Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czego brakuje w DG???
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2
Master
Czego wedŁug Was brakuje w Dabrowie GÓrniczej??? I co naleŻaŁoby wybudowaĆ wpisujcie swoje propozycje. WedŁug mnie w Naszym Miescie brakuje np.
-Radia (co jest dziwne jak na 130 tys. miasto),
- nie ma porzĄdnej duzej dyskoteki , gdzie moŻna ruszyĆ na weekendowa noc :4: , jest tylko Graffiti, ale to za maŁe i muzyka rockowa( wpadam tam czasami i lubie sie tam bawiĆ), ale chodzi mi o coŚ w stylu dawnego MegaGinu, lub sosnowieckiej Galerii , czy chorzowskiej Piramidy. Gdyz obecnie wiele osÓb jezdzi i wydaje kase na dyskotekach poza DG.
-Brakuje tez jakiegoŚ klubu stedenckiego.
-A przede wszystkim brakuje DWORCA!!!
-Jakby byŁo wiecej kaski to moŻna by zbudowaĆ stadion tak za 30 mln na 15 tys( a zlikwidowaĆ obecny na Konopnickej i ten ZagŁebianki koŁo Ksawery gdyŻ jest zupeŁnie bezuŻyteczny.

To moje pomysŁy , a jakie sĄ wasze? :afro:
Hator
0% bezrobocia, 0% zadluzenia, uczciwych i inteligentnych urzednikow, 0 problemow, pieniedzy na wszystko... - mozna by tak non stop wyliczac, ale tak na powaznie to mi brakuje... porzadnego dworca, wyremntowanego centrum z deptakiem (a'la sosnowiec), dyskoteki na poziomie, 801 w dni wolne, przystanku Damelu na ktorym nie zatrzymuja sie pospieszne :swir: , fajnego centrum rozrywkowego z multipleksem, porzadnego centrum handlowego gdzies na obrzezach miasta, wiecej uczelni, wyremontowanego parku (Zielona)...hmmm - narazie tyle mi do glowy przychodzi :)
Misiek
Dworzec, dworzec i jeszcze raz dworzec !!! To jest coŚ czego w DĄbrowie brakuje najbardziej. Ciekawe co myŚlĄ sobie ludzie jak jadĄ np. z Warszawy do Katowic i przejeŻdŻajĄ przez DG. PrzecieŻ to coŚ wyglĄda jakby wczoraj tornado przez to przeszŁo, gorzej niŻ slumsy.
Poza tym brakuje w naszym mieŚcie na pewno miejsc w ktÓrych moŻna byŁoby spĘdzaĆ wolny czas tzn. jakiejŚ wiĘkszej dyskoteki lub centrum rozrywki. O innych rzeczach nie bĘdĘwspominaŁ bo wiadomo, Że nie ma na to pieniĘdzy i te pomysŁy mogĄ pozostaĆ jedynie w sferze marzeń. ZresztĄ te ktÓre wymieniŁem chyba teŻ ...
sad.gif sad.gif sad.gif

Dobrze, Że chociaŻ bĘdzie hala sportowa i aqua-park ...
Jashi
Tak brakuje nam tego dworca bardzo i jeŚli by miaŁ juŻ byĆ to tylko i wyŁĄcznie tam gdzie kiedyŚ planowano czyli w okolicach wiaduktu.
teraz kiedy mamy centrum administracyjne chyba najlepsze w caŁej Europie. PiĘknie by byŁo gdyby podbijaŁo sie pod niego pociĄgiem,przechodzĄc przez dworzec najlepszy w Europie (myŚlĘ, Że taki bĘdzie jeŚli bĘdzie ale nie za kadencji thala). Wtedy na pewno zatrzymywaŁyby siĘwszystkie pociĄgi ktÓre aktualnie omijajĄ nasze miasto bo po co zatrzymywaĆ siĘna takim wieŚniackim dworcu
rafi
Pytanie powinno raczej brzmiec: KOGO brakuje w DG ?
Mianowicie brakuje dobrego gospodarza (czyli prezydenta)... bo rzeczy, o ktorych piszecie sa rzeczywiscie bardzo potrzebne, ale...chocbysmy mieli na to fure kasy, to przy tak beznadziejnym prezesie miasta jak teraz i tak niczego sie nie dorobimy i tyle... :14:
Misiek
Rafi wŁaŚnie teraz chciaŁem to napisaĆ. cool.gif

W naszym mieŚcie potrzebny jest, ktoŚ kto umiejĘtnie i z rozsĄdkiem bĘdzie kierowaŁ inwestycjami. Tym kimŚ na pewno nie jest Talkowski !!!

