![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego Chodzi Ci o Aleję Róż z Adamieckiego? Jeśli tak, trzeba było iść do przejścia podziemnego (BTW, strasznie nie lubię tego przejścia naziemnego i zwykle wolę nadłożyć te parę kroków, chyba, że jest naprawdę znikomy ruch) - tam na szczęście kolarzy nie było ![]() Mnie dziś w pracy TdP dało popalić w inny sposób - 10 razy (co kilka minut) nap....alające wuwuzele, radiowozy i radiomotocykle na sygnale przy każdym przejeździe kolarzy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Na szczęście na prowincji (Ząbkowice, Gołonóg) nikt ruchu pieszego i rowerzystów nie blokował nawet na kilka minut przed przejazdem peletonu.
-------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podoba mi się w Dąbrowie ten letni wakacyjny chillout - nawet wyścigi kolarskie na 200 metrów przed metą przystają
![]() Ale tak serio to kraksa wyglądała bardzo groźnie, zaskoczyło mnie, że kibice stali tak blisko oddzieleni tylko metalowymi barierkami. Może takie bandy powinny być zrobione z jakiś bardziej przyjaznych materiałów? Zwłaszcza, że Lang komentując wywrotkę sprowadził swoją wypowiedź do tego, że to normalne we współczesnym kolarstwie i takie rzeczy będą się zdarzać ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podoba mi się w Dąbrowie ten letni wakacyjny chillout - nawet wyścigi kolarskie na 200 metrów przed metą przystają ![]() Ale tak serio to kraksa wyglądała bardzo groźnie, zaskoczyło mnie, że kibice stali tak blisko oddzieleni tylko metalowymi barierkami. Może takie bandy powinny być zrobione z jakiś bardziej przyjaznych materiałów? Zwłaszcza, że Lang komentując wywrotkę sprowadził swoją wypowiedź do tego, że to normalne we współczesnym kolarstwie i takie rzeczy będą się zdarzać ![]() Taki urok tego sportu, że kolarza masz na wyciągnięcie ręki. Tak, jak Lang powiedział, wypadki na finiszach są od lat i rzadko kiedy kolarzom dzieje się wielka krzywda. Wideo z kraksy: https://www.youtube.com/watch?v=osWQODq0ZSw Ten post edytował Kamil_ wto, 04 sie 2015 - 11:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I z tego co Lang powiedział przy podziękowaniach "do zobaczenia za rok" także pewnie na 100 lecie miasta też będzie meta u Nas:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego Chodzi Ci o Aleję Róż z Adamieckiego? Jeśli tak, trzeba było iść do przejścia podziemnego (BTW, strasznie nie lubię tego przejścia naziemnego i zwykle wolę nadłożyć te parę kroków, chyba, że jest naprawdę znikomy ruch) - tam na szczęście kolarzy nie było ![]() Mnie dziś w pracy TdP dało popalić w inny sposób - 10 razy (co kilka minut) nap....alające wuwuzele, radiowozy i radiomotocykle na sygnale przy każdym przejeździe kolarzy. Chodziło o Augustynika a nie Adamieckiego ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Mam nadzieje, że prezydent Podraza, zapłaci te mandaty, które policja od samego rana wystawia ludziom próbującym się dostać do swoich zakładów pracy Za co te mandaty? za przechodzenie przez barierki koło huty bankowej i lekkie ich odchylenie by przejść na drugą stronę ulicy a co do kraksy, to moja kobita z koleżanką na dwa okrążenia przed końcem na Gołonogu kilkanaście sekund przed przejazdem peletonu przez rondo, zdjęły psa, który postanowił obszczekać peleton, tam to by dopiero była kraksa jakby się biedak zaplątał w tych kolarzy. Ale, że peleton nie docenił gestu, a karma to dziw^a to kilkanaście minut później i tak się położyli Ten post edytował savalas śro, 05 sie 2015 - 01:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
potrzebowałem przejść przez Sobieskiego na skrzyżowaniu z Adamieckiego Chodzi Ci o Aleję Róż z Adamieckiego? Jeśli tak, trzeba było iść do przejścia podziemnego (BTW, strasznie nie lubię tego przejścia naziemnego i zwykle wolę nadłożyć te parę kroków, chyba, że jest naprawdę znikomy ruch) - tam na szczęście kolarzy nie było ![]() Mnie dziś w pracy TdP dało popalić w inny sposób - 10 razy (co kilka minut) nap....alające wuwuzele, radiowozy i radiomotocykle na sygnale przy każdym przejeździe kolarzy. Chodziło o Augustynika a nie Adamieckiego ![]() Czyli Królowej Jadwigi z Augustynika ![]() Nadgorliwość absurdalna, podobnie jak opisywana przez savalasa - dobrze, że choć ten policjant okazał się rozsądny. Mam nadzieje, że prezydent Podraza, zapłaci te mandaty, które policja od samego rana wystawia ludziom próbującym się dostać do swoich zakładów pracy Za co te mandaty? za przechodzenie przez barierki koło huty bankowej i lekkie ich odchylenie by przejść na drugą stronę ulicy No to się faktycznie z końmi na łby pozamieniali. Generalnie TdP mnie nie przeszkadza, ale organizacyjnie to jedna wielka porażka IMHO była. 1. Bezsensowne wczesne zamknięcie ulic i skasowanie od rana tramwajów, po to chyba tylko, żeby nadmuchiwane reklamowe guano mogło być porozstawiane; 2. "Nikt nie nie wie" - jak wracałem z pracy było już po wyścigu, próbowałem wyjechać na Piłsudskiego, ale wyjazdy z boków (Poniatowskiego, Morcinka) nadal były zamknięte, mimo, że Piłsudskiego już jeździły samochody. Jak spytałem jednego z nadal tam stojących policjantów, co z tym zamknięciem, stwierdził, że oficjalnie ulica jest nadal zamknięta dla ruchu, a w ogóle trudno powiedzieć, kto tym zarządza i wydaje decyzje i kiedy wyjazdy będą otwarte. 