![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
W puste - to jest miedzy TV Trwam a Polsat Sport extra.... Thx, trzeba będzie obadać, czy warto to w ogóle na stałe ustawiać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Thx, trzeba będzie obadać, czy warto to w ogóle na stałe ustawiać. Póki co trwa jeszcze emisja testowa ale mają ambicje na porządna TV....teraz to powtórka goni powtórkę a sewisów informacyjnych też jeszcze niema...ale trzymam kciuki i życzę im aby nie zapomnieli o Zagłębiu, zainteresowali się Debeściakiem to duży plus.... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Zapraszamy na spacery po Śląsku i Zagłębiu
Jesteśmy ciągle w biegu, niedoczasie. Miasta niczym fotoplastykon migają nam za oknami autobusów i samochodów. A wystarczy zadrzeć głowę do góry, popatrzeć na fasady domów, przysiąść na ławce w parku, by zobaczyć inne miasto. Pełne ciekawych ludzi, historii i miejsc, gdzie toczy się życie. Właśnie dlatego przygotowaliśmy "Spacerowniki", którymi chcemy pomóc Wam na nowo odkryć miasta w regionie. Zobacz powiekszenie Okładka pierwszego zeszytu z cyklu Spacerowniki Już w poniedziałek ukaże się pierwszy zeszyt cyklu "Spacerowniki", poświęcony Katowicom. Centrum miasta przecina linia kolejowa. Część południowa - od kinoteatru Rialto aż do parku Kościuszki - do dzisiaj świadczy o latach świetności Katowic. Znajdziemy tu piękne kamienice (to w tym rejonie mieszkała m.in. aktorka Aleksandra Śląska), place i najładniejszy park w mieście. Dziś mało już kto pamięta, że główna ulica tej części miasta - Kościuszki - powstała tylko po to, żeby łatwiej było przewozić urobek z kopalni. Kto chce zobaczyć prawdziwe oblicze Katowic, powinien odwiedzić właśnie tę mieszczańską część, która w dużym stopniu uniknęła ingerencji powojennych urbanistów. "Spacerowniki" ukazywać będą się co poniedziałek. Oprócz proponowanej trasy spaceru z opisem najciekawszych miejsc dodatkowym atutem będzie mapka, która ułatwi zwiedzanie. Przygotowujemy także "Spacerowniki" po: Tychach, Rybniku i Raciborzu, Bytomiu, Tarnowskich Górach i Piekarach Śląskich, Siemianowicach Śląskich i Świętochłowicach, Chorzowie, Gliwicach, Pszczynie, Zabrzu, Bielsku-Białej, Sosnowcu i Dąbrowie Górniczej. Naszych Czytelników zaprosimy także na trzy wspólne spacery, w trakcie których przewodnik będzie opowiadał o najciekawszych zakątkach naszych miast. Sponsorem cyklu "Spacerowniki" jest Tyskie Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Fajnie że coś takiego sie pojawi...akurat nasze miasto pod względem wypoczynku na powietrzu nie wypada najgorzej, mysle tu o Zielonej oraz Pogoriach. Do tego dochodzi np. Pustynia Błędowska (połowa leży w DG) to juz całkiem wypas. A jak ktos jest leniwy to może przejść sie choćby do parku Hallera czy na Podlesie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Póki co trwa jeszcze emisja testowa ale mają ambicje na porządna TV....teraz to powtórka goni powtórkę a sewisów informacyjnych też jeszcze niema...ale trzymam kciuki i życzę im aby nie zapomnieli o Zagłębiu, zainteresowali się Debeściakiem to duży plus.... Emisja testowa trwa - czy u Ciebie też jest tak dziwnie wydłużony w pionie obraz? Piszę dziwnie, bo jak zmienię proporcję obrazu na 16:9, jest za bardzo spłaszczony - a na przykład na rozciągnięte transmisje w Polsacie Sport to pomaga.A jak ktos jest leniwy to może przejść sie choćby do parku Hallera czy na Podlesie. To nie tylko spacery dla leniwych - załóżmy, że ktoś z Gołonoga idzie do Parku Hallera albo z Mydlic na Podlesie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak TVS nadaje w formacie 16:9. U mnie w 16:9 jest obraz OK, nie wydaje mi sie za bardzo spłaszczony ale możliwe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
U mnie obraz TVS jest ok. Co do oferty programowej to ogladałem wczoraj "kronike policyjną" czy jakoś tak. Program ok, nawet dość fajnie "zrobiony", cos w stylu tvn-owskiego ś.p. "supergliny". Dzisiaj natomiast było to "śląskie gotowanie". No i oczywiście "godali" cały czas, więc nic nie rozumiejąc nie oglądałem. A to powinno być "nasze gotowanie" czyli prezentacja kuchni całego regionu, śląska, zagłębia, podbeskidzia, żywiecczyzny, beskidu śląskiego, częstochowy. I tak powinno byc z każdym programem. A nie tylko "godanie" i wszystko się kręci wokół "familoków".
A przewodniki? Ok. DG ma się czym pochwalić. Oferta turystyczno-wypoczynkowa jak na nasz region bogata. -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No powoli też zauważam, że program się rozkręca. Powinna też pojawić się niebawem obszerna relacja z wczorajszego meczu kabaretów na Hali i ogólnie jakieś wywiady i reportaż z Debeściaka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Dzisiaj w Wydarzeniach ( Polsat) była mowa o tym punkcie informacji miejskiej w real-u . Że to pierwszy w Polsce taki pomysł itd. Mówiono też o naszym urzędzie miejskim . Trochę zdziwiła mnie wypowiedź jednej starszej pani ( ok 60-70 lat) która mówiła że to wyrzucenie pieniędzy w błoto . Widział ktoś czy jest jakiś ruch przy tym stanowisku i czy ludzie z niego korzystają ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Jak byłem (jakos w połowie tygodnia) w realu to nie było ani jednej osoby przy tym stanowisku. Ba nawet oobsługi nie było. Wziąłem sobie Przegląd Dąbrowski i poszedłem na zakupy. A jak wychodziłem nic się nie zmieniło, czyli nadal zero obsługi i zero klientów
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
czyli że na potrzeby telewizji zrobił się sztuczny tłok przy punkcie. Chociaż myślę że ten punkt może się okazać przydatny , podobno miasto szuka sponsorów na ten punkt.
|
|
|
![]()
|
|
Albo trafiłem na taką porę. Njalepiej jakby się wypowiedział ktos kto w realu pracuje
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja znam fakt taki, że rzuciliśmy tam sporo ulotek z repertuarem PKZ/Kino KADR i rozeszły się jak świeże bułeczki, więc jakiś ruch chyba jest
|
|
|
![]()
|
|
Obserwacja trzykrotna: piątek około 14 - chyba trzy osoby rozmawiające z panią z obsługi, pół godziny później - pusto, sobota około 12 - pusto (obsługa była oczywiście). Pytałem o mapkę ścieżek rowerowych - ma być wydana w maju.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ale Pustynia jest kojarzona głównie z DG. Więc nieważne czy więcej leży u Nas czy w Chechle i Kluczach. Cos mi się kojarzy, że kiedyś (to chyba było na przełomie lat 80 i 90 -tych) był pomysł przyłączenia Chechała do DG. No i wtedy byśmy mieli połowę albo nawet większą część Pustynii Błędowskiej w DG
Marcin |
|
|
![]()
|
|
Ale Pustynia jest kojarzona głównie z DG. Więc nieważne czy więcej leży u Nas czy w Chechle i Kluczach. Cos mi się kojarzy, że kiedyś (to chyba było na przełomie lat 80 i 90 -tych) był pomysł przyłączenia Chechała do DG. No i wtedy byśmy mieli połowę albo nawet większą część Pustynii Błędowskiej w DG Hmm no ale póki co Chechło leży w Gminie Klucze i pewno tak zostanie...nie mniej jednak mamy swoją część to powinniśmy się cieszyć. Sama pustynia stanowi jedną całość i kto ją odwiedza nie myśli że jest już w DG czy gm.Klucze. Takie akcje jak Pustynne Miraże czy jak sie to tam zwie sa organizowane przy współpracy obu urzędów. Ten post edytował Sebastian22 nie, 06 kwi 2008 - 18:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
dzisiaj byliśmy w realu o godz. 16, ulotek prawie brak, w gablotach pozycje dot. DG, ale oczywiście nikogo z obsługi punktu; no cóż, niedziela
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
A słyszeliście reklame woj.śląskiego w radio? Zaczyna się od Pustyni Błędowskiej! To chyba tyle dobrego co można o tej reklamie powiedzieć.
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25 |