Nie bÓjcie siĘzmiany na lepsze !!!
Talek musi odejŚĆ !!!
pozdrawiam
Moim zdaniem to najpotrzebniejszĄ inwestycjĄ w miescie jest remont 4 blokÓw mzbm przy sali widowiskowej bo szpecĄ one niesamowicie centrum miasta i nowe budowle. No i moŻe wreszce bĘdzie ten monitoring - to juz naprawde przegiĘcie. W tym mieŚcie nigdy nie byŁo sprawnego monitoringu a tal to juŻ go caŁkiem zlikwidowaŁ - i te ciĄgŁe gadki Że juŻ niedŁugo, Że za miesiĄc bĘdzie gotowe - ŚMIECHU WARTE
adzime
WedŁug mnie to brakuje mam goŁĘbnika z prawdziwego zdarzenia laugh.gif
Misiek
Ja uwaŻam, Że w naszym mieŚcie jest zdecydowanie za maŁo wielbŁĄdÓw. Mam nadziejĘjednak, Że wkrÓtce siĘto zmieni i staniemy siĘtrzeciĄ potĘgĄ na Świecie (zaraz po Arabii Saudyjskiej i Egipcie) w tej dziedzinie transportu.
A w takim wypadku naleŻy pomyŚleĆ o miejscach parkingowych dla tych zwierzĄt.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Prezydencie - do dzieŁa !!!
Anonymous
witam serdecznie

to, Że miasto potrzebuje dobrego gospodarza, to fakt, ale skoro nie obecnie miŁoŚciwie panujĄcy nam emeryt, to kto?? Łatwo jest napisaĆ, Że ten ten siĘnie nadaje, napiszcie kto siĘnadaje

a jeŚli chodzi o dworzec, to myŚlicie, Że nowy dworzec rozwiĄŻe problem?? wybudujemy nowy i juŻ bĘdĄ siĘzatrzymywaŁy wszystkie pociĄgi?? tylko po co??

pozdrawiam serdecznie
rafi
Nowy dworzec to przepustka do tego aby pociagi sie zaczely zatrzymywac. Wszystko stopniowo. Tak bylo w przypadku Rudy Chebzia :). Najpierw pospiechy, a teraz nawet niektore Intercity - ale oni budynek dworca wyremontowali biggrin.gif.
Zreszta u nas, z uwagi na przejscie pzrez tory - jak to na wsi, i tak wszystkie pociagi prawie biggrin.gif sie zatrzymuja. Co sprytniejsi moga wtedy probowac wsiadac nawet do miedzynarodowych skladow... biggrin.gif
kropek
pewnie, ze nowy dworzec to przepustka, aby pociagi zaczely sie zatrzymywac, ja zadaje sobie pytanie po co mialy to robic na wsi??

wedlug mnie, najpierw trzeba cos zrobic, zeby w ogole chcialo sie wysiadac z tych pociagow, a nie ewentualnie tylko wsiadac...

pozdrawiam
kropek
Hator
Gdzies Ty wyczytal ze na Chebziu sie zatrzymuja???????
No co Ty - ostatnio nawet wracalem z Miedzyzdroii - pospieszny mial trase przez gliwice, zabrze no i katowice
Przez ruda sl, ruda sl chebzie, chorzow batory - przejezdza ale sie nie zatrzymuje
PS ja i tak jestem za odnowieniem dworca mimo ze ICity i ECity i tak sie u nas nie zatrzymuja
rafi
No dobra. Moze IC nie staja ale Expresy tak biggrin.gif
kropek
no dobra, ekspresy moze staja, ale pospieszne na pewno nie!!
sprawdzilem, pospieszny z katowic do wroclawia zatrzymuje sie w zabrzu i gliwicach, sliczniusi ceglano-zielony dworzec z zazdroscia spoglada na przejezdzajace pociagi

milego weeekendu
kropek
Halogen
Witam wszystkich. Mam do was pytanie a mianowicie czego brakuje w dg, co dobrze jakby sie otworzyło, co miało by racje zbytu, jakiś sklep, działaność, pub... może macie jakiś pomysł co mogło by się przyjąć i przyciągnąć ludzi tak żeby sie opłacało. Dzięki z góry za opinie pozdrawiam rolleyes.gif
bzenek
CYTAT(Halogen @ wto, 05 lut 2008 - 20:44) *
Dzięki z góry za opinie

Czemu kolega nie przegląda forum i dubluje tematy ?
Był już taki wątek w 2003. Można by go w sumie jakoś zreaktywować smile.gif
Halogen
CYTAT(bzenek @ wto, 05 lut 2008 - 16:49) *
Czemu kolega nie przegląda forum i dubluje tematy ?
Był już taki wątek w 2003. Można by go w sumie jakoś zreaktywować smile.gif

właśnie reaktywuje temat na dzisiajsze czasy. To już 5 lat dobrze ze tego tamatu nie bylo 20 lat temu. Chodzi mi o dziś. A nie koniecznie musi chyba być w tamtym wątku, rolleyes.gif
marcin.p
Na dziś? Napewno pieniędzy hehe :-)

A na poważnie:
- kino
- dyskoteka
- komunikacja nocna oraz w KSSE
- świateł na Piłsudskiego/1000-lecia
- Komisariatu Policji w Centrum

I wielu, wielu innych... Czyli jak nap[isałem na początku: PIENIĘDZY :-)
Sebastian22
CYTAT(marcin.p @ wto, 05 lut 2008 - 19:54) *
Na dziś? Napewno pieniędzy hehe :-)

A na poważnie:
- kino
- dyskoteka
- komunikacja nocna oraz w KSSE
- Komisariatu Policji w Centrum

I wielu, wielu innych... Czyli jak nap[isałem na początku: PIENIĘDZY :-)

Kino sie buduje to można ew. pominąć a póki co działa KADR, co do reszty to sie absolutnie zgadzam, dyskotek nie lubie to sie nie wypowiem ale napewno brakuje komunikacji nocnej. W Sosnowcu jakoś się dało tylko u nas nie. Światła Pan Prezydent obiecał jakoś że od lata mają już funkcjonować a co do policji to powinna być oczywiście.
Halogen
CYTAT(Sebastian22 @ wto, 05 lut 2008 - 18:26) *
Kino sie buduje to można ew. pominąć a póki co działa KADR, co do reszty to sie absolutnie zgadzam, dyskotek nie lubie to sie nie wypowiem ale napewno brakuje komunikacji nocnej. W Sosnowcu jakoś się dało tylko u nas nie. Światła Pan Prezydent obiecał jakoś że od lata mają już funkcjonować a co do policji to powinna być oczywiście.

hehe pieniedzy tak... powiem inaczej. Chodzi o to jaki biznes mógłbym otworzyć żeby zciągnąć ludzi cos to by prosperowało np. pub, miesny itd. policji nie otworze ani komunikacji miejsciek laugh.gif
marcin.p
Halogen otwieraj "dicho"... Na forum można poczytać, że w DG nie ma się gdzie pobawić... Ale na mnie nie zarobisz! hehe... Wole raczej coś "cichszego" od dyskoteki...
kwintosz
Jak dla mnie to pub. Ale np. taki który nadaje sie na wypad z dziewczyną: gustowny wystrój (stoliki, świece), loże tak aby było ciut dyskretniej, z pomieszczeniami osobnymi dla palących, serwujący dobre piwko lane a także drinki czy winko za rozsądną cene i miarę dobry dojazd