3. Debile z technicznej obsługi wyścigu (zwłaszcza ci od nadmuchiwanego reklamowego guana) - jeden quadem jeździł po pasie zieleni i chodniku wzdłuż Piłsudskiego między pieszymi, drugi jechał sobie jakimś dostawczakiem główną alejką w Parku Hallera, środkiem, płosząc ludzi (bo podjechać kilkanaście metrów do drogi w stronę hali przerosło widać jego intelektualne możliwości), trzeci już po otwarciu Piłsudskiego wyjeżdżał kolejnym dostawczakiem z Kasprzaka w Piłsudskiego - jedną i drugą pod prąd, bo nadłożenie tych stu metrów, zawrócenie na skrzyżowaniu i podjechanie prawidłowo również było zbyt trudne. W tego ostatniego mogłem bezpiecznie przydzwonić czołowo, ale nie chciałem się pozbawiać samochodu przed urlopem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1. Bezsensowne wczesne zamknięcie ulic i skasowanie od rana tramwajów, po to chyba tylko, żeby nadmuchiwane reklamowe guano mogło być porozstawiane; Bardziej przechlapane w Katowicach - tam ograniczenia w ruchu były już w poniedziałek Ten post edytował Bathurst śro, 05 sie 2015 - 09:44 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nie jest bezsensowne zamykanie ulic, nikt tylu reklam nie postawi w 2 godziny, to nie jest jakiś mały wyścig i sponsorzy rządzą, takie są wymogi wyścigu i albo się na to zgadzasz albo nie, proste...
|
|
|
![]()
|
|
Ale mnie chodziło o zamykanie dla pieszych, opisane powyżej. Dmuchanie balonów nie jest chyba czynnością wymagającą tak głębokiego skupienia, żeby piesi w tym przeszkadzali?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
To nie jest bezsensowne zamykanie ulic, nikt tylu reklam nie postawi w 2 godziny, to nie jest jakiś mały wyścig i sponsorzy rządzą, takie są wymogi wyścigu i albo się na to zgadzasz albo nie, proste... DG też jest jednym ze sponsorów. ![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
O 14 godzinie zawsze jest wyścig Nutelli i na tą godzinę musi być wszystko gotowe a jak widziałem w tym roku roboty jest od groma i to na przestrzeni kilku kilometrów a nie tylko w jednym miejscu. Oczywiście każde miasto jest sponsorem które gości TdP, Dąbrowa jest dość bogata także stać ją na to.
|
|
|
![]()
|
|
W Krakowie gdzie kółka kręcą cały dzień nie ma problemów żeby pieszych i rowerzystów przepuszczać pomiędzy pojedynczymi kolarzami.
-------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pytanie czy stać na to mieszkańców DG.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od kiedy miasto zwraca mieszkańcom za paliwo potrzebne na objazdy i inne niedogodności z ściągniętych uprzednio podatków? Według mnie to raczej sięga jeszcze raz do kieszeni mieszkańców by sfinansować imprezę z której profity dla mieszkańców sa dość mgliste, kiedy dla sponsorów i Langa są dość konkretne.
Pytanie czy urząd ma robić dobrze mieszkańcom czy Langowi? Pytanie czy zasadne jest finansowanie z publicznych pieniędzy imprezy kiedy w zamian dostaje się praktycznie nie możliwy do sfinansowania prestiż miasta przez który przejada jacyś cykliści? To jest ta uczciwa redystrybucja dobr publicznych? Ten post edytował xMarcinx nie, 09 sie 2015 - 11:11 |
|
|
![]()
|
|
Od kiedy miasto zwraca mieszkańcom za paliwo potrzebne na objazdy i inne niedogodności z ściągniętych uprzednio podatków? Według mnie to raczej sięga jeszcze raz do kieszeni mieszkańców by sfinansować imprezę z której profity dla mieszkańców sa dość mgliste, kiedy dla sponsorów i Langa są dość konkretne. Pytanie czy urząd ma robić dobrze mieszkańcom czy Langowi? Pytanie czy zasadne jest finansowanie z publicznych pieniędzy imprezy kiedy w zamian dostaje się praktycznie nie możliwy do sfinansowania prestiż miasta przez który przejada jacyś cykliści? To jest ta uczciwa redystrybucja dobr publicznych? Wiesz też żałuje że miasto nie dopłaca mi do paliwa, samochodu i innych rzeczy ale niestety albo stety PRL się skończył, za to dzięki taki imprezom mogę coś zobaczyć i emocjonować się a nie tylko siedzieć i narzekać jak mi źle bo miasto zamiast Mnie kasę dawać daje komuś innemu. |
|
|
![]()
|
|
Co za niesprawiedliwość imprez, które interesują mnie nie finansuje miasto, sam muszę z swoich pieniędzy je opłacić, tyle dobrze że moje zachcianki związane z emocjonowaniem się nie paraliżują całego miasta.
|
|
|
![]()
|
|
Co za niesprawiedliwość imprez, które interesują mnie nie finansuje miasto, sam muszę z swoich pieniędzy je opłacić, tyle dobrze że moje zachcianki związane z emocjonowaniem się nie paraliżują całego miasta. Widocznie interesujesz się niszowymi sportami, albo jak masz coś ciekawego zgłoś to UM, może rozważą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31 |