![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
W dzisiejszym DZ (piątek) nawet Szołtyskowi, dla którego wszystko co ślunskie jest NAJ,
nie podobały się hasła ostatniej kampanii reklamowej naszego województwa. Odniósł się do nich bardzo krytycznie. W Polsce nie wywołają ONE zachwytu, ponieważ są NIEZROZUMIAŁE dla osób spoza regionu. Czy każdy wie, że istnieje Będzin? Jak więc odczyta hasło: "ŚLĄSKIE BĘDZIN DOBRZE' ? Pomysli, że to błąd drukarski, ZWYKŁA LITERÓWKA i skoryguje na; 'ŚLĄSKIE BĘDZIE DOBRZE' |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W dzisiejszym DZ (piątek) nawet Szołtyskowi, dla którego wszystko co ślunskie jest NAJ, nie podobały się hasła ostatniej kampanii reklamowej naszego województwa. Odniósł się do nich bardzo krytycznie. W Polsce nie wywołają ONE zachwytu, ponieważ są NIEZROZUMIAŁE dla osób spoza regionu. Czy każdy wie, że istnieje Będzin? Jak więc odczyta hasło: "ŚLĄSKIE BĘDZIN DOBRZE' ? Pomysli, że to błąd drukarski, ZWYKŁA LITERÓWKA i skoryguje na; 'ŚLĄSKIE BĘDZIE DOBRZE' Moze wlasnie o to chodzi? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dziasiaj w Faktach TVN mówili o Punkcie Informacji Miejskiej w Realu. Pokazany był bez propagandy, więc ludzi nie było widać :-) Ale musze przyznaczać, że jestem zaskoczony na plus tym punktem. Byłem dzisiaj w Realu, przy punkcie było kilka osób, za ladą sympatyczna obsługa, umiejaca odpowiadać petentom na pytania! No no czyżby moja krytyka poskutkowała ;-)? Ta obsługa to chyba nie są urzędnicy. Za mili i sympatyczni są. No chyba, że obraz dąbrowskiego urzędnika się zmienia :-) Tak mi się wydaje, że pisali wcześniej, że MPI będzie obsługiwane przez pracowników Sztygarki, a nie UM. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dwie sprawy odnośnie reklamy śląskiego:
- pocieszmy się, że dolnośląskie ma jeszcze denniejszą reklamę (tę w TV ze spadochroniarzami) a pewnie droższą (bo są "gwiazdy") ![]() - zastanawia mnie jedno - billboardy widzę tylko u nas, reklamy są też w śląskiej prasie - moje pytanie brzmi po jaką cholerę reklamować województwo śląskie (lub jego miasta) w województwie śląskim ![]() ![]() Sporo jeżdżę i nigdzie tych reklam poza naszym woj. nie widziałem... pees: coś czytałem w "Polsce", że w Poznaniu mają się pojawić ale te u nas kosztowały prawie 900 tys. - po co one były ktoś mi powie? BTW - a'propos TVS taka ciekawostka: dość intensywnie reklamują się w lokalnych mediach w innych częściach Polski (przynajmniej ja słyszałem ich reklamy w Koninie i Bydgoszczy) - i wcale nie mówią w nich, że chodzi o wieści ze śląska. Czyżby była jeszcze inna TVS? A może mają plany na stanie się jednak TV nie tylko regionalną... ![]() Ten post edytował vacu nie, 20 kwi 2008 - 20:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A propos billboardów - widziałem że na Hucie Bankowej (na przeciwko skrzyżowania z ul. Sobieskiego i Sienkiewicza) wisi reklama województwa dolnośląskiego - taką reklame to rozumiem a nie wiem po co reklamować nasze województwo u nas. Widziałem też reklame TVS tym razem nad starym punktem RTV obok antykwariatu. Tak wogole to TVS zajmuje sie naszym rejonem - dużo mówi się o imprezach w PKZ a także w Silesia Informacjach o 21 poświęcają sporo czasu Zagłębiu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Mnie reklama dolnośląskiego podoba się barzdiej niż nasza. Przede wszystkim prezentuja piękno regionu. Podobaja te krajobrazy. U nas nie licząc zamku będzińskiego czegoś takiego nie ma.
Co do TVS to jakos mnie nie przekonują. Może i mówią o Zagłębiu, ale czy mówią "Zagłębie"? Jak narazie słyszałem tylko Śląsk, śląski, śląskie, ślązacy itd. itp. Ale na szczęście nie zamykają się na granicy Katowic. Już kilka razy widziałem u nich programy o Beskidach, kuchni, kulturze, histori. Mam nadzieję, że o Zagłębiu też będą mówić -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Pod blokiem 11 ul. Ludowa stoi wóz transmisyjny telewizji Puls. Zaraz chyba będą coś nadawać, bo prezenterka przygotowuje się do wejścia na antenę.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Dzisiaj dosyć długo oglądałem TVS. Ogólnie podoba mi się ta stacja (choć dużo programów mają prośląskich, ale można im to wybaczyć. Podoba mi się ich podejście do Zagłębia "na śląsku i zagłębiu". Dają wiele informacji z Dąbrowy czy to z Sosnowca i innych miast Zagłębia.
Ogólnie oceniam na plus stacje. Wiadomości będę chętnie oglądał (jak będę wiedział kiedy xD). -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
No ja tez sporo patrzę na ten kanał - jest wiecej o Zagłębiu niż w byłej TVP3 a teraz TVP Info...a Silesia Informacje sa póki co o 21 a w necie z dziennym opóźnieniem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
-------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podoba mi się ten program
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bardzo fajny program, pokazują to co mamy najcenniejsze, bo sama zabudowa miejska to jak zabudowa - zabytki z epoki socrealizmu i tyle, ale nasze walory wypoczynkowo-rekreacyjne są w regionie bardzo atrakcyjne. Brawo TVS! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
pomysł ok ale prowadzący... jego wypowiedzi mnie powalają :/ , nie mówiąc już o Centrurii - "najczystszej rzece zagłębia czy silesii" , żenuła moi drodzy
![]() materiał o sosnowcu był lepszej jakości O.o Ten post edytował Maryhna pon, 07 lip 2008 - 02:08 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Rzeka Centruria pasuje jak ulał do Pogorii koło Dąbrowy.
Żurnaliści pożal się Boże! Nie wiedzą o czym mówią i piszą... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Rzeka Centruria pasuje jak ulał do Pogorii koło Dąbrowy. Żurnaliści pożal się Boże! Nie wiedzą o czym mówią i piszą... A co Wam się nie podoba w Centurii? Przecież płynie również na terenie Dąbrowy, wpada do Białej Przemszy w Błędowie (krótki odcinek, ale zawsze). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Nie narzekajcie tak... Materiał bardzo mi się podobał
![]() Ja jestem bardzo zadowolony z tego materiału :-). TVS dużo więcej programów, informacji itp robi o Zagłębiu niż TVP ;d. Ode mnie mają wielki plus -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szer jakby nie powiedzieli słowa o Zagłębiu to by był lament. Według mnie ładnie podkreślali że Dąbrowa to Zagłębie nie Śląsk.
|
|
|
![]()
|
|
Ale ja się cieszę, że podkreślał to że Dąbrowa to Zagłębie
![]() -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Eeee tylko, że Centuria nie płynie na terenach Silesii.... Tutaj nie ma mowy o Brynicy ;p
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 05:18 |