Ewentualnie jakiś pub w miare normalny, w okolicach Aleji Majakowskiego i Redenu (okolice Tesco) bo tutaj jest zupełnie pusto.. :/
Sebastian22
Otworz prywatne swiatla na pilsudskiego x 1000-lecia wink.gif No doicho OK tyle ze dzis nie wystarczy magnetofon i sala - dobry lokal ktory przyciaga ma super efekty laserowe etc. ale najwazniejsi sa DJ'e i goście! Ogolnie lokal musi wkupic sie w ludzi ktorzy zyja od imprezy do imprezy....slawni DJe jakies imprezy ktore beda pod patronatem Radia Planety czy telewizji VIVA to tylko czubek góry lodowej. Marne dicho bylo w nemo i szybko skonczylo, choc lokal dobry.
marcin.p
Jestem za. Światła mógłby kolega zasponsorować laugh.gif .
szer
A ja sądzę, że skoro jakieś tam ministerstwo chce sprywatyzować fotoradary, to sobie zakup ze 3 i na nich zarabiaj ^^
maseur
CYTAT(marcin.p @ wto, 05 lut 2008 - 17:54) *

nie tylko na tym skrzyżowaniu jest to potrzebne, koło Mc'Donalds też by się przydało- ( zwłaszcza to prowizoryczne "przejście dla pieszych" jest wypadkogenne, kwestią czasu jest tylko jakaś tragedia), do tego główne rondo w mieście powinno stać się "oświetlonym" skrzyżowaniem.
Ponadto w mieście brakuje bardzo wiele, a może prościej napisać, że w mieście niewiele jest wink.gif
Halogen
CYTAT(maseur @ wto, 05 lut 2008 - 19:34) *
nie tylko na tym skrzyżowaniu jest to potrzebne, koło Mc'Donalds też by się przydało- ( zwłaszcza to prowizoryczne "przejście dla pieszych" jest wypadkogenne, kwestią czasu jest tylko jakaś tragedia), do tego główne rondo w mieście powinno stać się "oświetlonym" skrzyżowaniem.
Ponadto w mieście brakuje bardzo wiele, a może prościej napisać, że w mieście niewiele jest wink.gif

Właśnie myślałem o Pub jakimś ale na poziomie ładny nowoczesny wystrój, dobry klimat, gdzie będą przychodzić ludzie na poziomie a nie po to żeby sie zalać i robić problemy. A może macie jeszcze jakiś inny pomysł co by się przydało, czego nie ma np siłownia, jakiś sklep albo usługi itd itd
picaro
a masz już jakis fajny lokal?
bo to dość istotne, a nie jest wcale łatwo o cos dobrego, zwłaszcza w przypadku knajpy
a swoją drogą to zdaje się, że w bramie na centrum tam gdzie była kiedys Piwnica i piekarnia powstaje jakaś resteauracja czy coś takiego. Chociaż pewny to nie jestem ale tak to wygląda.

Halogen
CYTAT(picaro @ śro, 06 lut 2008 - 08:54) *
a masz już jakis fajny lokal?
bo to dość istotne, a nie jest wcale łatwo o cos dobrego, zwłaszcza w przypadku knajpy
a swoją drogą to zdaje się, że w bramie na centrum tam gdzie była kiedys Piwnica i piekarnia powstaje jakaś resteauracja czy coś takiego. Chociaż pewny to nie jestem ale tak to wygląda.

prawdopodobnie jest lokal koło dworca pkp taki długi budynek jak i własnie w centrum samym koło biblioteki na kościuszki tam gdzie jest country i tam gdzie byla piwnica kiedyś
Padziu
Moim zdaniem dyskoteki bo nie ma sie gdzie zabawić a do baru z dziewczyną masz gdzie iść !!!

Ps. Może zrób coś takiego jak w Przytkowicach (koło Krakowa) gość założył dyskotekę 15 lat temu o ile dobrze pamiętam i wszyscy sie z niego śmiali że na końcu wsi taki barak nikt nie będzie przychodził itp. Nioe przejmował sie, robił swoje i ma obecnie chyba najlepszy klub w Polsce żadna zagraniczna gwiazda klubowej muzyki mu nie odmawia ma klientów i zarabia smile.gif
picaro
sam nie chodzę na dyskoteki ale zgadzam się że to jest dobra opcja bo tego brakuje, tylko to jest naprawdę trudny biznes, bo może być wszystko pięknie, a pewnego słonecznego dnia lub ciemnego chłodnego wieczoru zgłoszą się panowie z BMW (Bardzo Małymi Wymaganiami) i trzeba będzie z nimi wejść w biznes. No chyba, że się już ma Mercedesa (tego nie rozwinę bo to trudne laugh.gif )

CYTAT
lokal koło dworca pkp taki długi budynek

te magazyny? czy co bo nie kojarze, chyba że te duże hale, to by było coś, ale jaką trzeba by mieć kasę, uuuu....
CYTAT
koło biblioteki na kościuszki tam gdzie jest country

no to chyba jest pomysł, tam jest sporo miejsca, a lokalizacja OK, tylko dużo kasy na remont, zresztą jak pewnie wszędzie
CYTAT
tam gdzie byla piwnica kiedyś

to już chyba zajęte, ale na 100 nie wiem
kwintosz
Też mi się skojarzył ten stary skład budowlany jak mowa była o budynku koło dworca.. Jeśli tak, to problem w tym, co planują nasze władze w związku z dworcem, centrum przesiadkowym itd.. Poza tym jak wiemy DTŚ ma gdzieś tam w pobliżu mieć swój bieg, tak więc jest dużo niewiadomych..

Dyskoteka źle brzmi.. poza tym lokali gdzie można iść się pobawić w regionie za dużo nie ma. W dużej ilości takich przybytków dominują małolaty naćpane albo naprane.. Raczej liczyłbym jak już to na jakiś klub studencki, mimo że DG nie ma takich perspektyw jak Gliwice (PŚ, ŚAM) czy Katowice (choćby UŚ).
Ale tak czy siak dużo młodych ludzi z Dąbrowy studiuje, tak więc myślę że z klientami by słabo nie było.
Wjazd oczywiście z legitymacją studencką albo od 21 roku życia..
Halogen
CYTAT(Padziu @ czw, 07 lut 2008 - 13:07) *
Moim zdaniem dyskoteki bo nie ma sie gdzie zabawić a do baru z dziewczyną masz gdzie iść !!!

Ps. Może zrób coś takiego jak w Przytkowicach (koło Krakowa) gość założył dyskotekę 15 lat temu o ile dobrze pamiętam i wszyscy sie z niego śmiali że na końcu wsi taki barak nikt nie będzie przychodził itp. Nioe przejmował sie, robił swoje i ma obecnie chyba najlepszy klub w Polsce żadna zagraniczna gwiazda klubowej muzyki mu nie odmawia ma klientów i zarabia smile.gif

hehe rozśmieszyło mnie to teraz bo rodzina mojej dziewczyny a w tym właśnie jej kuzyn Marek jest właścicielem tej dyskoteki a jej historie znam od pierwszych biegów kiedy to jeszcze nazywała się Holiday i powstała 17 lat temu smile2.gif)))

co do terenów ciezko jest z miejscem na taki interes a najbardziej mi odpowiadało by własnie ten barak przy dworcu lub na kościuszki własnie klub studenci, lub poprstu taki lokal gdzie wchodza osoby od 21 lat, jest kultura zeby wpasc z dziewczyna i sie pobawic jak i na jakies spotkanie biznesowe czy dobra kawe. Jezeli wszystko wypali mogło by tak być. a jesli mielibysie jeszcze jakies miejsce lub wiedzieli o lokum to dajcie znać.
Padziu
CYTAT(Halogen @ czw, 07 lut 2008 - 20:47) *
hehe rozśmieszyło mnie to teraz bo rodzina mojej dziewczyny a w tym właśnie jej kuzyn Marek jest właścicielem tej dyskoteki a jej historie znam od pierwszych biegów kiedy to jeszcze nazywała się Holiday i powstała 17 lat temu smile2.gif)))

co do terenów ciezko jest z miejscem na taki interes a najbardziej mi odpowiadało by własnie ten barak przy dworcu lub na kościuszki własnie klub studenci, lub poprstu taki lokal gdzie wchodza osoby od 21 lat, jest kultura zeby wpasc z dziewczyna i sie pobawic jak i na jakies spotkanie biznesowe czy dobra kawe. Jezeli wszystko wypali mogło by tak być. a jesli mielibysie jeszcze jakies miejsce lub wiedzieli o lokum to dajcie znać.

a osoby np. w wieku 17 lat to co??? mają chodzić do jakiś pizzerii ciągle???
ps. Historia jest nie tylko dla ciebie Halogen ale fajnie że ją znasz smile2.gif
szer
Jak to się mówi jedni klienci kosztem drugich. A chyba lepiej mieć klientów w wieku 21 lat, niż 17 ;p. Takowe moje zdanie. Mnie to tam rybka, bo i tak nie chadzam w takie miejsca ;p
Ale pewne jest, że coś takiego się przyda. Jak na razie to widać, że osoby w wieku 17 lat to do graffa chodzą ;p
Sebastian22
CYTAT(szer @ czw, 07 lut 2008 - 20:51) *
Jak to się mówi jedni klienci kosztem drugich. A chyba lepiej mieć klientów w wieku 21 lat, niż 17 ;p. Takowe moje zdanie. Mnie to tam rybka, bo i tak nie chadzam w takie miejsca ;p
Ale pewne jest, że coś takiego się przyda. Jak na razie to widać, że osoby w wieku 17 lat to do graffa chodzą ;p

Z tymi małolatami to fakt - teraz ich pełno, ale nie raz widziałem jak nie jeden "dorosły" zachowywal sie gorzej niz taki 17-latek wiec ciezko cos powiedziec....Wracajac do pomysłu to wydaje mi sie ze magazyny na Kolejowej długo nie postoją....tam kiedys byl sklep z art. wykonczeniowymi plytki, armatura itp....a teraz chyba czekaja na zagospodarowanie terenu i wyburzenie.
maseur
CYTAT(Padziu @ czw, 07 lut 2008 - 18:25) *
a osoby np. w wieku 17 lat to co??? mają chodzić do jakiś pizzerii ciągle???

a po co mają 17-latkowie przyjść do Pub'u ? na herbatkę i słone paluszki ? Może to przykre, ale puby to nie instytucje charytatywne, one mają przynosić właścicielowi dochód a nie rozchód, a głównym żródłem dochodu w pubie jest alkohol tudzież dobra kuchnia, niewielu znam 17-latków którzy mogliby zostawić w knajpie 50 czy 100zł za dobre jedzenie a alkoholu wg. ustawy nie można im podawać. Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby do Twojej knajpy przychodziły wyrostki i zajmowały miejsca przy stolikach przez cały wieczór przy jednej "Coli" .
Padziu
CYTAT(maseur @ sob, 09 lut 2008 - 11:00) *
a po co mają 17-latkowie przyjść do Pub'u ? na herbatkę i słone paluszki ? Może to przykre, ale puby to nie instytucje charytatywne, one mają przynosić właścicielowi dochód a nie rozchód, a głównym żródłem dochodu w pubie jest alkohol tudzież dobra kuchnia, niewielu znam 17-latków którzy mogliby zostawić w knajpie 50 czy 100zł za dobre jedzenie a alkoholu wg. ustawy nie można im podawać. Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby do Twojej knajpy przychodziły wyrostki i zajmowały miejsca przy stolikach przez cały wieczór przy jednej "Coli" .

ok. ale mnie sie wydaje że ludzie pomiędzy 18 a 21 rokiem życia mogą już wpaść na piwko i zostawić trochę kasy a co do 17-latków to można zabiletować wstęp na imprezę i zapłacą na wejściu jakieś 15-20zł.Ale imprezy muszą być dobrej jakości, na początku chociaż żeby był bezpłatny dowóz ludzi np. z centrum Będzina, Sosnowca, Sławkowa, Mysłowic i sie rozkręci ...

marcin.p
Jeżeli 16-17-latek będzie chciał wejść do takiego lokalu i kupic piwo, to znajdzie na to sposób i wejdzie i kupi! Oj, fajne to były czasy wink.gif . Więc wpuszczanie osób powyżej X lat niczego nie da! Raczej jestem za "uszczelnieniem" sprzedaży alkoholu, tak by jak najbardziej utrudnic zakup nieletniemu!
kwintosz
CYTAT(marcin.p @ nie, 10 lut 2008 - 15:03) *
Jeżeli 16-17-latek będzie chciał wejść do takiego lokalu i kupic piwo, to znajdzie na to sposób i wejdzie i kupi! Oj, fajne to były czasy wink.gif . Więc wpuszczanie osób powyżej X lat niczego nie da! Raczej jestem za "uszczelnieniem" sprzedaży alkoholu, tak by jak najbardziej utrudnic zakup nieletniemu!

Wszystko rozbija się o chęci i faktyczny stan tego jak się ktoś wywiązuje ze swoich obowiązków.
Jeśli byłyby dowody sprawdzane, to żaden nieletni nie wejdzie i nie kupi. Wystarczy tylko chcieć. Niestety w Polsce właściciele lecą na kasę i kwestie moralne że sprzedają alkohol osobom nieletnim mają głęboko gdzieś. A druga sprawa to brak kontroli nad swoimi pracownikami ochrony, którzy takich osób nie powinny wpuszczać a to robią, oczywiście czasem może i bez wiedzy szefa.
marcin.p
CYTAT(kwintosz)
A druga sprawa to brak kontroli nad swoimi pracownikami ochrony, którzy takich osób nie powinny wpuszczać a to robią, oczywiście czasem może i bez wiedzy szefa.

Gdyby właściciele do ochrony zatrudniali profesjonalne agencje ochrony, za profesjonalne pieniądze to mieliby profesjonalną ochronę. A co zatrudniają? Najczęściej na czarno kilku "bezszyjnych bezmózgów", znanych w miejscowym "półświatku", mających znajomości wśród dealerów! I jeśli wpuści małolata to mu "działka za działkę" wpadnie. Nie piszmy więc o takich ludziach "Pracownicy Ochrony"
kwintosz
No i właśnie takie kluby o których mówisz, bardzo szybko upadają. Przykładem mogłyby być i dyskoteki z DG. Dlatego też po części, przez takich nieudolnych właścicieli, tak obecnie wygląda sprawa tych lokali w DG, których w ogóle po prostu nie ma.
Tyle tylko że prowadzenie takiego przybytku, może się wiązać właśnie z takimi rzeczami o których było już kilka czy kilkanaście postów wcześniej a więc z "opiekunami". I to jest problem ciężki do rozwiązania, ale skoro w Gliwicach czy Katowicach są miejsca porządne, w których ludzie mogą się pobawić bez obawy że z imprezy nie wrócą, sugeruje że jednak da się to jakoś załatwić.

Mi osobiście na jakiejś super lokalu klubowym, czy jak zwał tak zwał nie zależy. W Dąbrowie natomiast jest niedobór pubów na poziomie. W Weekend czy pt wieczorem znalezienie miejsca w lokalu innym niż "mordownia" graniczy z cudem..
marcin.p
To fakt! Wyjść na piwko nie ma gdzie. Nie mówiąc już o wyjściu z dziewczyną...
Halogen
CYTAT(marcin.p @ nie, 10 lut 2008 - 14:25) *
To fakt! Wyjść na piwko nie ma gdzie. Nie mówiąc już o wyjściu z dziewczyną...

I własnie o takie miejsce mi chodzi. Może macie jakieś wiedomości lub mniej wiecej kojażycie gdzie mozna popytać o jakies lokum pod taka działaność lub jakieś propozycje gdzie mozna to użadzić jeszcze/? niestety musze się śpieszyćbo mam czas do końca marca żeby pozałatwiać wszystko.
kwintosz
Osobiście znam dwa miejsca po barach. Jedno w którym interes się kręcił mimo że miejscówka nie jakaś szczególna a i trochę przypominał mordownie. Teraz jest zamknięty a czemu i kto jest właścicielem to nie wiem, ale znajduje się ten lokal na Alejach (konkurencji poza meliną jedną to raczej nie ma) w dość bliskiej odległości Manhatanu przy ul Wyspiańskiego.
Drugi lokal to nad całodobową apteką przy ulicy Korczaka z o wiele lepszym usytułowaniem, tylko niestety w blokach. Jak na coś jeszcze wpadnę dam znać
darek
a ja z innej beczki Dąbrowie G. brakuje bezpośredniego połączenia komunikacją miejską ze Szpitalem Wojewódzkim.
syzio
Bodajże ostatnio się o tym w UM i prasie mówiło, nic z tego. Proponuje czytać wątki!!!
Maryhna
Halogen jak kupisz budynek po kinie ARS i zrobisz tam knajpę typu jazz club w katowicach to zacznę wierzyć w cuda smile2.gif aj promiss tongue.gif
camillo
CYTAT(adzime @ pon, 03 lis 2003 - 01:04) *
WedŁug mnie to brakuje mam goŁĘbnika z prawdziwego zdarzenia laugh.gif

Nad tym można by pomyśleć.he he he he
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.