![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale żenada... pewnie zaraz będzie się tłumaczył, że to ludzie do niego się zgłosili po ten autobus
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 23 wrz 10 Nr użytkownika: 4,115 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Teraz we wtorek na TVN ma być dokument o katastrofie w KWK Paryż. Emisja bodaj o 21:30
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 68 Dołączył: śro, 10 lut 10 Nr użytkownika: 3,703 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 06 lis 08 Nr użytkownika: 2,386 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oglądam sobie właśnie Szymona na tvn, a tu już 2 nawiązania do Dąbrowy.
Najpierw może nie o Dąbrowie, ale o kandydacie Stachowiczu. Drugie nawiązanie przy okazji kabaretu Ani Mru Mru. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oglądam sobie właśnie Szymona na tvn, a tu już 2 nawiązania do Dąbrowy. Najpierw może nie o Dąbrowie, ale o kandydacie Stachowiczu. Drugie nawiązanie przy okazji kabaretu Ani Mru Mru. Słaba jakość ale można zobaczyć coś ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ATUmriTVReg |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 23 wrz 10 Nr użytkownika: 4,115 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bardzo ciekawy był ten dzisiejszy program na TVN, zastanawia mnie właściwie jedno: do górników wyciągali przez szyb Koszelew, odwierty do nich robili w centrum przed społem - nie kumam jednak gdzie się znajdował ten zbiornik Jadwiga II. Może mi go ktoś nanieść na mapę? Mam też nadzieję, że ktoś to nagrał i kiedyś wrzuci na forum.
Ten post edytował Aster wto, 07 gru 2010 - 22:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawy program, data produkcji 2009 a nie slyszalem o nim wczesniej.
Głowny budynek, z wejsciem z tego co sie oreintuje wyglada aktualnie inaczej tzn. został odnowiony i zaadaptowany na biura itp Napewno panował w Dabrowie wtedy kilmat pełen napięcia. Szkoda tej kopalni, kilka tysiecy miejsc pracy. p.s. jakie było nawiazanie do DG w Majewski show ?? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Bardzo ciekawy był ten dzisiejszy program na TVN, zastanawia mnie właściwie jedno: do górników wyciągali przez szyb Koszelew, odwierty do nich robili w centrum przed społem - nie kumam jednak gdzie się znajdował ten zbiornik Jadwiga II. Może mi go ktoś nanieść na mapę? Mam też nadzieję, że ktoś to nagrał i kiedyś wrzuci na forum. Osadnik Jadwiga II znajdował się na północ od kopalni, mniej więcej tu: http://www.zumi.pl/,,,19.1651198,50.329782...ointY=50.330536 - tak mi się kojarzy, że został zlikwidowany w latach 70. (druga możliwość, bo internet czasem kłamie - że jest to nadal istniejący osadnik na prawo od chorągiewki, jak dorwę jakąś mapę - sprawdzę. Choć pewnie i tak już tu nikt nie będzie tym zainteresowany ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 06 lis 08 Nr użytkownika: 2,386 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kabaret Ani Mru Mru zapytany o nietypową sytuację - odpowiedź padła że była taka kiedyś w DG kiedy to podczas jednego ze skeczy na scenę weszła kobieta mówiąca wierszem. Myśleli że to kawał kabaretu DNO. Coś w tym stylu było.
Co do dzisiejszego programu to dosyć ciekawych faktów można się było dowiedzieć. Nie powiem, wciągający program. |
|
|
![]()
|
|
Osadnik Jadwiga II znajdował się na północ od kopalni, mniej więcej tu: http://www.zumi.pl/,,,19.1651198,50.329782...ointY=50.330536 - tak mi się kojarzy, że został zlikwidowany w latach 70. (druga możliwość, bo internet czasem kłamie - że jest to nadal istniejący osadnik na prawo od chorągiewki, jak dorwę jakąś mapę - sprawdzę. Choć pewnie i tak już tu nikt nie będzie tym zainteresowany ![]() Spokojnie ja się ostatnio bardzo interesuję tematyką historii przemysłu w DG. Dodam jeszcze, że zapamiętałem sobie z początku programu numer kroniki filmowej (dokładnie 32/69) teraz na nią poluję. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: śro, 04 sie 10 Skąd: MDC Nr użytkownika: 4,002 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Osadnik Jadwiga II znajdował się na północ od kopalni, mniej więcej tu: http://www.zumi.pl/,,,19.1651198,50.329782...ointY=50.330536 - tak mi się kojarzy, że został zlikwidowany w latach 70. (druga możliwość, bo internet czasem kłamie - że jest to nadal istniejący osadnik na prawo od chorągiewki, jak dorwę jakąś mapę - sprawdzę. Choć pewnie i tak już tu nikt nie będzie tym zainteresowany ![]() Spokojnie ja się ostatnio bardzo interesuję tematyką historii przemysłu w DG. Dodam jeszcze, że zapamiętałem sobie z początku programu numer kroniki filmowej (dokładnie 32/69) teraz na nią poluję. Jak znajdziesz kronikę daj znać, ja jej w zeszłym roku szukałem bezskutecznie... A w sprawie przemysłu (w tym i kopalń) z Dąbrowy i nie tylko - zapraszam na forum z podpisu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Bardzo ciekawy był ten dzisiejszy program na TVN, zastanawia mnie właściwie jedno: do górników wyciągali przez szyb Koszelew, odwierty do nich robili w centrum przed społem - nie kumam jednak gdzie się znajdował ten zbiornik Jadwiga II. Może mi go ktoś nanieść na mapę? Mam też nadzieję, że ktoś to nagrał i kiedyś wrzuci na forum. Osadnik Jadwiga II znajdował się na północ od kopalni, mniej więcej tu: http://www.zumi.pl/,,,19.1651198,50.329782...ointY=50.330536 - tak mi się kojarzy, że został zlikwidowany w latach 70. (druga możliwość, bo internet czasem kłamie - że jest to nadal istniejący osadnik na prawo od chorągiewki, jak dorwę jakąś mapę - sprawdzę. Choć pewnie i tak już tu nikt nie będzie tym zainteresowany ![]() Osadnik został zlikwidowany już po likwidacji KWK Paryż. Kojarzę go wypełnionego mazią w czasach kiedy po terenie kopalni można było się szwendać bez żadnych przeszkód. -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
Pytanie tylko czy to ten sam - w latach 70. w czasie modernizacji kopalni wybudowano nowy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
Fajne były te zdjęcia współczesne sprzed Domu Centrum Społem. Mam nadzieję, że nikt nie wyrobi sobie opinii na temat DG na podstawie naszego centrum. Szkoda że nie zdecydowali się zburzyć tej perełki architektury skoro mieli zgodę "z góry"
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fajne były te zdjęcia współczesne sprzed Domu Centrum Społem. Mam nadzieję, że nikt nie wyrobi sobie opinii na temat DG na podstawie naszego centrum. Szkoda że nie zdecydowali się zburzyć tej perełki architektury skoro mieli zgodę "z góry" Kiedys Społem wygladało całkiem dobrze , dopóki nie stało sie zółtym g.... w srodku miasta. Rzeczywiscie wygladało to w tym programie kiepsko jako centrum DG, troche PKZ bylo widac z daleka |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
i ta pusta przestrzen przed DH Centrum...
![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: śro, 04 sie 10 Skąd: MDC Nr użytkownika: 4,002 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 12:41 |