![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
no właśnie, tu nawet nie chodzi o hiphop i czy ktoś jest pokrzywdzony, ale od lat dąbrowski hiphop w tym wydaniu się nie sprawdza na dniach dg, może to być coś innego, byle by to miało ręce nogi sens i odrobine smaku
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 106 Dołączył: pon, 26 gru 11 Nr użytkownika: 4,888 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dokładnie tak właśnie jest, nie rozumiem, dlaczego rok rocznie okoliczne składy hiphopowe jedne i te same przy akustyce z horroru występują przy 20 osobowej publice, blokując miejsce innym, ale widać tak już musi być. Jak możesz, to wrzuć tutaj lub podeślij na PW jakieś 'próbki' tych niedocenionych artystów, których byś chętnie widział na imprezach tego typu. Podpisuję się pod tą prośbą. to ja też podam przykład... http://youtu.be/jc1iiXFq9rs Sory, ale Eier to juz nawet w Familiadzie byl.......... chociaz lepszy bylby od gostkow z pieluchami. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sory, ale Eier to juz nawet w Familiadzie byl.......... a to ich z czegokolwiek dyskwalifikuje? bo nie rozumiem... Wydaje mi się, że napisał to w kontekście tego, że nie są nikomu nieznanym zespołem, który potrzebuje "szansy" by zaistnieć przed większą publicznością, bo taką szansę już dostali. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kamel rasistą
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak przy okazji w tym tygodniu Kamel wydał nowy album " W Międzyczasie". Bardzo dobry materiał.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
http://www.twojezaglebie.pl/gwiazdy-wystap...orniczej-wideo/ znowu jamal, znowu bas tajpan, znowu lukson, znowu kłak, do tego Maryla Rodowicz, czyli żenada i kilometr mułu ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DNI SOSNOWCA
CYTAT Dni Sosnowca odbędą się w dniach 6-8 czerwca, tradycyjnie już w Parku Sieleckim. Udało nam się dotrzeć do pierwszych informacji nt. artystów, którzy pojawią się na tegorocznej miejskiej imprezie. Piątkowe koncerty rozpoczną się już o 16 występami lokalnych zespołów młodzieżowych. Piątek upłynie po hasłem: „Wolność – kocham i rozumiem”. O takiej decyzji mówił nam niedawno naczelnik Wydziału Kultury i Sportu, Paweł Dusza. - Chcemy, aby jeden dzień upłynął pod hasłem wolności i demokracji. Na pewno uda się przygotować katalog artystów odpowiadających tej tematyce. W 2010 roku na Dniach Sosnowca jeden dzień odbył się pod hasłem: „Wolność, kocham i rozumiem”, a na scenie pojawili się artyści związani z ruchem wolnościowym w latach 80-tych. Warto to powtórzyć – przyznał. Po godzinie 17 na scenie wystąpi legendarny rockowy zespół Proletaryat, który istnieje już od 27 lat. Po nim wystąpi punkowa grupa Farben Lehre, a gwiazdą wieczoru będą Strachy na lachy, z charyzmatycznym Grabażem na wokalu. Sobota to już zdecydowanie zestaw dla fanów hip-hopu. Ponownie startujemy o 16, a już po 17 na scenie zobaczymy Fokusa, członka legendarnej Paktofoniki. Po 19 publikę będzie bawił Jamal, a gwiazdą wieczoru będzie zdecydowanie Kaliber 44. Legenda polskiego hip-hopu w 2013 roku, po 10 latach nieobecności, wznowiła swoją działalność. Konferansjerem w trakcie obu koncertów będzie Hirek Wrona. Niedziela również zapowiada się ciekawie. Pierwszy na scenę wyjdzie Janusz Yanina Iwański. Po nim zobaczymy reprezentanta reggae i raggamuffin – Pablopavo, a miejskie święto zakończy Muniek Staszczyk, lider zespoły T.Love wraz z zespołem Shamboo. Na pożegnanie nie zabraknie fajerwerków. Imprezę poprowadzi Andrzej Złotorowicz. ![]() Ten post edytował prezes wto, 18 mar 2014 - 23:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Właśnie przed chwilą przyjechały karuzele do Parku Hallera, to pewnie jedna z atrakcji na Dni Dąbrowy 2014
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Ktoś był może na Maryli? Chciałem zobaczyć tylko fajerwerki, na plakatach i na stronie UM wisiała informacja, że sztuczne ognie o 22:30 miały być. Końcówkę pokazu zobaczyłem w okolicach 22:10-15 koło Damelu..
