![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
W sumie całkiem ok to wygląda. Choć dalej uważam, że wielbłąd nie jest najszczęśliwszym pomysłem. Na szczęście jest on tylko jednym z wielu elementów.
Ma ktoś tylko pojęcie co reprezentuje budynek w centralnej części??? Ten między tramwajem i wielbłądem. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale Pogorie są 4 obok siebie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Ma ktoś tylko pojęcie co reprezentuje budynek w centralnej części??? Chyba ten poniemiecki bunkier na wzgórzu Dąbrówka w Chechle. Ino patrzeć jak marszałek województwa małopolskiego wystosuje ostrą notę dyplomatyczną. ![]() Ale Pogorie są 4 obok siebie ![]() ![]() Nie równa się ale takie mazury to se mogą i 1000 jezior obok siebie wydrukować. A wielbłąd ma szansę być unikalny na skalę krajową. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Cała grafika nie najgorsza ale jakoś nie powaliła mnie na kolana..
Z artykułu można było błędne wnioski wyciągnąć. Gdyby nie foto, też pewnie bym coś napisał co o tym myślę a tak nie jest źle. Obyśmy tylko takie rozterki mieli w tych sprawach a nie że w Dąbrowie na Śląsku.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: czw, 17 maj 07 Nr użytkownika: 688 ![]() |
Z artykułu można było błędne wnioski wyciągnąć. Gdyby nie foto, też pewnie bym coś napisał co o tym myślę a tak nie jest źle. spoko kwintosz, nie byłbys jedynym na tym forum, który na podstawie zasłyszanych informacji z trzeciej ręki buduje sobie obraz rzeczywistości i wygłasza zdecydowane, bardzo krytyczne sądy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Pytanie do: Arbas, Mick, Leszek, szer. Czy ktoś z was widział ten kalendarz??? czy jedziecie sobie po nim tylko wnioskując z opisu zamieszczonego w jakiejś gazecie??? W którym momencie pojechałem kalendarz? Napisałem, iż zastanawiam się tylko dlaczego wielbłąd... Grafika jako tako nie najgorsza, nawet ujdzie. Ale ten wielbłąd jakby nie pasował do naszego miasta. Powinny tutaj być symbole Dąbrowy, a nie pomysły prezydenta Talkowskiego. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
W którym momencie pojechałem kalendarz? Napisałem, iż zastanawiam się tylko dlaczego wielbłąd... Grafika jako tako nie najgorsza, nawet ujdzie. Ale ten wielbłąd jakby nie pasował do naszego miasta. Powinny tutaj być symbole Dąbrowy, a nie pomysły prezydenta Talkowskiego. Ja przecież też tylko z wielbłąda się śmiałem, ale kolega Spinacz wyraźnie przewrażliwiony jest, pewnie z UM ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: czw, 17 maj 07 Nr użytkownika: 688 ![]() |
nie z uemu, a z giezetemu... i znowu sobie jeździsz a gów..o wiesz Leszku
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
nie z uemu, a z giezetemu... i znowu sobie jeździsz a gów..o wiesz Leszku ![]() A mówiłem, że przewrażliwiony ![]() Po Tobie dziecko najwyraźniej do tej pory nikt nie jeździł, skoro coś takiego piszesz. Ale cierpliwości - rób tak dalej, a z pewnością ktoś po Tobie pojeździ ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widze wywiązała się ostra walka o jakiś tam kalendarz którego nawet mało kto widział....(ja tez nie widziałem)....no cóż....grafika wrzucona pare postów wyżej jest w sumie OK, troche ten po niemiecki bunkier na Pustyni nie zabardzo bo terytorialne jest od strony Gm. Klucze no ale ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: sob, 22 gru 07 Nr użytkownika: 982 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A czegoście się spodziewali po GZM?
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT ![]() ![]() Metropolia ma nowe logo. Czy to zakaz wjazdu? Przemysław Jedlecki 2008-12-16, ostatnia aktualizacja 2008-12-16 20:11 Górnośląski Związek Metropolitalny ma już nowe logo, które przygotowali specjaliści z krakowskiej firmy Eskadra. Na razie to tylko propozycja, którą musi ocenić zarząd GZM-u oraz zgromadzenie metropolii, ale już po pierwszych reakcjach specjalistów widać, że pomysł Eskadry wywołuje skrajne opinie. Rafałowi Czechowskiemu z firmy Imago Public Relations logo kojarzy się ze znakiem zakazu wjazdu. - Domyślam się, że ten pomarańczowy kolor ma oznaczać słońce, prostokąty pewnie symbolizują miasta, ale gdy patrzę na to logo, najpierw przychodzi mi do głowy znak drogowy - komentuje Czechowski. Nie dał się też przekonać Grzegorz Dąbrowski, rzecznik sosnowieckiego magistratu. - Szkoda, że nie ogłoszono ogólnopolskiego konkursu - mówi. Nawet dr Bohdan Dzieciuchowicz, ekspert public relations i wykładowca na Wydziale Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego, który mówi, że logo ma zalety i że odpowiada mu kolor pomarańczowy: aktywności, energii i ciepła, dołącza się do krytyki. - Bo wnętrze znaku jest niezrozumiałe, to puste pola, tak naprawdę nie wiadomo, co jest w środku - precyzuje dr Dzieciuchowicz. Zastrzeżenia ma też prof. Bogdan Król, kierownik Katedry Projektowania Graficznego w Akademii Sztuk Pięknych, choć przyznaje, że logo mu się podoba. - Jeśli chodzi o elementy w środku koła, to rozpikslowanie ich jest dobrą formą rzutu miejscowości aglomeracji. Nie wiem tylko, czy wpisanie tego symbolu w pomarańczowe koło jest szczęśliwym zabiegiem. Wydaje mi się, że to zbyt duży kontrast. Sam napis "Metropolia Górnośląska" mógł bowiem pełnić formę domyślnego koła. To by wystarczyło - mówi prof. Król. Co na to Eskadra? Marek Tobolewski, współautor logo, tłumaczy, że pomarańczowy kolor wybrał celowo. - Jest bardzo optymistyczny. Nie jest też agresywny, ale jednocześnie pozostaje odważny. Zachęca do działania. Nastawiamy się też na pełnię życia i chcemy pokazać, że ona powstaje tylko w łączności miast metropolii, gdy można bez przeszkód poruszać się między nimi. Stąd połączone kwadraty i prostokąty w środku, które symbolizują poszczególne miasta - mówi Tobolewski Nowe logo to nie jedyny pomysł Eskadry. Za jej radą GZM ma się promować hasłami: "Pełnia życia", "Pełnia kultury" lub "Pełnia emocji" oraz nazwą "Metropolia Górnośląska". Sądząc po reakcjach w Sosnowcu i Katowicach, znowu pudło. - Wolimy metropolię śląsko-dąbrowską - deklaruje Dąbrowski, a Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu, przypomina, że opowiadał się za nazwą "Katowice". -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
CYTAT Sądząc po reakcjach w Sosnowcu i Katowicach, znowu pudło. - Wolimy metropolię śląsko-dąbrowską - deklaruje Dąbrowski, a Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu, przypomina, że opowiadał się za nazwą "Katowice". No to po cholerę zamawiacie logo jak sami nie wiecie czego chcecie ? ![]() Logo wymyślone przez Gazetę Wyborczą było lepsze. Ten post edytował bzenek wto, 16 gru 2008 - 23:21 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Dla krótkowidzów nowe logo to zakaz wjazdu.
Dlaczego Województwo Śląskie nie korzysta z usług rodzimej uczelni plastycznej? Niezadowolenie z poprzedniego pomysłu krakowskiej Eskadry było powszechne. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
W tej eskadrze to chyba same debile pracują. Za co im kase dają? Ten cały tobolewski czy jak mu tam niech się weźmie do roboty a nie pie...li głupoty. Coś ty czlowieku miał na mysli tworząc taki badziew?
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
"Wolimy metropolię śląsko-dąbrowską - deklaruje Dąbrowski"
Brawo dla rzecznika Sosnowca! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ile to logo kosztowało ?? 40 tys ??
![]() Tptalna porażka , a cała ta metropolia nic nam niepotrzebna, chyba tylko by budować Nowe Katowice ![]() Wystarczy ze z wojewódzkich srodków biorą prawie wszystko |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Jeśli nie jest to tajemnicą państwową, prosimy o pełną listę imienną członków znamienitej Eskadry.
Czy na 100% z Krakowa? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:17 |