![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Czy ktoś z szanownych forumowiczów używa rejestratora samochodowego? Jeżeli tak - zostawiacie go normalnie na szybie czy zdejmujecie?
Kupiłem sobie ostatnio nową zabawkę, ale mam lekkie obawy przed zostawianiem tego na stałe w środku, wprawdzie nie kosztuje majątku, ale jakby jakiś młotek się skusił - szyba będzie kosztować znacznie więcej... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kurdę, też ostatnio zachorowałem na ten gadżet
![]() Ja bym nie zostawiał w aucie, podobnie jak dżipiesa -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Kurdę, też ostatnio zachorowałem na ten gadżet ![]() Ja się przymierzałem od wiosny, ale przed kolejnymi wyjazdami zawsze brakowało czasu, żeby na spokojnie coś wybrać. W końcu po paru ciekawszych akcjach widzianych tuż przed sobą (tudzież kilku zajechaniach) zmobilizowałem się i kupiłem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Ja też mam tą zabawkę
![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Możecie polecić jakiś konkretny model pracujący w HD? Są jakieś wersje combo tj. nawigacja + rejestrator?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
A ja zdejmuję tylko w nieciekawych okolicach, mało uczęszczanych. Muszę tylko kabelek zasilający gdzieś skitrać
![]() Jeżeli chodzi o HD ty tylko modele powyżej 250-300 zł. W tańszych szału ni ma. Ja mam Prestigio RoadRunner 310 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Reaper i jak spisuje Ci się doświetlanie w nocy podczerwienią?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
Ja mam zwykłe ledy, właściwie nawet nie wiem po co one tam są... Co do podczerwieni to ponoć łapie tylko kilka metrów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Możecie polecić jakiś konkretny model pracujący w HD? Są jakieś wersje combo tj. nawigacja + rejestrator? Smatfon ![]() Serio, ja tak zrobiłem. Planowałem kupić nawigację, bo w starej pękł ekran (~650zł) do tego rejestrator (powiedzmy 300) no i musiałem wymienić telefon bo stary zaczął nawalać i zdecydowałem się zamiast kupować pojedynczo dołożyć do telefonu (wziąłem Nexusa 4 ale to tylko przykład, może być i inny przecież), mam wszystko w jednym, wszystko przyzwoite no i nie plącze mi się masa kabli po aucie a tylko jeden. Cenowo wyszło na jedno ale nie muszę się zastanawiać wyjąć/nie wyjąć, bo przecież telefonu nie zostawię ![]() Polecam! PS. Aczkolwiek rejestracji w nocy nie testowałem jeszcze, przypuszczam, że będzie bieda ale podobnie jak większości tanich rejestratorów. |
|
|
![]()
|
|
Ja mam Prestigio Roadrunner HD1 - w nocy nagrywa tyle, ile światła + latarnie oświetlą. Rejestracje widać tylko w samochodach tuż przed moim, ale ogólnie jako ewentualny dowód powinno się nadać.
Przy okazji - możecie polecić jakiś prosty soft do posklejania kawałków w dłuższy film? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zależy do jakiego formatu nagrywa jak jest strumień ts (jak przy dvb-t) to wystarczy zwykle dosowe copy, lub total commander. AVI np. http://doeasier.org/joiner
O smartfonie myślałem, ale każdy znany mi uchwyt zasłania tylna kamerę. Aktualnie mam Lumie 620 (bezpłatne mapy europy Noki/Navteq) myśle o 635 jak wyjdzie. Nie wiem jak tam z autofokusem ale lumie mają jedne z najlepszych aparatów, więc powinno grać. Jakbym znalazł dobry uchwyt to byłaby fajna opcja z duchem minimalizmu, który sobie cenie. Ten post edytował xMarcinx pon, 23 gru 2013 - 19:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Też kiedyś myślałem nad używaniem swego smartfonu do rejestracji jazdy. Niestety, jak pisał xMarcinx, problem miałem z uchwytem, które albo zasłaniały kamerę albo jej włącznik. Po drugie w trasie używam Yanosika w komórce. Ostatecznie zrobiłem sobie gwiazdkowy prezent i zakupiłem opticona. Koszt ok.150zł, jakość... jak cena, czyli w ciągu dnia w miarę ok, w nocy słabo.
A wczoraj do kompletu kupiłem cb ![]() -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem gdzie macie "oczko" kamery, ale polecam ten uchwyt:
http://allegro.pl/uchwyt-samochodowy-lg-sw...3756350303.html Jest regulowany więc można go dostosować. |
|
|
![]()
|
|
Zależy do jakiego formatu nagrywa jak jest strumień ts (jak przy dvb-t) to wystarczy zwykle dosowe copy, lub total commander. AVI np. http://doeasier.org/joiner Avi, więc spróbuję potem owego joinera, dzięki ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Zależy do jakiego formatu nagrywa jak jest strumień ts (jak przy dvb-t) to wystarczy zwykle dosowe copy, lub total commander. AVI np. http://doeasier.org/joiner O smartfonie myślałem, ale każdy znany mi uchwyt zasłania tylna kamerę. Aktualnie mam Lumie 620 (bezpłatne mapy europy Noki/Navteq) myśle o 635 jak wyjdzie. Nie wiem jak tam z autofokusem ale lumie mają jedne z najlepszych aparatów, więc powinno grać. Jakbym znalazł dobry uchwyt to byłaby fajna opcja z duchem minimalizmu, który sobie cenie. Nokia Cr-123. Tzn. wszyscy zachwalają więc kupiłem ![]() ![]() Ten wyżej super ale jak ktoś może przyczepić do deski rozdzielczej, ja mam chropowatą więc nie da rady, do szyby to jednak on ma chyba za małe ramię i może to ramie być widoczne w obiektywie, w poprzednim HTC miałem oryginalny uchwyt na znacznie dłuższym ramieniu i mimo to lekko w obiektywie róg się łapał :/ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ten wyżej super ale jak ktoś może przyczepić do deski rozdzielczej, ja mam chropowatą więc nie da rady, do szyby to jednak on ma chyba za małe ramię i może to ramie być widoczne w obiektywie, w poprzednim HTC miałem oryginalny uchwyt na znacznie dłuższym ramieniu i mimo to lekko w obiektywie róg się łapał :/ Wiesz - telefon można ustawić w pionie lub w poziomie - bo uchwyt jest obrotowy - więc może się nadać, ale trzeba by było sprawdzić. A do telefonu to potrzebna jakaś apka do rejestracji? Czy włączacie zwykłe nagrywanie? |
|
|
![]()
|
|
Jeśli nie pomyliłem nazwy, na Androida jest program o nazwie AutoGuard (też rozważałem opcję ze smartfonem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na WP jest CarEye i kilka innych. Apka ma tą przewagę ze zwykle potrafi pracować w tle, wobec tego możemy mieć na wierzchu nawigacje.
Oglądałem wcześniej Nokia Cr-123 i się zastanawiałem. Sam mam stary (z czasów N6210 navi) uchwyt Noki CR-39 +HH-17 ![]() wymienia sie w nim tylko łapkę, więc troche nieroztropnie byłoby kupować kolejny - wolałbym samą "łapkę" na telefon dopiąć do posiadanej przyssawki. Jakość zestawu pewnie umywać się będzie nawet do budżetowych rejestratorów ale zawsze te kilka zł zostaje w kieszeni i mniej pałętających się gadgetów. Przy okazji świątecznych porządków dużo ich znajduje, ostatnio na allegro wystawiłem dwa modele zachomikowanych Palm V, prawdziwe cudeńka tylko nie wiem na co tyle lat czekały w szafie.. |
|
|
![]()
|
|
Ten wyżej super ale jak ktoś może przyczepić do deski rozdzielczej, ja mam chropowatą więc nie da rady, do szyby to jednak on ma chyba za małe ramię i może to ramie być widoczne w obiektywie, w poprzednim HTC miałem oryginalny uchwyt na znacznie dłuższym ramieniu i mimo to lekko w obiektywie róg się łapał :/ Wiesz - telefon można ustawić w pionie lub w poziomie - bo uchwyt jest obrotowy - więc może się nadać, ale trzeba by było sprawdzić. A do telefonu to potrzebna jakaś apka do rejestracji? Czy włączacie zwykłe nagrywanie? Nom, jak zawsze najlepiej gdzieś podejść do sklepu i zobaczyć na żywo, zdjęcia bywają mylące. Co do apki - jak Leszek napisał jest AutoGuard i jeszcze kilka innych ale ja używam zwykłej kamery. Apki maja ten plus, ze można ustawić limit np. 1gb i ona nadpisuje stare nagrania, dodatkowo zapisuje ślad GPS i prędkość, ale potrzebuje tylko dowód w razie W więc mi wodotryski nie potrzebne. @Marcin - ja bym powiedział odwrotnie, przy odpowiedniej konfiguracji to by trzeba sporo wydać na rejestrator aby dorównał komórce np. ja szukałem rejestratora z HD i śladem GPS to wtedy kiedy szukałem to było min 600 zł za nie wiadomo jaką jakość (chińszczyzna), ponad 1000 za markowy. Teraz może ceny spadły trochę, nie wiem. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 67 Dołączył: czw, 29 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,166 Płeć: Mężczyzna GG: 5084868 ![]() |
Ja posiadam niejaki Overmax - generalnie jestem zadowolony, jakosc nagran przyzwoita, w nocy tak jak przedmowcy pisali. W aucie nie zostawiam, chyba z zapomne. Maksymalnie obsluguje 32Gb co starcza na nagranie jakies 3 i pol goddziny w HD 1080p.
Rejestrator z gps-em rejestruje chyba tez predkosc, wiec ostroznie zeby swoich wykroczen nie nagrac Ten post edytował Arkade sob, 04 sty 2014 - 18:57 -------------------- Pozdrawiam
Arkade |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:03 |