IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kibice Zagłębia Sosnowiec
kwintosz
post pon, 26 lis 2007 - 22:25
Post #81

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Pierwszy mecz na Ludowym, na nowej murawie i niestety porażka z Wisłą 1:3. A było tak blisko brakło do remisu może z 8 min. Żałuję że nie byłem na meczu, był ktoś może?

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"
Go to the top of the page

+Quote Post
:)
post czw, 29 lis 2007 - 12:31
Post #82

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT
ZI

Zagłębie Sosnowiec klubem regionu!

Kibice klubu sportowego Zagłębie Sosnowiec chcą połączenia wysiłków miast zagłębiowskich w celu budowania piłkarskiego klubu „Zagłębia”. Z inicjatywą taką wyszedł klub kibica „Dywizjon 1906”, który założony został w Anglii. Ich celem jest połączenie wysiłków miast Zagłębia Dąbrowskiego takich jak Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, czy Będzin w celu budowania i prowadzenia piłkarskiego klubu „Zagłębia”. Inicjatywę tę popiera zarząd klubu Zagłębie S.A. Sosnowiec proponując umieszczenie herbów miast zagłębiowskich w centralnym punkcie Stadionu Ludowego w Sosnowcu i na koszulkach piłkarzy. W ten sposób, na wzór Wielkopolski jednoczącej się dla wpierania Lecha Poznań, miałby powstać w naszym regionie Klub Zagłębia Dąbrowskiego.

Pomysł spodobał się prezydentowi Radosławowi Baranowi, który zadeklarował rozpropagowanie tej idei nie tylko wśród kibiców, ale w całym mieście, a w szczególności w instytucjach, stowarzyszeniach i związkach sportowych z terenu Będzina.

Będzin ze swoją rozbudowaną bazą sportową oraz stałą promocją kultury fizycznej i sportu wśród mieszkańców miasta jest podatnym gruntem dla tego typu inicjatyw.

......

komentarz red.:

Mieszkamy w nieobliczalnym regionie!

Mam osobistą satysfakcję, że w końcu nastąpiła oficjalna reakcja któregoś z miast ZD, a przecież zanosiło się na zupełnie coś odwrotnego kiedy odmówiono Zagłębiu zagrania w Zawierciu i Będzinie meczy Pucharu Ligi...

Rzuciłem w 2003 r. hasło na forum klubu - "Zagłębie Sosnowiec klubem regionu Zagłębia Dąbrowskiego", za tym poszło stworzenie działu z informacjami o regionie na stronie www.zaglebie.sosnowiec.pl, napis w topie tejże strony mówiący o Zagłębiu jako klubie regionu (który niestety został później usunięty), nie wspominając o idei Stadionu Zagłębia Dąbrowskiego oraz innych pomniejszych staraniach o to aby klub Zagłębie Sosnowiec był postrzegany regionalnie. Wszystko to z pomocą wielu osób, które nie szczędziły własnego czasu ani pieniędzy na ten cel.

Następnie kibice (Adventure Group) robili akcje darmowego wejścia dla zorganizowanych grup z innych miast ZD.

Po tym nastąpiła cisza i wreszcie kolejna oddolna inicjatywa (Dywizjon 1906) przyniosła pierwszy zamierzony efekt. Miejmy nadzieję, że ten precedens stanie się normą. Ciekawe co na to klub i inne miasta ZD włącznie z Sosnowcem...?

krvc

źródło: www.bedzin.pl/własne

popieram jesli nie pojdzie za tym zebractwo i wyciaganie reki po kase z innych miast

--------------------

+Quote Post
michu
post czw, 29 lis 2007 - 13:44
Post #83

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 239

CYTAT(kwintosz @ pon, 26 lis 2007 - 20:25) *
Pierwszy mecz na Ludowym, na nowej murawie i niestety porażka z Wisłą 1:3. A było tak blisko brakło do remisu może z 8 min. Żałuję że nie byłem na meczu, był ktoś może?

nie byłem, ale pracuje w Krakowie z fanami Wisły i mówili, że Zagłebie nieźle ich postraszyło w ostatnim meczu i powaznie bali się o wynik...

+Quote Post
Krawiec
post czw, 29 lis 2007 - 14:16
Post #84

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 21

Właściwie ten sezon jest spisany na straty i wyniki chyba nie mają większego znaczenia. Chłopaki naprawdę zostawili zdrowie na boisku i po przegranej z Wisła nie byłem tak smutny jak po remisie z Widzewem gdzie mimo zapowiedzi nie było ani składnej gry ani walki.

W sobotę mecz z Lechem i oby dopisała pogoda.

--------------------

+Quote Post
filip13
post czw, 29 lis 2007 - 14:25
Post #85

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 717
GG: 1385735 status gadu-gadu
Tlen: filipparulski1 status tlen

moj kolega byl na wisle i siedział na mlynie. mówi że było zaje... yyyy, no po prostu fajnie

--------------------

nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!!

+Quote Post
filip13
post śro, 12 gru 2007 - 14:21
Post #86

UZYTKOWNIK

zaglebie.info:
CYTAT
Związkowy Trybunał Piłkarski PZPN podtrzymał we wtorek karę degradacji sosnowieckiego klubu za udział w aferze korupcyjnej. Jednocześnie postanowił jednak, że kara czterech ujemnych punktów zostanie przeniesiona na następny sezon. Dzięki tej decyzji Zagłębie ma na swoim koncie osiem punktów i do barażowego miejsca traci sześć, a nie dziesięć. - To był gest Trybunału wobec nowych władz klubu. Doceniamy ich heroiczny bój o przystosowanie stadionu do wymogów licencyjnych. To, że poświęcili swój czas i pieniądze w tak trudnym momencie dla Zagłębia - mówi Zbigniew Koźmiński, rzecznik prasowy PZPN.

- Dzięki tej decyzji Zagłębie wciąż ma szanse na utrzymanie w ekstraklasie, a w konsekwencji degradację tylko o jedną klasę rozgrywkową. W innym przypadku runda wiosenna nie miałaby już dla klubu z Sosnowca żadnego znaczenia - dodaje.

Związkowy Trybunał Piłkarski podtrzymał dodatkowo karę 50 tysięcy złotych grzywny.

Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia nie ukrywa rozczarowania wczorajszą decyzją PZT. - Jestem zasmucony, bo liczyłem na więcej. Co ja jestem temu winny, że inni grali nieczysto. Przez całe życie nikogo nie oszukałem, więc teraz czuję się jakbym dostał w twarz - wzdycha.

Przypomnijmy, że prokuratura zarzuca klubowi z Sosnowca ustawienie około 30 spotkań (w klubie twierdzą, że mocne dowody są tylko na kilka). W procederze mieli brać udział działacze, trenerzy i piłkarze. Okolicznością łagodzącą był fakt, że o niczym nie miał pojęcia zarząd klubu.

Zagłębiu nie pomogło poparcie 20 tysięcy kibiców, którzy podpisali się pod petycją w sprawie złagodzenia kary. Nie pomógł też wysoki rangą sosnowiecki duchowny, który również wsparł klub.

- Teraz będziemy patrzeć na ręce innym. Także ludziom z Wydziału Dyscypliny. Wszyscy, którzy chociaż trochę znają się na piłce wiedzą, że korupcyjnym błotem są upaprane wszystkie kluby. I to nie delikatnie tylko po same uszy! Na pewno nie zgodzimy się na rolę ostatniego ukaranego. Nie zgasimy światła! A Zagłębiem niech się martwią. Wiosną powalczymy, a do ekstraklasy wrócimy. Za dwa, trzy lata znowu będzie o nas głośno - zapowiada Szatan.

wreszcie sprawiedliwość! smile.gif

--------------------

+Quote Post
Goły
post czw, 03 sty 2008 - 13:48
Post #87

KK # 38

Nr użytkownika: 900

http://pl.youtube.com/watch?v=Zq3skrz0ZyE !!!!!!!!!!!!

Ten post edytował Zibar czw, 03 sty 2008 - 16:24

+Quote Post
domeldg
post pon, 07 sty 2008 - 15:23
Post #88

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 928
GG: 4560890 status gadu-gadu

Zagłebie.S- Stoczniowiec G. 4-2 FT

Mecz bardzo dobry w wykonaniu hokeistów z Sosnowca.

Ludzi jeszcze nie tak dużo jak powinno być. Ale spokojnie przyjdą play off-y bedą tłumy.

Oprawa super pod koniec meczu.
http://www.youtube.com/watch?v=_6OTyfOgUJY

Kolejny bardzo CIEKAWY mecz W Sc. 13.01.2008 przyjezdza lider Cracovia Kraków.

+Quote Post
nieznajomy
post pon, 03 mar 2008 - 22:08
Post #89

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 998

widze ze temat troche ucichl , szkoda ,ale chyba nie z powodu braku kibiców Zagłębia w DG biggrin.gif

To jak kto sie wybiera na mecz z Legią ??

Ten post edytował nieznajomy pon, 03 mar 2008 - 22:09

+Quote Post
filip13
post wto, 04 mar 2008 - 07:08
Post #90

UZYTKOWNIK

no temat opuszczony ale jak miałem go przywracać do życia jak nikt tu nie zaglądał? dry.gif

A na Legii pewnie fajnie będzie, ale nie mogę pojechać sad.gif

--------------------

+Quote Post
Goły
post śro, 26 mar 2008 - 18:07
Post #91

KK # 38

Nr użytkownika: 900

TO NIE DOTYCZY KIBICÓW zAGŁĘBIA ALE WSZYSTKICH KIBICÓW :

http://s24.pl/oswiadczenie_kibicow_gks_u_k...ice-s42427.html

zero tolerancji dla policyjnej prowokacji !!!!

+Quote Post
vacu
post nie, 30 mar 2008 - 15:54
Post #92

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Goły @ śro, 26 mar 2008 - 16:07) *
TO NIE DOTYCZY KIBICÓW zAGŁĘBIA ALE WSZYSTKICH KIBICÓW :

http://s24.pl/oswiadczenie_kibicow_gks_u_k...ice-s42427.html

zero tolerancji dla policyjnej prowokacji !!!!

Jedno mnie tylko zastanawia - skoro prowokacja miała miejsce w Krakowie to skąd ta agresja w Tarnowie (jadąc w tę stronę Tarnów jest wcześniej przecież...)? Niestety nic o tym nie ma w ww. oświadczeniu więc sam nie wiem co o tym myśleć...

Bo jeśli to faktycznie Policja powoduje zamieszki to jest to godne potępienia ale jeśli zamieszki wywołują pijane gnojki to ja tylko przyklaskuję użyciu gumowych kul i pałek, bo jak ktoś chce dać drugiemu w mordę to niech się na boks zapisze zamiast niszczyć publiczne - w tym moje - mienie. Niestety w oświadczeniu nie ma nic o Tarnowie więc trudno o obiektywną opinię...

+Quote Post
nieznajomy
post nie, 30 mar 2008 - 16:45
Post #93

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 998

CYTAT(vacu @ nie, 30 mar 2008 - 14:54) *
Jedno mnie tylko zastanawia - skoro prowokacja miała miejsce w Krakowie to skąd ta agresja w Tarnowie (jadąc w tę stronę Tarnów jest wcześniej przecież...)? Niestety nic o tym nie ma w ww. oświadczeniu więc sam nie wiem co o tym myśleć...

Bo jeśli to faktycznie Policja powoduje zamieszki to jest to godne potępienia ale jeśli zamieszki wywołują pijane gnojki to ja tylko przyklaskuję użyciu gumowych kul i pałek, bo jak ktoś chce dać drugiemu w mordę to niech się na boks zapisze zamiast niszczyć publiczne - w tym moje - mienie. Niestety w oświadczeniu nie ma nic o Tarnowie więc trudno o obiektywną opinię...

W Tarnowie policjant potraktował pałką kibica Gieksy, ktory przechodzil z wagonu do wagonu, wiec zaczely sie zamieszki

+Quote Post
ario
post pią, 11 kwi 2008 - 23:31
Post #94

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

CYTAT
Ludowy znowu zdobyty
Drużyna Zagłębia Sosnowiec doznała piątej z rzędu porażki w rozgrywkach ekstraklasy, a zarazem trzeciej na Stadionie Ludowym. Dzisiaj sosnowiczanie nie sprostali mającemu mocarstwowe ambicje Górnikowi Zabrze i zasłużenie ulegli 0:2. Obie bramki dla zabrzan padły w końcowej fazie I połowy spotkania. W 37. minucie po dośrodkowaniu Jerzego Brzęczka Jewhen Kopył przy interwencji w powietrzu zderzył się z Marcinem Komorowskim i wypuścił piłkę z rąk. Do futbolówki dopadł reprezentant Polski Tomasz Zahorski i posłał ją do siatki. 5 minut później padł jeszcze piękniejszy gol. Konrad Gołoś wyłożył piłkę do Jerzego Brzęczka, a ten strzelił zza pola karnego w narożnik bramki Zagłębia. W II połowie goście grali bardzo rozsądnie i do końca meczu utrzymali dwubramkowe prowadzenie. Najlepsze okazje na strzelenie bramki zmarnowali Paweł Cygnar i Vladimír Bednár. Ten pierwszy w 59. minucie z bliskiej odległości posłał piłkę nad poprzeczką, a Bednár w 68. minucie miał przed sobą pustą bramkę, ale również strzelił nad bramką. Trener Piotr Pierścionek miał dzisiaj bardzo ograniczone pole manewru jeśli chodzi o zmiany. Z powodu kontuzji plac gry przedwcześnie musieli opuścić Dženan Hošić i Jewhen Kopył.

Żal...

No to wracamy do trzeciej ligi i jazda. Już czekają na Nas takie zespoły jak:
Koszarawa Żywiec, Miedz Legnica, MKS Kluczbork, Chrobry Głogów, Rozwój Katowice i wiele wiele innych wspaniałych drużyn mających w swojej historii sukcesy na arenie międzynarodowej...

+Quote Post
ario
post wto, 06 maj 2008 - 10:35
Post #95

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

http://www.sportfan.pl/artykul/341/kupiles...do-nizszej-ligi

CYTAT
Nie ma sprawiedliwości. Arka Gdynia, Górnik Łęczna, Szczakowianka - te kluby wyrzucono z ligi. Inni unikną takiej kary.

Kluby zamieszane w korupcję, wobec których toczyły się postępowania w Wydziale Dyscypliny PZPN, mogą odetchnąć z ulgą.

11 maja zjazd związku. Wówczas przedstawione zostaną projekty PZPN i Ekstraklasy S.A . co do sposobu karania klubów ustawiających mecze. Oba pomysły zakładają rezygnację z karnych degradacji.

- W zeszłym tygodniu przeprowadzane były konsultacje z wszystkimi klubami ekstraklasy. Chcemy wypracować taki kompromis, który będzie do zaakceptowania przez 16 klubów. Zależy nam właśnie na tym, żeby pod tym projektem podpisali się wszyscy - przekonuje na łamach "Dziennika" Adrian Skubis, rzecznik Ekstraklasy S.A.

Kluby, które ustawiały mecze mogą spodziewać się najwyżej ujemnych punktów i kar finansowych. W każdym razie z ligi już nikt nie spadnie. Mało tego! Skórę uratują także już skazane na degradację Widzew Łódź i Zagłębie Sosnowiec. Nikt jednak nie nazywa pomysłów "amnestią". Przecież kary będą!

- Amnestia oznacza darowanie kar, a nam przecież chodzi tylko o zaprzestanie karania klubów degradacjami. Na pewno jednak nie zrezygnujemy z orzekania punktów ujemnych czy kar finansowych. O tym nie może być mowy - twierdzi prezes Ekstraklasy S.A. Andrzej Rusko.

Zatem zachowanie 16-zespołowej ligi jest ważniejsze niż sprawiedliwe rozwiązanie problemu korupcji.

Jak wobec tego mają czuć się włodarze Arki Gdynia, Górnika Łęczna czy Szczakowianki Jaworzno, które za takie same winy, spuszczono z ligi bez mrugnięcia okiem? Kolejny raz wyszła na jaw hipokryzja "panów od naszej piłki".

Redakcja Sportfan.pl

+Quote Post
Krawiec
post pią, 09 lip 2010 - 17:04
Post #96

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 21

Wywiad z nowym prezesem Zagłębia, Markiem Adamczykiem

Rozmawia: Piotr Krawczyk. Wszyscy kojarzą pana z występów w Zagłębiu natomiast chciałbym abyśmy poznali karierę poza boiskową Marka Adamczyka w kontekście funkcji, którą od wczoraj pełni. Zacznijmy może od studiów…

M. Adamczyk: Skończyłem Wydział Prawa na Uniwersytecie Śląskim z małą przerwą związaną z grą w Zagłębiu oraz Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, kierunek: Analiza Rynków Finansowych i Doradztwo Inwestycyjne - studia podyplomowe.

Wykształcenie prawnicze i ekonomiczne oraz spore doświadczenie biznesowe. Z tego co wiem pracował pan ostatnio jako Dyrektor ds. Ofert w Domu Maklerskim IDM S.A. z siedzibą w Krakowie...

Spośród firm, w których byłem zatrudniony większość funkcjonuje na rynku kapitałowym w związku z czym znajomość prawa handlowego oraz doświadczenie w pozyskiwaniu kapitału nie są mi obce.

Może wybiegnę daleko w przyszłość, ale czy pomysł wprowadzenia Zagłębia na Giełdę Papierów Wartościowych jest w naszym przypadku realny?

więcej:

http://zaglebie.info/sosnowiec,wywiad-z-no...amczykiem,14459

--------------------

+Quote Post
Degland
post śro, 28 lip 2010 - 12:57
Post #97

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 755

+Quote Post
Degland
post sob, 09 paź 2010 - 12:46
Post #98

UZYTKOWNIK
*

RAZEM BRACIA DO CZĘSTOCHOWY!!!

+Quote Post
ZMK
post czw, 09 gru 2010 - 16:23
Post #99

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,439

http://www.tvzaglebie.pl/?p=768

+Quote Post
Degland
post nie, 23 sty 2011 - 17:14
Post #100

UZYTKOWNIK
*

+Quote Post

6 Stron V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
8 Użytkowników czyta ten temat (8 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:41
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza