![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
teraz mam takie coś
wszyscy pewnie pamiętają ... ale chyba pasuje już na dawną dąbrowe ![]() PS jak zawsze więcej takich fot na https://www.facebook.com/foto.lotnicze Dzygit |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzygit - dzięki za info na FB i ww.
Chętnie skorzystam ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzygit masz może jakies zdjęcia z Pustyni Błędowskiej? Przed wykarczowaniem i po? Wdzięczny temat do porównań
![]() Super sa te Twoje zdjęcia z lotu ptaka ![]() Ten post edytował Bathurst pią, 27 wrz 2013 - 08:55 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
a kiedy było karczowanie ?
bo mam tak z przed 2 lat jak tam sie coś zmienilo .. to sie wybiorę na małe latanko foto loto https://www.facebook.com/foto.lotnicze Dzygit masz może jakies zdjęcia z Pustyni Błędowskiej? Przed wykarczowaniem i po? Wdzięczny temat do porównań ![]() Super sa te Twoje zdjęcia z lotu ptaka ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
No właśnie od wtedy kiedy nie byłeś, ale po południowej stronie B.Przemszy od strony Klucz.
|
|
|
![]()
|
|
no to proszę - świeży widoczek na centrum
![]() Ten post edytował Dzygit wto, 01 paź 2013 - 09:09 |
|
|
![]()
|
|
dajcie znak na FB jeśli chcecie zobaczyć z powietrza jakiś kawałek Dąbrowy |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a kiedy było karczowanie ? bo mam tak z przed 2 lat jak tam sie coś zmienilo .. to sie wybiorę na małe latanko foto loto https://www.facebook.com/foto.lotnicze Dzygit masz może jakies zdjęcia z Pustyni Błędowskiej? Przed wykarczowaniem i po? Wdzięczny temat do porównań ![]() Super sa te Twoje zdjęcia z lotu ptaka ![]() Świeża sprawa, karczowali w przeciągu ostatnich miesięcy. ![]() W Podforum Przyroda w wątku Pustynia Błędowska są zdjęcia z Czubatki w Kluczach z przed i po ![]() NIe pozostaje mi już nic innego jak zawołać: Leć Dzygit! Leć na Pustynię !:smile: EDIT Kurdę, nie wiem czy tam teraz można latać . Na piechotę nie można tam iść przez te wycinki. Uwaga - do pomiarów i zdjęć wykorzystują drony ( wielkości około 0,5 - 1 m) Powaga Ten post edytował Bathurst wto, 01 paź 2013 - 13:38 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
>>Kurdę, nie wiem czy tam teraz można latać . to teren wojskowy używany przez 6 brygadę powietrznodesantową z Krak zadzwoniłem tam .. Panowie są bardzo fajni wojsko tam robi zrzuty skoczków ale jak sobie wcześniej zadzwonimy i zapytamy czy wolno a nie będzie skoków to no problemo można latać jak widać wszystko się da tylko trzeba z głową ;-) jak będzie warun to w niedziele robię tam foty https://www.facebook.com/foto.lotnicze |
|
|
![]()
|
|
no to proszę
![]() tak wygląda karczowanie ![]() Ten post edytował Dzygit pon, 07 paź 2013 - 12:04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Czym się dla mnie różni przejeżdżający na czwórce, obok mnie quad od lecącej 20-30 m nad głową motolotni? Niczym. Jedno i drugie napierdziela motorem zakłócając mi wypoczynek. Nie jeżdżę na rolkach ze słuchawkami na uszach...i to nie był pierwszy raz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
jest jedna podstawowa różnica - po przelocie motolotni nie zostanie śladu, po przejeździe quada...
![]() nie badałem natężenia decybeli, ale monotonny i jednostajny dźwięk motolotni bardziej kojarzę z uporczywym brzęczeniem muchy, niż z dyskomfortem słuchowym. chłopaki zresztą na tyle wrosły w nasz pejzaż, że gdy i dziś gdzieś tam nad skarpami piaskowni Maczki-Bór usłyszałem ten znajomy dźwięk, jedynie go zanotowałem jako kolejną oznakę wyjątkowo łaskawej pogody, tak naturalną jak wysokie tony komarów, którym pogoda podarowała jeszcze kilka dni życia tej jesieni... ![]() P.S. zdjęcia znad Pustyni Błędowskiej rewelacyjne! jeszce trochę a wrócą fatamorgany, albo zbłąkane wielbłądy ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 wto, 22 paź 2013 - 21:15 |
|
|
![]()
|
|
Zgadzam się z Pulsatillą. Motolotniarze to ponadto w większości grupa bez porównania odpowiedzialna i wrażliwsza niż quadowcy. Przykład - kiedyś ŚP Pawelele poprosił właśnie Dzygita na łamach naszego forum o omijanie wysepek na Kuźnicy w okresie lęgowym ptaków. Reakcja była jak najbardziej pozytywna
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Cóż dla mnie dwie wielkie muchy nad głową (20 m nad asfaltówką dookolną) to za dużo. Musi, nie lubię much.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no witam
doładowałem sporo nowych zdjęć lotniczych na FB https://www.facebook.com/foto.lotnicze Widzę Waszą rozmowę i rozumiem upierdliwość brzęczenia nie latamy codziennie tylko jak są dobre warunki i staramy się nie uprzykrzać życia innym mam nadzieję że jakoś z nami wytrzymacie PS dzieciaki nas lubią .. wszystkie machają radośnie ;-) Dzygit Cóż dla mnie dwie wielkie muchy nad głową (20 m nad asfaltówką dookolną) to za dużo. Musi, nie lubię much. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Czym się dla mnie różni przejeżdżający na czwórce, obok mnie quad od lecącej 20-30 m nad głową motolotni? Niczym. Jedno i drugie napierdziela motorem zakłócając mi wypoczynek. Nie jeżdżę na rolkach ze słuchawkami na uszach...i to nie był pierwszy raz. Mój kolega też zwraca no to uwagę, choć też lata. Ale wyżej. |
|
|
![]()
|
|
;-)
czasem warto się pośmiać z samych siebie nówka foto... z 1 maja ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ze strony dronart.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |