty naćpane albo naprane.. Raczej liczyłbym jak już to na jakiś klub studencki, mimo że DG nie ma takich perspektyw jak Gliwice (PŚ, ŚAM) czy Katowice (choćby UŚ). Ale tak czy siak dużo młodych ludzi z Dąbrowy studiuje, tak więc myślę że z klientami by słabo nie było. Wjazd oczywiście z legitymacją studencką albo od 21 roku życia.. Ten post edytował kwintosz czw, 07 lut 2008 - 16:10 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Moim zdaniem dyskoteki bo nie ma sie gdzie zabawić a do baru z dziewczyną masz gdzie iść !!! Ps. Może zrób coś takiego jak w Przytkowicach (koło Krakowa) gość założył dyskotekę 15 lat temu o ile dobrze pamiętam i wszyscy sie z niego śmiali że na końcu wsi taki barak nikt nie będzie przychodził itp. Nioe przejmował sie, robił swoje i ma obecnie chyba najlepszy klub w Polsce żadna zagraniczna gwiazda klubowej muzyki mu nie odmawia ma klientów i zarabia ![]() hehe rozśmieszyło mnie to teraz bo rodzina mojej dziewczyny a w tym właśnie jej kuzyn Marek jest właścicielem tej dyskoteki a jej historie znam od pierwszych biegów kiedy to jeszcze nazywała się Holiday i powstała 17 lat temu ![]() co do terenów ciezko jest z miejscem na taki interes a najbardziej mi odpowiadało by własnie ten barak przy dworcu lub na kościuszki własnie klub studenci, lub poprstu taki lokal gdzie wchodza osoby od 21 lat, jest kultura zeby wpasc z dziewczyna i sie pobawic jak i na jakies spotkanie biznesowe czy dobra kawe. Jezeli wszystko wypali mogło by tak być. a jesli mielibysie jeszcze jakies miejsce lub wiedzieli o lokum to dajcie znać. |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
hehe rozśmieszyło mnie to teraz bo rodzina mojej dziewczyny a w tym właśnie jej kuzyn Marek jest właścicielem tej dyskoteki a jej historie znam od pierwszych biegów kiedy to jeszcze nazywała się Holiday i powstała 17 lat temu ![]() co do terenów ciezko jest z miejscem na taki interes a najbardziej mi odpowiadało by własnie ten barak przy dworcu lub na kościuszki własnie klub studenci, lub poprstu taki lokal gdzie wchodza osoby od 21 lat, jest kultura zeby wpasc z dziewczyna i sie pobawic jak i na jakies spotkanie biznesowe czy dobra kawe. Jezeli wszystko wypali mogło by tak być. a jesli mielibysie jeszcze jakies miejsce lub wiedzieli o lokum to dajcie znać. a osoby np. w wieku 17 lat to co??? mają chodzić do jakiś pizzerii ciągle??? ps. Historia jest nie tylko dla ciebie Halogen ale fajnie że ją znasz ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Jak to się mówi jedni klienci kosztem drugich. A chyba lepiej mieć klientów w wieku 21 lat, niż 17 ;p. Takowe moje zdanie. Mnie to tam rybka, bo i tak nie chadzam w takie miejsca ;p
Ale pewne jest, że coś takiego się przyda. Jak na razie to widać, że osoby w wieku 17 lat to do graffa chodzą ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak to się mówi jedni klienci kosztem drugich. A chyba lepiej mieć klientów w wieku 21 lat, niż 17 ;p. Takowe moje zdanie. Mnie to tam rybka, bo i tak nie chadzam w takie miejsca ;p Ale pewne jest, że coś takiego się przyda. Jak na razie to widać, że osoby w wieku 17 lat to do graffa chodzą ;p Z tymi małolatami to fakt - teraz ich pełno, ale nie raz widziałem jak nie jeden "dorosły" zachowywal sie gorzej niz taki 17-latek wiec ciezko cos powiedziec....Wracajac do pomysłu to wydaje mi sie ze magazyny na Kolejowej długo nie postoją....tam kiedys byl sklep z art. wykonczeniowymi plytki, armatura itp....a teraz chyba czekaja na zagospodarowanie terenu i wyburzenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
a osoby np. w wieku 17 lat to co??? mają chodzić do jakiś pizzerii ciągle??? a po co mają 17-latkowie przyjść do Pub'u ? na herbatkę i słone paluszki ? Może to przykre, ale puby to nie instytucje charytatywne, one mają przynosić właścicielowi dochód a nie rozchód, a głównym żródłem dochodu w pubie jest alkohol tudzież dobra kuchnia, niewielu znam 17-latków którzy mogliby zostawić w knajpie 50 czy 100zł za dobre jedzenie a alkoholu wg. ustawy nie można im podawać. Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby do Twojej knajpy przychodziły wyrostki i zajmowały miejsca przy stolikach przez cały wieczór przy jednej "Coli" . |
|
|
![]()
|
|
a po co mają 17-latkowie przyjść do Pub'u ? na herbatkę i słone paluszki ? Może to przykre, ale puby to nie instytucje charytatywne, one mają przynosić właścicielowi dochód a nie rozchód, a głównym żródłem dochodu w pubie jest alkohol tudzież dobra kuchnia, niewielu znam 17-latków którzy mogliby zostawić w knajpie 50 czy 100zł za dobre jedzenie a alkoholu wg. ustawy nie można im podawać. Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby do Twojej knajpy przychodziły wyrostki i zajmowały miejsca przy stolikach przez cały wieczór przy jednej "Coli" . ok. ale mnie sie wydaje że ludzie pomiędzy 18 a 21 rokiem życia mogą już wpaść na piwko i zostawić trochę kasy a co do 17-latków to można zabiletować wstęp na imprezę i zapłacą na wejściu jakieś 15-20zł.Ale imprezy muszą być dobrej jakości, na początku chociaż żeby był bezpłatny dowóz ludzi np. z centrum Będzina, Sosnowca, Sławkowa, Mysłowic i sie rozkręci ... |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli 16-17-latek będzie chciał wejść do takiego lokalu i kupic piwo, to znajdzie na to sposób i wejdzie i kupi! Oj, fajne to były czasy
![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:10 |