IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> NaprawmyTo.pl, Nowa strona gdzie można zgłaszać różnego radzaju awarie na terenie mia
xMarcinx
post pią, 22 lis 2013 - 16:34
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(signaal @ pią, 22 lis 2013 - 14:25) *
zgłosiłem... ponad 80 awarii oświetlenia... Czyli w grę wchodzi grubo ponad setka lamp... Właśnie dlatego wydaje mi się, że tauron mógł nie być zainteresowany udziałem w projekcie.

80 lamp to dobre 2-3 osiedla dla mnie gigantyczna ilość. Podejrzewam, że z wypustami i studzienkami jest podobnie, jak nie gorzej tj więcej zatkanych/niesprawnych niż sprawnych. A za utrzymanie UM płaci.. tfuu to znaczy ja płacę, Pan płaci i Pani płaci, my wszyscy płacimy. Według mnie podmioty zewnętrzne na projekt się wypną, bo jest im nie na rękę, że coś musza robić i że w łatwy sposób są z tego rozliczane. Na dobrą sprawę zamiast takiego pojedynczego zgłaszania trzeba być zrobić listę z 100 pozycji i potem zlecić odbiór na zasadzie pracownik Tauron i UM. To samo odnośnie wypustów. Na wiosnę można pomyśleć o dużej akcji oczyszczania zarośniętych chodników, jest ich pełno i powiem szczerze, że meczące jest takie klikanie. Nawet jak zostanie w tym miejscu coś uprzątnięte to 20-30 metrów dalej nie i co trzeba tak co 20 metrów dawać kolejny alert pisząc, że "tu też"?
Go to the top of the page

+Quote Post
signaal
post pią, 22 lis 2013 - 18:00
Post #62

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,645
GG: 3867643 status gadu-gadu

CYTAT(xMarcinx @ pią, 22 lis 2013 - 15:34) *
CYTAT(signaal @ pią, 22 lis 2013 - 14:25) *
zgłosiłem... ponad 80 awarii oświetlenia... Czyli w grę wchodzi grubo ponad setka lamp... Właśnie dlatego wydaje mi się, że tauron mógł nie być zainteresowany udziałem w projekcie.

80 lamp to dobre 2-3 osiedla dla mnie gigantyczna ilość. Podejrzewam, że z wypustami i studzienkami jest podobnie, jak nie gorzej tj więcej zatkanych/niesprawnych niż sprawnych. A za utrzymanie UM płaci.. tfuu to znaczy ja płacę, Pan płaci i Pani płaci, my wszyscy płacimy. Według mnie podmioty zewnętrzne na projekt się wypną, bo jest im nie na rękę, że coś musza robić i że w łatwy sposób są z tego rozliczane. Na dobrą sprawę zamiast takiego pojedynczego zgłaszania trzeba być zrobić listę z 100 pozycji i potem zlecić odbiór na zasadzie pracownik Tauron i UM. To samo odnośnie wypustów. Na wiosnę można pomyśleć o dużej akcji oczyszczania zarośniętych chodników, jest ich pełno i powiem szczerze, że meczące jest takie klikanie. Nawet jak zostanie w tym miejscu coś uprzątnięte to 20-30 metrów dalej nie i co trzeba tak co 20 metrów dawać kolejny alert pisząc, że "tu też"?

Przypadek kiedy "odtrawiono" chodnik po jednej stronie jezdni a "odtrawienie" chodnika po drugiej wymagało kolejnego zgłoszenia już przerabiałem. Dotyczył tak szerokiej ulicy jak Swobodna. wink.gif

--------------------
www.czerwonesamochody.com

+Quote Post
:)
post nie, 24 lis 2013 - 21:28
Post #63

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Dalej nie działa mnóstwo lamp. Byłoby co zgłaszać.
Kiedyś przeglądałem część zgłoszeń i też chyba ten sam Pan odpisał, żeby sobie ktoś samemu zgłosił bezpośrednio do właściciela infrastruktury, a dotyczyło to bezpieczeństwa przechodniów i samochodów.
Przecież jak to tak ma wyglądać, to ten serwis nie ma sensu. Chyba powinno im zależeć na bezpieczeństwie mieszkanców. A tu samemu dochodzić czyje to jest i wiedzieć gdzie uderzyć. No chyba miasto ma większe szanse. Gdy coś się stanie to urzędnik powinien odpowiedzieć za takie zlekceważenie.

