![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
3 dni temu zgłosiłem problem z dziurami na ul. Pękalskich, jakie było moje zdziwienie, gdy dzisiaj jadąc do centrum zobaczyłem ekipę łatającą wszystkie dziury ![]() ![]() Moje zgłoszenie co do znaku zasłaniającego sygnalizator na Alei Róż też migiem rozwiązano |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To miło słyszeć takie pozytywne reakcje z drogownictwa jest bardzo dużo spraw ale dużo nie zostanie odrazu zrobionych bo nie ma na to wystarczających środków finansowych ,pierw będą robili te które w bezpośredni sposób zagrażają w ruchu drogowym.Sporo też jest spraw z nieświęcącymi lampami ulicznymi w różnych punktach miasta aż tyle awarii dziwie się za co miasto płaci Tauronowi skoro tyle usterek ktoś to z miasta nadzoruje to oświetlenie uliczne pod kątem sprawności chyba nie.Dużo spraw zostanie wciągniętych na listę do remontów w 2014 r po zatwierdzeniu projektu budżetu miasta na 2014 r.Część spraw bardziej skomplikowanych też odrazu nie naprawią.Ja jestem też pozytywnie zaskoczony taką dużą liczbą spraw zgłoszeń od mieszkańców miasta to pokazuje nam że mieszkańcy się aktywnie włączyli w tą incjatywe społeczną z korzyścią dla lepszego wizerunku miasta żeby nam się lepiej żyło w naszym otoczeniu.A z drugiej strony pokazuje to również ten serwis jak wiele jest usterek ,niedociągnięć naszym urzędnikom miejskim i co trzeba naprawić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i wychodzą pierwsze kwiatki. Bo okazuje się, że dla mieszkańca "Naprawione" znaczy coś innego niż dla urzędnika. Zdziwiło mnie, że już jest aż 14 "naprawionych" zgłoszeń w systemie. Sęk w tym kto zlicza.....
Przykład: CYTAT Alert #16219, Marcina Kasprzaka 51VII, Dąbrowa Górnicza, Polska Wisząca złamana gałąź (długości ok.3m) z jarzębiny nad pojemnikami do segregacji odpadów. Zaczepiona jest o drugie, znajdujące się obok drzewo i wisi na wysokości ok 5-6m. Odpowiedź urzędnika i zaklasyfikowanie sprawy jako "naprawiona" Komunikat do alertu CYTAT Sprawa przyjęta do rozpoznania. Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej - Gałąź zostanie usunięta do końca października. Michał Gad – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej 04/10/2013 o 11:48 Powinna być jako " w trakcie naprawiania" a nie "naprawione"!!! Gałąź wisi dalej i może komuś spaść na głowę więc co to ma być? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No Bathurst masz racje sprawa powinna być jako w trakcie załatwiania bo ona nie jest załatwiona do końca.Wtedy by była załatwiona jeżeli omawiana galąz by została ścięta wtedy można by wpisać jako załatwione wtedy urzędnik miejski musiał by mieć zdjęcie po przycięciu jako dowód.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
No i wychodzą pierwsze kwiatki. Bo okazuje się, że dla mieszkańca "Naprawione" znaczy coś innego niż dla urzędnika. Zdziwiło mnie, że już jest aż 14 "naprawionych" zgłoszeń w systemie. Sęk w tym kto zlicza..... Przykład: CYTAT Alert #16219, Marcina Kasprzaka 51VII, Dąbrowa Górnicza, Polska Wisząca złamana gałąź (długości ok.3m) z jarzębiny nad pojemnikami do segregacji odpadów. Zaczepiona jest o drugie, znajdujące się obok drzewo i wisi na wysokości ok 5-6m. Odpowiedź urzędnika i zaklasyfikowanie sprawy jako "naprawiona" Komunikat do alertu CYTAT Sprawa przyjęta do rozpoznania. Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej - Gałąź zostanie usunięta do końca października. Michał Gad – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej 04/10/2013 o 11:48 Powinna być jako " w trakcie naprawiania" a nie "naprawione"!!! Gałąź wisi dalej i może komuś spaść na głowę więc co to ma być? Ja to też zauważyłem, jak komuś się chce to mógłby zwrócić uwagę twórcom strony. Inny przykład to rozkopane drogi np. Limanowskiego, no spoko, jest konkretna odpowiedź ale asfaltu nie ma więc jak "naprawione"? Status "naprawione" powinien "wskakiwać" po zatwierdzeniu przez urzędnika i przynajmni9ej jednego użytkownika, zresztą i urzędnikom powinno to pasować bo zaraz znów ktoś to zgłosi i znów będą musieli odpowiadać ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
No i wychodzą pierwsze kwiatki. Bo okazuje się, że dla mieszkańca "Naprawione" znaczy coś innego niż dla urzędnika. Zdziwiło mnie, że już jest aż 14 "naprawionych" zgłoszeń w systemie. Sęk w tym kto zlicza..... Przykład: CYTAT Alert #16219, Marcina Kasprzaka 51VII, Dąbrowa Górnicza, Polska Wisząca złamana gałąź (długości ok.3m) z jarzębiny nad pojemnikami do segregacji odpadów. Zaczepiona jest o drugie, znajdujące się obok drzewo i wisi na wysokości ok 5-6m. Odpowiedź urzędnika i zaklasyfikowanie sprawy jako "naprawiona" Komunikat do alertu CYTAT Sprawa przyjęta do rozpoznania. Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej - Gałąź zostanie usunięta do końca października. Michał Gad – Wydział Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej 04/10/2013 o 11:48 Powinna być jako " w trakcie naprawiania" a nie "naprawione"!!! Gałąź wisi dalej i może komuś spaść na głowę więc co to ma być? Ja to też zauważyłem, jak komuś się chce to mógłby zwrócić uwagę twórcom strony. Inny przykład to rozkopane drogi np. Limanowskiego, no spoko, jest konkretna odpowiedź ale asfaltu nie ma więc jak "naprawione"? Status "naprawione" powinien "wskakiwać" po zatwierdzeniu przez urzędnika i przynajmni9ej jednego użytkownika, zresztą i urzędnikom powinno to pasować bo zaraz znów ktoś to zgłosi i znów będą musieli odpowiadać ![]() Najdziwniejsze jest to, że gałąź, która będzie usuniętą do końca października jest "naprawiona" a studzienka, która ma być udrożniona do końca miesiąca jest "w trakcie naprawy". Tak samo jest z poważniejszymi inwestycjami typu wybudowanie chodnika/remont drogi - mimo, że termin jest zawsze przyszłoroczny raz jest to "naprawione", raz jest to w "trakcie naprawy". Przy okazji wychodzą kwiatki własnościowe typu, że studzienka kanalizacyjna do której właz leży na drodze gminnej należy do PKP i trzeba koleje prosić o remont... To samo z resztą tyczy przejazdów tramwajowych. Plus drogi wewnętrzne (po wielu bym się nie spodziewał, że są wewnętrzne). Przykre jest to, że wiele zgłoszeń na stronie jest doskonale odpowiednim wydziałom UM znane od dawna (w niektórych przypadkach od lat) i... i nic. Dopiero wyskoczenia ich na stronę powoduje rzeczywiste działania (magazynują sobie te zatkane studzienki, żeby je odetkać na wybory czy jak?) Widać też klęskę idei dzielnicowych straży miejskiej. Bo zatkane wpusty, nieświecące latarnie i dziury w chodnikach to chyba sfera ich zainteresowania (jeśli nie, to czym się mają u diabła zajmować?) -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Trzeba by się dowiedzieć, czy te statusy są do dodania w aplikacji, czy może to dobrowolność udzielania informacji przez użytkownika. Ale rzeczywiście powinno być tak jak mówicie - naprawione dopiero po naprawie ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Przy okazji wychodzą kwiatki własnościowe typu, że studzienka kanalizacyjna do której właz leży na drodze gminnej należy do PKP i trzeba koleje prosić o remont... To samo z resztą tyczy przejazdów tramwajowych. Plus drogi wewnętrzne (po wielu bym się nie spodziewał, że są wewnętrzne). No właśnie, ja zauważyłem zgłoszenie zapadniętej studzienki za PKZ, na łączniku między parkingiem za PKZ a parkingiem Defum. Ktoś z UM odpowiedział, że ta droga należy do Defum i nic nie mogą zrobić - ktoś się orientuje, czy tę drogę faktycznie robiło Defum? Bo wydaje mi się, że ten łącznik był robiony razem z parkingiem za PKZ a więc chyba (?) miasto robiło... Więc wtedy się dało a teraz nie? Chyba, że się mylę, to jest prawdopodobne choć mało żeby upadające Defum ufundowało mieszkańcom parking i kawałek drogi. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przy okazji wychodzą kwiatki własnościowe typu, że studzienka kanalizacyjna do której właz leży na drodze gminnej należy do PKP i trzeba koleje prosić o remont... To samo z resztą tyczy przejazdów tramwajowych. Plus drogi wewnętrzne (po wielu bym się nie spodziewał, że są wewnętrzne). No właśnie, ja zauważyłem zgłoszenie zapadniętej studzienki za PKZ, na łączniku między parkingiem za PKZ a parkingiem Defum. Ktoś z UM odpowiedział, że ta droga należy do Defum i nic nie mogą zrobić - ktoś się orientuje, czy tę drogę faktycznie robiło Defum? Bo wydaje mi się, że ten łącznik był robiony razem z parkingiem za PKZ a więc chyba (?) miasto robiło... Więc wtedy się dało a teraz nie? Chyba, że się mylę, to jest prawdopodobne choć mało żeby upadające Defum ufundowało mieszkańcom parking i kawałek drogi. Z drugiej strony wjazdu na ten parking jest ustawiona tablica, że to parking DEFUM, więc bardziej prawdopodobne, że to miasto "rozpędem" ufundowało DEFUM drogę - a może DEFUM też w tym uczestniczyło. |
|
|
![]()
|
|
Z drugiej strony wjazdu na ten parking jest ustawiona tablica, że to parking DEFUM, więc bardziej prawdopodobne, że to miasto "rozpędem" ufundowało DEFUM drogę - a może DEFUM też w tym uczestniczyło. Ta część przed Defum tak, ale ona nie była remontowana. Ale mniejsza o to, skoro dało się drogę wybudować to dlaczego się nie da naprawić studzienki? No jak pisałem, nie chce mi się wierzyć żeby upadająca firma fundowała drogę do nieczego jej niepotrzebną (zresztą Defum w tamtym czasie zrobiło sobie wjazd i parking od strony Kolejowej) ![]() ![]() Ten post edytował vacu pon, 07 paź 2013 - 17:34 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zgłoszenia, których termin realizacji jest bardzo odległy w czasie i w chwili obecnej urzędnik nie może nic z tym zrobić powinny być jak najbardziej zamykane. Ewentualnie powinien być status "Zamknięte, do weryfikacji po [DATA]" i wtedy ponownie przechodzi w stan otwarty - ale to już uwaga do właścicieli strony. Najważniejsze, aby takie zgłoszenie znikło z list roboczych pracowników, bo to tylko przeszkadza w pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Mi się wydaję że te wszystkie drobne usterki zostaną dopracowane z biegiem czasu jak portal dużej będzie w naszym mieście.Teraz się tak zastanawiam czy starczy pieniędzy w budżecie miejskim na wszystkie zgłaszane usterki chociaż te najbardziej pilne.Może w budżecie na 2014 powstanie taki zapis jak środki finansowe na realizacje usterek z serwisu NT bo teraz są one pokrywane z środków finansowych jakie mają poszczególne wydziały UM na swoją statutową działalność ,nic w tym złego nie jest .Albo tam gdzie do danego wydziału jest najwięcej zgłoszeń będzie on otrzymywał więcej funduszy na realizacje zgłoszeń od mieszkańców,zależy też czy to będzie liczba tych zgłoszeń która będzie rosła z kolejnymi miesiącami czy na stałym poziomie się będzie utrzymywać bo teraz tych usterek jest bardzo dużo zgłaszanych.Na pewno w UM jest jakiś zespół który musi to nadzorować.Ciekawą lekturą jest też pewnie dla prezydenta miasta i wiceprezydentów resortowych ten portal pokazujący jak wiele drobnych lub poważniejszych rzeczy jest do zrobienia w mieście w których dziedzinach są największe zaniedbania,niedbalstwo ze strony naszego urzędu miasta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przecież to jest bez sensu.......
CYTAT Alert #16401, Leśna 3III, Dąbrowa Górnicza, Polska Na skrzyżowaniu często dochodzi do sytuacji niebezpiecznych ze względu na brak znaków drogowych jednoznacznie wskazujących na pierwszeństwo przejazdu Komunikat do alertu Skrzyżowanie równorzędne zlokalizowane w strefie zamieszkania. Ruch odbywa się zgodnie z art. 25 Kodeksu Ruchu Drogowego. Krzysztof Serafiński - Wydział Komunikacji i Drogownictwa 11/10/2013 o 08:35 status: Naprawiony! -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Dzisiaj przeglądałem Alerty w dziale naprawione dotyczące oświetlenia ulicznego w naszym mieście urzędnik pisze do danego alertu że usterka została naprawiona po czym osoba pisząca alert sprawdziła na miejscu stan tego oświetlenia i dalej nie świeciło jest nawet zdjęcie zalączone .W mieście jest ogromny problem z ilością nie świecących lamp ich ilości nikt z urzędników miasta nad tym chyba nie panuje.Zastanawia mnie to jak skonstruowana jest umowa z firmą Tauron Dystrybucja która to wygrała przetarg na obsługę oświetlenia ulicznego powinna zapłacić miastu kary lub miasto powinno je wyegzekwować od nich.Na całym obszarze miasta czytając wpisy jest duży problem z oświetleniem ulicznym tyle awarii ze masakra.Ciekawe czy można to traktować w pewien sposób jako wykroczenie zagrażające bezpieczeństwu w ruchu drogowym i ludzkim.Kolejne przykłady jakie znalazłem Park Hallera nie działają boczne lampy w alejkach.Alert17369 w tunelu łączącym dwie części Parku na 16 lam działa tylko 1 czy tyle by kradli żarówek ,czy nikt nie sprawdza od długiego czasu że są spalone ,W przejściach podziemnych zauważyłem takie osłonki metalowe na lampy to wątpie żeby ktoś kradł żarówki bo pozabezpieczane są.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Ciekawe, że urzędnicy najpierw udostępnilli mozliwość zgłaszania nieprawidłowości, a potem próbują "uciec od roboty":
http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17880 CYTAT Komunikat do alertu W związku z notorycznie zgłaszanymi przez Pana alertami dotyczącymi uszkodzenia lamp ulicznych oraz słupów oświetleniowych informuję, że tego typu usterki należy zgłaszać bezpośrednio do konserwatora oświetlenia, tj. do TAURON Dystrybucja S.A. nr tel. 991. Przyspieszy to usunięcie usterki oraz umożliwi bezpośredni kontakt z jednostką odpowiedzialną za naprawy i konserwację oświetlenia ulicznego na terenie Gminy Dąbrowa Górnicza. W przypadku zaistnienia problemów z naprawą usterki proszę o kontakt z tut. Urzędem telefoniczne (32 295-69-69) drogą poczty elektronicznej energia@dabrowa-gornicza.pl lub FAX-em na nr 32 295-69-58. Niezależnie od powyższego informuję, że Pański wniosek zostanie przekazany do wskazanego Konserwatora, celem usunięcia usterki. Marek Mrówka - Wydział Inwestycji Miejskich 22/11/2013 o 01:11 Pomijam już fakt że urzednik pomylił mnie najprawdopniej z signaalem. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 08 paź 13 Nr użytkownika: 5,278 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawe, że urzędnicy najpierw udostępnilli mozliwość zgłaszania nieprawidłowości, a potem próbują "uciec od roboty": http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17880 CYTAT Komunikat do alertu W związku z notorycznie zgłaszanymi przez Pana alertami dotyczącymi uszkodzenia lamp ulicznych oraz słupów oświetleniowych informuję, że tego typu usterki należy zgłaszać bezpośrednio do konserwatora oświetlenia, tj. do TAURON Dystrybucja S.A. nr tel. 991. Przyspieszy to usunięcie usterki oraz umożliwi bezpośredni kontakt z jednostką odpowiedzialną za naprawy i konserwację oświetlenia ulicznego na terenie Gminy Dąbrowa Górnicza. W przypadku zaistnienia problemów z naprawą usterki proszę o kontakt z tut. Urzędem telefoniczne (32 295-69-69) drogą poczty elektronicznej energia@dabrowa-gornicza.pl lub FAX-em na nr 32 295-69-58. Niezależnie od powyższego informuję, że Pański wniosek zostanie przekazany do wskazanego Konserwatora, celem usunięcia usterki. Marek Mrówka - Wydział Inwestycji Miejskich 22/11/2013 o 01:11 Pomijam już fakt że urzednik pomylił mnie najprawdopniej z signaalem. Witam Szanownych Forumowiczów. Przede wszystkim chciałbym przeprosić za wpis w komunikacie dokonany przez Marka Mrówkę z Wydziału Inwestycji Miejskich. Chciałbym również poinformować, że docelowo będziemy chcieli włączyć jednostki zewnętrzne do Portalu NaprawmyTo.pl, do których będą bezpośrednio kierowane zgłoszenia, które w obecnej chwili są przekazywane. Serwis działa w Dąbrowie Górniczej od 01.10.2013r. i na tą chwilę jest obsługiwany wyłącznie przez zespół pracowników Urzędu Miejskiego, a do końca roku został przewidziany okres wdrożeniowy (bez udziału jednostek zewnętrznych). Serwis jest w fazie rozwojowej i będą prowadzone rozmowy, aby jak najwięcej podmiotów, które wyrażą gotowość do współpracy włączyć do portalu. Oczywiście prosimy o zamieszczanie alertów m.in. dot. oświetlenia, a dodatkowo informuję, że aby przyspieszyć realizację naprawy danej lampy można (a nie powinno się) również zgłaszać interwencję bezpośrednio do TAURON Dystrybucja S.A. pod nr tel. 991, ponieważ i tak taka interwencja jest przekazywana do tej instytucji, gdyż ona fizycznie dokonuje naprawy (proszę oczywiście nie dublować zgłoszeń tj. albo zgłaszać poprzez serwis NaprawmyTo albo do TAURONu). Jeżeli alert o uszkodzonej lampie wpłynie do serwisu oczywiście zostanie on załatwiony - jest to po prostu druga możliwość załatwienia takiej interwencji. Ponieważ Portal dopiero rozpoczął swoją działalność w naszym mieście tzn. działa niecałe 2 miesiące, dlatego też staramy się wypracować najlepsze standardy i zbieramy cały czas doświadczenie. Nie jesteśmy w stanie uniknąć niedociągnięć, ale obiecujemy poprawę :-) Dziękujemy za wszelkie uwagi, sugestie i podpowiedzi ze strony użytkowników. Z naszej strony prosimy w przypadku zamieszczania alertów na stronie, o zaznaczanie tylko jednej kategorii zgłoszeń i jak najbardziej dokładną lokalizację, co pozwoli na lepszą ich obsługę. Pozdrawiam serdecznie. Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widać, że Pan Marek ma dość kontaktów z Tauronem, szczerze to mu się nie dziwie. Fajnie, że tak szybko pojawiło się wyjaśnienie i to też na forum, duży plus dla Pana Daniela.
|
|
|
![]()
|
|
Serwis jest w fazie rozwojowej i będą prowadzone rozmowy, aby jak najwięcej podmiotów, które wyrażą gotowość do współpracy włączyć do portalu. Pozdrawiam serdecznie. Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego To by było dobre. Na logikę to te podmioty powinny być zainteresowanie NaprawmyTo.pl -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Ciekawe, że urzędnicy najpierw udostępnilli mozliwość zgłaszania nieprawidłowości, a potem próbują "uciec od roboty": http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17880 CYTAT Komunikat do alertu W związku z notorycznie zgłaszanymi przez Pana alertami dotyczącymi uszkodzenia lamp ulicznych oraz słupów oświetleniowych informuję, że tego typu usterki należy zgłaszać bezpośrednio do konserwatora oświetlenia, tj. do TAURON Dystrybucja S.A. nr tel. 991. Przyspieszy to usunięcie usterki oraz umożliwi bezpośredni kontakt z jednostką odpowiedzialną za naprawy i konserwację oświetlenia ulicznego na terenie Gminy Dąbrowa Górnicza. W przypadku zaistnienia problemów z naprawą usterki proszę o kontakt z tut. Urzędem telefoniczne (32 295-69-69) drogą poczty elektronicznej energia@dabrowa-gornicza.pl lub FAX-em na nr 32 295-69-58. Niezależnie od powyższego informuję, że Pański wniosek zostanie przekazany do wskazanego Konserwatora, celem usunięcia usterki. Marek Mrówka - Wydział Inwestycji Miejskich 22/11/2013 o 01:11 Pomijam już fakt że urzednik pomylił mnie najprawdopniej z signaalem. Nie pomylił - ja dostałem dodatkowo informację, że zgłosiłem... ponad 80 awarii oświetlenia... Czyli w grę wchodzi grubo ponad setka lamp... Właśnie dlatego wydaje mi się, że tauron mógł nie być zainteresowany udziałem w projekcie. -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Ciekawe, że urzędnicy najpierw udostępnilli mozliwość zgłaszania nieprawidłowości, a potem próbują "uciec od roboty": http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17880 CYTAT Komunikat do alertu W związku z notorycznie zgłaszanymi przez Pana alertami dotyczącymi uszkodzenia lamp ulicznych oraz słupów oświetleniowych informuję, że tego typu usterki należy zgłaszać bezpośrednio do konserwatora oświetlenia, tj. do TAURON Dystrybucja S.A. nr tel. 991. Przyspieszy to usunięcie usterki oraz umożliwi bezpośredni kontakt z jednostką odpowiedzialną za naprawy i konserwację oświetlenia ulicznego na terenie Gminy Dąbrowa Górnicza. W przypadku zaistnienia problemów z naprawą usterki proszę o kontakt z tut. Urzędem telefoniczne (32 295-69-69) drogą poczty elektronicznej energia@dabrowa-gornicza.pl lub FAX-em na nr 32 295-69-58. Niezależnie od powyższego informuję, że Pański wniosek zostanie przekazany do wskazanego Konserwatora, celem usunięcia usterki. Marek Mrówka - Wydział Inwestycji Miejskich 22/11/2013 o 01:11 Pomijam już fakt że urzednik pomylił mnie najprawdopniej z signaalem. Nie pomylił - ja dostałem dodatkowo informację, że zgłosiłem... ponad 80 awarii oświetlenia... Czyli w grę wchodzi grubo ponad setka lamp... Właśnie dlatego wydaje mi się, że tauron mógł nie być zainteresowany udziałem w projekcie. Chodziło mi o stwierdzenie Pana Marka że alerty dotyczace oświetlenia złaszam "NOTORYCZNIE" gdy tak na prawdę wczoraj zgłosiłem po raz pierwszy trzy tego typu sprawy. Stąd moje przypuszczenie że pomylił z Tobą signaal. Co ciekawe odpowiedź na alert jest w tym momencie już innej treści (modyfikacja o 10:17) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 11:11 |