Ktoś wie skąd to przesunięcie? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
no byłem na Maryli, zaczęła grać wcześniej, w ogóle jakaś dziura w programie była, bo przez dłuższy czas na scenie nic się nie działo. Ale nagłośnienie jak co roku fatalne, tym razem nawet w toi toiu nie było dobrze słychać, bo odwrócili je w drugą stronę. Ale żeby Maryla się zgadzała grać w tak kuriozalnie złym nagłośnieniu to jestem zdziwony. Gdy występowała na dniach Sosnowca kilka lat temu było słychać znakomicie
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no siedząc przy stoliku zorientowałem się po 3 piosence że już gra
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Podobno Maryla skróciła koncert i dlatego pokaz ogni się odbył wcześniej niż pisało na plakatach .Tak pisało w poście na FB na profilu mieszkańcy DG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Maryla zaczęła chyba pół godziny przed czasem - na bilboardach było podane, że startuje o 21, a zaczęła chyba o 20.30
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Był ktoś w ogóle na tym koncercie na placu przed sceną?
Bo akurat w tym roku nagłośnienie było idealne i plac pięknie zorganizowany bo nie wpuszczali pijanych oraz zabierali wszelkie butelki. |
|
|
![]()
|
|
Był ktoś w ogóle na tym koncercie na placu przed sceną? Bo akurat w tym roku nagłośnienie było idealne i plac pięknie zorganizowany bo nie wpuszczali pijanych oraz zabierali wszelkie butelki. nagłośnienie było katastrofalne, a na placu było sporo osób z butelkami oraz puszkami |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam, nagłośnienie koncertu Maryli robiła firma, która "robi" jej koncerty wszędzie (także i w Sosnowcu) i zawsze od kilku lub nawet kilkunastu lat :-) mają wyłączność. Zresztą ta firma obsługiwała całą sobotę. Piątek i Niedzielę "robił" kto inny i na innym sprzęcie. Przerwa techniczna przed jej koncertem, to nie dziura programowa tylko wymóg raiderowy. Tylko w telewizji koncerty inaczej wyglądają ale to trzeba sobie samemu zadać pytanie dlaczego - odpowiedź jest dość prosta. Sam koncert zaczął się planowo o 20.30. Fajerwerki były wcześniej o 10 min, bo wcześniej zakończył się koncert. Tego się nie da przewidzieć, zespół zagrał zakontraktowany czas i tyle jak by był jeszcze jeden bis to było by idealnie :-)
|
|
|
![]()
|
|
w takim razie sprzęt który wystawia Dąbrowa na dni miasta jest do dupy, bo koncerty brzmią katastrofalnie od kilku lat i żaden Picaro mi nie wmówi że jest inaczej. Na internecie pojawiały się informacje że Maryla od 21:00 i tym się sugerowałem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widocznie gdzieś w internecie, jak to dość często bywa z informacjami w internecie, pojawił się błąd.
Co do nagłośnienia, to ja nie mam zamiaru ci niczego wmawiać, jeżeli uważasz, że było katastrofalne nagłośnienie, to pewnie dla ciebie było. Dla mnie było dobre i tylko dla informacji, piątek i niedzielę robiła firma http://www.targetsound.pl/ a sobotę http://www.gigantsound.com/. Obie firmy stanowią ścisłą czołówkę na polskim rynku. Osobiście jeździłem i jeżdżę po różnych festiwalach, koncertach i bardzo różnie bywa z nagłośnieniem. Są tacy old school'owcy, którzy nie akceptują brzmienia konsoli cyfrowej, ich prawo i coś w tym jest, bo dźwięk traci na dynamice ale ma wiele innych zalet i wymaga bardzo sprawnego akustyka. Tak więc, to jak brzmi dany zespół na koncercie, to przede wszystkim zależy od samego zespołu i jego akustyka, a w drugie kolejności od sprzętu i ekipy technicznej. Z kolei zespoły mają różne dni i raz im wyjdzie lepszy koncert raz gorszy i na tym też jak dla mnie polega cała radość z uczestnictwa w koncertach, nigdy nie jest tak samo ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 11:07 |