--------------------

+Quote Post
Grzegorz-dg
post nie, 24 lis 2013 - 22:37
Post #64

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

Masz racje ten serwis nie powinien tak działać bo to wypatrza jego sens istnienia jeżeli urzędnik odpisuje tak mieszkańcowi żeby daną sprawę sam zgłaszał.To po co by on był i też jestem tego zdania że urząd miejski jako instytucja ma większe możliwości kompetencje ,nadzór ,ludzi nad danym problemem zgłaszanym niż dany mieszkaniec.A co do niedziałającego oświetlenia zgłaszałem do Tauron Dystrybucja awarię oświetlenia w miesiącu wrześniu telefonicznie /gdy jeszcze nie było serwisu nt/zgłoszenie zostało przyjęte i do tej pory nie naprawili tych lamp.Tauron moim zdaniem wykorzystuje pozycje monopolisty jaką ma na rynku energii i tak podchodzi do sprawy.Pewnie przed działaniem tego serwisu te lampy pojedyncze w różnych punktach miasta nie świeciły ale nikt nie wiedział o tym że to są aż takie ogromne ilości dopiero ten serwis nam pokazał jak wielki to jest problem w skali całego miasta.Ten serwis ma przewagę nad zgłaszaniem telefonicznym że lokalizujesz konkretny punkt gdzie jest awaria opisujesz i masz dokument że zgłosiłeś.Może by warto pomyśleć napisać do któregoś radnego Rady Miejskiej aby na obradach Rady Miasta zgłosił interpelacje do Prezydenta Miasta co w Dąbrowie dzieje się z oświetleniem miejskim skąd taka duża liczba awarii.

+Quote Post
vacu
post pon, 25 lis 2013 - 19:45
Post #65

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(:) @ nie, 24 lis 2013 - 21:28) *
Dalej nie działa mnóstwo lamp. Byłoby co zgłaszać.
Kiedyś przeglądałem część zgłoszeń i też chyba ten sam Pan odpisał, żeby sobie ktoś samemu zgłosił bezpośrednio do właściciela infrastruktury, a dotyczyło to bezpieczeństwa przechodniów i samochodów.
Przecież jak to tak ma wyglądać, to ten serwis nie ma sensu. Chyba powinno im zależeć na bezpieczeństwie mieszkanców. A tu samemu dochodzić czyje to jest i wiedzieć gdzie uderzyć. No chyba miasto ma większe szanse. Gdy coś się stanie to urzędnik powinien odpowiedzieć za takie zlekceważenie.

Tu nie chodzi jak serwis działa, urzędnik powinien odpowiedzieć za uchylanie się od obowiązku! Przecież ja nie mam umowy z Tauronem na oświetlenie ulic i nie ja jestem dla Tauronu stroną tylko miasto! Ja - jako podatnik - jestem stroną dla miasta i to do niego mam pełne prawo się zgłosić, nie mam obowiązku wiedzieć czy obsługą latarni zajmuje się Tauron, srauron czy inna energia, po to zatrudnia się urzędników żeby to ograniali a nie po to żeby każdy mieszkaniec sobie sam załatwiał, a dziury w drodze też mam do Skanska sam zgłaszać?

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 25 lis 2013 - 21:45
Post #66

UZYTKOWNIK

Vacu przesadzasz. Oczywiście zachowanie Pana Marka jest nieprofesjonalne, niemniej każdemu bez specjalnego przygotowania psychologicznego zdarzają się takie gorsze dni. Zwłaszcza jak dopada już wypalenie zawodowe, gdyż przychodzi współpracować z takim tworem jak Tauron. Urzędnik niestety lub stety jest tylko człowiekiem z wszystkimi pozytywnymi i negatywnymi cechami. W tej sytuacji wylądował między młotem a kowadłem - niezadowolonym mieszkańcem i niereagującym na to Zakładem Energetycznym. Za zamieszanie przeprosił Pan Daniel i sprawa powinna być zakończona zwróceniem uwagi (informacja zwrotna dla urzędnika) i np. krótkim urlopem by ulżyć skołatanym nerwom.

Ten post edytował xMarcinx pon, 25 lis 2013 - 21:47

+Quote Post
Bathurst
post pon, 25 lis 2013 - 21:50
Post #67

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

dokładnie - wymagajmy ale nie kopmy po kostkach wink.gif Urzędnik też ludź wink.gif

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
vacu
post wto, 26 lis 2013 - 00:07
Post #68

Smokin' nigga

CYTAT(xMarcinx @ pon, 25 lis 2013 - 21:45) *
Vacu przesadzasz. Oczywiście zachowanie Pana Marka jest nieprofesjonalne, niemniej każdemu bez specjalnego przygotowania psychologicznego zdarzają się takie gorsze dni...

CYTAT(Bathurst @ pon, 25 lis 2013 - 21:50) *
dokładnie - wymagajmy ale nie kopmy po kostkach wink.gif Urzędnik też ludź wink.gif

No nie zrozumieliście mnie albo ja złych słów użyłem (chyba to drugie bo faktycznie brzmi jakbym go chciał pod sąd wstawiać) wink.gif Przecież mi nie chodziło żeby go zwolnić albo coś smile2.gif Wystarczy jakaś reprymenda od przełożonego. Aczkolwiek spotykałem się z przypadkami nagany na piśmie za odpowiedź w stylu "radź sobie sam" w kierunku klienta jednak to było w prywatnych przedsiębiorstwach i zgadzam się, że to przesada.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post śro, 27 lis 2013 - 20:48
Post #69

UZYTKOWNIK

Co do sprawy z oświetleniem pisałem kilka dni temu maila do Tauronu w sprawie nie świecących lamp dziś dostałem odpowiedz że wszystkie zgłaszane usterki zostały naprawione i jednocześnie zapewnienie że wszystkie zauważone nie świecące lampy mogę zgłaszać na ten adres i podziękowania za dbanie o poprawne działanie oświetlenia na terenie miasta.Także jest pozytywna zmiana.A co do administratora serwisu NT pana Daniela Ujdaka pisałem do niego w sprawie działania serwisu i dał mi konkretną i wyczerpującą odpowiedz doradził w sposobie załatwienia opisanego problemu.Także ja jestem zadowolony że serwis ma takiego kompetentnego administratora ze strony miasta.

+Quote Post
xMarcinx
post śro, 27 lis 2013 - 21:30
Post #70

UZYTKOWNIK

Ja od kliku dni widzę ekipę z tauronu. Dziś coś kombinowali przy prawie rondzie na Kasprzaka, wczoraj na Majakowskiego.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post wto, 17 gru 2013 - 11:23
Post #71

UZYTKOWNIK

Mnie zaciekawił Alert# 16243 Zniszczone przejście Podziemne na ulicy A.Piłsudskiego jest to przejście przez które przechodzą osoby udające się do Urzędu Miejskiego czy to nasi mieszkańcy czy osoby z innych miast i jaka to jest wizytówka naszego miasta jak osoby widzą przejście w takim stanie /załączone foto w alercie/ nawet na bieżąco nie odnawiane.

+Quote Post
naprawmytoDG
post pon, 23 gru 2013 - 12:05
Post #72

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,278

Witam Szanownych Forumowiczów.
Chciałem poinformować, że od 1 listopada 2013 r. w ramach AKCJI ZIMA całodobowe dyżury pełni dyspozytor ALBA MPGK. Firma odpowiada za zimowe utrzymanie dróg i chodników w mieście. Wszelkie interwencje w tym zakresie należy zgłaszać pod numerem tel. 32 262 50 13 lub kom. 600 405 627.
Całodobowe dyżury pełni także Centrum Zarządzania Kryzysowego - nr tel. (32) 262 44 10 oraz Straż Miejska - nr tel. (32) 295 67 76.

W związku z powyższym proszę wszystkich użytkowników serwisu o niezgłaszanie tego typu problemów za pomocą portalu NaprawmyTo.pl, ponieważ czas na obsługę alertu poprzez portal może być dłuższy niż występowanie problemu.

Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego

+Quote Post
marcin.p
post pon, 23 gru 2013 - 14:57
Post #73

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

Teoretycznie alba pełni dyżur już od kilku lat. I co z tego? Kiedyś zadzwoniłem zapytać kiedy wyjadą na drogę to usłyszałem tylko "kim Pan wogóle jest żeby mnie pouczać?". Na moją odpowiedź, że mieszkańcem usłyszałem "do widzenia".

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
vacu
post pon, 23 gru 2013 - 17:34
Post #74

Smokin' nigga

CYTAT(marcin.p @ pon, 23 gru 2013 - 15:57) *
Teoretycznie alba pełni dyżur już od kilku lat. I co z tego? Kiedyś zadzwoniłem zapytać kiedy wyjadą na drogę to usłyszałem tylko "kim Pan wogóle jest żeby mnie pouczać?". Na moją odpowiedź, że mieszkańcem usłyszałem "do widzenia".

Co prawda u nas jakoś w tym roku zima nie chce zaskoczyć drogowców (w końcu zaskoczy, spokojnie smile2.gif) ale korzystając z okazji, że poruszono temat - tak to robią w Montrealu smile2.gif Może kiedyś osiągniemy choć tyle wink.gif

A jeszcze BTW - ktoś mnie tu kiedyś rugał jak pisałem coś w rodzaju "a na zachodzie to jest lepiej", a'propos tego co napisał Marcin mi się przypomniało jak mi kolega z UK opowiadał, ma domek zaraz przy ulicy i któregoś dnia wypadła w tej ulicy dziura, tak paskudnie, że za każdym autem karść kamyków leciała w okna na parterze. Zadzwonił do służb miejskich, "dziękuję, zajmiemy się tym", na drugi dzień dziury nie było. Za dwa miesiące znów wypadła, kolejny telefon i po polejnym dniu dziura była załatana porządnie (już się zrobiła wiosna więc było można). Taka tam drobna różnica.

+Quote Post
Bathurst
post pon, 23 gru 2013 - 17:59
Post #75

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

u nas mógłby być traktor z przyczepą i pluton więźniów z łopatami - też by było dobrze.

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
Grzegorz-dg
post wto, 07 sty 2014 - 12:03
Post #76

UZYTKOWNIK

Ciekawy ktoś zgłosił alert#18950 dotyczący zamontowania kamerki live nad zbiornikiem Pogoria ,pomysł ciekawy i warty realizacji co wy na to .Że ciekawe miejsce przyrodnicze i dużo mieszkańców z innych miast zagłębia wypoczywa nad Pogorią.

Ten post edytował Grzegorz-dg wto, 07 sty 2014 - 13:39

+Quote Post
Slyzaba
post wto, 07 sty 2014 - 12:53
Post #77

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

W jakimś konkretnym celu?

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
danielmdc
post wto, 07 sty 2014 - 13:02
Post #78

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

Podglądania plażowiczek laugh.gif

+Quote Post
Leszek
post wto, 07 sty 2014 - 21:21
Post #79

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Może widok będzie ciekawszy niż z tej nad PIV smile2.gif
http://93.95.90.220:83/kamery/kuznica/index.php

--------------------

+Quote Post
:)
post czw, 09 sty 2014 - 22:53
Post #80

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

W zgłoszeniach niektórzy mylą naprawy z inwestycjami, a tego to nie ma co oczekiwać. Nawet brakuje środków na prawie wszystkie zgloszenia, jedyne co robią to sprzątanie i jakieś drobiazgi.

--------------------

+Quote Post

8 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza