![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Pierwszy mecz na Ludowym, na nowej murawie i niestety porażka z Wisłą 1:3. A było tak blisko brakło do remisu może z 8 min. Żałuję że nie byłem na meczu, był ktoś może?
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT ZI ![]() Zagłębie Sosnowiec klubem regionu! Kibice klubu sportowego Zagłębie Sosnowiec chcą połączenia wysiłków miast zagłębiowskich w celu budowania piłkarskiego klubu „Zagłębia”. Z inicjatywą taką wyszedł klub kibica „Dywizjon 1906”, który założony został w Anglii. Ich celem jest połączenie wysiłków miast Zagłębia Dąbrowskiego takich jak Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Czeladź, czy Będzin w celu budowania i prowadzenia piłkarskiego klubu „Zagłębia”. Inicjatywę tę popiera zarząd klubu Zagłębie S.A. Sosnowiec proponując umieszczenie herbów miast zagłębiowskich w centralnym punkcie Stadionu Ludowego w Sosnowcu i na koszulkach piłkarzy. W ten sposób, na wzór Wielkopolski jednoczącej się dla wpierania Lecha Poznań, miałby powstać w naszym regionie Klub Zagłębia Dąbrowskiego. Pomysł spodobał się prezydentowi Radosławowi Baranowi, który zadeklarował rozpropagowanie tej idei nie tylko wśród kibiców, ale w całym mieście, a w szczególności w instytucjach, stowarzyszeniach i związkach sportowych z terenu Będzina. Będzin ze swoją rozbudowaną bazą sportową oraz stałą promocją kultury fizycznej i sportu wśród mieszkańców miasta jest podatnym gruntem dla tego typu inicjatyw. ...... komentarz red.: Mieszkamy w nieobliczalnym regionie! Mam osobistą satysfakcję, że w końcu nastąpiła oficjalna reakcja któregoś z miast ZD, a przecież zanosiło się na zupełnie coś odwrotnego kiedy odmówiono Zagłębiu zagrania w Zawierciu i Będzinie meczy Pucharu Ligi... Rzuciłem w 2003 r. hasło na forum klubu - "Zagłębie Sosnowiec klubem regionu Zagłębia Dąbrowskiego", za tym poszło stworzenie działu z informacjami o regionie na stronie www.zaglebie.sosnowiec.pl, napis w topie tejże strony mówiący o Zagłębiu jako klubie regionu (który niestety został później usunięty), nie wspominając o idei Stadionu Zagłębia Dąbrowskiego oraz innych pomniejszych staraniach o to aby klub Zagłębie Sosnowiec był postrzegany regionalnie. Wszystko to z pomocą wielu osób, które nie szczędziły własnego czasu ani pieniędzy na ten cel. Następnie kibice (Adventure Group) robili akcje darmowego wejścia dla zorganizowanych grup z innych miast ZD. Po tym nastąpiła cisza i wreszcie kolejna oddolna inicjatywa (Dywizjon 1906) przyniosła pierwszy zamierzony efekt. Miejmy nadzieję, że ten precedens stanie się normą. Ciekawe co na to klub i inne miasta ZD włącznie z Sosnowcem...? krvc źródło: www.bedzin.pl/własne popieram jesli nie pojdzie za tym zebractwo i wyciaganie reki po kase z innych miast -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
Pierwszy mecz na Ludowym, na nowej murawie i niestety porażka z Wisłą 1:3. A było tak blisko brakło do remisu może z 8 min. Żałuję że nie byłem na meczu, był ktoś może? nie byłem, ale pracuje w Krakowie z fanami Wisły i mówili, że Zagłebie nieźle ich postraszyło w ostatnim meczu i powaznie bali się o wynik... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Właściwie ten sezon jest spisany na straty i wyniki chyba nie mają większego znaczenia. Chłopaki naprawdę zostawili zdrowie na boisku i po przegranej z Wisła nie byłem tak smutny jak po remisie z Widzewem gdzie mimo zapowiedzi nie było ani składnej gry ani walki.
W sobotę mecz z Lechem i oby dopisała pogoda. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
moj kolega byl na wisle i siedział na mlynie. mówi że było zaje... yyyy, no po prostu fajnie
-------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 336 Dołączył: pią, 01 cze 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 717 Płeć: Mężczyzna GG: 1385735 Skype: parulski1 Tlen: filipparulski1 ![]() |
zaglebie.info:
CYTAT Związkowy Trybunał Piłkarski PZPN podtrzymał we wtorek karę degradacji sosnowieckiego klubu za udział w aferze korupcyjnej. Jednocześnie postanowił jednak, że kara czterech ujemnych punktów zostanie przeniesiona na następny sezon. Dzięki tej decyzji Zagłębie ma na swoim koncie osiem punktów i do barażowego miejsca traci sześć, a nie dziesięć. - To był gest Trybunału wobec nowych władz klubu. Doceniamy ich heroiczny bój o przystosowanie stadionu do wymogów licencyjnych. To, że poświęcili swój czas i pieniądze w tak trudnym momencie dla Zagłębia - mówi Zbigniew Koźmiński, rzecznik prasowy PZPN. - Dzięki tej decyzji Zagłębie wciąż ma szanse na utrzymanie w ekstraklasie, a w konsekwencji degradację tylko o jedną klasę rozgrywkową. W innym przypadku runda wiosenna nie miałaby już dla klubu z Sosnowca żadnego znaczenia - dodaje. Związkowy Trybunał Piłkarski podtrzymał dodatkowo karę 50 tysięcy złotych grzywny. Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia nie ukrywa rozczarowania wczorajszą decyzją PZT. - Jestem zasmucony, bo liczyłem na więcej. Co ja jestem temu winny, że inni grali nieczysto. Przez całe życie nikogo nie oszukałem, więc teraz czuję się jakbym dostał w twarz - wzdycha. Przypomnijmy, że prokuratura zarzuca klubowi z Sosnowca ustawienie około 30 spotkań (w klubie twierdzą, że mocne dowody są tylko na kilka). W procederze mieli brać udział działacze, trenerzy i piłkarze. Okolicznością łagodzącą był fakt, że o niczym nie miał pojęcia zarząd klubu. Zagłębiu nie pomogło poparcie 20 tysięcy kibiców, którzy podpisali się pod petycją w sprawie złagodzenia kary. Nie pomógł też wysoki rangą sosnowiecki duchowny, który również wsparł klub. - Teraz będziemy patrzeć na ręce innym. Także ludziom z Wydziału Dyscypliny. Wszyscy, którzy chociaż trochę znają się na piłce wiedzą, że korupcyjnym błotem są upaprane wszystkie kluby. I to nie delikatnie tylko po same uszy! Na pewno nie zgodzimy się na rolę ostatniego ukaranego. Nie zgasimy światła! A Zagłębiem niech się martwią. Wiosną powalczymy, a do ekstraklasy wrócimy. Za dwa, trzy lata znowu będzie o nas głośno - zapowiada Szatan. wreszcie sprawiedliwość! ![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://pl.youtube.com/watch?v=Zq3skrz0ZyE !!!!!!!!!!!!
Ten post edytował Zibar czw, 03 sty 2008 - 16:24 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 43 Dołączył: czw, 06 gru 07 Nr użytkownika: 928 Płeć: Mężczyzna GG: 4560890 ![]() |
Zagłebie.S- Stoczniowiec G. 4-2 FT
Mecz bardzo dobry w wykonaniu hokeistów z Sosnowca. Ludzi jeszcze nie tak dużo jak powinno być. Ale spokojnie przyjdą play off-y bedą tłumy. Oprawa super pod koniec meczu. http://www.youtube.com/watch?v=_6OTyfOgUJY Kolejny bardzo CIEKAWY mecz W Sc. 13.01.2008 przyjezdza lider Cracovia Kraków. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Dołączył: sob, 29 gru 07 Nr użytkownika: 998 Płeć: Mężczyzna ![]() |
widze ze temat troche ucichl , szkoda ,ale chyba nie z powodu braku kibiców Zagłębia w DG
![]() To jak kto sie wybiera na mecz z Legią ?? Ten post edytował nieznajomy pon, 03 mar 2008 - 22:09 |
|
|
![]()
|
|
no temat opuszczony ale jak miałem go przywracać do życia jak nikt tu nie zaglądał?
![]() A na Legii pewnie fajnie będzie, ale nie mogę pojechać ![]() -------------------- ![]() nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!! |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
TO NIE DOTYCZY KIBICÓW zAGŁĘBIA ALE WSZYSTKICH KIBICÓW :
http://s24.pl/oswiadczenie_kibicow_gks_u_k...ice-s42427.html zero tolerancji dla policyjnej prowokacji !!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
TO NIE DOTYCZY KIBICÓW zAGŁĘBIA ALE WSZYSTKICH KIBICÓW : http://s24.pl/oswiadczenie_kibicow_gks_u_k...ice-s42427.html zero tolerancji dla policyjnej prowokacji !!!! Jedno mnie tylko zastanawia - skoro prowokacja miała miejsce w Krakowie to skąd ta agresja w Tarnowie (jadąc w tę stronę Tarnów jest wcześniej przecież...)? Niestety nic o tym nie ma w ww. oświadczeniu więc sam nie wiem co o tym myśleć... Bo jeśli to faktycznie Policja powoduje zamieszki to jest to godne potępienia ale jeśli zamieszki wywołują pijane gnojki to ja tylko przyklaskuję użyciu gumowych kul i pałek, bo jak ktoś chce dać drugiemu w mordę to niech się na boks zapisze zamiast niszczyć publiczne - w tym moje - mienie. Niestety w oświadczeniu nie ma nic o Tarnowie więc trudno o obiektywną opinię... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Dołączył: sob, 29 gru 07 Nr użytkownika: 998 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jedno mnie tylko zastanawia - skoro prowokacja miała miejsce w Krakowie to skąd ta agresja w Tarnowie (jadąc w tę stronę Tarnów jest wcześniej przecież...)? Niestety nic o tym nie ma w ww. oświadczeniu więc sam nie wiem co o tym myśleć... Bo jeśli to faktycznie Policja powoduje zamieszki to jest to godne potępienia ale jeśli zamieszki wywołują pijane gnojki to ja tylko przyklaskuję użyciu gumowych kul i pałek, bo jak ktoś chce dać drugiemu w mordę to niech się na boks zapisze zamiast niszczyć publiczne - w tym moje - mienie. Niestety w oświadczeniu nie ma nic o Tarnowie więc trudno o obiektywną opinię... W Tarnowie policjant potraktował pałką kibica Gieksy, ktory przechodzil z wagonu do wagonu, wiec zaczely sie zamieszki |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Ludowy znowu zdobyty Drużyna Zagłębia Sosnowiec doznała piątej z rzędu porażki w rozgrywkach ekstraklasy, a zarazem trzeciej na Stadionie Ludowym. Dzisiaj sosnowiczanie nie sprostali mającemu mocarstwowe ambicje Górnikowi Zabrze i zasłużenie ulegli 0:2. Obie bramki dla zabrzan padły w końcowej fazie I połowy spotkania. W 37. minucie po dośrodkowaniu Jerzego Brzęczka Jewhen Kopył przy interwencji w powietrzu zderzył się z Marcinem Komorowskim i wypuścił piłkę z rąk. Do futbolówki dopadł reprezentant Polski Tomasz Zahorski i posłał ją do siatki. 5 minut później padł jeszcze piękniejszy gol. Konrad Gołoś wyłożył piłkę do Jerzego Brzęczka, a ten strzelił zza pola karnego w narożnik bramki Zagłębia. W II połowie goście grali bardzo rozsądnie i do końca meczu utrzymali dwubramkowe prowadzenie. Najlepsze okazje na strzelenie bramki zmarnowali Paweł Cygnar i Vladimír Bednár. Ten pierwszy w 59. minucie z bliskiej odległości posłał piłkę nad poprzeczką, a Bednár w 68. minucie miał przed sobą pustą bramkę, ale również strzelił nad bramką. Trener Piotr Pierścionek miał dzisiaj bardzo ograniczone pole manewru jeśli chodzi o zmiany. Z powodu kontuzji plac gry przedwcześnie musieli opuścić Dženan Hošić i Jewhen Kopył. Żal... No to wracamy do trzeciej ligi i jazda. Już czekają na Nas takie zespoły jak: Koszarawa Żywiec, Miedz Legnica, MKS Kluczbork, Chrobry Głogów, Rozwój Katowice i wiele wiele innych wspaniałych drużyn mających w swojej historii sukcesy na arenie międzynarodowej... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.sportfan.pl/artykul/341/kupiles...do-nizszej-ligi
CYTAT Nie ma sprawiedliwości. Arka Gdynia, Górnik Łęczna, Szczakowianka - te kluby wyrzucono z ligi. Inni unikną takiej kary.
Kluby zamieszane w korupcję, wobec których toczyły się postępowania w Wydziale Dyscypliny PZPN, mogą odetchnąć z ulgą. 11 maja zjazd związku. Wówczas przedstawione zostaną projekty PZPN i Ekstraklasy S.A . co do sposobu karania klubów ustawiających mecze. Oba pomysły zakładają rezygnację z karnych degradacji. - W zeszłym tygodniu przeprowadzane były konsultacje z wszystkimi klubami ekstraklasy. Chcemy wypracować taki kompromis, który będzie do zaakceptowania przez 16 klubów. Zależy nam właśnie na tym, żeby pod tym projektem podpisali się wszyscy - przekonuje na łamach "Dziennika" Adrian Skubis, rzecznik Ekstraklasy S.A. Kluby, które ustawiały mecze mogą spodziewać się najwyżej ujemnych punktów i kar finansowych. W każdym razie z ligi już nikt nie spadnie. Mało tego! Skórę uratują także już skazane na degradację Widzew Łódź i Zagłębie Sosnowiec. Nikt jednak nie nazywa pomysłów "amnestią". Przecież kary będą! - Amnestia oznacza darowanie kar, a nam przecież chodzi tylko o zaprzestanie karania klubów degradacjami. Na pewno jednak nie zrezygnujemy z orzekania punktów ujemnych czy kar finansowych. O tym nie może być mowy - twierdzi prezes Ekstraklasy S.A. Andrzej Rusko. Zatem zachowanie 16-zespołowej ligi jest ważniejsze niż sprawiedliwe rozwiązanie problemu korupcji. Jak wobec tego mają czuć się włodarze Arki Gdynia, Górnika Łęczna czy Szczakowianki Jaworzno, które za takie same winy, spuszczono z ligi bez mrugnięcia okiem? Kolejny raz wyszła na jaw hipokryzja "panów od naszej piłki". Redakcja Sportfan.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Wywiad z nowym prezesem Zagłębia, Markiem Adamczykiem
![]() Rozmawia: Piotr Krawczyk. Wszyscy kojarzą pana z występów w Zagłębiu natomiast chciałbym abyśmy poznali karierę poza boiskową Marka Adamczyka w kontekście funkcji, którą od wczoraj pełni. Zacznijmy może od studiów… M. Adamczyk: Skończyłem Wydział Prawa na Uniwersytecie Śląskim z małą przerwą związaną z grą w Zagłębiu oraz Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, kierunek: Analiza Rynków Finansowych i Doradztwo Inwestycyjne - studia podyplomowe. Wykształcenie prawnicze i ekonomiczne oraz spore doświadczenie biznesowe. Z tego co wiem pracował pan ostatnio jako Dyrektor ds. Ofert w Domu Maklerskim IDM S.A. z siedzibą w Krakowie... Spośród firm, w których byłem zatrudniony większość funkcjonuje na rynku kapitałowym w związku z czym znajomość prawa handlowego oraz doświadczenie w pozyskiwaniu kapitału nie są mi obce. Może wybiegnę daleko w przyszłość, ale czy pomysł wprowadzenia Zagłębia na Giełdę Papierów Wartościowych jest w naszym przypadku realny? więcej: http://zaglebie.info/sosnowiec,wywiad-z-no...amczykiem,14459 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: śro, 11 lip 07 Nr użytkownika: 755 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: śro, 11 lip 07 Nr użytkownika: 755 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() RAZEM BRACIA DO CZĘSTOCHOWY!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:41 |