IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Dni Dąbrowy Górniczej 2014
savalas
post pią, 07 mar 2014 - 00:14
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 612

no właśnie, tu nawet nie chodzi o hiphop i czy ktoś jest pokrzywdzony, ale od lat dąbrowski hiphop w tym wydaniu się nie sprawdza na dniach dg, może to być coś innego, byle by to miało ręce nogi sens i odrobine smaku
Go to the top of the page

+Quote Post
JanekS.
post pią, 07 mar 2014 - 10:39
Post #22

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,888

CYTAT(kamillll @ czw, 06 mar 2014 - 22:42) *
CYTAT(ulabrzyduladg88 @ śro, 05 mar 2014 - 23:28) *
CYTAT(Kamil_ @ śro, 05 mar 2014 - 22:55) *
CYTAT(savalas @ śro, 05 mar 2014 - 23:47) *
dokładnie tak właśnie jest, nie rozumiem, dlaczego rok rocznie okoliczne składy hiphopowe jedne i te same przy akustyce z horroru występują przy 20 osobowej publice, blokując miejsce innym, ale widać tak już musi być.

Jak możesz, to wrzuć tutaj lub podeślij na PW jakieś 'próbki' tych niedocenionych artystów, których byś chętnie widział na imprezach tego typu.

Podpisuję się pod tą prośbą.

to ja też podam przykład...
http://youtu.be/jc1iiXFq9rs

Sory, ale Eier to juz nawet w Familiadzie byl..........

chociaz lepszy bylby od gostkow z pieluchami.

+Quote Post
kamillll
post pią, 07 mar 2014 - 11:04
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(JanekS. @ pią, 07 mar 2014 - 10:39) *

a to ich z czegokolwiek dyskwalifikuje?
bo nie rozumiem...

+Quote Post
Kamil_
post pią, 07 mar 2014 - 11:21
Post #24

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(kamillll @ pią, 07 mar 2014 - 12:04) *
CYTAT(JanekS. @ pią, 07 mar 2014 - 10:39) *

a to ich z czegokolwiek dyskwalifikuje?
bo nie rozumiem...

Wydaje mi się, że napisał to w kontekście tego, że nie są nikomu nieznanym zespołem, który potrzebuje "szansy" by zaistnieć przed większą publicznością, bo taką szansę już dostali.

+Quote Post
danielmdc
post pią, 07 mar 2014 - 16:58
Post #25

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

Kamel rasistą laugh.gif Lepiej zaprosić Behemota oni to dopiero są tolerancyjni laugh.gif Kamel przynajmniej ma jaja i nie boi się przekazać tego co mu w duszy gra a to że jest to niewygodne dla mainstreamu i co niektórych słuchaczy to już ich problem. Nie bójcie się na dniach DG na pewno lewacka cenzura nie pozwoliłaby mu zagrać kawałka "Zwariował Świat".

+Quote Post
danielmdc
post sob, 08 mar 2014 - 09:17
Post #26

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

Tak przy okazji w tym tygodniu Kamel wydał nowy album " W Międzyczasie". Bardzo dobry materiał.

+Quote Post
Prosty
post sob, 08 mar 2014 - 14:35
Post #27

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT(savalas @ śro, 05 mar 2014 - 12:25) *
http://www.twojezaglebie.pl/gwiazdy-wystap...orniczej-wideo/

znowu jamal, znowu bas tajpan, znowu lukson, znowu kłak, do tego Maryla Rodowicz, czyli żenada i kilometr mułu

thumbup.gif

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
prezes
post wto, 18 mar 2014 - 23:38
Post #28

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 192

DNI SOSNOWCA
CYTAT
Dni Sosnowca odbędą się w dniach 6-8 czerwca, tradycyjnie już w Parku Sieleckim. Udało nam się dotrzeć do pierwszych informacji nt. artystów, którzy pojawią się na tegorocznej miejskiej imprezie.

Piątkowe koncerty rozpoczną się już o 16 występami lokalnych zespołów młodzieżowych. Piątek upłynie po hasłem: „Wolność – kocham i rozumiem”. O takiej decyzji mówił nam niedawno naczelnik Wydziału Kultury i Sportu, Paweł Dusza. - Chcemy, aby jeden dzień upłynął pod hasłem wolności i demokracji. Na pewno uda się przygotować katalog artystów odpowiadających tej tematyce. W 2010 roku na Dniach Sosnowca jeden dzień odbył się pod hasłem: „Wolność, kocham i rozumiem”, a na scenie pojawili się artyści związani z ruchem wolnościowym w latach 80-tych. Warto to powtórzyć – przyznał. Po godzinie 17 na scenie wystąpi legendarny rockowy zespół Proletaryat, który istnieje już od 27 lat. Po nim wystąpi punkowa grupa Farben Lehre, a gwiazdą wieczoru będą Strachy na lachy, z charyzmatycznym Grabażem na wokalu.

Sobota to już zdecydowanie zestaw dla fanów hip-hopu. Ponownie startujemy o 16, a już po 17 na scenie zobaczymy Fokusa, członka legendarnej Paktofoniki. Po 19 publikę będzie bawił Jamal, a gwiazdą wieczoru będzie zdecydowanie Kaliber 44. Legenda polskiego hip-hopu w 2013 roku, po 10 latach nieobecności, wznowiła swoją działalność. Konferansjerem w trakcie obu koncertów będzie Hirek Wrona.

Niedziela również zapowiada się ciekawie. Pierwszy na scenę wyjdzie Janusz Yanina Iwański. Po nim zobaczymy reprezentanta reggae i raggamuffin – Pablopavo, a miejskie święto zakończy Muniek Staszczyk, lider zespoły T.Love wraz z zespołem Shamboo. Na pożegnanie nie zabraknie fajerwerków. Imprezę poprowadzi Andrzej Złotorowicz.

snf (51).gif

Ten post edytował prezes wto, 18 mar 2014 - 23:39

+Quote Post
Rokko31
post nie, 18 maj 2014 - 21:45
Post #29

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

Właśnie przed chwilą przyjechały karuzele do Parku Hallera, to pewnie jedna z atrakcji na Dni Dąbrowy 2014

+Quote Post
gregol
post sob, 31 maj 2014 - 22:46
Post #30

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

Ktoś był może na Maryli? Chciałem zobaczyć tylko fajerwerki, na plakatach i na stronie UM wisiała informacja, że sztuczne ognie o 22:30 miały być. Końcówkę pokazu zobaczyłem w okolicach 22:10-15 koło Damelu..

Ktoś wie skąd to przesunięcie?

+Quote Post
savalas
post nie, 01 cze 2014 - 10:44
Post #31

UZYTKOWNIK

no byłem na Maryli, zaczęła grać wcześniej, w ogóle jakaś dziura w programie była, bo przez dłuższy czas na scenie nic się nie działo. Ale nagłośnienie jak co roku fatalne, tym razem nawet w toi toiu nie było dobrze słychać, bo odwrócili je w drugą stronę. Ale żeby Maryla się zgadzała grać w tak kuriozalnie złym nagłośnieniu to jestem zdziwony. Gdy występowała na dniach Sosnowca kilka lat temu było słychać znakomicie

+Quote Post
gregol
post nie, 01 cze 2014 - 11:53
Post #32

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

CYTAT(savalas @ nie, 01 cze 2014 - 10:44) *
no byłem na Maryli, zaczęła grać wcześniej

No to widzę profesjonalnie smile2.gif o ile opóźnień (czasem) nie da się opanować o tyle, żeby "headliner" zaczął wcześniej, to już słabo.

Ten post edytował gregol nie, 01 cze 2014 - 11:53

+Quote Post
savalas
post nie, 01 cze 2014 - 13:10
Post #33

UZYTKOWNIK

no siedząc przy stoliku zorientowałem się po 3 piosence że już gra biggrin.gif a przerwa w muzyce między supportami a Marylą to dla mnie jakaś dziwna sprawa. A tylu artystów w DG, którym nie daje się wystąpić.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post pon, 02 cze 2014 - 09:56
Post #34

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

Podobno Maryla skróciła koncert i dlatego pokaz ogni się odbył wcześniej niż pisało na plakatach .Tak pisało w poście na FB na profilu mieszkańcy DG.

+Quote Post
muzzy
post pon, 02 cze 2014 - 18:53
Post #35

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 198
GG: 105879 status gadu-gadu

Maryla zaczęła chyba pół godziny przed czasem - na bilboardach było podane, że startuje o 21, a zaczęła chyba o 20.30

+Quote Post
st1111
post pon, 02 cze 2014 - 23:17
Post #36

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

Był ktoś w ogóle na tym koncercie na placu przed sceną?
Bo akurat w tym roku nagłośnienie było idealne i plac pięknie zorganizowany bo nie wpuszczali pijanych oraz zabierali wszelkie butelki.

+Quote Post
savalas
post śro, 04 cze 2014 - 18:50
Post #37

UZYTKOWNIK

CYTAT(st1111 @ pon, 02 cze 2014 - 20:17) *
Był ktoś w ogóle na tym koncercie na placu przed sceną?
Bo akurat w tym roku nagłośnienie było idealne i plac pięknie zorganizowany bo nie wpuszczali pijanych oraz zabierali wszelkie butelki.

nagłośnienie było katastrofalne, a na placu było sporo osób z butelkami oraz puszkami

+Quote Post
picaro
post sob, 07 cze 2014 - 11:13
Post #38

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Witam, nagłośnienie koncertu Maryli robiła firma, która "robi" jej koncerty wszędzie (także i w Sosnowcu) i zawsze od kilku lub nawet kilkunastu lat :-) mają wyłączność. Zresztą ta firma obsługiwała całą sobotę. Piątek i Niedzielę "robił" kto inny i na innym sprzęcie. Przerwa techniczna przed jej koncertem, to nie dziura programowa tylko wymóg raiderowy. Tylko w telewizji koncerty inaczej wyglądają ale to trzeba sobie samemu zadać pytanie dlaczego - odpowiedź jest dość prosta. Sam koncert zaczął się planowo o 20.30. Fajerwerki były wcześniej o 10 min, bo wcześniej zakończył się koncert. Tego się nie da przewidzieć, zespół zagrał zakontraktowany czas i tyle jak by był jeszcze jeden bis to było by idealnie :-)

+Quote Post
savalas
post sob, 07 cze 2014 - 20:07
Post #39

UZYTKOWNIK

w takim razie sprzęt który wystawia Dąbrowa na dni miasta jest do dupy, bo koncerty brzmią katastrofalnie od kilku lat i żaden Picaro mi nie wmówi że jest inaczej. Na internecie pojawiały się informacje że Maryla od 21:00 i tym się sugerowałem.

+Quote Post
picaro
post nie, 08 cze 2014 - 14:37
Post #40

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Widocznie gdzieś w internecie, jak to dość często bywa z informacjami w internecie, pojawił się błąd.
Co do nagłośnienia, to ja nie mam zamiaru ci niczego wmawiać, jeżeli uważasz, że było katastrofalne nagłośnienie, to pewnie dla ciebie było. Dla mnie było dobre i tylko dla informacji, piątek i niedzielę robiła firma http://www.targetsound.pl/ a sobotę http://www.gigantsound.com/. Obie firmy stanowią ścisłą czołówkę na polskim rynku. Osobiście jeździłem i jeżdżę po różnych festiwalach, koncertach i bardzo różnie bywa z nagłośnieniem. Są tacy old school'owcy, którzy nie akceptują brzmienia konsoli cyfrowej, ich prawo i coś w tym jest, bo dźwięk traci na dynamice ale ma wiele innych zalet i wymaga bardzo sprawnego akustyka. Tak więc, to jak brzmi dany zespół na koncercie, to przede wszystkim zależy od samego zespołu i jego akustyka, a w drugie kolejności od sprzętu i ekipy technicznej. Z kolei zespoły mają różne dni i raz im wyjdzie lepszy koncert raz gorszy i na tym też jak dla mnie polega cała radość z uczestnictwa w koncertach, nigdy nie jest tak samo smile.gif
pozdrawiam

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 11:07
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza